"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

At Gjon B. Buzuku (1499-1577).

Flisni pë letërsinë shqiptare, sillni krijimet tuaja dhe të autorëve që ju kanë lënë mbresa.

Moderator: bardus

Post Reply
User avatar
Strokulli
Poster Grande Member
Poster Grande Member
Posts: 237
Joined: Fri Oct 29, 2010 12:37 am
Gender: Male
Location: Albanìa/Arbani

At Gjon B. Buzuku (1499-1577).

#1

Post by Strokulli » Fri May 24, 2013 4:43 pm

Image

User avatar
Strokulli
Poster Grande Member
Poster Grande Member
Posts: 237
Joined: Fri Oct 29, 2010 12:37 am
Gender: Male
Location: Albanìa/Arbani

Re: At Gjon B. Buzuku (1499-1577).

#2

Post by Strokulli » Thu Jan 23, 2014 6:05 pm

Nga njëherë, botonjnë edhe libra që hynë në udhë për dheun e Arbanit, për Shqipërìnë.

Paskanë ribotuo librin me të përhjerrunat që pat banë, past pasun dritë, At Gjon Benedikt Buzûku prej Mbishkodret
(mbiemni buzë-ulku do me thasht me pasun buzën por si të ulkut, buzë-glanë, buzë-trashë), ndë vjetët 1554-1555.
Lumtu dora!


Post Reply

Return to “Letërsia shqiptare”