"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Poezi Humorisitke

Post Reply
User avatar
Aulona
Star Member
Star Member
Posts: 607
Joined: Thu Jun 04, 2009 1:06 am
Gender: Female
Location: Albania

Poezi Humorisitke

#1

Post by Aulona » Fri Dec 18, 2009 4:06 pm

Ymer Nurka: GOMERET E TROJES (fabul)

GOMERËT E TROJËS

Ujqit bëjnë demagogji
Pranojnë veshon në parti.

Që të merrnin dhe pushtet
Na e zgjedhin deputet.

-Çudi! -thanë kafshët që hanë bar,
Në mes ujqëve një gomar!

-Ç’është kështu! -tha lopa, kali…
Por supriza prapë s’ndali.

Se veshgjati, deputeti
Na kalon ministër shteti.

Dhe kështu si kurrë ndonjëherë
Veshua seç bën karrierë.

Më pastaj na ngrihet trimi
Ministër privatizimi.

Me ta ngritur në pozitë,
Fillojn’ ujqit llogaritë.

Si të ndahet prona shteti,
Sa pa ndarë copë s’mbeti.

S’mbeti ujk pa u bërë pronar…
Hedhka firmën një gomar!

S’ngeli tigër e s’ngeli dhelpër
E çdo kafshë që ka kthetër.

Nga kjo gjë në parlament
Njëthundrakët s’zinin vënd.

Të gjora kafshë të punës thonë:
-Ku vallë vajti djersa jonë?

Dhe kështu në një seancë
I kërkojnë interpelancë.

Për fabrika kombinate,
Për çdo gjë që u bë private.

Në podium na del nga zori
Të flasë Vesho oratori.

Hapi gojën, u bë gati,
Por në çast ju rrënqeth shtati.

Se nuk diti si të flasë,
Të ulërijë a të pëllasë…!

-Të pëllas -mendoi më mirë
Mrekulli letrash me birë.

-Qe privatizimi ynë…
Dhe ujqëve u shkeli synë.

-Më thoni shokë! Kur rraca jonë
Ka patur ndonjëherë pronë?!

Si sot e dje e si qëmoti
Vajti prona tek i zoti.

Kur një kalë andej nga fundi
Hingëllin e jelet i tundi:

-Soji ynë një jetë tërë
Pronë s’ka patur e pronë ka bërë.

Nga kafsh’e punës lindi prona
Edhe prapë s’ësht’ e jona

Dhe materialet dhe gjithë të mirat
Sot i gëzojnë veç egërsirat.

Na shkatërrove o djall, o ters!
Na hodhe poshtë dhe gjak dhe djersë.

Gjersa ministër të kemi gomarë
Punëtorë do jemi, po kurrë pronarë.

Sa të ketë në qeveri veshgjatë
I morën ujqit të gjithë kalatë

Më kot të flasim e ti japim gojës
Sa të ketë mes nesh gomerë të Trojës.:lol: i ka rene ne koke!
Growing up I was taught to "Treat people as I wanted to be treated", but as time passed and I met more people, I made my own version which is fair: "Treat people, like they treat you".

Post Reply

Return to “Poezia”