Page 1 of 1

Hunza, Kalasha and Pamiri with Albanian roots

Posted: Fri Dec 18, 2009 6:51 pm
by Arta


In this video u can learn about real descedants of Alexander the Great. If we looking with carefulness these populations u can convince urself that Alexander and his army was not greek, neither slavicmacedonian. I guess that Greeks will be shocked when they watching this video. It's a message for all of them: Stop ur liars about greekness of Alexander the Great. Alexander the Great wasn't Greek, He was clearly Illyrian/Macedonian.

Alb I found one of your videos, and was really interesting!

Re: Hunza, Kalasha and Pamiri with Albanian roots

Posted: Fri Dec 18, 2009 6:54 pm
by Arta


Look at the way of the dance and the womens clothes with xhubleta, the dreses look like Arberesh almost!Look at the eagle dance....WOW
Do greeks still dance this dances, cause all I have noticed is the ciftedeli?!

Re: Hunza, Kalasha and Pamiri with Albanian roots

Posted: Fri Dec 18, 2009 7:02 pm
by Arta


WOW, look at the flutes they are using. Look at the two men in the beginning dancing the eagle dance just like we dance it today in Albania!

Re: Hunza, Kalasha and Pamiri with Albanian roots

Posted: Fri Dec 18, 2009 7:09 pm
by Arta


Alsmost the same as malosre dance!Look at this Kalashi singing and dancing with flute and cifteli! And even the way they sing is very close to how we have our polyphonic or ballad songs.

Re: Hunza, Kalasha and Pamiri with Albanian roots

Posted: Sat Dec 19, 2009 11:08 am
by ALBPelasgian
Degjojeni me kujdes ne minuten e 2:34 kur ne sfond degjohet nje melodi popullore pamiriane e ngjashme cifteline dhe sharkine tone:

http://www.youtube.com/watch?v=mwvEMj0WSqM

Re: Hunza, Kalasha and Pamiri with Albanian roots

Posted: Sat Dec 19, 2009 11:21 pm
by Kolivilor
Kam një vërejtje për tek videoja e dytë, se është shumë e ngjashme me muzikën e Gazmend Ramës, një magjup që e ka infektuar muzikën shqiptare në Dardani.

Pra ideja është që ajo muzikë është shqip me elemente magjupe, dhe që muzika magjupe e ka influencuar njësoj sikur muzikën shqiptare këtu, sikur muzikën shqiptare atje.

Re: Hunza, Kalasha and Pamiri with Albanian roots

Posted: Sun Dec 20, 2009 11:18 pm
by ALBPelasgian
Kolivilor wrote:Kam një vërejtje për tek videoja e dytë, se është shumë e ngjashme me muzikën e Gazmend Ramës, një magjup që e ka infektuar muzikën shqiptare në Dardani.

Pra ideja është që ajo muzikë është shqip me elemente magjupe, dhe që muzika magjupe e ka influencuar njësoj sikur muzikën shqiptare këtu, sikur muzikën shqiptare atje.
Kolivlor, une e solla videon e dyte jo sebeti i muzikes qe eshte ne fillim, por e minutes 2:34 ku ne sfond fillon nje melos vendor i Pamirit. Nuk e di a e degjova muziken gjer ne fund? :P

Re: Hunza, Kalasha and Pamiri with Albanian roots

Posted: Sun Dec 20, 2009 11:51 pm
by Kolivilor
Jo unë thashë për atë videon që ka sjellë Arta, në postin e dytë. Magjupllëku na ka mbulu si këtu si atje. Nejse, offtopic.

Re: Hunza, Kalasha and Pamiri with Albanian roots

Posted: Mon Dec 21, 2009 12:24 am
by Arta
Kolivilor wrote:Jo unë thashë për atë videon që ka sjellë Arta, në postin e dytë. Magjupllëku na ka mbulu si këtu si atje. Nejse, offtopic.
Ok vetem po te degjosh ne fillim ka melodi me fyell e cila eshte e ngjashme me ato tonat. Gjithashtu e kam bere komnet ne anglsiht qe te shikoni me vemnedje kostumet e femrave qe kane xhubleten, por edhe nje te meshkujve e cila ka te beje shume me ato te Ballkanit. Shikoje edhe nje here me kujdes!

Re: Hunza, Kalasha and Pamiri with Albanian roots

Posted: Mon Dec 21, 2009 1:15 am
by Kolivilor
Nuk është ndonjë vërejtje për ju, por është për t'u vu re, se muzikë më shqip se që ke sjellë, nga ato anë nuk mund të sjellësh. Me gjithë se të rrethuem me jevgjit, edhe i kanë ruajt shumë ato tradita është për të admirua.

Re: Hunza, Kalasha and Pamiri with Albanian roots

Posted: Fri Aug 13, 2010 10:05 pm
by Ar Rumi

Më bëri përshtypje kjo video me keto instrumente muzikore dhe me veshje kombetare , keta jane nga Persia , kush jane keta?

Elamite!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted: Sat Aug 14, 2010 8:41 am
by Trojan
Shikoni pak nje figure Elamite

3d millenium bc

Image

A ju kujton dike nga historia shqiptare ??????!!!!!!!!!!!!!!Flm Ar Rumi per videon e "Lorestanit"... duhet me kontrrollu ndonje lidhje me Hittitet dhe Babilonasit......

Re: Hunza, Kalasha and Pamiri with Albanian roots

Posted: Sat Aug 14, 2010 11:19 am
by Trojan
Kapelja Kalash dhe kapelja Maqedone (kausia)

300 BC
Image


KALASH!!!!!

Image

Re: Hunza, Kalasha and Pamiri with Albanian roots

Posted: Sat Aug 14, 2010 1:17 pm
by ALBPelasgian
Trojan wrote:Kapelja Kalash dhe kapelja Maqedone (kausia)

300 BC
Image


KALASH!!!!!

Image
Pikerisht ashtu eshte Trojan! Per me teper, kemi provuar se gjithashtu Kausia eshte perdore nga iliret me ne brendesi: p.sh fisi i daorseve ilire e ka perdore kete lloj kesule, ashtu sic e ka perdorur edhe mbreti Gent.

Re: Elamite!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted: Sat Aug 14, 2010 1:19 pm
by ALBPelasgian
Trojan wrote:Shikoni pak nje figure Elamite

3d millenium bc

Image

A ju kujton dike nga historia shqiptare ??????!!!!!!!!!!!!!!
Ndonje gje me teper rreth historikut te kesaj figure?

P.S: Sigurisht dy-brireshi shquhet ne te aq me teper qe ne shume raste mund te vertetohet qe ky simbol te jete bartur pikerisht prej iliro-maqedoneve ne ato ane.