"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Protestat më të çuditshme në botë

Ky është forumi ku mund të diskutoni per historinë e gjithë kontinteve, racave që kanë jetuar në to, luftrat, dinastitë, pushtimet, perandorite, organizimet sociale politike etj.
Post Reply
User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Protestat më të çuditshme në botë

#1

Post by Adriana » Sat Jun 27, 2009 3:41 pm

Protesta kunder: George Bush

Reflekset tejet të mprehta të Presidentit amerikan Bush e shpëtuan atë nga goditja e këpucës, por gazetari që e goditi, Al-Zeidi, u kthye në njeriun më të famshëm të momentit në Irak. Shumë e konsideruan atë një akt sfide.
Reflekset tejet të mprehta të Presidentit amerikan Bush e shpëtuan atë nga goditja e këpucës, por gazetari që e goditi, Al-Zeidi, u kthye në njeriun më të famshëm të momentit në Irak. Shumë e konsideruan atë një akt sfide, si një simbol për njeriun e thjeshtë që ngrihet kundër amerikanit, pasi akti i gjuajtjes me këpucë konsiderohet fyerje e rëndë, sipas standardeve kulturore irakiane. Këpuca doli në ankand dhe arriti shifra marramendëse, deri në dhjetë milionë dollarë.
Faleminderit
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: Protestat më të çuditshme në botë

#2

Post by Adriana » Sat Jun 27, 2009 3:52 pm

Protest kunder: Reagan Assaulted (President USA)

Ne 13 Prill 1992, ne nje koferenc shtypi, nga nje protestant kunder perdorimit te Armes-Berthamore.
Faleminderit
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: Protestat më të çuditshme në botë

#3

Post by Adriana » Sat Jun 27, 2009 4:02 pm

Protest kunder:Mikhail Gorbachev

Mikhail Gorbachev vendosi të kandidonte për postin, sërish në vitin 1996. Ishte ambicia e tij që nuk u mirëprit. Në një fushatë në qytetin siberian, Oms, një i papunë 29-vjeçar iu afrua aq afër atij sa arriti ta godiste me shpullë në fytyrë. Njeriu i tha policisë se e kishte goditur liderin sovjetik sepse mendonte se reformat e tij kishin shkatërruar Rusinë. Një gjykatë më vonë vendosi që ai të merrte trajtim psikologjik.


faleminderit
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: Protestat më të çuditshme në botë

#4

Post by Adriana » Sat Jun 27, 2009 4:17 pm

Protest kunder: Bill Gates (biznes Microsoft)

Në vitin 1998 ishte Microsoft Bill Gates, gjatë një vizite në Belgjikë, një gjë e lehtë në sy nga Noël Godin (anarkist një shkrimtar/aktor)

Faleminderit
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!Post Reply

Return to “Histori e përgjithshme botërore”