Page 1 of 1

Protestat më të çuditshme në botë

Posted: Sat Jun 27, 2009 3:41 pm
by Adriana
Protesta kunder: George Bush

Reflekset tejet të mprehta të Presidentit amerikan Bush e shpëtuan atë nga goditja e këpucës, por gazetari që e goditi, Al-Zeidi, u kthye në njeriun më të famshëm të momentit në Irak. Shumë e konsideruan atë një akt sfide.
Reflekset tejet të mprehta të Presidentit amerikan Bush e shpëtuan atë nga goditja e këpucës, por gazetari që e goditi, Al-Zeidi, u kthye në njeriun më të famshëm të momentit në Irak. Shumë e konsideruan atë një akt sfide, si një simbol për njeriun e thjeshtë që ngrihet kundër amerikanit, pasi akti i gjuajtjes me këpucë konsiderohet fyerje e rëndë, sipas standardeve kulturore irakiane. Këpuca doli në ankand dhe arriti shifra marramendëse, deri në dhjetë milionë dollarë.
Faleminderit

Re: Protestat më të çuditshme në botë

Posted: Sat Jun 27, 2009 3:52 pm
by Adriana
Protest kunder: Reagan Assaulted (President USA)

Ne 13 Prill 1992, ne nje koferenc shtypi, nga nje protestant kunder perdorimit te Armes-Berthamore.
Faleminderit

Re: Protestat më të çuditshme në botë

Posted: Sat Jun 27, 2009 4:02 pm
by Adriana
Protest kunder:Mikhail Gorbachev

Mikhail Gorbachev vendosi të kandidonte për postin, sërish në vitin 1996. Ishte ambicia e tij që nuk u mirëprit. Në një fushatë në qytetin siberian, Oms, një i papunë 29-vjeçar iu afrua aq afër atij sa arriti ta godiste me shpullë në fytyrë. Njeriu i tha policisë se e kishte goditur liderin sovjetik sepse mendonte se reformat e tij kishin shkatërruar Rusinë. Një gjykatë më vonë vendosi që ai të merrte trajtim psikologjik.


faleminderit

Re: Protestat më të çuditshme në botë

Posted: Sat Jun 27, 2009 4:17 pm
by Adriana
Protest kunder: Bill Gates (biznes Microsoft)

Në vitin 1998 ishte Microsoft Bill Gates, gjatë një vizite në Belgjikë, një gjë e lehtë në sy nga Noël Godin (anarkist një shkrimtar/aktor)

Faleminderit