"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Propagande rreth prejardhjes shqiptare!!!

Në këtë forum do të gjeni blogje ose website te krijuara prej anetareve te forumit, përmbajtja e të cilave do të përkojë me misionin e forumit, dhe do të sjellë këndvështrimet personale të ketyre anetarëve.

Moderators: Mallakastrioti, ErjonH.

faon perrovarri
Honored Member
Honored Member
Posts: 300
Joined: Sat Oct 31, 2009 7:15 pm
Gender: Male

Re: Propagande rreth prejardhjes shqiptare!!!

#31

Post by faon perrovarri » Thu Jan 20, 2011 2:40 pm

Zoteria jua, LAND!
Sigursht qe nuk je i tepert ne kete forum,askush qe e ndjen veten ne ndergjegjie qe eshte shqiptare nuk munde te vetperjashtohet nga kjo perpjekje shqiptaresh te ndergjegjesuar.Ne ketu duhet te jemi te dijesuar se nuk mundemi me 'shpata'te zhveshura do te ndryshojme rjedhen e historise.Kuptoj entuziazmin tuaj per te kontribuar deri ne te pamunderen ,por jam i dijshem se gjerat duan durim. E para gje qe duhet te bejme eshte qe te sjellim reth nesh shume ,sa me shqiptare Historia na tregon se vete ne jemi fajtore qe fisnikeria dhe krenaria e damarit tone u katandisen si kokoshi nje thele.Pikerishte keto karakteristika nuk po lene vend urtesise te na coje perpara, nuk po lejme urtesine dhe bujarine te na rrefejne udhen perpara.Je mi mesuar tja mbathim per kryenecesi.Ketu duhen shqiptare te vertet ,qe i bien gjoksit por para ti bien mendjes.Vetem te dijesuar do ti sjellim shqiptarizmes njohjen qe i mungon nga bota .

Post Reply

Return to “Blogje dhe website”