"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460
Mund te hypi dhe un ne kete Anije?
Moderator: ALBPelasgian
- Fran
- Member
Mund te hypi dhe un ne kete Anije?
Pershendetje .
Quhem Frani,e kam gjusmen e jetes ne emigrim.
Jam lindur e ritur ne Tiran ,origjina ime eshte nga veriu,nga nje vend me du lumej te lundryshem ,liqen dhe det.
Ky sit me pelqeu e thash provoj te hypi ne bord.
Shpresojme te fryj nje ere e mire ketu .
Jam lindur e ritur ne Tiran ,origjina ime eshte nga veriu,nga nje vend me du lumej te lundryshem ,liqen dhe det.
Last edited by Fran on Wed Feb 22, 2012 10:00 pm, edited 1 time in total.
- Mallakastrioti
- Galactic Member
- Arbëri
- Universe Member
Re: Mund te hypi dhe un ne kete Anije?
Mirese erdhe Frani !
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman
- Fran
- Member
Mirsejugjeta Mallakastrioti dhe ju Arberi.
- Mendi
- Regular Member
Mireseerdhe Fran. A ky emigrimi na hengri shpirtin mos e fol fare.Fran wrote:Pershendetje .
- Patush
- Grand Star Member
Kuksi? lolFran wrote:Pershendetje .
Mire se erdhe shoq
Liri-A-Vdekje
Qui tacet consentit
Heshtja eshte Hjeksi!
Qui tacet consentit
Heshtja eshte Hjeksi!
- Adriana
- Universe Member
Mire se erdhe Fran ne bordin arberiaonline!
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!

si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!

- Fran
- Member
Pershendetje Mendi
Patush afer ke shku, dy drinat jane po edhe liqeni asht ,po vecse duhet te maresh e te ndjekesh ate liqen drejt perendimit me arrit ne det.
Adriana meqe mu dha leja un po zej vendin ne ket anije si Marinar e shpresoj qe te vin akoma marinar te tjere .
Faleminderit per mikpritjen.
Patush afer ke shku, dy drinat jane po edhe liqeni asht ,po vecse duhet te maresh e te ndjekesh ate liqen drejt perendimit me arrit ne det.
Adriana meqe mu dha leja un po zej vendin ne ket anije si Marinar e shpresoj qe te vin akoma marinar te tjere .
- Patush
- Grand Star Member
Fran nuk deshta me e permend se je prej Shkodret sepse kena nja dy nostalgjike te enverit ktu dhe do krijonte panik tek ata! lolFran wrote:Pershendetje Mendi
Liri-A-Vdekje
Qui tacet consentit
Heshtja eshte Hjeksi!
Qui tacet consentit
Heshtja eshte Hjeksi!
- Fran
- Member
Bukur fort patush.
Kam nje suvenir per to,"kujtim" i nje dite te shenuar pak perpara se me braktis vendlindjen me anijen panamese.
Kom nje cope bronxi te bustit te enverit(pjese e hundes) qe baba e perdorte me vone per plumc me gjujt peshk.
Kam nje suvenir per to,"kujtim" i nje dite te shenuar pak perpara se me braktis vendlindjen me anijen panamese.
Kom nje cope bronxi te bustit te enverit(pjese e hundes) qe baba e perdorte me vone per plumc me gjujt peshk.
- Fran
- Member
Mund te me vendosni kete foto ne profil tim.
Eshte Lush Fran Haxhija - gjyshi im
Un kam veshtrsi sic kisha veshtirsi dhe ne regjistrim e jo vetem.
Eshte Lush Fran Haxhija - gjyshi im
Un kam veshtrsi sic kisha veshtirsi dhe ne regjistrim e jo vetem.

- Patush
- Grand Star Member
Fran wrote:Bukur fort patush.

Ku gjun jot ate peshk? Kur isha n'Shqipni gjujsha te ura e Bahxhallekut dhe ne Drilon! Por jgujtja me kariq ne dimen m'pelqente me shume
Liri-A-Vdekje
Qui tacet consentit
Heshtja eshte Hjeksi!
Qui tacet consentit
Heshtja eshte Hjeksi!
-
- Regular Member
Mirsejugjeta ARBERIAONLINE,
Nê krahasim me Franin, tek unë deti tani nuk kemi, por, sipas legjendave te vjetra, thuhet se edhe tek ne nê Kosovên e sotme, dikur kishte deti besa edhe lundrojshin anijet rreth e rreth Kosovës e tregtar me anijet e tyre lundronin deri në Detin e Zi, derisa vitë pas viti, ky deti filloj te thahet, anijet mê nuk mun dte dilnin në Detin e Zi, ateherë, njê pasanik i madh, pasi i thyhen disa here anijet, vendosi ta shkrije pasurin e tij dhe, ta hapi gryken tek Ura e shenjtë, kështuqë pas një pune shumë vjeçare, ia arrijti të hapi kanalin që do ta shpiente ujin e liqenit ku permes grykës së Shkelzenit do te derdhej nê Adriatik...liqeni u tha e Kosova u bë një tokë e begatshme e tepër e lakmueshme nga të gjithë...thuhet se, edhe Argonautet e Jasonit kaluan me siguri aty pari, tek Banja e Kolshit ndoshta e u hedhen në Dri ? Nuk i dihet, tek e fundit legjendat na frymzonin në fëmini...
Mora edhe unë këtë kalim si ata Argonautet në kërkim të bashkës së Art me shpres se do ta gjej diku në të fshehur në te shenjtën Arberi-onlin !
Ju faleminderit !
Nê krahasim me Franin, tek unë deti tani nuk kemi, por, sipas legjendave te vjetra, thuhet se edhe tek ne nê Kosovên e sotme, dikur kishte deti besa edhe lundrojshin anijet rreth e rreth Kosovës e tregtar me anijet e tyre lundronin deri në Detin e Zi, derisa vitë pas viti, ky deti filloj te thahet, anijet mê nuk mun dte dilnin në Detin e Zi, ateherë, njê pasanik i madh, pasi i thyhen disa here anijet, vendosi ta shkrije pasurin e tij dhe, ta hapi gryken tek Ura e shenjtë, kështuqë pas një pune shumë vjeçare, ia arrijti të hapi kanalin që do ta shpiente ujin e liqenit ku permes grykës së Shkelzenit do te derdhej nê Adriatik...liqeni u tha e Kosova u bë një tokë e begatshme e tepër e lakmueshme nga të gjithë...thuhet se, edhe Argonautet e Jasonit kaluan me siguri aty pari, tek Banja e Kolshit ndoshta e u hedhen në Dri ? Nuk i dihet, tek e fundit legjendat na frymzonin në fëmini...
Mora edhe unë këtë kalim si ata Argonautet në kërkim të bashkës së Art me shpres se do ta gjej diku në të fshehur në te shenjtën Arberi-onlin !
Ju faleminderit !

- Zeus10
- Grand Fighter Member
Shume prezantim origjinal, mireserdhe Kreksi. Edhe une mendoj se gjeografia e Ballkanit ka ndryshuar gjate shekujve dhe megjithese legjende, nuk e di pse kam deshire ta besoj, qe argonautet mund te udhetonin per ne Adriatik direkt nga Deti i Zi.kreksi wrote:Mirsejugjeta ARBERIAONLINE,
Ju faleminderit !

The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing
-
- Regular Member
Pershendetje Zeus,
M'inspiroi së pari Frani dhe unë vijova, po te hyri virusi i legjendave në végjli, as Nortoni nuk e hjek më...te mbetet tërë jeten, njashtu edhe kjo legjenda e ardhur nga lashtësija.
Nëse ju kujtohët pak forma gjeografia e Kosovës, një grop por magjike, ka te vetmin lum në Europë i cili derdhet në dy detna, Nerodimja, si e dini ndoshta ky fenomen quhet Bifurkacion, dy dalje...
Legjenda e ures se shenjte: http://renesancailire.blogspot.fr/2013/ ... nda-e.html
Ky ështê deti panonis, por, jam i bindur se ka ekzistua edhe në Kosovë, nuk arrij ta kuptoj se sa me aqë saktësi pleçët tanë e pershkruajnë këtë gojdhan, pa patur asnjë ditë shkoll, as google earthe nuk kanë pasur as harta jo, ku e dinin se, po te hapet ai kanal uji do shkoje në Adriatik ? teper enigmatike kjo ...sodoqoftë mirë e skenarizuar, as hulividi nuk do ua kalonte te parve tanë me imagjinata e legjenda te bukura..si kjo e ures së shenjte apo asaj te Rozafes..me skena biblike...

Liqeni me vonê Deti Zi...
5600
M'inspiroi së pari Frani dhe unë vijova, po te hyri virusi i legjendave në végjli, as Nortoni nuk e hjek më...te mbetet tërë jeten, njashtu edhe kjo legjenda e ardhur nga lashtësija.
Nëse ju kujtohët pak forma gjeografia e Kosovës, një grop por magjike, ka te vetmin lum në Europë i cili derdhet në dy detna, Nerodimja, si e dini ndoshta ky fenomen quhet Bifurkacion, dy dalje...
Legjenda e ures se shenjte: http://renesancailire.blogspot.fr/2013/ ... nda-e.html
Ky ështê deti panonis, por, jam i bindur se ka ekzistua edhe në Kosovë, nuk arrij ta kuptoj se sa me aqë saktësi pleçët tanë e pershkruajnë këtë gojdhan, pa patur asnjë ditë shkoll, as google earthe nuk kanë pasur as harta jo, ku e dinin se, po te hapet ai kanal uji do shkoje në Adriatik ? teper enigmatike kjo ...sodoqoftë mirë e skenarizuar, as hulividi nuk do ua kalonte te parve tanë me imagjinata e legjenda te bukura..si kjo e ures së shenjte apo asaj te Rozafes..me skena biblike...

Liqeni me vonê Deti Zi...