"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Psnetie o iu t'nerum

Ky seksion është krijuar për anëtarët e rinj të komunitetit, për të prezantuar me pak fjalë veten dhe qëllimin e bashkimit në këtë forum.

Moderator: ALBPelasgian

Post Reply
amathia
Regular Member
Regular Member
Posts: 56
Joined: Sat Oct 05, 2013 5:59 pm
Gender: Male

Psnetie o iu t'nerum

#1

Post by amathia » Sat Oct 26, 2013 11:28 pm

Uamniscipemalit e hed'hun ndhe q se nio pr n'jet ma t'mier, se n'dhe t'parvet kan ard'hun t'marrt e na marrun menen. Guen e kam pr fat'mir e kam me pas sa t'mrrah kendra en bri. Po pr ner t'gues tan e lastve tan pe'lag'uoi e vllamve etrusc ju gxoi pr tan kt mun e koh ci eni tu e dha, iu ruejt rresia e diellit.

am tum ietue n'dhen e keltve n'Maia t'malit.

tkeni snet pr sum vite.

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4225
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: Psnetie o iu t'nerum

#2

Post by Zeus10 » Sun Oct 27, 2013 12:53 pm

Përshëndetje dhe ju Amathia dhe falemnderit, qe e mbani gjalle gjuhen tone te vjeter.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
Sally
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2062
Joined: Tue Jun 09, 2009 2:36 pm
Gender: Female

Re: Psnetie o iu t'nerum

#3

Post by Sally » Sun Oct 27, 2013 1:30 pm

Pershendetje dhe mire se erdhe Amathia, ju uroj te kaloni sa me mire.
amathia wrote:Uamniscipemalit e hed'hun ndhe q se nio pr n'jet ma t'mier, se n'dhe t'parvet kan ard'hun t'marrt e na marrun menen. Guen e kam pr fat'mir e kam me pas sa t'mrrah kendra en bri. Po pr ner t'gues tan e lastve tan pe'lag'uoi e vllamve etrusc ju gxoi pr tan kt mun e koh ci eni tu e dha, iu ruejt rresia e diellit.

am tum ietue n'dhen e keltve n'Maia t'malit.

tkeni snet pr sum vite.


Tekstin me ngjyre blu arrita ta kuptoj, po ato me ngjyre te kuqe jo :( , dikush mund te mi shpjegoj pak?
Nuk jam vrasës, jam student shqipëtar, vrava një tradhtar të Atdheut tim.
(Avni Rustemi)

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4225
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: Psnetie o iu t'nerum

#4

Post by Zeus10 » Sun Oct 27, 2013 7:04 pm

Sally wrote:Pershendetje dhe mire se erdhe Amathia, ju uroj te kaloni sa me mire.
amathia wrote:Uamniscipemalit e hed'hun ndhe q se nio pr n'jet ma t'mier, se n'dhe t'parvet kan ard'hun t'marrt e na marrun menen. Guen e kam pr fat'mir e kam me pas sa t'mrrah kendra en bri. Po pr ner t'gues tan e lastve tan pe'lag'uoi e vllamve etrusc ju gxoi pr tan kt mun e koh ci eni tu e dha, iu ruejt rresia e diellit.

am tum ietue n'dhen e keltve n'Maia t'malit.

tkeni snet pr sum vite.


Tekstin me ngjyre blu arrita ta kuptoj, po ato me ngjyre te kuqe jo :( , dikush mund te mi shpjegoj pak?
Pak a shume;

Une jam shqipe e malit e hedhur ne dhe qe se njoh(kseno) per nje jete me te mire, se ne dhe te te pareve kane ardhur te marret e na morren mendjen(?). Gjuhen e kam per fat te mire e kam me pas sa te me rrah (kendra en bri?). Por per nder te gjuhes tone te lashte te pellasgeve dhe vellezerve etruske po ju pergezoj per te gjithe kete munde e kohe qe jeni duke dhene, ju mbrofte rrezja e diellit.

The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
Strokulli
Poster Grande Member
Poster Grande Member
Posts: 237
Joined: Fri Oct 29, 2010 12:37 am
Gender: Male
Location: Albanìa/Arbani

Re: Psnetie o iu t'nerum

#5

Post by Strokulli » Mon Oct 28, 2013 2:34 pm

amathia wrote:«Përshëndetje o ju të neruem.
[..]Ju gëzoi për tanë kët mund e kohë që jeni tu e dha, ju ruejttë rrëzja e diellit.
[..]Të keni shëndet për shum vite».
Edhe juve, gjith ashtu, ruojtët e diellit rrëzja, dhe shëndet.

User avatar
Sally
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2062
Joined: Tue Jun 09, 2009 2:36 pm
Gender: Female

Re: Psnetie o iu t'nerum

#6

Post by Sally » Mon Oct 28, 2013 6:10 pm

Faleminderit Zeus
Nuk jam vrasës, jam student shqipëtar, vrava një tradhtar të Atdheut tim.
(Avni Rustemi)

Post Reply

Return to “Prezantohuni ne komunitetin e forumit”