"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Përshëndetje!

Ky seksion është krijuar për anëtarët e rinj të komunitetit, për të prezantuar me pak fjalë veten dhe qëllimin e bashkimit në këtë forum.

Moderator: ALBPelasgian

Post Reply
enea
Junior Member
Junior Member
Posts: 1
Joined: Tue Apr 14, 2015 11:23 am
Gender: Male

Përshëndetje!

#1

Post by enea » Wed Apr 15, 2015 5:13 pm

Quhem Franc dhe jam nga Elbasani, por me qytetin s'më lidhë shumë sepse ika që 3 vjeç, mbiemrin e kam si një qytet në Kosovë ndërsa flas toskërisht. Pasjoni im është hartografia. Gjithashtu më pëlqen të bëjë hulumtime, statistika dhe dokumenta mbi çështjen shqiptare. Jam mërgimtar. Kam njohuri mjaft të mira në informatikë. Do bëhem urbanist së shpejti (specjalisuar në ndërtimin/rinovimin të fshatrave deri tek qytezave).

Kur i bie të kem kohë të lirë punoj për ndëtimin e faqes http://www.ftillimi.org (momentalisht është offline). Aty do ketë çdo përdorues mundësinë të vizatojë kufinjtë e vërteta të Shqipërisë bazuar në dokumenta, foto, harta, statistika, reportazhe, shkrime, etj me anë të një harte interaktive të rajonit. Bashkësia (komuniteti) që dua të ndërtoj duhet të jetë atdhetare. Këtë mund t'a bëj më së miri duke e bërë faqen invite-only (regjistrimi bëhet vetëm me anë të një ftese, e dhënë nga një përdorues të faqes) dhe duke patur një bazë fillestare atdhetare.
Prandaj më duheni edhe ju disi, sepse nuk kam shumë kontakte me njerëz që kanë të njejtat synime si unë.

Shpresoj të kemi një bashkëpunim dhe bashkëjetesë të mirë me njëri-tjetrin!

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4225
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: Përshëndetje!

#2

Post by Zeus10 » Wed Apr 15, 2015 7:05 pm

Mireserdhe Franc ne Arberiaonline. Te pershendes per iniciativen, per krijimin e hartave te trevave shqiptare dhe sidomos per faktin, qe kerkon ta kryesh kete, duke u bazuar ne dokumente dhe statistika historike. Sigurisht, qe eshte e drejta jote te vendosesh, ku kur dhe si te publikosh punen tende, por nese do e gjykoje te drejte, mund te postoje ate ose nje pjese te saj, ne nenforumet perkatese te arberiaonline.
Mireulexofshim
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

Post Reply

Return to “Prezantohuni ne komunitetin e forumit”