Page 2 of 2

Re: Greece the land where the myths replace history(Macedoni

Posted: Thu Mar 31, 2011 4:56 pm
by ALBPelasgian
Zeus per keto faqe s'kam ndonje verejtje te vecante pervec nje pyetjeje me qellim te qartesimit jo vetem per mua por edhe per te tjeret:
"Trifling causes occasionally unite and disunite the Aetolians, Acarnanians, and Macedonians, men speaking the same language. With foreigners, with barbarians, all Greeks have, and ever will have, eternal war: because they are enemies by nature, which is always the same, and not from causes which change with the times."
Livi a eshte duke shigjetuar me qenien 'barbare' maqedonet, etolet e akarnanet kundruall Grekeve apo thjesht po shigjeton me stigmen 'barbar' romaket?

Re: Greece the land where the myths replace history(Macedoni

Posted: Thu Mar 31, 2011 5:17 pm
by Zeus10
Sipas konteksit, me shume mundesi ka qe ai quan barbare romaket, por ka nje problem tjeter te madh, sepse ne me shume se nje rast vete Roma quhej qytet grek nga te huajt(do e sjell ne faqet ne vazhdim), qe paraqet jo vetem nje kontradikte, por dhe nje prove mese te sigurt qe etiketa 'grek' nuk eshte etnike dhe gjaku, ne thelbin e saj.

Re: Greece the land where the myths replace history(Macedoni

Posted: Fri Apr 01, 2011 10:50 pm
by Zeus10
Image
Image

Re: Greece the land where the myths replace history(Macedoni

Posted: Fri Apr 01, 2011 11:11 pm
by Zeus10
Image
Image
Image
Image

Re: Greece the land where the myths replace history(Macedoni

Posted: Sat Apr 02, 2011 10:49 pm
by Zeus10
Image
Image
Image

Re: Greece the land where the myths replace history(Macedoni

Posted: Sat Apr 02, 2011 11:09 pm
by Zeus10
Image

Re: Greece the land where the myths replace history(Macedoni

Posted: Mon Apr 04, 2011 2:02 pm
by ALBPelasgian
Shkelqyeshem Zeus! S'ka asnje verejtje pervec nje sugjerimi:

Librat e cituar i keni vendosur ne artikull t'skanuar, gjegjesisht te nenvizuar pjeset me te rendesishme. A nuk do te ishte mire qe ne kuader t'shtjellimit ta citoni drejtperdrejte rreshtin ne fjale (kurse ne kllapa ta shenoni referencen: vepren + autorin + vitin dhe vendin e botimit)?!

Re: Greece the land where the myths replace history(Macedoni

Posted: Mon Apr 04, 2011 7:23 pm
by Zeus10
Tani per tani Alb, une jam ne fazen e shkrimit te artikullit dhe natyrisht ne nje faze te mevonshme, do ti paraqis referencat ne menyre te pershtatshme. Meqe e bera publik, pas hezitimeve te medha, po vjel nderkohe mendimet tuaja per ta permiresuar ate.