"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Lajme nga Maqedonia

Në këtë forum, do të sillen lajmet më të fundit dhe mund të komentohen ato. Gjithashtu ato mund të lexohen dhe në portal, së bashku me komentet.
Post Reply
Arbëri
Universe Member
Universe Member

Re: Lajme nga Maqedonia

Post by Arbëri »

"arberor" , Albanians shouting "ALLAHU AKBAR" multiple times during these violent demonstration
Une isha live aty , dhe nuk verejta asi thirrje megjithse ka grupe te caktuara , ka edhe fetare sikurse qe ka ne France e Gjermani e tjera vende , por sipas asaj qe e degjova sot ne gjuhen shqipe ne "TV Zeri i Amerikes " me erdhi pak si cudi , kur tha : " Disa protesta qe po organizohen nga Xhamia dhe nuk kane organizator (sikur ky rast dje , dhe nga viti i kaluar ) pas atyre jane organizata te caktuar jashte vendit dhe per kete nuk e dijne fare shqiptaret dhe kshu i jep kahje tjeter protestave "
Ja shembulli i djeshem : https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/ ... 6858_n.jpg
dhe ja si shperndahet lajmi gjithandej , qe jam i sigurte qe 90% te tyre qe shperndajne keto thirrje as qe nuk e dijne nga vien dhe kush eshte pas tyre , shife :
https://www.google.com/search?q=DITET%2 ... tQag74DoDg
-Eshte interesant qe vet fetaret qe jane aktiv ne ate Xhami dolen dhe u distancuan nga keto protesta , duke i lutur qe mos te perzien Xhamin me keto protesta (edhe pse nuk kishte shenja fetare dje ).
Ketu te japi te drejte une @arberor edhe pse siq thash , une isha live , nuk kishte flamuj te tjere pervetem se te shqiptareve dhe thirrje tjera nuk degjova (mund te kete qene 3-4 a 5 qe eshte normal) , dhe te them te drejten qe me pelqeu rinia trime dje ,se po te jetosh me nje shumice polici-ushtri-sllave/armiq , dhe ti perballosh armikut ne gjdo pike , beso qe nuk eshte lehte .
Prandaj ne vend te asaj videos , shiqoje kete , eshte po nga protestat e djeshme , vetem se tjeter autobus ky , dhe mendoj qe do te qeteson ;)
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman
Sally
Galactic Member
Galactic Member

Post by Sally »

Arberi edhe une rastesisht ne nje postim diku pashe kete koment:

Julian Edmond Dantes: Stanno facendo propaganda con i bambini , per difendere l'islam nei territori macedoni , guardate fino a dove si sono spinti questi turchi che parlano albanese .

Po ta perkthej ne shqip:
Po ju bejne propagande femijeve,per te mbrojtur islamin ne territorin Maqedon,shikoni deri ku jane shtyre keta turq qe flasin shqip.

Problemi mund te qendroj edhe tek keta qe kerkojne te na hedhin rer ne sy qe kjo eshte nje dore ''islame''. Mbas protestes qe u be vjet ne shkup ( me ngjyre islamiste ) keta tani kane cdo gje ne dor per te shprehur mllefin. Qe dora islame ka dore kjo eshte e padiskutuar se gjithmon mbi kurrizin e shqiptarve kane gjetur ata te ndertojne urat e tyre, dhe kesaj radhe kerkojne te ndertojne uren per ne europe.... qe mallkuar qofshin keta dhe europa bashke. Inatin nuk e kam me keta qe flasin larte e poshte, por me vjen inat qe atdhedashurine e vertet te shume shqiptareve ne shkup po e bashkengjisin me disa islamshqipefolesa....
Nuk jam vrasës, jam student shqipëtar, vrava një tradhtar të Atdheut tim.
(Avni Rustemi)
Gazmend
Senior Member
Senior Member

Post by Gazmend »

Ai Dantesi eshte spanjoll, me motive politike dhe pro-sllave ka shkruar. Vete ben propagande.

'territor maqedon' nuk ka !

Ka nje FYROM vetem !

Disa veta paskan bertitur 'Allahu Ekber' ! Pune e madhe qe paskan kane bertitur. Edhe nga komuniteti fetar ka te revoltuar, edhe ata jane te diskriminuar ne Fyrom.
CERMENIKASI
Star Member
Star Member

Post by CERMENIKASI »

Image
Jam Gegë por mos ma shajë kush Toskërinë!
Sally
Galactic Member
Galactic Member

Post by Sally »

Gazmend wrote:Ai Dantesi eshte spanjoll, me motive politike dhe pro-sllave ka shkruar. Vete ben propagande.

Ka nje FYROM vetem !

Disa veta paskan bertitur 'Allahu Ekber' ! Pune e madhe qe paskan kane bertitur. Edhe nga komuniteti fetar ka te revoltuar, edhe ata jane te diskriminuar ne Fyrom.

Jo Gazmend, aji eshte Shqiptar, nga Saranda me banim ne Itali, (sic eshte paraqitur ne facebook), mund te mbaj ndonje ane tjeter.... por keshtu eshte kur de del ''nami'' ( me mire te te dali syri se sa nami) thot nje fjale e vjeter, dhe keta dashur pa dashur rane ne gracken e sajuar te osmaneve+sllaveve se ata kur bije puna qe te crrenjosin e emrin e shqiptarit gjithmon kan qene dhe do jen ''miq''.
(Avni Rustemi)
Gazmend
Senior Member
Senior Member

Post by Gazmend »

Sally wrote:
Gazmend wrote:Ai Dantesi eshte spanjoll, me motive politike dhe pro-sllave ka shkruar. Vete ben propagande.

Ka nje FYROM vetem !

Jo Gazmend, aji eshte Shqiptar, nga Saranda me banim ne Itali, (sic eshte paraqitur ne facebook), mund te mbaj ndonje ane tjeter.... por keshtu eshte kur de del ''nami'' ( me mire te te dali syri se sa nami) thot nje fjale e vjeter, dhe keta dashur pa dashur rane ne gracken e sajuar te osmaneve+sllaveve se ata kur bije puna qe te crrenjosin e emrin e shqiptarit gjithmon kan qene dhe do jen ''miq''.
Jo, asesi nuk eshte shqiptar, Zonjusha Sally, shume gabim jeni !

Ky Dantesi gjithcka mund te jete por shqiptar asnjehere.

Shqiptari i vertete nuk vjell vnere me goje shkau mbi popullin e vet . 'Turq qe flasin shqip' klishe e zakonshme sllavo/greke per ne. Ndoshta edhe paguhet nga ta !

Dhe cfare nami na paska dal ? nami i shpikur nga sllavet e greket ? cfare gracke te sajuar sllavo-osmane kemi ra ?! a e din ti cka po flet, cfare paranoje qenka kjo ?
Te me falni ju lutem por mos keni ra ju ne gracken e sllaveve dhe grekeve me keto mendime antikombetare.
A e dini ju zonjushe se Turku eshte populli me i urryer nga sllavet dhe greket, pastaj vijme ne. Si mund te sajojne ata gracke per ne ? A i dini ju zoje mardheniet e sotme te shtetit te Shqiperise me Turqine ? Mos keni mbetur mbrapa ne kohe zoje ?. A jeni te vetedijshem qe faktori shqiptar dhe identiteti shqiptar jo vetem ne Ballkan por edhe ne vete Anatoli po zhvillohet si pasoje e ketyre mardhenjeve ?!

Zgjohuni nga gjumi zoje, dhe njiheni armikun e verete e dilni nga gracka e vertete.
Sally
Galactic Member
Galactic Member

Post by Sally »

Gazmend wrote:
Sally wrote:

Ka nje FYROM vetem !

Jo, asesi nuk eshte shqiptar, Zonjusha Sally, shume gabim jeni !

Ky Dantesi gjithcka mund te jete por shqiptar asnjehere.

Shqiptari i vertete nuk vjell vnere me goje shkau mbi popullin e vet . 'Turq qe flasin shqip' klishe e zakonshme sllavo/greke per ne. Ndoshta edhe paguhet nga ta !

Dhe cfare nami na paska dal ? nami i shpikur nga sllavet e greket ? cfare gracke te sajuar sllavo-osmane kemi ra ?! a e din ti cka po flet, cfare paranoje qenka kjo ?
Te me falni ju lutem por mos keni ra ju ne gracken e sllaveve dhe grekeve me keto mendime antikombetare.
A e dini ju zonjushe se Turku eshte populli me i urryer nga sllavet dhe greket, pastaj vijme ne. Si mund te sajojne ata gracke per ne ? A i dini ju zoje mardheniet e sotme te shtetit te Shqiperise me Turqine ? Mos keni mbetur mbrapa ne kohe zoje ?. A jeni te vetedijshem qe faktori shqiptar dhe identiteti shqiptar jo vetem ne Ballkan por edhe ne vete Anatoli po zhvillohet si pasoje e ketyre mardhenjeve ?!

Zgjohuni nga gjumi zoje, dhe njiheni armikun e verete e dilni nga gracka e vertete.

Shume akuza Gazmend dhe mjafte te renda, por une nuk do ti marre parasysh nga vet fakti qe jeni i ri ne forum per te krijuar kaq shpejte kete opinion per mua ''antikombetare''.

Bashkpunimet osmane&sllave si dhe osmane&greke kur ka rene fjala per te mposhtur emrin e shqiptarit gjithmon kan qene fort te lidhura, dhe per kete kemi shume fakte historike edhe ketu ne forum te postuara ( pra nuk kam mbetur mbrapa aspak ). Sa per personin qe ka shkruar ate koment une te dhenat ti dhash sipas atyre qe shkruan vet aji ne facebook, tani se cfare eshte aji me tej, nuk e di as nuk me intereson, vetem thjeshte e solla ketu te kuptojme qe edhe ky mund te jet ndonje grekofil apo dicka tjeter...

Te uroj vazhdim te kendshem.
(Avni Rustemi)
Rina
Honored Member
Honored Member

Post by Rina »

Po edhe ti Sally myslimane duhet te jesh, apo nga ajo tradite vjen dhe sigurisht nese ti jo, ke familjare praktikante muslimane. Shume e sigurte jam. Edhe une vij nga familje muslimane, ani cka qe vet nuk jam fetare. Edhe shume tjere ketu, qe shkruajne

Cfare te keqijash ke pare ti nga muslimanet praktikante ne familjen tende? P.sh, nga gjysherit e tu, se ata duhet te jene me praktikante?

Une shume e bindur jam 100%, qe jane ma te njerezishem e ma te sjellshem e me te mire jane si humane se shumica e sidomos disa individe pa jete, qe rrine tere diten duke i share njerezit, qe ne mund ti kemi ne familje. E kjo s'tolerohet qe besa, gjithfare zhugelli me honger lidhje e palidhje.

P.S. Njeriu me i mire eshte ai qe eshte i sinqerte me veten fillimisht e mandej me tjeret. Ciao
Sally
Galactic Member
Galactic Member

Post by Sally »

Rina, ne radhe te pare ne keto protesta nuk behet fjale feja, as nuk protestohet per fene, po per diskriminimin qe i behet emrit SHQIPTAR ne maqedoni, ( ne kete raste me rrahjen e femijeve) pra shume mundesi do kishte qe keto femije mund te ishin edhe katolik, ortodhoks, apo ku ta di une ( se ne cfare beson njerzia ). Problemi tek une nuk qendron pse ata protestojne me ngjyre fetare, po qendron qe: nese ata duan te protestojne sepse ndjehen te diskriminuar per besimin fetar te tyre le te shpallin nje protest fetare, dhe jo sa here ngrihen shqiptaret ne maqedoni te protestojne te drejtat e tyre....nderhyne kjo dore fetare ( per ti dhene nje ngjyre fetare emrit shqiptar ) sepse kjo sjell mjaft dem ne qeshtjen kombetare e perziejme me ate fetare.

Sa i perket prinderve, gjysherve, stergjysherve te mij.... me aq sa une kam pare nga ata nuk kam vene re asnjehere nje limit te tejkaluar, por thjeshte kan qene fetar, perndryshe do isha rritur edhe une me ate fryme, nuk mendon? Sepse thone qe ne femija jemi pasqyra e prinderve, gjysherve, stregjyrsherve... pra nuk ke pse te pyesesh per ata kur shume mire mund ta kuptosh kete gje nga reagimet e mija. Ne shtepine tone ka qene dhe eshte ne pike te pare KOMBI !!!

Si perfundim dua te te them dicka Rina, qe ti nga njera ane hiqesh qe nuk je fetare, ( dhe nuk beson ne keto ), por nga ana tjeter dashur pa dashur gjithmon u ke dal ne ''mbrojtje'' keture islamistave, dhe asnjehere katolikeve, ortodhokseve etj, etj, :?
Ndersa per mua ndryshon problemi, kam komnetuar per cilen do fe qe ka cenuar emrin e Kombit tim... ndersa ti 90% te rasteve hyn ONLINE pothuajse vetem kur ne forum kemi nje bisede/debat fetar. Ah moj Rina mos akuzo gjithmon, mesohu edhe te bashkebisedosh me ne, se vetem te akuzuarit akuzojne.
(Avni Rustemi)
Rina
Honored Member
Honored Member

Post by Rina »

Sally wrote:
Si perfundim dua te te them dicka Rina, qe ti nga njera ane hiqesh qe nuk je fetare, ( dhe nuk beson ne keto ), por nga ana tjeter dashur pa dashur gjithmon u ke dal ne ''mbrojtje'' keture islamistave, dhe asnjehere katolikeve, ortodhokseve etj, etj, :?
Ndersa per mua ndryshon problemi, kam komnetuar per cilen do fe qe ka cenuar emrin e Kombit tim... ndersa ti 90% te rasteve hyn ONLINE pothuajse vetem kur ne forum kemi nje bisede/debat fetar. Ah moj Rina mos akuzo gjithmon, mesohu edhe te bashkebisedosh me ne, se vetem te akuzuarit akuzojne.

Une komentoj ne cilat tema te dua. : ) Po sigurisht qe i mbroj shqiptaret muslimane se nuk merzitem une per sllavet. Bile nje thua i nje islamisti shqiptar, sic po i quan ti, vlen sa krejt sllavet e botes. Besoj qe isha e qarte. Se cka mendojne radikalet e feve tjera per kete, une pese leke si jap.

Une me qene praktikante e fese apo fetare e them bre, se smerzitem une. Edhe nese do te behem ndonjehere, besoj qe do ta vazhdoje traditen. Mos ke dicka kunder? Po ju dal ndonjehere ne mbrojtje edhe ortodokseve dhe katolikeve, kur kane te drejte, jo gjithmone. Edhe e dashur Sally percjellem me mire, se kam hapur edhe tema tjera une ketu. : )

P.S. Une edhe pse s'shkruaj shpesh une lexoj ketu shume shpesh.
erix77
Star Member
Star Member

Post by erix77 »

tipike shqiptare,nxitohemi ne nxjerrjen e perfundimeve dhe i hidhemi ne fyt njeri-tjetrit.

do ti keshilloja miqesisht disa prej bashkekombasve ketu ne forum qe te mos nxitohen por ti lexojne me vemendje 2 apo 3 here postimet e kolegeve dhe pastaj te japin pergjigje.
Dhe e bëmë me besa besën ja të rrojmë ja të vdesëm!

Ishte thënë prej Zotit që të nderohen armët e Shqipërisë!
Arbëri
Universe Member
Universe Member

Post by Arbëri »

Shkupi "vlon" nga incidentet

Shkupi "vlon" nga incidentet, kjo konstatohet nga raporti i fundit i MPB. Ky institucion në raportin e sotëm ka informuar se dje ka ndodhur një incident në oborrin e shkollës së mesme “Boro Petrushevski” me ç`rast gjastë persona të panjohur kanë rrahur një nxënës 17 vjeçar N.P, nga fshati Milladinovc, duke i shkaktuar lëndime të rënda trupore.
Rasti tjetër ka ndodhur rreth orës 19 e 10, në autobusin nr. 9 në Bit Pazar, kur 6-7 persona kanë sulmuar një 16-vjeçar dhe bashkënxënësen e tij, 17-vjeçare.
Disa minuta më vonë, një 17 vjeçar tjetër është rrahur derisa po zbriste nga autobusi urban nr.9, në afërsi të xhamisë “Jahja Pasha” në Shkup.
Ndërsa Ndërmarrja Publike Transportit JSP në Shkup ka informuar se persona të panjohur kanë gjuajtur me gurë një autobus të linjës urbane në lagjen Pintija të Shkupit.
Gjithashtu, autobusi nr. 68 ishte qëlluar me gurë në afërsi të Poliklinikës “Bit Pazar”, dhe si pasojë ishte thyer xhami i përparmë, por pa dëmtime në njerëz.
MPB ka raportuar se janë ndërmarrë masat e nevojshme të hetimit. Megjithatë, pavarësisht masave që ndërmerr kjo ministri, incidentet me karakter ndëretnik vazhdojnë të rriten dita ditës, ndërsa sjellja e autorëve të krimit përpara drejtësisë vonohet./Almakos
Arbëri
Universe Member
Universe Member

Post by Arbëri »

Shkup , Rrahje e përgjakshme në shkollën "Vëllezërit Milladinov"

Image

Gjatë ditës së djeshme në shkollën "Vëllezërit Milladinov" ka ndodhur përleshje e përgjakshme në mes të disa nxënësve të kësaj shkolle.

Rrahja ka ndodhur rreth orës 11:00.

Në fillim ka patur provokime verbale, gjë që më pas ka çuar drejt përleshjes fizike në mes 18 vjeçarit F.GJ dhe 19 vjeçarit N.S, kurse janë përfshirë me kalimin e kohës edhe nxënës të tjerë, transmeton Almakos.

Policia është në hetime për zbardhjen e rastit./Almakos

Shkup, Rrihet 43 vjeçari në autobusin me numër 61

Mbrëmë rreht orës 10:30 tek policia e Bit Pazarit, A.D (43) nga Shkupi ka denoncuar se më 02.03.2013, në orën 14:39 minuta në bulevardin "Nikolla Karev" në afërsi të mbikalimit të Bit Pazarit, është ndaluar autobusi i NPQ-së nr.61, nga ana e pesë deri më tetë personave të panjohurv, ku është sulmuar ai fizikisht.

Është goditur me grushta dhe shqelma nëpër fyturë dhe në trup, ku i janë shkaktuar lëndime trupore.

Policia ka ndërmarrë masa për zbulimin e autorëve dhe për zbardhjen e incidenteve./Almakos

I thehet dritarja autobusit me numër 50!

Përkundër incidentit të ndodhur mbrëmë në Luboten, ku është gjajtur me gurë autobusi dhe mbetën të lënduara dy vajza kurse të tjerat u alivanosën, edhe një autobus tjetër është sulmuar me gurë, transmeton Almakos.

Mbrëmë reth orës 23:00 afër qendrës tregtare "Mavrovasja" persona të panjohur kanë hedhur me gurë kundrejtë autobusit me numër 50, me çka i janë thyer xhamat.

Policia është duke hetuar rastin dhe është në kërkim të autorëve të sulmit./Almakos

MPB: Vazhdon dhuna, rrihen nxënës, qëllohen me gurë autobusë
Shkup, 7 mars - Një varg incidentesh kanë ndodhur ditën e djeshme në Shkup, ku kanë pësuar disa të rinj, nxënës të shkollave të mesme.

Në raportin e MPB-së, janë regjistruar gjithsej pesë raste dhune.

Disa minuta më vonë,
një tjetër 17-vjeçar është rrahur nga 4-5 persona sapo kishte zbritur nga autobusi nr. 9 në Çairçanjë.

Policia ka informuar se nga dhuna e djeshme kanë pësuar edhe dy autobusë dhe shoferët e tyre.

Një rasti i tillë ka ndodhur fillimisht në lagjen Pintia, ku nga sulmi me gurë nga persona të panjohur ishte thyer një nga xhamat e autobusit dhe ishte lënduar shoferi i tij.

Gjithashtu, autobusi nr. 68 ishte qëlluar me gurë në afërsi të Poliklinikës “Bit Pazar”, dhe si pasojë ishte thyer xhami i përparmë, por pa dëmtime në njerëz.

Për të gjitha këto raste, MPB ka ndërmarrë masat e nevojshme të hetimit.

MPB: Rrahje mes shkollarëve të mesëm e autobus të dëmtuar
07/03/2013 12:49:00KOHA

Në më shumë lokacione në Shkup gjatë ditës së djeshme kanë ndodhur disa incidente në mesin e të cilave edhe gjuajtje me gurë të autobusëve të NPT dhe rrahje midis nxënësve të shkollave të mesme. Siç raportoi MPB, në orën 11 e 10 minuta dje në Shkup në rrugën “Kitka” në SHMH..

MPB: Autobusë të dëmtuar, udhëtarë e nxënës të sulmuar
06/03/2013 13:05:00KOHA

Disa persona të lënduar, autobusë dhe pronë tjetër e dëmtuar, janë pasojat nga seria e incidenteve që ndodhën në Shkup në 24 orët e fundit, kumtoi Ministria e Punëve të Brendshme. Pesë-gjashtë persona të panjohur të martën në ora 9:20 në qarkun e ASUC "Boro Petrushevski", pas përfundimit të pushimit të madh, e kanë takuar N.P. (17) nga fshati Milladinovcë dhe e kanë sulmuar fizikisht, duke i shkaktuar lëndime. Ndërsa po në ditën e njëjtë rreth orës 19:10 në Shkup

Në Shkup mbrëmë sërish incidente të dhunës

Në Shkup mbrëmë janë regjistruar disa incidente të dhunshme ndaj qytetarëve, ndërsa kanë ndodhur edhe sulme me gurë të dy autobusëve urban.

p.s.Ne incidentet te shkupit , ne pergjithsi kur behet fjala per incidente ose rrahje ne kete postim , te rrahur jane sllavet , sepse dihet qe ata nuk kapen me meshkuj ose burra por vetem me femije e femra : http://www.albaniannews.net/wp-content/ ... 00x189.jpg
Shqiptari nuk sulmon as femijet as femrat sikurse keta por edhe u shkojne te lagjet e tyre ne sulm , edhe pse ne Shkup i bie sipas % te popullates 7:1 ne favor te sllaveve .Gazetat/mediat shqiptare shpeshehere nuk tregojne neacionalitetin e sulmuesve ne keto raste per shkak te sigurise tone , dhe mire bejne. .
Arbëri
Universe Member
Universe Member

Post by Arbëri »

Pas thirrjeve te njepasnjishme nga te gjitha partit shqiptare anembane per bojkot te protestave te sotshme , shqiptaret i degjuan thirrjet e tyre dhe nuk dolen ne protesta edhe pse u mblodhen dhe ishin te gatshem per te protestuar .

Shkupi sot ,

Image
Image
Image
Image

Disa femije shqiptare marshuan qindra metra vetem ,
Video : http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... y12QQZXVgg
Arbëri
Universe Member
Universe Member

Post by Arbëri »

Mobilizim i mërgimtarëve për t'i ndihmuar kandidatët shqiptarë në Kërçovë dhe në Strugë

Filloi vala e ardhjes së mërgimtarëve për zgjedhjet në Kërçovë dhe në Strugë
Aeroplani me grupin e parë prej mërgimtarëve ka ateruar në aeroportin e Prishtinës.
Image
Image
Duke filluar nga dita e djeshme mërgimtarët shqiptarë të rrethit të Kërçovës dhe të Strugës, kanë filluar të vijnë në Maqedoni për rrethin e parë të votimeve në zgjedhjet lokale.
Mundësia që për herë të parë kryetari i komunës së Kërçovës të jetë shqiptarë, i ka mobilizuar mërgimtarët që të vijnë dhe të votojnë për kandidatin e BDI-së, Fatmir Dehari, të cilin e përkrahin të gjitha partitë shqiptare.
Siç njofton agjencia Zhurnal, aeroplanet me grupin e parë prej mijera mërgimtarëve ka ateruar në aeroportin e Prishtinës. Interesi i tyre për të votuar, thonë vjen pas retorikës së ashpër të liderit të VMRO-s, Nikolla Gruevski. Ata thonë se kanë shumë motiv të votojnë për të fituar kandidati shqiptar në garën për Kërcovën. Në këtë qytet ka vetëm dy kandidatë, Fatmir Dehari i BDI-së dhe Bllagoja Despotovski i VRMO-së dhe LSDM-së.
Shumica e mërgimtarëve do të vijnë një ditë para zgjedhjeve, ose në ditën e zgjedhjeve.
Në aeroportin e Shkupit dhe të Ohrit ka ndryshime të orareve të aeroplanëve që do të aterojnë nga qendrat e Evropës dhe të SHBA-ve.
Numri më i madh që do të vijnë janë nga Zvicra, por ka edhe nga Gjermania dhe shtete të tjera.
Të mërklurën, të enjten dhe të premten do të zbresë nga një aeroplan i paraparë në linjën e rregullt nga Bazeli dhe Cyrihu, kurse të shtunën në aeroportin e Shkupit dhe të Ohrit do të aterojnë edhe 6 aeroplanë çarterë.
E njëjtë është situata edhe më 24 mars, në ditën e votimeve, kur nga Cyrihu në Shkup do të vijnë dy aeroplanë të rregullt dhe 6 të tjerë në Ohër.
Përveç këtyre aeroplanëve, do të ketë edhe fluturime në aeroportin e Prishtinës, ndërsa shumë prej udhëtarëve do të vijnë edhe me linjat e autobusit. /Portalb.mk
Image
Post Reply

Return to “Lajme”