"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Perse testet gjenetike i nxjerrin shqiptaret greko-italiane?

Në këtë forum, mund të diskutoni për gjenetikën e popujve dhe njerëzve dhe lidhjen e saj me historinë dhe kulturën. Mund të diskutoni për gjenezën e racave nga pikëpamja gjenetike dhe afërinë me raca të tjera.

Moderator: Mallakastrioti

Post Reply
User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4227
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Perse testet gjenetike i nxjerrin shqiptaret greko-italiane?

#1

Post by Zeus10 » Sun Jul 30, 2017 2:32 pm
Pothuajse te gjitha testet gjenetike te kryera nga shqiptaret, si ne Shqiperi dhe Kosove, nxjerrin ne perqindje te madhe nje pjese te gjakut te tyre, nga Italia dhe Greqia. Une nuk e di me siguri, se cfare etaloni gjenetik, perdoret ne laborator, per te etiketuar grek apo Italian, nje ADN te caktuar, por kjo perqindje e larte, e materialit gjenetik greko-italian, perputhet me historine. Mjafton te permenden dorianet, hyllejte, dardanet, albanet italike, galabret dardane me levizjet e tyre migratore, qe kontribuan ne ato "poole" gjenetike, qe me vone do te formonin kombet italike dhe greke.
Vete GJUHA SHQIPE, eshte nje mesatarizim i perkryer i gjuheve latino-helenike, por jo derivate i tyre, por per mendimin tim e kunderta. Shqiptaret jane greko-romanet arkaike.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
IllyrianLegend
Regular Member
Regular Member
Posts: 91
Joined: Wed Nov 02, 2016 12:55 pm
Gender: Male

Re: Perse testet gjenetike i nxjerrin shqiptaret greko-italiane?

#2

Post by IllyrianLegend » Wed Aug 16, 2017 4:52 pm

Zeus10 wrote:
Sun Jul 30, 2017 2:32 pmPothuajse te gjitha testet gjenetike te kryera nga shqiptaret, si ne Shqiperi dhe Kosove, nxjerrin ne perqindje te madhe nje pjese te gjakut te tyre, nga Italia dhe Greqia. Une nuk e di me siguri, se cfare etaloni gjenetik, perdoret ne laborator, per te etiketuar grek apo Italian, nje ADN te caktuar, por kjo perqindje e larte, e materialit gjenetik greko-italian, perputhet me historine. Mjafton te permenden dorianet, hyllejte, dardanet, albanet italike, galabret dardane me levizjet e tyre migratore, qe kontribuan ne ato "poole" gjenetike, qe me vone do te formonin kombet italike dhe greke.
Vete GJUHA SHQIPE, eshte nje mesatarizim i perkryer i gjuheve latino-helenike, por jo derivate i tyre, por per mendimin tim e kunderta. Shqiptaret jane greko-romanet arkaike.

Pergjigjen e vertet ndoshta mundemi me gjet ne koment te videos se pare..

"there is no Albanian marker on the ancestry test so it makes ur results look italian-greek and eastern european "

skerdilaidas
Member
Member
Posts: 42
Joined: Tue Sep 23, 2014 12:48 am
Gender: Male

Re: Perse testet gjenetike i nxjerrin shqiptaret greko-italiane?

#3

Post by skerdilaidas » Sun Mar 25, 2018 9:33 pm

ADN autosomale eshte ende ne fazat fillestare dhe keto nen-grupet apo 'klusters' qe keto kompani kane krijuar si 'Grek' apo 'Italian' e gjithashtu 'Irish' etj jane hipotetike. ADN autosomale eshte nje fushe shume komplekse dhe eshte e pamundur te krijohen nen-grupe te tilla ne kufij nacional apo grupe gjuhesore. E gjithe Evropa eshte nje kazan shume i perzier ndermjete veti, si nje oqean me rryma te ndryshme. Keto influenca e afinitetet shkojne deri ne kohen e neolitit e mezolitit e qe perforcohet, diku me shume e diku me pak, gjate gjithe periudhave kohore. Sidomos gjate periudhes te bronzit, hekurit, mesjetes e deri me sot. Prandaj testet si ato qe ke sjelle nuk duhen te merren seriozisht, per mendjen time.

Mund te perdoren per ta konstantuar afersine gjenetike mes te afermive, por kurrsesi jo me gjere.

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4227
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: Perse testet gjenetike i nxjerrin shqiptaret greko-italiane?

#4

Post by Zeus10 » Tue Mar 27, 2018 10:49 pm

skerdilaidas wrote:
Sun Mar 25, 2018 9:33 pm
ADN autosomale eshte ende ne fazat fillestare dhe keto nen-grupet apo 'klusters' qe keto kompani kane krijuar si 'Grek' apo 'Italian' e gjithashtu 'Irish' etj jane hipotetike. ADN autosomale eshte nje fushe shume komplekse dhe eshte e pamundur te krijohen nen-grupe te tilla ne kufij nacional apo grupe gjuhesore. E gjithe Evropa eshte nje kazan shume i perzier ndermjete veti, si nje oqean me rryma te ndryshme. Keto influenca e afinitetet shkojne deri ne kohen e neolitit e mezolitit e qe perforcohet, diku me shume e diku me pak, gjate gjithe periudhave kohore. Sidomos gjate periudhes te bronzit, hekurit, mesjetes e deri me sot. Prandaj testet si ato qe ke sjelle nuk duhen te merren seriozisht, per mendjen time.

Mund te perdoren per ta konstantuar afersine gjenetike mes te afermive, por kurrsesi jo me gjere.
Plotesisht dakort, por perse nuk eshte krijuar nje cluster 'shqiptar' i vecante?
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

skerdilaidas
Member
Member
Posts: 42
Joined: Tue Sep 23, 2014 12:48 am
Gender: Male

Re: Perse testet gjenetike i nxjerrin shqiptaret greko-italiane?

#5

Post by skerdilaidas » Wed Mar 28, 2018 6:16 am

Zeus10 wrote:
Tue Mar 27, 2018 10:49 pm

Plotesisht dakort, por perse nuk eshte krijuar nje cluster 'shqiptar' i vecante?
Fillimisht duhet kuptohet qe keto kompani i bejne keto lloj teste, te thjeshte, per treg/biznes. Pra clusters e emruar si Grek, Italian, Anglez, Irish etj ne Evrope e Amerike do terhjekin me shume vemendje. Nje etiketim si 'Shqiptar' nuk do ju sjell shume leverdi financiare sepse jemi nje grup i vogel dhe jo shume i njohur ne perendim ne krahasim me popujt qe permenda. Gjithashtu per momentin nuk ka ndonje interes te larte nga ana jone te jemi pjese ketyre testeve. Per te njejtat arsye nuk ke as cluster 'Serb', 'Bugar' etj. edhe pse jane shume me te interesuar se ne ne kete fushe.

Pastaj nga ana shkencore, per ta 'nda' permes ADN autosomale nje Shqiptar nga Italianet e Italise se mesme (sidomos Toskanet), Greket e Greqis kontinentale dhe deri diku Maqedonet (Bullgaret e Maqedonis) me software progarmet qe posedojme sot nuk eshte pune e lehte. Kemi shume ngjajshmeri mes veti. Dhe kjo ngjajshmeri sic e ceka me larte na vjen prej disa periudhave si rrjedhoj e nje historie te nderlikuar levizjesh (qe mund te datohet prej kohes te neolitit, bonzit, hekurit e gjithshtu qe perforcohet shume gjate mesjetes e deri ne kohet moderne). Dhe nuk eshte influence e njeanshme.

Nejse, kjo ka mundesi te ndryshoj ne te ardhmen kur te kemi nje librari te gjenetikes antike e moderne me te gjere dhe software programe me te sofistikuara. Per momentin metoda e vetme dhe me e persosur (egzakte) per ta nda kete influence e kuptu me mire origjinen e kesaj ngjajshmerie jane analizat e linvjeve patrilineale e matrilineale (Y-DNA & mtDNA).

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4227
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: Perse testet gjenetike i nxjerrin shqiptaret greko-italiane?

#6

Post by Zeus10 » Wed Mar 28, 2018 1:26 pm

skerdilaidas wrote:
Wed Mar 28, 2018 6:16 am
Zeus10 wrote:
Tue Mar 27, 2018 10:49 pm

Plotesisht dakort, por perse nuk eshte krijuar nje cluster 'shqiptar' i vecante?
Fillimisht duhet kuptohet qe keto kompani i bejne keto lloj teste, te thjeshte, per treg/biznes. Pra clusters e emruar si Grek, Italian, Anglez, Irish etj ne Evrope e Amerike do terhjekin me shume vemendje. Nje etiketim si 'Shqiptar' nuk do ju sjell shume leverdi financiare sepse jemi nje grup i vogel dhe jo shume i njohur ne perendim ne krahasim me popujt qe permenda. Gjithashtu per momentin nuk ka ndonje interes te larte nga ana jone te jemi pjese ketyre testeve. Per te njejtat arsye nuk ke as cluster 'Serb', 'Bugar' etj. edhe pse jane shume me te interesuar se ne ne kete fushe.

Pastaj nga ana shkencore, per ta 'nda' permes ADN autosomale nje Shqiptar nga Italianet e Italise se mesme (sidomos Toskanet), Greket e Greqis kontinentale dhe deri diku Maqedonet (Bullgaret e Maqedonis) me software progarmet qe posedojme sot nuk eshte pune e lehte. Kemi shume ngjajshmeri mes veti. Dhe kjo ngjajshmeri sic e ceka me larte na vjen prej disa periudhave si rrjedhoj e nje historie te nderlikuar levizjesh (qe mund te datohet prej kohes te neolitit, bonzit, hekurit e gjithshtu qe perforcohet shume gjate mesjetes e deri ne kohet moderne). Dhe nuk eshte influence e njeanshme.

Nejse, kjo ka mundesi te ndryshoj ne te ardhmen kur te kemi nje librari te gjenetikes antike e moderne me te gjere dhe software programe me te sofistikuara. Per momentin metoda e vetme dhe me e persosur (egzakte) per ta nda kete influence e kuptu me mire origjinen e kesaj ngjajshmerie jane analizat e linvjeve patrilineale e matrilineale (Y-DNA & mtDNA).
Falemnderit Skerdilaidas. Ndaj te njejtim mendim me ju. Gjithshka sot komercializohet, prandaj une insistoj tek gjuha. Ajo eshte ADN-ja jone, eshte thelbi i kultures sone.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

Post Reply

Return to “Gjenetikë”