"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Bojaxhinjtë: ekzotikë

Moderator: Mallakastrioti

Post Reply
User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Bojaxhinjtë: ekzotikë

#1

Post by rrëqebull » Tue May 19, 2015 2:43 pm

Respekt për Gonxhe Bojaxhiun.
Respekt për faktin që shkoi atje ku e thërriste ADN-ja e saj, në vendin e origjinës së paraardhësve të saj, në Indi.
Respekt për çdo njeri që i kthehet dhe i përkushtohet rrënjëve të veta.

Ne e respektojmë, por ne nuk kemi pse të mburremi me dikë që nuk i përket racës sonë shqiptare dhe që zgjodhi t'i përkushtohej racës së saj, në Kalkutë.

Të "mburresh" me Gonxhe Bojaxhiun është njësoj si të "mburresh" me Rita Orën apo me Sabri Fejzullahun.

{Ai që vërtet meriton të kujtohet është i jati i saj, Nikollë Bojaxhiu, i cili ndërtoi teatrin e parë në Shkup si dhe një pjesë të linjës hekurudhore që e ndërlidhte Shqipërinë Lindore me Shqipërinë Veriore. Disa kanë nxjerrë zëra se mund të ketë qenë arumun. Fotografitë, për aq sa vlejnë me cilësinë e dobët që kanë, e tregojnë qartë se gjithsesi, nuk ka qenë racialisht shqiptar (ngjan si Gandi kur ka qenë i ri), siç shihet sidomos tek vajza e madhe dhe djali i tij që ngjan si nepalas. Por gjithsesi respekt për veprimtarinë e tij.}


Dhe për më tepër, të mburresh me priftërinj e murgesha abrahamikë thjesht për faktin se janë priftërinj e murgesha abrahamikë, është shenjë papjekurie.

Ne nuk krenohemi me Gjergj Fishtën se ishte prift, por se pothuajse gjithçka që ka bërë e që ka shkruar e ka bërë dhe e ka shkruar për Shqiptarinë. Se në të vërtetë, Gjergj Fishta ka qenë Shqiptar edhe për nga feja! Kurse Gonxhe Bojaxhiu nuk ka qenë e tillë as nga feja as nga raca (se kombësia përfshin edhe racën, jo thjesht kulturën).
Image

Post Reply

Return to “Antropologji raciale”