Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am Posts: 3643 Location: Shkup
Me sa e di une , John Wilkes ka shkruajtur shumë gjëra mbrapsht për shqiptarët ?
_________________ “Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !" ----------------------------------------------------------------- Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman
Joined: Sun Apr 25, 2010 12:11 am Posts: 487 Location: Italy
Hileja është e thellë. Kanë bërë çmos që gjeneza e shqiptarëve të paraqitej sa më e turbullt. Ndërsa suksesi më i madh që shkenca jonë e histori – arkeologjisë ka arritur deri më sot është ajo e afirmimit të ekzistencës së interlandit ilir pranë kolonive greke dhe latine. Hileja është e thellë, është hile klerikësh, të cilët deri më sot ia kanë hedhur kujtdo individi në veçanti, dhe të gjithë popujve në përgjithësi dhe ia kanë dalë të mbretërojnë pa iu hyrë asnjë gjemb në këmbë. Ata janë treguar mjeshtra të rrallë dhe i kanë shpëtuar çfarëdolloj situate të vështirë për ta.
_________________ Our Scribd Channel - History was a damn dim candle over a damn dark abyss.
Joined: Sat Aug 14, 2010 8:23 am Posts: 519 Location: Tirana
Quote:
They spoke a language of which almost no trace has survived
Ska nevoje te lexojme me teper e kuptojme kush ja ka paguar shpenzimet Wilkesit.Qe ne rreshtat e pare shihet qarte qe Wilkes mundohet te eleminoje cdo fare lidhje midis Ilireve dhe Shqiptareve.
_________________ Dhe e bëmë me besa besën ja të rrojmë ja të vdesëm!
Ishte thënë prej Zotit që të nderohen armët e Shqipërisë!
Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot post attachments in this forum