"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

New era propaganda: Illyrians were Greeks

Post Reply
User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4224
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

New era propaganda: Illyrians were Greeks

#1

Post by Zeus10 » Tue Dec 15, 2009 3:09 pm

A video about Queen Teuta, the mighty queen of the Greek tribe of Illyria.
We can see that Teuta's name is widely used in the Greek language while in Neo - Albanian
(created in 1912 by Italy's Expansionism in Balkans these ages) there is no refer of that name.

It clear that Teuta was a mighty Greek Queen and made the Greek tribes of Illyria strong and powerful during the ages of her reign.

HISTORY:
Queen Teuta of Illyria was an Illyrian queen and regent who reigned approximately from 231 BC to 228 BC.She belonged to the tribe of Ardiaei like her husband Agron.
After the death of her husband, Agron (250 BC?-231 BC), who established the first kingdom of Illyria, extending from Dalmatia on the north to the Aous River (Vjosa River) to the south with Skoutari as its capital, his widow, Teuta, acted as regent for her young stepson Pinnes. Teuta's first decision was to start piratical raids. Attempting this, she attacked Epidamnus (modern-day Durrës, Albania) and fortified the city, but Phoenice further south surrendered. While her Illyrian ships were off the coast of Sarandë, they intercepted and plundered some merchant vessels of Rome. Encouraged by this success, Teuta's pirates extended their operations southward into the Ionian Sea, westward along the coast of Italy, and were soon feared as the terror of the Adriatic. The seat of her throne was in Risan, (in modern Montenegro).
For more history come here:
http://en.wikipedia.org/wiki/Queen_Te...
© Copyrighted by xIllyrianWarriorx's crew. ©
After spending the last 150 years the Greeks(propaganda) killing their throat because of the enormous quantity of breath spent shouting, trying to prove that Illyrians were different ethnically and linguistically from the Ancient Greeks, and therefore they were different from Epirotes and Macedonians(ruled out as Greeks by them), now they come up with a new theory:
First Illyrian and Greek are one language. Illyrian are just as Macedonian. A Greek language. And the Greek dictionary is so rich that it has already an explanation even for this word. Only Greek and Celtic dictionaries have this particular name recorded.
My friend, at the time the Albanians were eating grasshoppers in Azerbaijan, the Greek Illyrians were creating civilization.
Let Turkalbanians know the Truth about our Great ILLYRIAN Nation. Either they re also Greek Illyrian and Hellenic like we ourselves Native Greek Arvanites and Epirotes are or they originate from Celts and Latins who were once brought to Illyria at some later point and who mixed with our Northern Illyrian Greek brothers to lose almost all their Patroan Hellenism ever since. There is no 'middle way' to that at all.
So now: Illyrians, Epirotes, Macedonians, Pelasgians= Hellenes, one race, right?
If so then Illyrians= Epirotes= Macedonians=Pellasgians

One question:
What about tons of """evidences""" you have brought until now to prove otherwise?

Anyway, that's all we want to hear, we can think for the rest of the story.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
Patush
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1360
Joined: Tue Jun 02, 2009 2:12 pm
Gender: Male
Location: With my loved ones, where I belong!

Re: New era propaganda: Illyrians were Greeks

#2

Post by Patush » Tue Dec 15, 2009 5:05 pm

One question:
What about tons of """evidences""" you have brought until now to prove otherwise?


Change of strategy, the eagle is not in the cage anymore (under communism) she is free and flying, keeping an eye on her young, stooping the serpents from eating them or poising them. Tough battle because there are many snakes, but she is determined and will die to save her young. So the snakes now want to blend in and be part of the same family, but eagles are eagles and the snakes will always be a slimy snakes.
Liri-A-Vdekje
Qui tacet consentit
Heshtja eshte Hjeksi!

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3819
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: New era propaganda: Illyrians were Greeks

#3

Post by Arbëri » Fri Dec 18, 2009 5:51 pm

Grekomania – Mihal Grameno
Image
Dija është sot vegla më e shëndoshe e njerëzimit edhe e qytetërimit, se me dijen kanë harirë të ndryshojnë jo vetëm faqen e dheut po edhe naturën, se gjithë ç’na shohin sytë e na deëgjojnë veshët, janë të çpikurat e mendjes së njeriut. Gjithë me dijen harinë të xbutin kafshët e shpesët gjer në një shkallë, sa sot i sjellin njerëzimit ato më të mbëdhatë shërbime.
Me dijen harinë gjithë kombet e dheut të qytetërohen, të përparojnë edhe të rojnë të lumturë në këtë botë. Prapë me dijen harinë të shpëtojnë njerëzimn’ nga reziku i vdekjes, duke gjetur mikrobet e tmeruarë të oftikës, kolerës, murtajës edhe gjithë sëmundjeve!
Pra, kur çuditemi me këto të çpikura të dijes, nuku munt të mos qëndrojmë e të habitemi që qysh kjo ditë nuku mundi të gjenjë edhe mikrobne të grekomanisë?!
Edhe megjithëqë kjo sëmundje ësht’ë re në Shqipëri, po, duke mos marë masa kundra saj, kishte zënë të përparojë e gadalë të rënjoset, edhe zot’i math e di sa thesare do të kishte, po të mos zgjoheshin e të kupëtonin reziknë e t’i gjenin një derman shqipëtarët këti mikrobi të tmeruarë.
Grekomanija, është një sëmundje e rezikçime që shëmbëllen me gangrenën, të cilënë, po s’more masa të repta që në krye, je i dënuar për vdekje!
Grekomanija është përhapur në krye, si shpëtimi tonë, grekomanija është përhapur, në krye, si copëtimi tonë edhe kësisoj nuku vërenin reziknë po përkundra e pushtonin, kur, tani 30 vjet, u çfaq faqezaj këjo sëmundje në Shqipëri.
Mikrobet të grekomanisë këtu në Korçë, ku kanë qendrën, i prunë, jo korçarët po ca fanatikë pa ndjenja njeriu ose të shitur, nga Athina e Greqisë edhe kështu hodhë grindjen e zihjen midis vëllazërisë që kanë patur gjithë jetën korçarët.
Shumë keq më vjen të përdor fjalë si «trathëtar» e «i shitur» edhe aqë më shumë për vëllezër shqipëtarë, po faji është i atyre, të cilët janë berë vegla e të huajve edhe armikët e kombit të tyre. Qysh munt ta nemëronj e quanj klikën ose kamarillën e Mitropolisë me Efrem Gjinin nga Elbasanin edhe Jani Dardhën me &-inë?1
Nukë se s’janë korçarë pa flas për këta, po këta janë shkakëtarë e gjithave ç’kanë ngjarë e ngjasën në Korçë. Qysh mundet njerës të mbaruarë në shkollat e larta të jenë kundra kombit tyre, përveç se janë të shitur?
Një komp pret shërbime nga të këtillë njerës e jo intriga e armiqësi. Në thënçin se me këtë mënyrë duan t’i sjellin dobi kombit, këjo i lakuriqëson edhe më tepër që s’janë tjatër gjë përveç propagandistë të grekomanisë, se tjatër soj qysh munt të mbushin qëllimnë, kur kërkojnë të ndajnë orthodhoksët nga muhamedanët e nga katolikët?
Po propaganda e tyre duket faqezaj që është pas programit të megali idhesë, që të na grekosin e të humbasim gjuhën e bukur tonë, si e panë që më s’mbeti lugë për grekërit në Bullgari, Rumani dhe Serbi.
Mos muhamedanët u trazuan në punërat e kishës e të shkollavet të orthodhoksëvet? Përse atëherë, kur kishin e kanë qëllim të mirë, e ndaluanë lëçitjen e ungjillit edhe të tjerave që thuheshin shqip? E mallëkonin me katran gjith’ ata që kuxonin të thonë që janë shqipëtarë?
Ç’ishin gjith’ ato amenda2 (geza)3 që u epnin fëmijës për çdo fjalë që thoshnin shqip?
Zoti Efrem muntë më mirë të ndalonte Elbasanasit, të cilët lëçitnin edhe sot në kishrat shqip, a s’janë dhe ata orthodhoksë? Falje zotit, i cili s’na la të gjurmojmë këtë udhë të shtrembër e të njohim njëri-tjetrin. Mjerisht, gjenden akoma nga vëllezërit korçarë që gjyrmojnë këtë kamarille, edhe kjo është një turp i math! Është koha që të hapin sytë e të gjykojnë të drejtën për të mirën e mëmëdheut e të vëllazërisë, andaj bënj thirje duke lutur të hiqni dorë nga grekomanija e tjatrë sëmundje si kjo, që të mos lini emër të shkruar me katran.
Sa për trathëtoret istorija do t’u ruajnë çpërblimnë që meritojnë!…
«KORÇA», Korçë, nr. 11, 8 maj 1909. Autori: M.G. (Mihal Grameno).
E njëjta gjëndje ekziston dhe sot një shekull më pas…
Ti çdo bësh? Do lejosh vazhdimin e sëmundjes apo…
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

User avatar
alfeko sukaraku
Sun Member
Sun Member
Posts: 1827
Joined: Wed Jun 03, 2009 8:02 pm
Gender: Male

Re: New era propaganda: Illyrians were Greeks

#4

Post by alfeko sukaraku » Fri Dec 18, 2009 8:57 pm

Arbëri wrote:Grekomania – Mihal Grameno
Image

Grekomanija, është një sëmundje e rezikçime që shëmbëllen me gangrenën, të cilënë, po s’more masa të repta që në krye, je i dënuar për vdekje!
Arberi

fatkeqsisht jam i detyruar nga "pensioni..me fale presioni" i "armiqve" te brendshem te forumit -hahaha- q e te mos i shkruaj gjerat ashtu sikurse i ndjej edhe i kuptoj,sepse politikezoj te gjitha temat...duke harruar se edhe lufta qe bejme per nxjerrjen ne drite te dokumenteve historike eshte politike edhe shkuar politikes , eshte propogande e fuqishme ne dobi te realitetit.

duke mos dashur ta politikezoj serisht temen , dua tju theme se historia 6 edhe futja e turinjve greke ne kulturen shqiptare eshte bere ne nje kohe qe shteti shqiptare kishte per minister arsimi nje vllehe edhe minister kulture po nje vllehe...rastesi? ok.

Jo vetem qe nuk jane marre masa ashtu sic na lajmeroj Mihal Grameno,por perkundrazi ne Boboshtice helenizmi e fitoj luften me kulturen edhe arsimin shqiptare e dy ministrave te mesiperm .400 nxenes mesojne greqisht edhe 5 nxenes mesojne shqip

me falni qe ju politikezova edhe kete teme -haha-
KOHA ESHTE E MASKARENJVE/POR ATDHEU I SHQIPETRAVE

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3819
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: New era propaganda: Illyrians were Greeks

#5

Post by Arbëri » Fri Dec 18, 2009 9:10 pm

Mua mu për ate më pëlqen ti edhe forumi Arbëriaonline , është normal që ndërmjet temës edhe të debatohet , sidomos për armiqtë .. I pëlqej dikuj apo JO , duhet vazhdimishtë të debatojm për problamtikën Shqiptare pamarparasysh se nga cila anë vie ajo dhe cili religjion , këtu ne jemi për Shqiptarë edhe nëse një religjion-nacionalitet ( qoftë dhe aj religjion qe une i përkas ) tenton të më zhduk kombin tim une gjdo herë do jem i gatshëm ta qes në dritë , sikurse siç po e bëni edhe ju tjerët..
..

Idiotizmi dhe mashtrimet e propagandës greke

posted by Atdhetari on December 5th, 2009 under Politikë

Dje një nga dy gazetat më të mëdha greke “Kathimerini”, e cila bashkëpunon dhe me International Herald Tribue , shfaqi një artikull me titull “6 në 10 Shqiptarë kanë Hepatit B. Shqipëria është një nga shtetet me rastet më të shumta në gjithë Europën.

Duke parë këtë titulli lexuesi habitet, sepse kjo domethën që 60% të Shqiptarëve(që jetojnë në Shqipëri), pra rreth 2 milion njerëz kanë Hepatit B. Vazhduam leximin e artikullit, dhe në fund të atij shkruhesh “sipas statistikave 6 në 100 Shqiptarë kanë Hepatit B”.

Pra 6% kanë hepatit dhe jo 60%(!!) si shkruante gazetari grek te titulli i artikullit! Por si ka mundësi që një gazetë kaq e madhe dhe e vjetër(Kathimerini u krijua më 1902) të bëj një gabim të tillë?

Sigurisht dhe ky “lajm” nuk është një gabim. Gazeta Kathimerini e cila ka mbështetur herë pas here qarqe nacionaliste greke, mundohet nëpëmjet një propagande idiotike të talli lexuesit e saj, dhe të krijoj një imazh jo-real për popullin Shqiptar.

Duhet përmëndur që gazetat greke lavdëronin Vasil Bollanon, kryebashkiakun filogrek të Himarës dhe në të njëjtën kohë quanin “terorist Shqiptar” një bashkëfamiljar të tij Damian Bollanon.

Në kur gjejmë këtë lloj propagande nga shtypi grek pasi publikojmë mashtrimet e tyre…

Qeshim me idiotizmin e propagandës greke!
Last edited by Arbëri on Fri Dec 18, 2009 9:21 pm, edited 1 time in total.
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3819
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: New era propaganda: Illyrians were Greeks

#6

Post by Arbëri » Fri Dec 18, 2009 9:19 pm

Dega e gjuhës greke në universitetin e Gjirokastrës financimi nga AMC dhe…fundiNë Shqipëri ku paga mesatare mujore është rreth 300 euro, në universitetin e Gjirokastrës një pakicë studentësh paguhet rreth 150 euro çdo muaj, që të… jenë studentë në degën e gjuhës greke të universitetit dhe përfundimisht të bëhen mësues së gjuhës greke në Shqipëri. Në të njëjtën kohë përveç fondeve nga shoqërira të cilat kontrollohen nga shteti grek, këta studentë financohen dhe nga shoqeria AMC, e cila është pjesë e shoqërisë greke OTE dhe kontrollon një pjesë të madhe të tregut të telefonisë së lëvizshme në Shqipëri.
Image


Fondet greke arrinin çdo vit rreth 150.000 euro për VETËM një degë! Por pse themi “arrinin”? Para disa ditësh financuesi kryesor shoqëria “Laçi”, vendosi të pushoj financimin e degës. Në të njëjtën kohë, qeveria greke nuk mundi të gjej “sponsor” te ri për këtë “projekt”, dhe përfundimisht pas 15 vitesh financimi dega u mbyll!
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

Post Reply

Return to “Balkan history”