"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

A e di ndonjeri se kur kane ardhur Danajt ne Greqi?

Leka SHQIP
Regular Member
Regular Member
Posts: 92
Joined: Mon Apr 12, 2010 6:43 pm
Gender: Male

Re: A e di ndonjeri se kur kane ardhur Danajt ne Greqi?

#16

Post by Leka SHQIP » Tue Nov 09, 2010 6:32 pm

por cfare ka thene aristidh kola per greket e vjeter?
flisnin ata shqip apo greqisht?

ai thoshte qarte se flisnin shqip apo jo?

shkruani cfare ka thene aristidh kola per greket e vjeter nese e kam gabim apo drejt cfare thash.

Zemrushja
Member
Member
Posts: 22
Joined: Mon Jul 20, 2009 10:27 pm
Gender: Female

Re: A e di ndonjeri se kur kane ardhur Danajt ne Greqi?

#17

Post by Zemrushja » Wed Nov 10, 2010 12:49 am

Leka SHQIP wrote:por cfare ka thene aristidh kola per greket e vjeter?
flisnin ata shqip apo greqisht?

ai thoshte qarte se flisnin shqip apo jo?

shkruani cfare ka thene aristidh kola per greket e vjeter nese e kam gabim apo drejt cfare thash.
Mos do te te sjellim librin te skanuar ketu?

Leka SHQIP
Regular Member
Regular Member
Posts: 92
Joined: Mon Apr 12, 2010 6:43 pm
Gender: Male

Re: A e di ndonjeri se kur kane ardhur Danajt ne Greqi?

#18

Post by Leka SHQIP » Thu Nov 11, 2010 8:19 am

une e kam lexuar librin e tij dhe ai thote qe greket e vjeter flisnin shqip dhe per kete ka dhene edhe shembuj fjalesh nga greqishtja homerike, jonishtja dhe dorishtja dhe une po i sjell ketu dhe me thoni mua nese ai thote qe greket e vjeter flisnin shqip apo greqisht:

Shqip Greqishtja Homerike Greqishtja sot
nëm nëm katara
anda ënda andha efkaristis
arë arura horafi
bashkë vask porevume
deti theti thalasa
dhe dheu dhor, dha ji
dru dris ksilo
edhe dhe idhe qe
errët ere-vos skotos
ethe ethir piretos
flas flio milao
fryma frimao fisima
iki iki fevgo
kalë kelis-tos alogo
korr kir thiro
krua krunos vrisi
kri, krye krithen qefalo
leh, lind leh jenieme
lepur leporis lagaes
lesh lesios mala
lig ligos adhinatos
loz lizo pezo
lutem litome parakalo
marr mar-pto perno
iki iko fevgo

erix77
Star Member
Star Member
Posts: 543
Joined: Sat Aug 14, 2010 8:23 am
Gender: Male
Location: Tirana

Re: A e di ndonjeri se kur kane ardhur Danajt ne Greqi?

#19

Post by erix77 » Thu Nov 11, 2010 9:51 am

Nje gje eshte e sigurt qe vetem greqisht nuk flisnin ne kohen e Homereve.
Dhe e bëmë me besa besën ja të rrojmë ja të vdesëm!

Ishte thënë prej Zotit që të nderohen armët e Shqipërisë!

Leka SHQIP
Regular Member
Regular Member
Posts: 92
Joined: Mon Apr 12, 2010 6:43 pm
Gender: Male

Re: A e di ndonjeri se kur kane ardhur Danajt ne Greqi?

#20

Post by Leka SHQIP » Fri Nov 12, 2010 2:07 pm

jo vetem ne kohen e homereve rreth viteve 800-700 p.e.s. por edhe ne kohen e herodotit dhe te perikliut gjithe greqia fliste shqip.

Danajt ishin nje fis pellazg qe rreth viteve 1200 p.e.s. u largua nga greqia per ne egjipt sepse erdhen doret ilire nga iliria ne greqi dhe peloponez. Por danajt u rikthyen ne Greqi pasi humben pushtetin e tyre ne egjipt sepse ishin udheheqes ne egjipt dhe erdhen pra u rikthyen ne greqi rreth 800 p.e.s. por sigurisht qe nuk behet fjale per asimilimin e pellazgeve nga keta danajt dhe krijimin e kombit helen ashtu sic pohojne disa si Arif Mati. por pohimet e Arif Matit jane te kota sepse danajt u asimiluan direkt nga pellazget kur erdhen sepse ishin numerikisht as 1% e popullsise se greqise. keshtu qe danajt nuk kane luajtur asnje rol ne krijimin e kombit antik helen.

sihurisht kadmi qe erdhi nga fenikia me disa fenikas edhe ata u asimiluan sepse ata ishin numerikisht as 1000 veta dhe me pak se danajt.

keshtu rezulton qarte se greket e vjeter jane shqipare dhe jo komb mevete sic trillojne indo-evropianistet dhe jo qe jo nuk jane as egjiptian dhe fenikas sic trillon edhe Arif Mati por jane thjesht shqiptare.

shkruani komentet tuaja.

Leka SHQIP
Regular Member
Regular Member
Posts: 92
Joined: Mon Apr 12, 2010 6:43 pm
Gender: Male

Re: A e di ndonjeri se kur kane ardhur Danajt ne Greqi?

#21

Post by Leka SHQIP » Sat Nov 13, 2010 7:18 am

pres komentet tuaja per kete ceshtje. shkruani cfare mendoni ju.

Post Reply

Return to “Balkan history”