"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

A e kane krijuar Danajt greqishten?

Post Reply
Leka SHQIP
Regular Member
Regular Member
Posts: 92
Joined: Mon Apr 12, 2010 6:43 pm
Gender: Male

A e kane krijuar Danajt greqishten?

#1

Post by Leka SHQIP » Sat Nov 20, 2010 12:20 pm

Danajt duhen te kene qene nje fis pellazg i cili pas luftes se trojes dhe me ardhjen e doreve ne greqi me 1200 p e s duhet te kene migruar drejt Egjiptit dhe pastaj jane rikthyer ne greqi me 800 p e s por tani kishin edhe disa tipare dhe elemente egjiptiane.

1. Eskili shkruante se Danau urdheroi pasi erdhi nga egjipti qe pellazget te linin emrat e tyre dhe te quheshin danaj ne vitin 1570 p e s. a eshte i vertet ky pohim qe paska ndoshur ardhja e tyre ne vitin 1570 p e s apo eshte nje mashtrim dhe ne te vertet danajt jane rikthyer nga egjipti ne vitin 800 p e s?

2. Lineari b nuk eshte greqisht sic trillojne evropianet por eshte shqip keshtu qe nese kane ardhur danajt ne vitin 1570 p e s atehere ata nuk e kane krijuar greqishten ne asnje menyre.
Por nese ata kane ardhur ne vitin 800 p e s ka gjasa qe mund ta kene shtremberuar pellazgjishten dhe kane krijuar greqishten danajt e rikthyer nga egjipti apo u asimiluan danajt e rikthyer nga pellazget vendas dhe pas disa kohesh rreth 700 p e s pallzget nderuan emrin e tyre nga pallzg ne helen dhe keshtu qe danajt jane krejtsisht te parendesishem dhe nuk kane ndikuar fare as ne greqishten dhe as ne kombin dhe kulruren greke antike?

shkruani pergjigje

Leka SHQIP
Regular Member
Regular Member
Posts: 92
Joined: Mon Apr 12, 2010 6:43 pm
Gender: Male

Re: A e kane krijuar Danajt greqishten?

#2

Post by Leka SHQIP » Sat Nov 20, 2010 7:30 pm

Zeus, ALBPelasgian, Arberi, Trojan shkruani mendimin tuaj per keto ceshtje ketu.

Post Reply

Return to “Balkan history”