"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Dokument serioz për shqiptarët !

Këtu mund të flisni mbi historinë tonë duke sjellë fakte historike për ndriçimin e asaj pjese të historisë mbi të cilen ka rënë harresa e kohës dhe e njerëzve.

Moderators: Arbëri, Strokulli

Post Reply
User avatar
TeuAL
Star Member
Star Member
Posts: 619
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Dokument serioz për shqiptarët !

#241

Post by TeuAL » Fri Apr 22, 2022 9:52 pm

TeuAL wrote:
Sun Jul 18, 2021 8:34 am
TeuAL wrote:
Sat May 15, 2021 6:30 am
Po citoj nje paragraf nga nje liber i autores Anna de Pace, lektore ne Universitetin e Milanos:
" Niccolò Copernico ndalon ne Durres tranzit per te vazhduar drejt Universitetit te Padovas ku jepte leksione profesori Leonik Tomeo nga Durresi "
Jane dyzet piktura te studenteve te huaj te cilet kane studiuar ne Universitetin e Padovas dhe qe jane bere te famshem. Nje thirrje e "U_Padova" per sponsore, per restaurimin e ketyre pikturave, e dates 04 - 02 -2021 thote qe kane mbetur ende pa sponsor vetem shtate piktura. Nder to jane edhe pikturat e dy shqiptareve te famshem Leonik Tomeo dhe Marin Becikemi. Nuk e di nese eshte zgjidhur ky problem.

Thirrja eshte ngjitur:
vijon . . .
Festimet e pervjetorit te "U_Padova" kane filluar. Jane restauruar pikturat e dy shqiptareve te famshem Leonik Tomeo dhe Marin Becikemi. Po ngjis www te universitetit qe njofton ngjarjen. Nuk e di pse mungon emri i Kopernikut, Niccolò_Copernico, tek lista e nxenesve te shquar te Tomeos ?

vijon . . .
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TeuAL
Star Member
Star Member
Posts: 619
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Dokument serioz për shqiptarët !

#242

Post by TeuAL » Fri Apr 22, 2022 10:06 pm

. . . vijon

Po ngjis posterin e festimeve te "U_Padova" nga ku kam shkeputur portretet e Tomeos dhe Becikemit.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Post Reply

Return to “Historia e Shqiperise”