"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Ilire, Maqedone dhe Helene.

Këtu mund të flisni mbi historinë tonë duke sjellë fakte historike për ndriçimin e asaj pjese të historisë mbi të cilen ka rënë harresa e kohës dhe e njerëzve.

Moderators: Arbëri, Strokulli

Post Reply
User avatar
Trojan
Honored Member
Honored Member
Posts: 382
Joined: Fri Jul 30, 2010 9:03 pm
Gender: Male

Re: Ilire, Maqedone dhe Helene.

#421

Post by Trojan » Fri Jul 30, 2010 10:01 pm

Mallakastrioti wrote:Ja disa gjera interesante...

Image

Image
Image

Image
Image

A history of Greece; (1892)


Author: Duruy, Victor, 1811-1894
Volume: 4Pershendetje te gjitheve se pari .. vecanrisht Zeusit dhe Mallakastriotit qe kemi folur ne forume te tjera os ne Youtube...

Do doja qe te shtoja dicka per sa i perket Edhessas.. ose AIGAI...

1)Αίγος (Εgos) ne greqisht do te thot Dhi... pra AIGAI = DHIA, kete mund ta konfirmoni ne google translator ku po te shkruani Aigos ne greqisht ne shqip e perkthen ne DHI..

2)Kemi parasysh qe Γ (Gama) kthehet ne Δ (DH) ne djalektin Dorjan.. si prsh ΓΑΙΑ (GEA) behet ΔΕΑ,ΔΑ,ΔΕ (dhea,dha,dhe) dhe AI behet E
Keshtu duke ndjekur kete metode ΑΙΓΑΙ(EGE) behet ΕΔΕ (EDHE) duke shtuar dhe prapashtesen behet EDHESSA , "E DHISE"..
pra kemi te bejme me te njejten fjale te shkruar ne dialektet te ndryshem te se njejtes gjuhe....

User avatar
Trojan
Honored Member
Honored Member
Posts: 382
Joined: Fri Jul 30, 2010 9:03 pm
Gender: Male

ESHTRA USHTARESH ILIRE NE MAQEDONI...

#422

Post by Trojan » Fri Jul 30, 2010 10:42 pm

Me ka rene ne vesh qe ne "Maqedonin Greke" eshte gjetur nje Varreze me eshtrat dhe veshjet ushtarake e 2000 ushtaresh Ilire.. te cilet nuk jane vrare gjat ndonje lufte me maqedonasit..
Kjo varreze eshte Zbuluar nga Aris Pulianos , antropolog grek , dhe eshte mbajtur i fshehte zbulimi i varrezes per arsye te "kuptueshme".
Kjo thashethem ka dal nga djali i Puljanosit i cili ja ka rrefyer nje Arvanitasi...

User avatar
Trojan
Honored Member
Honored Member
Posts: 382
Joined: Fri Jul 30, 2010 9:03 pm
Gender: Male

"EDHESSA" SIMBAS NJE MBISHKRIMI TE LASHTE...

#423

Post by Trojan » Fri Jul 30, 2010 10:55 pm

Image

Ky mbishkrim simbas autorit eshte 2800 vjecar dhe eshte gjetur ne kufi midis Greqise dhe Maqedonise.
Mbishkrimi eshte i shkruajtur me germa Finikase por ne gjuhen greke dhe faktikon qe Maqedonasit jane Ilire!!!!!!!!

simbas transliterimit ...

Perdikas son of Argeo(s) leading his Makestes (Macedonians) when approached to citadel of Vedissa (Edessa), coming down from upper Illyria, offered sacrifice to uppermost (god) Savaz(i)os.
Then when conquered entire Midas state, being outraged with foreign Greeks who were charged for intrigues, extincted them immediatelly while released indigenous Briges (Phrygians) to wander away, because both these people spoke different languages.
From then on being elder sovereign of Brigea (Phrygia) enjoyed the profits of this most ancient city renaming it to Aegae while kept repelling fugitives from return with exemption of captives.
This marble chronicle was chiseled by Dredas son of Gordios in Greek language in memory of a sorrowful recall.


ΠΕΡΔΙΚΑΣ ΑΡΓΑΙΟ[Υ] ΚΑΡΑΝΙΟΝ ΙΔΙΟΙΣ ΜΑΚΕΣΤΑΙΣ ΚΑΘΥΠΕΡΘΕΝ ΙΛΛΥΡΑΙΑΣ ΑΓΧΙΜΟΛΟΣ ΕΠ ΑΚΡΑ ΒΕΔ[Υ]ΣΣΑΣ ΣΑΒΑΖΟ ΟΦΣΙΜΕΔΟΝΤΙ ΕΡΕΧΣΕΝ ΜΙΔΟΥ ΕΠΑΝ ΑΙΑΝ ΚΑΣΧΕΘΕ ΟΘΝΕΙΟΥΣ ΓΡΕΚΕΣΤΑΣ ΕΠΙ ΣΚΕΥΟΡΗΜΑΣΙ ΛΕΛΟΙΔΟΡΗΜΕΝΟΥΣ ΑΥΘ ΑΝΗΡΕ ΣΚΥΔΜΑΙΝΟΝ ΒΡΥΓΑΣ ΔΕ ΠΑΛΑΙΧΘΟΝΑΣ ΑΛΑΣΘΑΙ ΤΗΛΟΘ ΕΙΕ ΑΜΦ ΑΛΛΟΘΡΟΑΣ ΕΚ ΤΟΥ ΤΟ ΠΑΛΛΙΣΤΟΝ ΑΣΤΥ ΑΙΓΑΣ ΠΡΟΣΓΟΡΕΥΣΑΣ ΕΚΑΡΠΟ ΚΡΑΝΤΟΡ ΔΗ ΒΡΥΓΑΙΑΣ ΓΕΡΑΙΤΕΡΟΣ ΠΑΛΙΝΤΡΑΠΕΛΟΥΣ ΑΛΑΛΚΕ ΠΛΗΝ ΖΟΓΡΗΜΕΝΟΝ ΤΟ ΔΟΥΝ ΜΑΡΜΑΡΕΟΝ ΜΝΑΜΑΤΟΣ ΧΑΡΙΝ ΔΡΕΔΑΣ ΓΟΡΔΙΟΥ ΓΡΕΚΙΣΤΙ ΕΧΣΕΣΕΝ ΕΣ ΓΡΑΜΑΤΕΑ ΛΥΓΡΑ

Per sa i Perket autorit .... Greket thone qe ben propagande anti greke , dhe se mbishkrimi eshte nje genjeshter e sllavomakedonskave per te genjyer boten sikur maqedonasit e lashte ishin ilire!!!!!!!

Cmendoni ju per kete ?????per me shume ketu

http://www.bulgarmak.org/phoenician_inscription.htm

Image

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3819
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: "EDHESSA" SIMBAS NJE MBISHKRIMI TE LASHTE...

#424

Post by Arbëri » Fri Jul 30, 2010 11:06 pm

Trojan wrote:Image

Ky mbishkrim simbas autorit eshte 2800 vjecar dhe eshte gjetur ne kufi midis Greqise dhe Maqedonise.
Mbishkrimi eshte i shkruajtur me germa Finikase por ne gjuhen greke dhe faktikon qe Maqedonasit jane Ilire!!!!!!!!

simbas transliterimit ...

Perdikas son of Argeo(s) leading his Makestes (Macedonians) when approached to citadel of Vedissa (Edessa), coming down from upper Illyria, offered sacrifice to uppermost (god) Savaz(i)os.
Then when conquered entire Midas state, being outraged with foreign Greeks who were charged for intrigues, extincted them immediatelly while released indigenous Briges (Phrygians) to wander away, because both these people spoke different languages.
From then on being elder sovereign of Brigea (Phrygia) enjoyed the profits of this most ancient city renaming it to Aegae while kept repelling fugitives from return with exemption of captives.
This marble chronicle was chiseled by Dredas son of Gordios in Greek language in memory of a sorrowful recall.


ΠΕΡΔΙΚΑΣ ΑΡΓΑΙΟ[Υ] ΚΑΡΑΝΙΟΝ ΙΔΙΟΙΣ ΜΑΚΕΣΤΑΙΣ ΚΑΘΥΠΕΡΘΕΝ ΙΛΛΥΡΑΙΑΣ ΑΓΧΙΜΟΛΟΣ ΕΠ ΑΚΡΑ ΒΕΔ[Υ]ΣΣΑΣ ΣΑΒΑΖΟ ΟΦΣΙΜΕΔΟΝΤΙ ΕΡΕΧΣΕΝ ΜΙΔΟΥ ΕΠΑΝ ΑΙΑΝ ΚΑΣΧΕΘΕ ΟΘΝΕΙΟΥΣ ΓΡΕΚΕΣΤΑΣ ΕΠΙ ΣΚΕΥΟΡΗΜΑΣΙ ΛΕΛΟΙΔΟΡΗΜΕΝΟΥΣ ΑΥΘ ΑΝΗΡΕ ΣΚΥΔΜΑΙΝΟΝ ΒΡΥΓΑΣ ΔΕ ΠΑΛΑΙΧΘΟΝΑΣ ΑΛΑΣΘΑΙ ΤΗΛΟΘ ΕΙΕ ΑΜΦ ΑΛΛΟΘΡΟΑΣ ΕΚ ΤΟΥ ΤΟ ΠΑΛΛΙΣΤΟΝ ΑΣΤΥ ΑΙΓΑΣ ΠΡΟΣΓΟΡΕΥΣΑΣ ΕΚΑΡΠΟ ΚΡΑΝΤΟΡ ΔΗ ΒΡΥΓΑΙΑΣ ΓΕΡΑΙΤΕΡΟΣ ΠΑΛΙΝΤΡΑΠΕΛΟΥΣ ΑΛΑΛΚΕ ΠΛΗΝ ΖΟΓΡΗΜΕΝΟΝ ΤΟ ΔΟΥΝ ΜΑΡΜΑΡΕΟΝ ΜΝΑΜΑΤΟΣ ΧΑΡΙΝ ΔΡΕΔΑΣ ΓΟΡΔΙΟΥ ΓΡΕΚΙΣΤΙ ΕΧΣΕΣΕΝ ΕΣ ΓΡΑΜΑΤΕΑ ΛΥΓΡΑ

Per sa i Perket autorit .... Greket thone qe ben propagande anti greke , dhe se mbishkrimi eshte nje genjeshter e sllavomakedonskave per te genjyer boten sikur maqedonasit e lashte ishin ilire!!!!!!!

Cmendoni ju per kete ?????per me shume ketu

http://www.bulgarmak.org/phoenician_inscription.htm

Image
viewtopic.php?f=38&t=159&start=90
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

User avatar
Trojan
Honored Member
Honored Member
Posts: 382
Joined: Fri Jul 30, 2010 9:03 pm
Gender: Male

Arberi...

#425

Post by Trojan » Sat Jul 31, 2010 2:06 am

Ok fshije postin e meparshem ... bashke me kete.. nuk e vura re qe ish postuar me perpara...

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3819
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: Ilire, Maqedone dhe Helene.

#426

Post by Arbëri » Sat Jul 31, 2010 2:20 am

Nuk ka dert Trojan , edhe mua me ndodh shume here ashtu :)
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3819
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: Ilire, Maqedone dhe Helene.

#427

Post by Arbëri » Sat Jul 31, 2010 4:10 pm

Macedonians, and Illyrians are kindred races
Journal of the Ethnological Society of London, Volume 1
By Ethnological Society (London)

Image
Image
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3819
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: Ilire, Maqedone dhe Helene.

#428

Post by Arbëri » Tue Aug 03, 2010 6:12 pm

By Jacob Philipp Fallmerayer 1836
''Geschichte der Halbinsel Morea während des Mittelalters, 2''

Fallmerayer, dijetari gjerman që rrëzoi madhështinë e mitit grek
Grekët e sotëm janë një popullsi e përzier sllavësh, "sepse në dejet e popullit të krishterë të Greqisë së sotme nuk rrjedh asnjë pikë e vetme gjaku të pastër helen". Tani atje "jeton një fis i ri i vëllazëruar me fisin e madh të sllavëve". Si element i dytë i popullsisë së atjeshme janë për t'u përmendur shqiptarët .

Image
Image
Image
http://books.google.com/books?id=mKOrsC ... &q&f=false
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

User avatar
Arta
Sun Member
Sun Member
Posts: 1515
Joined: Tue Jun 02, 2009 2:44 pm
Gender: Female
Location: USA

Re: Ilire, Maqedone dhe Helene.

#429

Post by Arta » Thu Aug 05, 2010 5:26 pmVallet arvanitase kane ekzistuar deri ne Krete qe ne lashtesi! Shikoni me vemendje qe 'xhaketa' eshte tip Xhublete!
"I never gave anybody hell! I just told the truth and they thought it was hell."~Harry S. Truman

User avatar
ALBPelasgian
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2113
Joined: Sun Jun 28, 2009 7:57 pm
Gender: Male
Location: Prishtinë (Prima Justiniana)
Contact:

Re: Ilire, Maqedone dhe Helene.

#430

Post by ALBPelasgian » Thu Aug 05, 2010 10:42 pm

FENOMANELE! Thjesht fenomenale disa fakte qe i ve re Stoyan Pribichevich (historian sllav) ne librin e tij;
Macedonia, its people and history:

Image
Image
Image

Qysh e thote edhe shoku im A.A: 'Veç NEXT'! :mrgreen:
Ne sot po hedhim faren me emrin Bashkim,
Qe neser te korrim frutin me emrin Bashkim!

User avatar
ALBPelasgian
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2113
Joined: Sun Jun 28, 2009 7:57 pm
Gender: Male
Location: Prishtinë (Prima Justiniana)
Contact:

Re: Ilire, Maqedone dhe Helene.

#431

Post by ALBPelasgian » Thu Aug 05, 2010 11:01 pm

Kurse ky dosti yne qe ka shkruar aq volume per Maqedonine, nganjehere 'lazdrohet' ca duke mos i thene
troç disa te verteta. Disa rreshta ia vlejne ndersa te tjeret jo edhe aq.

Image

Rise of the Macedonian Empire
Arthur Mapletoft Curteis
Ne sot po hedhim faren me emrin Bashkim,
Qe neser te korrim frutin me emrin Bashkim!

User avatar
ALBPelasgian
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2113
Joined: Sun Jun 28, 2009 7:57 pm
Gender: Male
Location: Prishtinë (Prima Justiniana)
Contact:

Re: Ilire, Maqedone dhe Helene.

#432

Post by ALBPelasgian » Sun Aug 08, 2010 11:18 am

Klaud Ptolemeu perbashkon Ilirine, Thrakine dhe Maqedonine ne nje njesi te pervecme kulturore e qyteteruese perderia shenjon
dallimet prej 'Greqise' proper:

Image
page 69
Image
Image
Image

Eshte per t'u vene ne pah sesi Capricorn-i romak (kjo shenje zodiake - astrologjike, kultin e te cilit (ciles) e adhuronin popujt e Ilirise, Maqedonise dhe Thrakes, eshte vecse nje shembellim i Dhise (e cila ushqeu Zeusin) Amalthea. Poashtu, kulti i dhise ka qene teper i fiksuar ne besimtarine e maqedoneve te lashte dhe mbreterve te tyre - shume qytete ia detyrojne themelimin ose pjellorshmerine pikerisht dhive. Kete simbol e mbajti Leka i Madh, sikunder me vone (dinastet e Lekes - 'diadoket'), Pirroja i Epirit e gjer ne kohen e Motit te Madh - kur Gjergji yne rigjeti rrenjet e vjetra iliro-maqedone.

http://en.wikipedia.org/wiki/Capricorn_(astrology)
Ne sot po hedhim faren me emrin Bashkim,
Qe neser te korrim frutin me emrin Bashkim!

User avatar
alfeko sukaraku
Sun Member
Sun Member
Posts: 1827
Joined: Wed Jun 03, 2009 8:02 pm
Gender: Male

Re: Ilire, Maqedone dhe Helene.

#433

Post by alfeko sukaraku » Sun Aug 08, 2010 6:42 pm

alb

te pershendes edhe njeher per pjekurin edhe njohurin per rrugen qe duhet te shkelim per te njohur vertetesin
e historis sone.
nuk jane aspak rastesi simbolet e gjergj kastriotit por fatkeqsisht edhe ne forumin tone qe eshte kryeja e dituris
per te verteten e lashtesis se kombit tone , nuk jane ven re keto simbole edhe nuk jane analizuar sic duhen.

injoranca edhe heshtja jone shkone deri atije sa lejojm nje karagjoz te shitur tek greket me emri Ben Blushi te na shaj
krenarin e kombit edhe te mundohet tja ulin vlerat

tragjedija shqiptare shkon me thelle kur na duhet te mendojm se ketij karagjozi ju krijua mundesia te konkuronte per kryesin
e partis socialise..edhe ne se e fiotonte Gjergj Kastrioti do zhdukej nga historia e kombit tone..kaq thjesht.

nejse mik, me behet qejfi qe te munden te te kuptojn disa e disa qe e duan me shpirte kete vend, por duke mbrojtur tradhetare
e te shitur e demtojn pavetdije njesoj si tradhetaret e te shiturit.
KOHA ESHTE E MASKARENJVE/POR ATDHEU I SHQIPETRAVE

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3819
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: Ilire, Maqedone dhe Helene.

#434

Post by Arbëri » Sun Aug 08, 2010 7:44 pm

The penny cyclopædia [ed. by G. Long].
By Society for the diffusion of useful knowledge, Penny cyclopaedia

Macedonians themselves were an Illyrian people, though the country must also have been..

Image
Image
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

User avatar
ALBPelasgian
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2113
Joined: Sun Jun 28, 2009 7:57 pm
Gender: Male
Location: Prishtinë (Prima Justiniana)
Contact:

Re: Ilire, Maqedone dhe Helene.

#435

Post by ALBPelasgian » Tue Aug 10, 2010 9:47 am

Image
Ne sot po hedhim faren me emrin Bashkim,
Qe neser te korrim frutin me emrin Bashkim!

Post Reply

Return to “Historia e Shqiperise”