Page 33 of 41

Re: Ilire, Maqedone dhe Helene.

Posted: Fri Oct 22, 2010 6:19 pm
by erix77
Ka ngjallur kundërshti nga fqinjët projekti juaj?


Pa dyshim që po. Më mirë të mos flasim për këto gjëra.
Kjo eshte gjithmone e ditur ujku qimen nderron,te pakten te mos kene kundershti nga keta tanet apo me mire te themi nga fansat e grko-romaneve.

Re: Ilire, Maqedone dhe Helene.

Posted: Sat Oct 23, 2010 1:32 am
by Lynkest
a ka mundesi dikush te postoje materiale per deshmine e Shqiptareve te Maqedonise.

Deshmi qe Maqedonia ka qene e banuar me Shqiptare perpara shekullit te 17t dhe 13t.

Emra te fiseve Shqiptare qe kan jetuar ne Maqedoni para shekullit te 13 dhe 17t, emra te figurave historike dhe keshtu me radhe

Re: Ilire, Maqedone dhe Helene.

Posted: Sat Oct 23, 2010 9:09 am
by ALBPelasgian
Para shekullit te 17 - Maqedonia e sotme perendimore gjer ne Kostur perbente zoterime te rendesishme te shtetit te Skenderbeut ne shekullin XV. Sipas te dhenave me te fundit te K.Bicokut dhe mikut tim nga Kercova I. Veliu, Sfetigradi (keshtjella lindore) qe dikur mendonim se gjendej diku te Dibra ka qene ne nje fshat midis Demir Hisarit dhe Manastirit. Ne Sfetigrad sipas Barletit flitej 'gjuha epirote'.

-Para shekullit XV - L. Halkokondili thosh se shqiptaret shtriheshin gjer ne Egje dmth maqedoent e kohes i njejtesonte me shqiptaret.

Re: Ilire, Maqedone dhe Helene.

Posted: Sat Oct 23, 2010 8:08 pm
by Lynkest
ALBPelasgian wrote:Para shekullit te 17 - Maqedonia e sotme perendimore gjer ne Kostur perbente zoterime te rendesishme te shtetit te Skenderbeut ne shekullin XV. Sipas te dhenave me te fundit te K.Bicokut dhe mikut tim nga Kercova I. Veliu, Sfetigradi (keshtjella lindore) qe dikur mendonim se gjendej diku te Dibra ka qene ne nje fshat midis Demir Hisarit dhe Manastirit. Ne Sfetigrad sipas Barletit flitej 'gjuha epirote'.

-Para shekullit XV - L. Halkokondili thosh se shqiptaret shtriheshin gjer ne Egje dmth maqedoent e kohes i njejtesonte me shqiptaret.
Literatur??? Citime Burime prej nga vin keto nese ka mundesi ????

Re: Ilire, Maqedone dhe Helene.

Posted: Sat Oct 23, 2010 9:21 pm
by Mallakastrioti
Nje gjetje arkeologjike ne Kroaci.

Image

si dhe ngjashmeria ne kesulat e femrave shqiptare:


Image

Re: Ilire, Maqedone dhe Helene.

Posted: Sat Oct 23, 2010 11:30 pm
by ALBPelasgian
Lynkest wrote:
Literatur??? Citime Burime prej nga vin keto nese ka mundesi ????
Po meqe s'jam ne shtepi ku i kam te sistemuara ne menyre te perpikte te dhenat, mund vetem te jap udhezime qe shpresoj te jene pikenisje:
Combined with archaeology and history, it seems likely that the core of Albanian territory lay in a quadrilateral with vertices at Bar, Prizren, Ohrid, and Vlorë during the Middle Ages. Indeed, the center of the Albanians remained the river Mat, and in 1079 AD they are recorded in the territory between Ohrid and Thessalonika as well as in Epirus; Albanian place names from a large portion of Macedonia and parts of Serbia indicate former Albanian territories.

http://indo-european.eu/wiki/index.php/ ... n_language
At the time of Chalcocondylas, many regarded them as the real Illyrians, but he did not agree with them because he preferred to see the Slavs on the Ionian Sea as such. He later believed that they were the remnants of the ancient Macedonians.

http://www.albanianhistory.net/texts16-18/AH1774.html
Halkokondilin e kam ca te veshtire ta gjej sepse ne anglisht s'gjendet vepra e tij. Ka mundesi qe te jete ne greqisht, keshtu qe kerko ndihmen e Zeusit, Trojan apo Mallakastriotit qe kane njohuri ne greqishten e vjeter.

Re: Ilire, Maqedone dhe Helene.

Posted: Sat Oct 23, 2010 11:52 pm
by Zeus10
Ky Kalkokondili(Laoniku) eshte shume problematik, ai perdor termin Ἕλληνες per te pershkruar Romanet e Lindjes(Bizantinet). Nese ky term shkon me ta atehere historia e heleneve te vjeter, duhet terhequr pas Lindjes se Krishtit.

Re: Ilire, Maqedone dhe Helene.

Posted: Sat Nov 13, 2010 5:00 pm
by AgrianShigjetari
Sic e keni vene re edhe ju me pare, Shkodra (Skadar), ne format e saj Iskandar, Sikandar perafrohet me emrin <Aleksander>:

Image

A dictionary of geography, ancient and modern By Josiah Conder

Re: Ilire, Maqedone dhe Helene.

Posted: Tue Nov 16, 2010 10:52 pm
by Arbëri
Peter Bartl

Prof. Dr. Peter Bartl është albanolog gjerman me një veprimtari të gjërë shkencore e cila përfshin një sërë fushash që kanë të bëjnë më historinë e shqiptarëve gjatë Perandorisë Osmane, me marrëdhëniet shqiptaro-venedikase, me ngulimet arbëreshe në Itali etj. Ai e zhvillon veprimtarinë e tij pranë Universitetit Ludwig-Maximilians në Mynih të Gjermanisë.
Filozofi i Greqis te lashte Aristotel , nuk ishte Grek por Shqiptar .
Image
Image

http://books.google.com/books?id=-IdpAA ... CCcQ6wEwAA

Re: Ilire, Maqedone dhe Helene.

Posted: Thu Nov 18, 2010 8:29 pm
by Arbëri
Cleanthes Nicolaïdes - 1899 - faqe - 267

Te gjithe ishin Burra te forte kunder Trojes , keta jane Shqiptaret , poashtu edhe Alksandri Madh si dhe Aristoteli dhe shume Burra te famshem nga koha antike
(veni re si thote authori)
Qe neve ne menyre te gabueshme i quajme si "Greke "
Image
Sämtliche gegen Troja ausgezogene Helden der Jims waren Albanesen, ebenso wie Alexander der Große, wie Aristoteles und viele andere berühmte Männer des Altertums, die man fälschlich als Griechen bezeichne. .
.
Der größte Dichter aller Zeiten, Homer, ... ebenso wie Alexander der Große, wie Aristoteles und viele andere berühmte Männer des Altertums, die man fälschlich als Griechen bezeichne. Letztere seien seit Jahrtausenden ein feiges
ImageMe shume se kaq nuk arita te nxjerr :(
Me eshte bere si e zakonshme kur eshte ne pyetje historia dhe personat e medhenje te historise , te mos eshte e mundur ti shkarkoj nga googel books , por sa te gjej kshu do i postoj edhe pse mungon shkrimi i plote .

Re: Ilire, Maqedone dhe Helene.

Posted: Fri Nov 19, 2010 11:21 am
by ALBPelasgian
Te mrekullueshme dokumentat gjerman. Te falemnderit Arber!

P.S: Per cdo liber qe s'hapet ne 'books.google' provo ta gjesh ne www.archive.org.

Re: Ilire, Maqedone dhe Helene.

Posted: Fri Nov 19, 2010 9:19 pm
by AgrianShigjetari
Po e sjell edhe nje autor tjeter filohelen te shekullit XIX per etnicitetin e Maqedoneve te mocem:

Image
Image
Image
Image

The history of Greece, tr. by A.W. Ward (1873)
http://www.archive.org/stream/historygr ... /Illyrians

Re: Ilire, Maqedone dhe Helene.

Posted: Sun Nov 21, 2010 6:02 pm
by AgrianShigjetari
According to Herodotus (lib. i. cap. 57), the inference to be drawn from the general speech of the Pelasgi of his time is that the Pelasgic was " a barbarous language :" and Mr. Grote (in a note in vol. ii. p. 356 of his " History of Greece ") affirms that " we have no means of deciding whether the language of the Pelasgians differed from the Greek as Latin or as Phoenician."]... The languages of the Epirots and Macedonians belong to this family, which is now represented in those countries by the Skipetarian, the language of the Albanians or Arnauts

The genesis of the earth and of man, a critical examination of passages in ... By Edward William Lane

http://books.google.com/books?id=waUCAA ... &q&f=false


The Albanian language is a branch of the Indo-European family tree, and consists of only one language, which is the official language of Albania (about 3.3 million speakers). It is furthermore spoken in Kosova, Montenegro and South Serbia (Former Yugoslavia; about 3 million speakers); Macedonia (700.000), Greece (ca. 140.000; Attica, Bocotia, South Euboea and on the island Salamis; Region of Epirus and Athens), Turkey (ca. 300.000) and Italy (ca. 90.000).


http://docs.google.com/viewer?a=v&q=cac ... 8BrSj78EkQ

Re: Ilire, Maqedone dhe Helene.

Posted: Sun Nov 21, 2010 6:38 pm
by Arbëri
AgrianShigjetari wrote:According to Herodotus (lib. i. cap. 57), the inference to be drawn from the general speech of the Pelasgi of his time is that the Pelasgic was " a barbarous language :" and Mr. Grote (in a note in vol. ii. p. 356 of his " History of Greece ") affirms that " we have no means of deciding whether the language of the Pelasgians differed from the Greek as Latin or as Phoenician."]... The languages of the Epirots and Macedonians belong to this family, which is now represented in those countries by the Skipetarian, the language of the Albanians or Arnauts

The genesis of the earth and of man, a critical examination of passages in ... By Edward William Lane

http://books.google.com/books?id=waUCAA ... &q&f=false


The Albanian language is a branch of the Indo-European family tree, and consists of only one language, which is the official language of Albania (about 3.3 million speakers). It is furthermore spoken in Kosova, Montenegro and South Serbia (Former Yugoslavia; about 3 million speakers); Macedonia (700.000), Greece (ca. 140.000; Attica, Bocotia, South Euboea and on the island Salamis; Region of Epirus and Athens), Turkey (ca. 300.000) and Italy (ca. 90.000).


http://docs.google.com/viewer?a=v&q=cac ... 8BrSj78EkQ
http://docs.google.com/viewer?a=v&q=cac ... n+speakers

Re: Ilire, Maqedone dhe Helene.

Posted: Sun Nov 21, 2010 10:29 pm
by AgrianShigjetari
Macedonians, Kittim, or Illyrians, governed by Hellenic princes, north of Greece.

History of all nations, from the earliest periods to the present ... - Page 1059, S.G Goodrich - 1851