"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

SKENDERBEU-ikona jone kombetare, qe ju mungon te tjereve.

Këtu mund të flisni mbi historinë tonë duke sjellë fakte historike për ndriçimin e asaj pjese të historisë mbi të cilen ka rënë harresa e kohës dhe e njerëzve.

Moderators: Arbëri, Strokulli

Post Reply
User avatar
TeuAL
Supreme Member
Supreme Member
Posts: 492
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: SKENDERBEU-ikona jone kombetare, qe ju mungon te tjereve.

#481

Post by TeuAL » Tue Mar 26, 2019 5:12 am

TeuAL wrote:
Thu Mar 07, 2019 2:56 am
Zeus10 wrote:
Tue Mar 05, 2019 1:50 pm
Falemnderit TeutaAL


Ne fjaline e fundit thuhet:
....to this day the name of Skanderbeg is heard in songs among the mountains of Epirus
Pra: " edhe sot(SHEKULLI I 17) emri i Skenderbeut kendohet ne kenge, ne mes te maleve te Epirit"

Pyetja eshte : " Cilit Epir dhe ne ç'gjuhe, kendohet emri i tij, ne shekullin e 17, ne ate greke?!"

Natyrisht qe jo, Epiri, eshte emri i vjeter i huaj per Shqiperine, Skenderbeu eshte nje hero shqiptar, qe epirotet trashegimetaret e tij, i kendojne ne gjuhen e atij vendi, gjuhen shqipe.
Autori e spjegon shume qarte qe po flet per " the Albanian Scanderbeg ". Epirin e ka "copy-paste" nga Barleti te cilin e ka cituar(shih shenimin (i)). Marin Barlet Shkodrani ka shkruajtur vetem per bashkpatriotet e vet, pra Shqiptaret.
===================
Per sa eshte diskutuar me lart, nje tjeter sqarim-plotesim vjen nga permbledhja e dokumenteve historike, te periudhes ne fjale, pergatitur nga Muratori (ngjitur). Ne fleten nr. 67 lexojme : " . . . Epiro, cioè Albania . . . ".
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3821
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: SKENDERBEU-ikona jone kombetare, qe ju mungon te tjereve.

#482

Post by Arbëri » Tue Apr 30, 2019 3:32 pm

Botimi i parë i "Scanderbeccu i pa-faan" (përshtatur Skënderbeu i pafat), një nga veprat më të rëndësishme të autorit arbëresh Jeronim De Rada, që ai e çmonte si kryevepra e tij.
58549491_10156955498735631_3180688054536896512_n.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

User avatar
TeuAL
Supreme Member
Supreme Member
Posts: 492
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: SKENDERBEU-ikona jone kombetare, qe ju mungon te tjereve.

#483

Post by TeuAL » Wed Apr 01, 2020 8:30 am

Eshte nje liber historie me shume vellime dhe disa autore. Do te citoj, nga vellimi 10, ate cfare thone autoret per Skenderbeun: " George Castriota, an Albanian hero "(ngjitur).

Te dhena per librin:
Titulli: A history of all nations from the earliest times: being a vniversal historical library
Autore: John Henry Wright dhe Hans Prutz
Publ : Lea Brothers & company, 1905
---------------------------------------------
Shenim: Ka shume postime ne kete teme, nuk dua te perseris, nqse eshte thene me heret ju lutem hiqeni kete qe po shtoj une. Nga nje kontroll i shpejte pashe se eshte sjelle ky liber por ne nje teme tjeter.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Post Reply

Return to “Historia e Shqiperise”