Page 3 of 6

Re: Stefan bizanti dhe rendesia e tij

Posted: Wed Sep 01, 2010 5:05 pm
by Mallakastrioti
A lagte Deti Jon Ilirine?


Sipas "studiuesve" te wikipedias jo...por sipas S.Bizantit pa tjeter.

Image

...ku quhej pikerisht (deti) "JON ILIRIK."---Nuk ka ndonje term ketu "deti grek i Jonit"---permendet Joni qe lag brigjet e Italise ate te Ilirise---por jo Greqia.

Re: Stefan bizanti dhe rendesia e tij

Posted: Wed Sep 01, 2010 5:38 pm
by Mallakastrioti
Me poshte vazhdojme me Liburnet deri ne Adriatik:

Image

Re: Stefan bizanti dhe rendesia e tij

Posted: Wed Sep 01, 2010 5:41 pm
by Mallakastrioti
...si dhe "Lissos (Lezha) Ilire":

Image

Re: Stefan bizanti dhe rendesia e tij

Posted: Wed Sep 01, 2010 6:38 pm
by Mallakastrioti
Lyknidia ne Oher...qytet Ilir.

Image

Re: Stefan bizanti dhe rendesia e tij

Posted: Wed Sep 01, 2010 6:45 pm
by Mallakastrioti
????....


Image

Re: Stefan bizanti dhe rendesia e tij

Posted: Wed Sep 01, 2010 7:04 pm
by Mallakastrioti
Mylakes (malakasi=mallakastriotet???)..."KRATHIS"=KRASI i Tepelenes?


Image

Re: Stefan bizanti dhe rendesia e tij

Posted: Wed Sep 01, 2010 7:16 pm
by Mallakastrioti
Dhe Nikaia e lashte Ilire:

Image

Re: Stefan bizanti dhe rendesia e tij

Posted: Wed Sep 01, 2010 7:22 pm
by Mallakastrioti
???....


Image

(Aitantet?)

Re: Stefan bizanti dhe rendesia e tij

Posted: Wed Sep 01, 2010 7:33 pm
by Mallakastrioti
"Olimpia=OLIMBIA qytet Ilir"

Image

Re: Stefan bizanti dhe rendesia e tij

Posted: Wed Sep 01, 2010 7:38 pm
by Mallakastrioti
Parthet=Parthos qytet Ilir.

Image

Re: Stefan bizanti dhe rendesia e tij

Posted: Wed Sep 01, 2010 7:52 pm
by Mallakastrioti
Ka pasur dhe nje qytet Ilir quajtur "PILION":


Image

Re: Stefan bizanti dhe rendesia e tij

Posted: Wed Sep 01, 2010 8:00 pm
by Mallakastrioti
Piluri i Vlores?

Image

Re: Stefan bizanti dhe rendesia e tij

Posted: Wed Sep 01, 2010 8:09 pm
by Mallakastrioti
Salona (sot ne Kroaci) qytet Ilir:

Image

Re: Stefan bizanti dhe rendesia e tij

Posted: Wed Sep 01, 2010 8:36 pm
by Mallakastrioti
Ja edhe SULIOTET nga kane prejardhjen e ti lene hamendjet greket me "SELLOI" e ku di une:

Image

Re: Stefan bizanti dhe rendesia e tij

Posted: Wed Sep 01, 2010 8:48 pm
by Mallakastrioti
Tragjasi i Vlores ?:


Image