"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Stefan bizanti dhe rendesia e tij

Këtu mund të flisni mbi historinë tonë duke sjellë fakte historike për ndriçimin e asaj pjese të historisë mbi të cilen ka rënë harresa e kohës dhe e njerëzve.

Moderators: Arbëri, Strokulli

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2936
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Stefan bizanti dhe rendesia e tij

#46

Post by Mallakastrioti » Wed Sep 01, 2010 8:51 pm

Triballet fis Ilir:

Image
Image

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2936
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Stefan bizanti dhe rendesia e tij

#47

Post by Mallakastrioti » Wed Sep 01, 2010 9:00 pm

Kete po ta le ty Zeus si dhe Trojan ne se keni mundesi ta perktheni (flm):

Image
Image
Image
Image
Image

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2936
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Stefan bizanti dhe rendesia e tij

#48

Post by Mallakastrioti » Wed Sep 01, 2010 9:03 pm

USKANA,qytet Ilir:

Image
Image

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2936
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Stefan bizanti dhe rendesia e tij

#49

Post by Mallakastrioti » Wed Sep 01, 2010 9:21 pm

Keta cilet te kene qene ec e merri vesh:

Image
Image

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4224
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: Stefan bizanti dhe rendesia e tij

#50

Post by Zeus10 » Wed Sep 01, 2010 10:13 pm

Yllejte(apo hyllejte), race ilire, te prejardhur prej Yllit i biri i Herakliut(Herkulit legjendar) dhe Melites te lumit Aigaos, ....(shih perkthimin e plote me poshte).

Ketu, dua te ndalem pak, per te konfirmuar se
1. Fjala Yll, shfaqet shqip dhe rrenja e fjales eshte pikerisht fjala shqip. Format Yllë dhe Ylli, marrin prapashtesat e rases dhe numrit perkates si mbivendosje.
2 Yllejte jane ilire, dhe si rrjedhim dhe djali i Herkulit, qe eshte protogjeneze e tyre.
3. Keta ilire, e therresain qytetin e tyre Yllë(greqishte e vjeter) Ylli(greqishte e re). Sido qe te lexohet, keshtu nje qytet, mund ta therriste vetem nje race, SHQIPTARET.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

erix77
Star Member
Star Member
Posts: 543
Joined: Sat Aug 14, 2010 8:23 am
Gender: Male
Location: Tirana

Re: Stefan bizanti dhe rendesia e tij

#51

Post by erix77 » Thu Sep 02, 2010 1:59 pm

Kjo eshte e vertete gabimisht jane quajtur ilire por ne te vertete quheshin Yllire pra prej Yjeve ose me mire bij te yjeve duke pasur parasysh qe yll dhe hyjni jane e njejta fjale ata e quanin veten bij te yjeve pra bij te zotave apo perendive.Emri eshte kaq i thjeshte por ne te njejten kohe kaq domethenes,Perendite jane eterit tane.
Dhe e bëmë me besa besën ja të rrojmë ja të vdesëm!

Ishte thënë prej Zotit që të nderohen armët e Shqipërisë!

User avatar
ALBPelasgian
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2113
Joined: Sun Jun 28, 2009 7:57 pm
Gender: Male
Location: Prishtinë (Prima Justiniana)
Contact:

Re: Stefan bizanti dhe rendesia e tij

#52

Post by ALBPelasgian » Thu Sep 02, 2010 2:27 pm

Mallakaster te lumte per pasazhet! Po pate mundesi postoj edhe paragrafet per qytetet, krahinat, lumenjte e Maqedonise, ne menyre qe te gjejme perkime sa me te shumta me ato te Ilirise dhe Epirit per te vertetuar unitetin etnik!
Ne sot po hedhim faren me emrin Bashkim,
Qe neser te korrim frutin me emrin Bashkim!

User avatar
Trojan
Honored Member
Honored Member
Posts: 382
Joined: Fri Jul 30, 2010 9:03 pm
Gender: Male

Re: Stefan bizanti dhe rendesia e tij

#53

Post by Trojan » Thu Sep 02, 2010 3:05 pm

Mallakastrioti wrote:Kete po ta le ty Zeus si dhe Trojan ne se keni mundesi ta perktheni (flm):

Image
Image
Image
Image
Yllet, ethnos(fis) Ilir, te prejardhur nga Yllu (Ylli) te birit te Herkulit dhe Melitit te lumit Egje, Simbas Apollonit (Rodhios) ne Librin 4 Argonaftika.Ekziston dhe qytet(Polis) me emer Ylli,

emri i Fisit behet Yllefs kurse ne femerore Ylliis sic na informon ai (Apolloni), dhe simbas
Kalimahut behen Yllis dhe .....................Yllidhos, prej nje Nimfe (zane) me emer Argjia.
Ose nga Ylli (Herkulit) dhe Dijanires, eshte njesoj si
Fokos - Fokeus (Fokefs)
Aiolos - Aioleus
Yllos - Ylleus...........


Apollodori [Per Yllet keto shkruan] ne librin "Rreth Tokes 2"

Siper Yllejve ,Liburnet dhe siper ketyre Istret qe jane thrakas (ose keshtu thone thrakasit , sjam i sigurte!!!!)
Yllis jetojne ne nje gadishull te madh sa eshte Peloponezi,dhe ka 15 qytete{po ta perkthejme nga greqishtja ne shqipe direkt ... 5,10 na del 50.. nuk jam i siugrte nqs eshte 15 a 50!! )te banuara.

Ekziston emri Yllis edhe ne fiset e Argos,Doreve dhe Trizinjoteve.......


₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪
Ὑλλεῖς, ἔθνος Ἰλλυρικόν ,
Ὑπὲρ δὲ τοὺς Ὕλλους Λιβυρνοὶ καί τινες Ἴστροι λεγόμενοι Θρᾷκες. Καὶ τὸ
θηλυκὸν Ὕλλις. Πρόκειται Χεῤῥόνησος Ὑλλικὴ
μάλιστα Πελοποννήσου, ὥς φασι, πεντεκαίδεκα πό-
λεις ἔχουσα παμμεγέθεις οἰκουμένας.
₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪
Ὑλλεῖς· Ἔστιν Ὕλλις καὶ φυλὴ Ἄργους
καὶ Δωριέων καὶ Τροιζηνίων. Ὁ φυλέτης Ὑλλεύς.
₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4224
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: Stefan bizanti dhe rendesia e tij

#54

Post by Zeus10 » Thu Sep 02, 2010 3:46 pm

Yllis jetojne ne nje gadishull te madh sa eshte Peloponezi,dhe ........
Kete pjese na e konfirmon dhe Pseudo-Skylaksi 11-12 shekuj me pare dhe eshte me shume domethenie sepse nese eshte e vertete atehere territori i Yllejve duhet te perfshire pothuajse gjithe Epirin, duke na konfirmuar dhe njehere qe Epiri eshte banuar prej ilireve.
Ekziston emri Yllis edhe ne fiset e Argos,Doreve dhe Trizinjoteve
Keta e mbarten emrin po nga Ylli ilir(djali i Herkulit dhe Melites) kur ata shkuan dhe pushtuan Peloponezin. Ishin keta ilire qe me vone do therrisnin veten Helene.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
ALBPelasgian
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2113
Joined: Sun Jun 28, 2009 7:57 pm
Gender: Male
Location: Prishtinë (Prima Justiniana)
Contact:

Re: Stefan bizanti dhe rendesia e tij

#55

Post by ALBPelasgian » Thu Sep 02, 2010 6:08 pm

Falemnderit Trojan per kontributin e shkelqyeshem ne perkthimin e 'greqishtes' se lashte!
Do te doja me shume angazhimin tend te vyeshem neper tema historike (kuptohet ne perputhje me kohen e lire tuajen).
Ne sot po hedhim faren me emrin Bashkim,
Qe neser te korrim frutin me emrin Bashkim!

User avatar
Illyrian
Regular Member
Regular Member
Posts: 54
Joined: Sat Mar 13, 2010 4:31 pm
Gender: Male
Location: United Kingdom

Re: Stefan bizanti dhe rendesia e tij

#56

Post by Illyrian » Thu Sep 02, 2010 6:17 pm

Trojan wrote:
Yllet, ethnos(fis) Ilir, te prejardhur nga Yllu (Ylli) te birit te Herkulit dhe Melitit te lumit Egje, Simbas Apollonit (Rodhios) ne Librin 4 Argonaftika.Ekziston dhe qytet(Polis) me emer Ylli,

emri i Fisit behet Yllefs kurse ne femerore Ylliis sic na informon ai (Apolloni), dhe simbas
Kalimahut behen Yllis dhe .....................Yllidhos, prej nje Nimfe (zane) me emer Argjia.
Ose nga Ylli (Herkulit) dhe Dijanires, eshte njesoj si
Fokos - Fokeus (Fokefs)
Aiolos - Aioleus
Yllos - Ylleus...........


Apollodori [Per Yllet keto shkruan] ne librin "Rreth Tokes 2"

Siper Yllejve ,Liburnet dhe siper ketyre Istret qe jane thrakas (ose keshtu thone thrakasit , sjam i sigurte!!!!)
Yllis jetojne ne nje gadishull te madh sa eshte Peloponezi,dhe ka 15 qytete{po ta perkthejme nga greqishtja ne shqipe direkt ... 5,10 na del 50.. nuk jam i siugrte nqs eshte 15 a 50!! )te banuara.

Ekziston emri Yllis edhe ne fiset e Argos,Doreve dhe Trizinjoteve.......


₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪
Ὑλλεῖς, ἔθνος Ἰλλυρικόν ,
Ὑπὲρ δὲ τοὺς Ὕλλους Λιβυρνοὶ καί τινες Ἴστροι λεγόμενοι Θρᾷκες. Καὶ τὸ
θηλυκὸν Ὕλλις. Πρόκειται Χεῤῥόνησος Ὑλλικὴ
μάλιστα Πελοποννήσου, ὥς φασι, πεντεκαίδεκα πό-
λεις ἔχουσα παμμεγέθεις οἰκουμένας.
₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪
Ὑλλεῖς· Ἔστιν Ὕλλις καὶ φυλὴ Ἄργους
καὶ Δωριέων καὶ Τροιζηνίων. Ὁ φυλέτης Ὑλλεύς.
₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪
πεντεκαίδεκα=50 :)
I was here when time began, I will be here when it ends!

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2936
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Stefan bizanti dhe rendesia e tij

#57

Post by Mallakastrioti » Sat Sep 04, 2010 9:32 am

Duke ndjekur gjurmet e S.Bizantit ndesha ne nje autor tjeter interesant e pikerisht me "Paulus Orosius".
Po cili ka qene Paulus Orosius.

"Paulus Orosius (b. circa 375, d. not before 418),[1] less often Paul Orosius in English, was a Christian historian, theologian and student of Augustine of Hippo from Gallaecia. He is best known for his Historiarum Adversum Paganos Libri VII ("Seven Books of History Against the Pagans"), which he wrote in response to the belief that the decline of the Roman Empire was the result of its adoption of Christianity."

Duke shfletuar librin e tij "Adversus Paganos historiarum libri septem=Seven Books of History Against the Pagans" ne kapitullin XXIII gjejme pikersiht kete:

Image

Qe ne perkthim ben:

Image --Burim marr nga-The whole works of King Alfred the Great: with preliminary essays ..., Volume 2
Di Alfred (King of England)

--------
"PHILO ILLYRIOS" (=PILO I ILIRISE).

Sipas Justinit (Roman historian who was the author of Epitome, an abridgment of the Historiae Philippicae et totius mundi origines et terrae situs (Philippic Histories) by Pompeius Trogus)

Image

Emrin "Philo Illyrios" e barazon me Pitho Illyrius=Peithon

Cili ishte Pilo i Ilirise?

Le te shfletojme e te kerkojme me gjere.
sipas wikipedia kemi kete:

"Peithon or Pithon (Greek: Πείθων or Πίθων, about 355 - 314 BC) was the son of Crateuas, a nobleman from Eordaia in western Macedonia. One of the bodyguards of Alexander the Great, later satrap of Media and one of the diadochi.

Peithon was named one of the seven (later eight) Somatophylakes "bodyguards" of Alexander in 325 BC. After Alexander's death in 323 BC Peithon was made the satrap of Media, the strategically important region that controlled all roads between east and west. Actually, the satrapy was too large for one man: Peithon would be a very powerful man, and could destabilize the entire empire. Therefore, he had to give up the northern part, which was given to Atropates, from then known as Media Atropatene.

The soldiers who remained in the eastern part of Alexander's realm after his death, grew agitated by their lengthy stay abroad, and began spontaneous revolts. The regent Perdiccas sent Peithon to subdue the revolters. He was given a contingent of Macedonians. Peithon easily defeated his opponents and accepted their capitulation. His men, however, having hoped to plunder, massacred their opponents.

After Peithon returned to Persia, Perdiccas began to distrust him. In the First War of the Diadochi, Perdiccas ordered Peithon to follow him to Ptolemaic Egypt to fight against Ptolemy.

In the summer of 320 BC Peithon, Seleucus, and Antigenes murdered Perdiccas and started negotiating with their opponents. Ptolemy suggested that Peithon be made the new Regent, but the other diadochi would not accept this. Therefore Antipater was chosen to be the new Regent.

After the death of Antipater, Peithon expanded his realm. He invaded the satrapy of Parthia and made his brother Eudemus the new satrap. From 317 BC however the other eastern satraps united against Peithon and drove him out. The armies of the eastern satrapies, including contingents from Indian sent by another Peithon, son of Agenor, the satrap of the Indus, were joined by Eumenes who had been appointed by the new regent Polyperchon to subdue Antigonus. Peithon was saved by Antigonus who beat both Eumenes and his new allies at a battle near Susa. Following the Second War of the Diadochi Peithon was among the most powerful diadochi in the eastern part of the Empire and started to rebuild his realm. Antigonus didn't like his new rival and tricked Peithon to come to his court, where he had him executed."
....

Po ku ndodhet "EOARDEA" prej nga kishte origjinen Pilo i Ilirise?

"Eordea (Greek: Εορδαία, rarely Eordaia, Latin: Eordaea) is a province in northern Greece. It is part of Western Macedonia and more specifically of Kozani Prefecture. Eordea borders Kozani Province to the south, the prefecture of Kastoria to the northwest, the prefectures of Florina to the north, Pella to the northeast. Imathia to the east. The capital of Eordea is Ptolemaida, which is a well-developed industrial city most known for its power plants which are run by the Public Power Corporation (also called DEI)."
---------
Pra Pilo i Ilirise jo vetem ka qene nje truproje i Lekes se Madh,pasi ka qene me prejardhje familje e ngritur(aristokrate),-pra teje i besueshem ne hierarkine e Lekes-por edhe nje nder gjeneralet e tij.
Image

User avatar
Trojan
Honored Member
Honored Member
Posts: 382
Joined: Fri Jul 30, 2010 9:03 pm
Gender: Male

Re: Stefan bizanti dhe rendesia e tij

#58

Post by Trojan » Sat Sep 04, 2010 12:08 pm

O mallakastriot ... shiko se mos ka te bej me Πύθων (Python), meqe paska shkruar kundra Paganeve... dhe e dime qe pithoni nje lloj gjarperi
eshte adhuruar nga paganet ... edhe nga iliret e lashte (kadmos)

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2936
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Stefan bizanti dhe rendesia e tij

#59

Post by Mallakastrioti » Sat Sep 04, 2010 12:17 pm

Trojan wrote:O mallakastriot ... shiko se mos ka te bej me Πύθων (Python), meqe paska shkruar kundra Paganeve... dhe e dime qe pithoni nje lloj gjarperi
eshte adhuruar nga paganet ... edhe nga iliret e lashte (kadmos)

Trojan,ketu Paulos Orosius flet kur para vdekjes se Lekes ishin mbledhur gjithe gjeneralet dhe njerezit e besuar te tij...dhe aty ke qarte daljen e kesaj figure,"Pilo Ilirit"...lexo me vemendje çfare sjell,gjithe emrat e gjeneraleve.Eshte diçka tjeter per prejardhjen apo derivantin e emrit qe kerkon te lidh autori.
Image

User avatar
Trojan
Honored Member
Honored Member
Posts: 382
Joined: Fri Jul 30, 2010 9:03 pm
Gender: Male

Re: Stefan bizanti dhe rendesia e tij

#60

Post by Trojan » Sat Sep 04, 2010 12:17 pm

Me fal ke te drejte... Ai qe mori Midhine(Medea) eshte Πιθων qe sic duket quhej dhe Philo Illyrios!!!!!!!!

Post Reply

Return to “Historia e Shqiperise”