"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

SULI dhe banoret e tij Shqiptare

Këtu mund të flisni mbi historinë tonë duke sjellë fakte historike për ndriçimin e asaj pjese të historisë mbi të cilen ka rënë harresa e kohës dhe e njerëzve.

Moderators: Arbëri, Strokulli

Post Reply
User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4226
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: SULI dhe banoret e tij Shqiptare

#151

Post by Zeus10 » Wed Jan 22, 2020 8:16 pm

Meqë u be nje kohë e gjatë, që nuk kemi shkruar. Me poshte nje fragment nga dokumentari ET3, në minutën e 5.35-5.45, kur gazetari grek, që përshkruan betejën e "grekërve" të Marko Boçarit kundër "turkoshqiptarevë", jep një detaj shumë interesant. Marko Boçari, për shkak se, veshjet e të dy palëve nderluftuese, ishin identike, sepse etnikisht, të dyja ushtritë ishin shqiptare, ju bën thirrje luftetareve te tij, të ndryshonin veshjet, per tu dalluar nga armiku. Dhe i vetmi ndryshim që bene, hoqen plisat dhe vendosen shamitë. Tani këtu ka nje problem, te vogel, ne na eshte thene, qe plisat e Suljotëve ishin të kuq ndryshe nga çmendohen ato të "turkoshqiptareve", por nëse do ishte keshtu, përse do të duhet ti hiqnin ato duke i zëvendësuar me shami po të kuqe.

https://www.youtube.com/watch?v=9Slp2OQ ... =emb_title

Image
Image
Image
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

Post Reply

Return to “Historia e Shqiperise”