"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Mosdrejtësia kundrashqiptare e 1912-ës në fjalët e të huajve

Këtu mund të flisni mbi historinë tonë duke sjellë fakte historike për ndriçimin e asaj pjese të historisë mbi të cilen ka rënë harresa e kohës dhe e njerëzve.

Moderators: Arbëri, Strokulli

Post Reply
User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Mosdrejtësia kundrashqiptare e 1912-ës në fjalët e të huajve

#1

Post by rrëqebull » Mon Dec 31, 2012 10:42 pm

Këtu hidhni shkrime, vidjo, fjalime, e çfarë tu rastisi në dorë në lidhje me të huajt që flasin për mosdrejtësinë e copëtimit të 1912-ës.

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Mosdrejtësia kundrashqiptare e 1912-ës në fjalët e të hu

#2

Post by rrëqebull » Mon Dec 31, 2012 10:49 pm

Albania, Marylee Knowlton, Marshall Cavendish 2005
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Mosdrejtësia kundrashqiptare e 1912-ës në fjalët e të hu

#3

Post by rrëqebull » Mon Dec 31, 2012 11:15 pm

Albania, Niel Olsen, Oxfam GB 2000
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3821
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: Mosdrejtësia kundrashqiptare e 1912-ës në fjalët e të hu

#4

Post by Arbëri » Tue Jan 01, 2013 4:23 pm

Po e shtoj edhe kete Eurodeputet gjerman pak dite me heret qe ju kunderpergjigj Eurodeputetes "greke" dhe qe vet e pash live kete person duke folur ne parlamentin Europjan :

Eurodeputeti Bernd Posselt
Nderkaq, eurodeputetet gjermane, kane vene pikat mbi "i" per historine e Shqiperise. Eurodeputeti Bernd Posselt, u shpreh se shqiptaret jane nje nga popujt me te vjeter ne Ballkan dhe me i demtuar nga Fuqite e Medha. Ai theksoi se Shqiperia ka qene i vetmi popull i Ballkanit qe nuk ka marre asnje te drejte.

Fillimisht z.Posselt permendi se ne Kongresin e Berlinit ne vitin 1888, shqiptaret ishin injoruar dhe mohuar. Duke theksuar se kombi shqiptar ka qene i vetmi popull i Ballkanit qe nuk ka marre asnje te drejte, ai shtoi se dhe kur u percaktuan kufijte, kjo u be ne interesin e Fuqive te Medha. ""Une e them se ne vitin 1912 popullit shqiptar iu be nje padrejtesi e rende. Popullsia shqiptare u nda sipas interesave te Fuqive te Medha dhe kufijte u caktuan ne menyre artificiale. Dhe kur u percaktuan kufijte, kjo u be ne interesin e fuqive te medha dhe pati dhe nje masaker ne Kosove. Ka patur vertet nje gjenocid nga forcat serbe dhe kjo tregohet edhe ne hetimin qe eshte kryer nga Fondacioni Konigi", - vuri ne dukje z.Posselt.
http://www.kohajone.com/zarticle.php?id=66343
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3821
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: Mosdrejtësia kundrashqiptare e 1912-ës në fjalët e të hu

#5

Post by Arbëri » Tue Jan 15, 2013 6:07 pm

Image
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

Post Reply

Return to “Historia e Shqiperise”