"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Oliver Schmitt: Revolucioni i Lenin hakmarrje personale

Këtu mund të flisni mbi historinë tonë duke sjellë fakte historike për ndriçimin e asaj pjese të historisë mbi të cilen ka rënë harresa e kohës dhe e njerëzve.

Moderators: Arbëri, Strokulli

Post Reply
User avatar
Orakulli
Star Member
Star Member
Posts: 609
Joined: Sun Jun 14, 2009 5:40 am
Gender: Male
Location: USA

Oliver Schmitt: Revolucioni i Lenin hakmarrje personale

#1

Post by Orakulli » Thu Jan 31, 2013 5:20 am

Historiani Oliver Jens Schmitt: Revolucioni i Lenin hakmarrje personale.

by Iliazi Fatmir on Wednesday, January 30, 2013 at 11:20pm ·

Historiani shumë i njohur në Europë Oliver Jens Schmitt publikoi një libër për Vladmir Lenin. Historiani kishte zbuluar ne arshivat e Kremlinit nje dokument shumë të rëndësishëëm te kohes se Carit. Në dokumentin e zbuluar shkruhet per nje bisede qe Cari ka bere me disa vartes te tij kur shpërtheu revoulcioni i Tetorit. Cari u ka thënë atyre qe Lufta e Lenin eshte nje hakmarrje personale, në hakmarrje të vrasjes së vëllait tij të madh Aleksandr Ulyanov.

Vëllai i madh i Lenin, Aleksandr Ulyanov u përfshi në një atentat kundër Car Alexander të III-të. Aleksandëri ishte caktuar nga oraganizata revolucionare të përgatiste bombën për vrasjen e Carit. Aleksanderi u kap para realizmit të atentatit dhe u dënua me pushkatim nga gjykata e Carit.

Shmitt gjeti këtë evidence te pazbuluar der me sot, si dhe nje evidence te dyte: urdhërin e dhënë nga Lenin, kuptohet evidence indirekte verbale, nje bisede midis zyrtareve te larte te shtetit e regjistruar nga nje agjent i sigurimit te shtetit ku njeri prej tyre urdhëronte tjetrin të zbatohej urdheri gojor i Lenin për vrasjen e gjithë familjes mbretërore së Carit. Shmitt zbuloi perseri nje evidencë gojore, qe dikush i thoshte dikujt tjeter, evidence ai tha- ai e beri për, që urdhëri i ekzekutimit të familjes mbretërore u dha nga Lenin gojarisht dhe duhej zbatuar.

Hakmarrja e tij e egërdo bëhet bindëse nga pena e shumë të yalentuarit Shmiit , ngjashëm me atë të Skënderbeut, kur Lenin urdhëron gojarisht eleminimin fizik të njëkohshëm të dukeshës Yelizaveta Feodorovna, dukës së madh Sergei Mikhailovich, princit Ivan Konstantinovich, princit Konstantin Konstantinovich, princit Igor Konstantinovich dhe kontit Vladimir Paley , djali i Paul Alexandrovich, të gjithë në një vënd tëvetëm , Alapaevsk.

Pas realizimit te hakmarrjes Shmitt hedh hipotezën që Lenin zëvëdësoi vetem me sozinë etij, sepse e dinte që familja e madhe e Carit, qe madje kishte lidhje me familjet me të njohura mbretërore Europiane do të lante gjakun e Carit dhe familjes së tij duke i bërë një antetat. Pas zëvëndësimit me sozinë ai bëri një jetë të lumtur e gëzuar në Australi me fondet e vjedhura nga pasuria e Carit. Sekretin e tij e dinin vetëm një reth shumë i ngushtë- supozon pësëri Shmitt- ku kryesori ishte Stalin që organizoi në ndihmë mbulimit të çdo gjurme.

Por, gjithë historia e sozisë është ende një hipotezë derisa- Shmitt thekson- të gjëndet dokumeti ndonji i rallë, i fshehur mirë deri tani nga ish komunistët rusë, të cilë ende kanë pushtet të fuqishën në Rusinë paskomuniste, kuptohet ndirekt si gjithmone karakteristike e evidencave te tij autori, që Stalini ja kishte thënë dikuijt tjetër që armiqtë i bënë atentat sozisë së Leninit.

Ky autor i njohur ka edhe një veçori tjetër: ai bazohet vetëm në një "ai tha" evidencë. Jo më shumë se një ai tha evidencë.
Image

User avatar
Orakulli
Star Member
Star Member
Posts: 609
Joined: Sun Jun 14, 2009 5:40 am
Gender: Male
Location: USA

Re: Oliver Schmitt: Revolucioni i Lenin hakmarrje personale

#2

Post by Orakulli » Mon Feb 18, 2013 4:16 am

Rilexoheni se e ndryshova sensin.
Image

Post Reply

Return to “Historia e Shqiperise”