"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

FSHATRAT SHQIPTARE NË THRAKI DHE BULLGARI

Këtu mund të flisni mbi historinë tonë duke sjellë fakte historike për ndriçimin e asaj pjese të historisë mbi të cilen ka rënë harresa e kohës dhe e njerëzve.

Moderators: Arbëri, Strokulli

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3818
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: FSHATRAT SHQIPTARE NË THRAKI DHE BULLGARI

#16

Post by Arbëri » Tue Jul 12, 2011 11:05 pm

CERMENIKASI wrote:Arberi,statistikat që dhash me siguri që tregojnë për ata që kanë banim të përhershëm në Mandricë.
Ndërsa duhet të ketë shumë banor që janë shpërngul në drejtime të ndryshme të largëta ose të afërta me Mandricën.

PS:Arberi,kur të më drejtohesh,mos shkruej z. para emnit tim,jam njeri i thjesht dhe ashtu due të mbetem,po deshe mund të më drejtohesh me emnin "dhandërr" ngase bashkëshortja ime asht me origjinë nga Maqedonia:lol:
-bravo- -bravo-
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

User avatar
CERMENIKASI
Star Member
Star Member
Posts: 721
Joined: Fri Dec 31, 2010 9:51 pm
Gender: Male

Re: FSHATRAT SHQIPTARE NË THRAKI DHE BULLGARI

#17

Post by CERMENIKASI » Fri Jul 15, 2011 9:26 pm

Me 30 dhe 31 korrik 2011,mblidhen në Mandricë të gjithë Mandriciotët ku do që gjinden.
Do të organizohen aktivitete të ndryshme si psh në folklor,takime familjare,muzikë etj...
Aktivitetet e këtyne dy ditëve quhen "PERSERI SEBASHKU" dhe organizohen nga
"Shoqata për ringjalljen e katundit Mandricë".
Jam Gegë por mos ma shajë kush Toskërinë!

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3818
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: FSHATRAT SHQIPTARE NË THRAKI DHE BULLGARI

#18

Post by Arbëri » Sat Oct 29, 2011 7:39 pm

Po e shof me vemendje nje emision ne TV shteteror te Maqedonise MTV2 , dhe u befasova se sa shqiptari paska qen neper fshatrat e Sofjes , dhe giithe ata zanatli qenkan qen Shqiptare me emer dhe mbiemer .. Nuk paskan harruar gjuhen te gjithe .. Kush ka satelit mund ta shiqoje kete emision per momentin ne MTV2 .
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

User avatar
CERMENIKASI
Star Member
Star Member
Posts: 721
Joined: Fri Dec 31, 2010 9:51 pm
Gender: Male

Re: FSHATRAT SHQIPTARE NË THRAKI DHE BULLGARI

#19

Post by CERMENIKASI » Sat Oct 29, 2011 8:37 pm

Arbëri wrote:Po e shof me vemendje nje emision ne TV shteteror te Maqedonise MTV2 , dhe u befasova se sa shqiptari paska qen neper fshatrat e Sofjes , dhe giithe ata zanatli qenkan qen Shqiptare me emer dhe mbiemer .. Nuk paskan harruar gjuhen te gjithe .. Kush ka satelit mund ta shiqoje kete emision per momentin ne MTV2 .
O Arbëri,kam pas gjithëmonë nji interesim të veçantë për këta komunitete shqiptare si në Bullgari,Egjypt ose Rumani.
Unë nuk kam mundësi me e ndjek atë emision televiziv.
Atje nga Cermënika neve themi kështu:"Ep 'i pare e hy n'valle,ep 'i qind e s'un dalish" pra presim që të na shkruejsh këtu pak a shumë se çfar ke pa dhe ndëgjue gjatë ati dokumentari.
NE PRITJE TE PERGJEGJES!!!
Jam Gegë por mos ma shajë kush Toskërinë!

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3818
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: FSHATRAT SHQIPTARE NË THRAKI DHE BULLGARI

#20

Post by Arbëri » Sat Oct 29, 2011 8:50 pm

Une jam afer ketij shteti Bullgar edhe nuk e dija se aq shqiptare kishte atje dhe aq vedbanime autoktone , nuk kishim as nga ku te dijme qe edhe ashtu ne nje kohe per gjdo interes kombetar te leshin te vdesish neper burgje ..
Ke ky emision sa e pashe , deri para 100 vitesh kishin qen te botuara mbi 5 gazeta te perditshme shqiptare ne Bullgari , njera nga ato quhej "Shqiperia dhe shqyptaret " , neper internet hulumtova por nuk gjeta dhe ky TV shteteror e ka nje te keqe qe nuk i nxjer emisionet ne youtube ..
Restorantet (qe ishin akoma aty me emer Albania), zanatet , bibloetekat dhe shum shkrimtare me origjine shqiptare kishin qene nga aty , te tjeret (Sllavet) nuk kishin ditur zanate .
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

User avatar
CERMENIKASI
Star Member
Star Member
Posts: 721
Joined: Fri Dec 31, 2010 9:51 pm
Gender: Male

Re: FSHATRAT SHQIPTARE NË THRAKI DHE BULLGARI

#21

Post by CERMENIKASI » Fri Aug 10, 2012 6:22 pm

Mandriciotë tue vizitue Shqipninë-Vithkuq Korçë
Image
Jam Gegë por mos ma shajë kush Toskërinë!

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3818
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: FSHATRAT SHQIPTARE NË THRAKI DHE BULLGARI

#22

Post by Arbëri » Sat Oct 27, 2012 10:43 pm

Image
A 17th century inscription in Greek from the Church of the Nativity of Christ, Arbanasi
http://en.wikipedia.org/wiki/Arbanasi,_Bulgaria

Fshati (Trnovo) Arbanasi ne Bullgari ku flitet shqip : http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... UzRZz92ois[/youtube]

Ikona Shqiptare ne Bullgari nga shqiptaret dikur : http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... zHn7oV3-0U
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3818
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: FSHATRAT SHQIPTARE NË THRAKI DHE BULLGARI

#23

Post by Arbëri » Sat Oct 27, 2012 10:49 pm

Image
The Nativity of Christ church in Arbanasi, 16th - 17th century

Image
Overview of Arbanasi with new and old houses in a traditional style

http://en.wikipedia.org/wiki/Arbanasi,_Bulgaria
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3818
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: FSHATRAT SHQIPTARE NË THRAKI DHE BULLGARI

#24

Post by Arbëri » Sat Oct 27, 2012 10:53 pm

Dita e Teodorit ,Arbneshet e Bullgarise -12.03.2011

video : http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... bmMZRxBWs8
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

User avatar
CERMENIKASI
Star Member
Star Member
Posts: 721
Joined: Fri Dec 31, 2010 9:51 pm
Gender: Male

Re: FSHATRAT SHQIPTARE NË THRAKI DHE BULLGARI

#25

Post by CERMENIKASI » Sun May 26, 2013 10:25 pm

Image
Pamje e Mandricës
Jam Gegë por mos ma shajë kush Toskërinë!

Post Reply

Return to “Historia e Shqiperise”