Une shpresoj te jemi cinike dhe ne 2016 tu themi:
veni, vidi vici
Moderator: Tan-Tirana
Il miracolo di De Biasi: Buona fortuna alla guida dell'Albania mister! “E’ stata una vittoria storica – ha dichiarato il tecnico italiano. Già, ma chi sono questi ragazzi? Il problema vero, però, resta quello di visionare i talenti sparsi per il mondo, come testimoniano i 14 calciatori utilizzati ad Aveiro. Tre giocano in Italia, quattro in Svizzera, due in Germania, mentre altri cinque sono sparsi tra Cipro, Croazia, Grecia, Repubblica Ceca e addirittura Azerbaijan. Ma l’importante è altro. Che partite come quella servano soprattutto come fattore di richiamo per i tanti albanesi che dispongono di più nazionalità, come Amir Abrashi. Centrocampista svizzero di nascita che ha deciso di giocare per il Paese dei genitori. Scelte che possono cambiare la storia di un movimento ancora di più di una qualificazione all’Europeo. Quella che però adesso, con De Biasi in panchina, non è un sogno irrealizzabile. Di Mattia FONTANA (Twitter: @mattiafontana83) ![]() |
Trajneri i kombëtares, Gianni de Biasi, flet për gazetën italiane Gazzeta dello Sport:
De Biasi, si lindi ideja për të stërvitur Shqipërinë?
Përmes një ndërmjetësi shqiptar, që jeton në Itali. Dhe ta mendosh që atëherë nuk doja të takoja menaxherët: Sapo kisha përfunduar një eksperiencë të keqe me Udinezen dhe doja një rinisje tjetër ndryshe, në Serinë A. Pastaj kuptova se për të bërë një tip futbolli, duhet të jesh në qendër të një projekti, dhe shpesh në Itali, trajneri nuk është. Dhe kështu filloi aventura ime në Tiranë.
Ju thoni shpesh që ‘jam shqiptar’…
E vërtetë. Dhe jo vetëm për shkak të pasaportës. Në shesh këto momente është diçka e çmendur, e vështirë për ta shpjeguar. Kemi një flamur dhe një popull. Çka shkon përtej kufinjve, pasi shqiptarët janë kudo me entuziazmin dhe dashurinë e tyre për atdheun.
Në kohën e efekteve speciale, Gianni de Biasi i përket ndoshta kategorisë ‘Normal One’. Apo jo?
Në fakt, përpiqem gjithmonë të punoj në rrugën e duhur me lojtarët e mi. Përpiqem të nxjerr më të mirën prej tyre, dua përfshirjen e tyre jo vetëm si një përgjigje teknike.
Çfarë mund të presim në Francë nga Shqipëria?
Kualifikimi jep shpresë, thotë se ëndrrat mund të realizohen, nuk mbeten vetëm objektiva. Jemi rritur shumë, por në disa nivele nuk do jetë e lehtë për vazhduar. Do e provojmë sërish.
Kështu një ditë do i vendosin emrin tënd një stadiumi? Ose një sheshi.
Të mos bëjmë shaka, por kanë bërë të ditur se do ketë një impiant të ri në Tiranë, kur të bëhet, do jetë një pllakat me emrat tanë për të kujtuar atë që kemi arritur si ekip./Mapo.Al/
Cdo levizje e De Biasit ishte e menduar,megjithese ne cdo ndeshje nuk gjenim ate qe kerkonim , nje ekip qe dominon ne fushe ,perseri gjetem nje ekip qe di se si te shtoje pike ne tabele,ketu hyn De Biasi,nje shahist i jashtzakonshem qe diti si te ngreje nje ekip te jazakonshem.Adriana wrote:
AHHHH... sikur te kishim fituar shqiperi-serbi! Me keto artikuj po mundohem te gjej forcen per te thyer trishtimin qe kam nga humbja me serbin, qe ende nuk po me lejon te gezoj fitoren.
Mos me beni KRITIK se e di shume mire qe ne sport jo gjithmon fitohet, gjithashtu kam qen dhe jam e mendimit qe ne politik duhet fituar me politik, dhe ne sport duhet fituar me sport, pra nuk duhet te persheshim situatat, por me kushton shume ne keto momente te gezohem, mbase me kalimin e kohes...
Zeus10 wrote:Eshte per te ardhur keq, qe Edi Rama perpiqet te shfaqet , ne rolin e protagonistit kryesor, ne suksesin e arritur nga kombetarja. Ai qendron ne mes te saj dhe duket sikur e ka marre peng, ate dhe suksesin e arritur prej saj :
![]()
Gianni De Biasi: hoopt dat Albanië profiteert van het feit dat er weinig verwacht wordt van de debutant. De bondscoach denkt dat er weinig druk is en hoopt op die manier te stunten in Groep A. Al wordt dat lastig. 'Frankrijk is als gastland natuurlijk een van de grote favorieten, maar Roemenië en Zwitserland hebben ook een geweldig team.'
Perkthim: De Biazi shpreson qe Shqiperia duhet ta perfitoj kete rast, trajneri beson se ne Gruapin A ka pak presion per ne, eshte nje shprese qe ne kete menyre duhet te mbeshtesim firoren me kete grup. Pa diskutim qe ka permendur dhe veshtiresite duke thene se : " Francezet luajne ne shtepi, dhe jane nje nga te preferuarit Euro-2016 , por dhe Rumania dhe Zvicra gjithashtu kane nje ekip te madh .