"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460
Studimet e para për gjuhën shqipe.
- Mallakastrioti
- Galactic Member

Studimet e para për gjuhën shqipe.
Cili ishte i pari autor ai qe beri ndonje studim rreth gramatikes se gjuhes shqipe?Nga cdi une i pari qe u mor me gjuhen shqipe ishte Gottfried Wilhelm Leibniz...por desha te di a eshte kjo e vertete?

- Mallakastrioti
- Galactic Member

Re: Studimet e para për gjuhën shqipe.
Ketu posht po sjell dicka interesante...ky shkrim ne shqip eshte rreth vitit 1700.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

- alfeko sukaraku
- Sun Member

Iden se shqipja eshte gjuha e Pellazgeve e ka hedhur i pari Malte Brune.Ai duke studiuar emrat gjeografik arriti ne konkluzionin se vetem shqipja i shpjegon keta emra.
Shume filologe jane marre me gjuhen shqipe ,por shumica e tyre nuk e njihnin gjuhen shqipe.Skandali me i madhe eshte ndertimi i fjalorit etimologjik te shqipes nga nje mosnjohes i shqipes-Gustavo Meyer.
Celsi qe hape dyeret e gjuhes shqipe gjendet ne filologet e medhenje qe kishin shqipen si gjuhen e nenes.Emrat ju a kame dhene prej koheve,vecse hipokrizia e shkences shqiptare nuk ka per ta patur zili hipokrizin e forumit tone per kete ceshtje
Demetrio Camarda edhe Panajoti Kupitori jane dy filologet me te medhenje te shqipes se lashte.Sipas nje bisede private me profesor Niko Stilon "Panajoti Kupitori ka shitur nje dorshkrim te tijin".Ai dyshon se "nuk ka asnje mundesi qe Iakovo Thomopulo te mundet te njohe me kaq saktesi shqipen e vjeter,ndaj edhe libri i tij "Pellazgjika" duhet te jete veper e Panajoti Kupitorit"
Sidoqofte shih edhe Otto Blaun(teorin),shih edhe Von Xylander etje ,sepse nga keta do marresh nje ide me te madhe edhe do kuptosh se te gjitha rruget te cojne ne te njejtin burim saktesie.Ky burim degjon ne emrin Demetrio Camarda..qe askush nga ju qe njihni italisht , nuk e keni vene ujin ne zjarre te na e perktheni.
Une e njohe pjeserisht nga dhjetra punime greke per Demetrio Camardan,ndermijet tyre edhe Kupitori edhe Thomopulo edhe Aristidh Kola ,kane perkthyer pjese te plota nga kryevepra e filologjis shqiptare...qe ju personalisht edhe perse njihni italisht nuk na keni hedhur ndonje pjese te perkthyer
Perktheni Camarden edhe mos u lodhni kote me hipoteza -teza e kunderteza.
Shume filologe jane marre me gjuhen shqipe ,por shumica e tyre nuk e njihnin gjuhen shqipe.Skandali me i madhe eshte ndertimi i fjalorit etimologjik te shqipes nga nje mosnjohes i shqipes-Gustavo Meyer.
Celsi qe hape dyeret e gjuhes shqipe gjendet ne filologet e medhenje qe kishin shqipen si gjuhen e nenes.Emrat ju a kame dhene prej koheve,vecse hipokrizia e shkences shqiptare nuk ka per ta patur zili hipokrizin e forumit tone per kete ceshtje
Demetrio Camarda edhe Panajoti Kupitori jane dy filologet me te medhenje te shqipes se lashte.Sipas nje bisede private me profesor Niko Stilon "Panajoti Kupitori ka shitur nje dorshkrim te tijin".Ai dyshon se "nuk ka asnje mundesi qe Iakovo Thomopulo te mundet te njohe me kaq saktesi shqipen e vjeter,ndaj edhe libri i tij "Pellazgjika" duhet te jete veper e Panajoti Kupitorit"
Sidoqofte shih edhe Otto Blaun(teorin),shih edhe Von Xylander etje ,sepse nga keta do marresh nje ide me te madhe edhe do kuptosh se te gjitha rruget te cojne ne te njejtin burim saktesie.Ky burim degjon ne emrin Demetrio Camarda..qe askush nga ju qe njihni italisht , nuk e keni vene ujin ne zjarre te na e perktheni.
Une e njohe pjeserisht nga dhjetra punime greke per Demetrio Camardan,ndermijet tyre edhe Kupitori edhe Thomopulo edhe Aristidh Kola ,kane perkthyer pjese te plota nga kryevepra e filologjis shqiptare...qe ju personalisht edhe perse njihni italisht nuk na keni hedhur ndonje pjese te perkthyer
KOHA ESHTE E MASKARENJVE/POR ATDHEU I SHQIPETRAVE
- pirro
- Senior Member

Degjo ai liber eshte voluminoz.. dhe ka terma te linguistikes qe une sia kame haberin.. pastaje ka shume shpjegime, shembuj te bera me alfabet greke...alfeko sukaraku wrote:
Une e njohe pjeserisht nga dhjetra punime greke per Demetrio Camardan,ndermijet tyre edhe Kupitori edhe Thomopulo edhe Aristidh Kola ,kane perkthyer pjese te plota nga kryevepra e filologjis shqiptare...qe ju personalisht edhe perse njihni italisht nuk na keni hedhur ndonje pjese te perkthyer![]()
Pastaj per te perkthyer nje liber duhet te keshe te drejten e perkthimit...
Nejse une do mundohem te beje dicka.. po kjo pune kerkone kohe....!
- alfeko sukaraku
- Sun Member

pirropirro wrote:Degjo ai liber eshte voluminoz.. dhe ka terma te linguistikes qe une sia kame haberin.. pastaje ka shume shpjegime, shembuj te bera me alfabet greke...alfeko sukaraku wrote:
Une e njohe pjeserisht nga dhjetra punime greke per Demetrio Camardan,ndermijet tyre edhe Kupitori edhe Thomopulo edhe Aristidh Kola ,kane perkthyer pjese te plota nga kryevepra e filologjis shqiptare...qe ju personalisht edhe perse njihni italisht nuk na keni hedhur ndonje pjese te perkthyer![]()
Pastaj per te perkthyer nje liber duhet te keshe te drejten e perkthimit...
Nejse une do mundohem te beje dicka.. po kjo pune kerkone kohe....!
fjalet me te shumta me alfabet greke(jonik) jane fjale shqipe.Ne se ke oreks hidhi fletet ne forum edhe une do shpjegoj fjalet qe shkruhen me germa greke.hidhe fleten edhe me lere mua te shpjegoj fjalet greke,pastaj beji permbledhjen.
ai eshte kryeja,pa ate ne nuk dime asgje per shqipen e lashte.
KOHA ESHTE E MASKARENJVE/POR ATDHEU I SHQIPETRAVE