I dashur Orakull!Orakulli wrote:Larthal!
Ju kujtoj,qe hyte ne kete forum me nje kopy-paste te nje posti te shkruajtur prej meje mbi nji,nis ete tjera.
Ju kujtoj gjithashtu qe thkeson shume me teper se sa duhet shprehjet e "prfesoreve te medhenj" qe "gjetja e nje fjale te perbashket nuk do te thote qe eshte enjejta gjuhe" dhe "nuk duhet te ndryshojme sepse behet fjale per hartim"... ete tjera si kjo e fundit.
E para,perderisa etimologjia shpjegon vetem ne menyr ete siperfaqshme krijimin gjuhesor nuk jam me dakord me thenien e "profesoreve te medhenj".Ne ende nuk dime shume per gjuhet,dhe c'eshte me kryesorje nuk dime asnjigje per thelbin e saj, se si eshte krijuar.
E dyta,ne gjetjen e kuptimi te cdo gerem te alfabetit etrusk ende ka akoma per tu kerkuar shekncerisht.Shume germe ate atij alfabeti lidhen me nje alfabet te meparshem ende te pazberthyer,alfabetin Vinc.Po behen kerkime ne drejtim te tij dhe ne te fundit qe kam lexuar behet fjale jo per shkrim me koncepte fetar,por pe nje shkrim dhe alfabet te mirefillte ku duken qarte simbolet e numerimit.Disa nga germat e alfabetit etrusk jane te lidhura me ato simbole.
Gjuha eshte pasoje e nje evolucioni dhe kerkimi eshte nje gje e tille.rriten dijet,rritet njohja ,dalin fakte te reja ne shesh,merret per baze nje gjuhe qe deri me tani eshte shumenenvleftesuar.Kjo gjuhe shume e nenvleftesuar eshte gjuha shqipe.
Kam hyre ne kete forum per t'u dhene me teper impuls diskutimeve, por edhe ngaqe pashe postimin tuaj per deshifrimin e Cippo di Perugia e cila eshte veper e imja dhe jo e Niko Stilos. Komunikimin qe kam patur me Rex Wallace e Larissa Bonfante i postova per te shprehur nje revolte timen te brendeshme. Nuk po kuptojme njeri-tjetrin!