Shqipja, Alpha dhe Omega
- Orakulli
- Star Member

Re: Shqipja, Alpha dhe Omega
Tema e gjuhes eshte shume e veshtire.Keta idiota nuk eshte puna se nuk njohin gjuhen ne pergjithesi dhe gjuhen shqipe ne vecante,por keta nuk dine te mendojne.Perse?
Jo vetem sepse ata nuk kane lexuar ndonjehere ndonje liber,por ata nuk dine aspak sesi mendohet.Ata nuk dine te mendojne ne menyren me te thjeshte qe ekziston.Ata jane pothuaj ne nivelin e nji femije dy vjecar.
Ata kane vetem kane nje cilesi;Te sjellin buzeqeshjen ne fytyre dhe kenaqesh kur degjon nje deputet,nje idiote prezantuese,nje llosh, dhe nje nurollari sesi flasin per gjera qe nuk i njohin.Nje injorant,idiot dhe budalla te ben per te qeshur ne rrugen me te natyrshme qe behet.
Ndoshta jane zgjedhur per shou(shoh) per ke qellim ne kete emision.

- alfeko sukaraku
- Sun Member

qe te hapesh gojen e te flasesh per kete ceshtje duhet te kesh njohuri historike edhe gjuhesore..te pakten per kete ishin ndakort historiania edhe gjuhetari.Qe te njohesh te dhena per gjuhen e pellazgeve duhet te njohesh ne radhe te pare historin e tyre edhe pastaj te gjurmosh ne se ata kan lene fakte ehe dokumente mbas.Mark Marku wrote:
Mark Marku- ne nuk e dime se cila eshte pellazgjishtja!skemi asnje dokument asnje fjale te pellazgjishtes e as nje shenj te shkruar e as te dokumentuar se si ka qene pellazgjishtja, edhe nuk dime asgje per ekzistencen e pellazgjishtes.ka vetem disa supozime qe nxirren nga iliada e homerit per nje fis qe vinte e luftonte e mer pjes etje etje,por qe dinin nje gjuhe qe ishte e ndryeshme nga gjuha e grekve edhe sipas saj na paska qene pellazgjishtja etjera e tjera..por pellazgjishtja nuk eshte nje gjuhe e dokumentuar sic eshte greqishtja e vjeter , ku di une , sic jane te gjitha gjuhet , latinishtja etje.nuk munde te themi se kjo gjuhe vjen prej kesaj gjuhe ne momentin qe ate gjuhe nuk e kemi, eshte njelloj sikur te thuash marku i gjan X kur ne nuk e dime se si eshte x...marku i gjan babes se vete sepse njifet ime ate..
E ftojm zotin Mark Marku te dijesohet pak me thelle per pellazget me pare se te na thoje keto brockulla qe degjuam mesiper.
Ne radhe te pare e ftojm Mark Markun te dijesohet per Limnon edhe kohen kur atije banonin Pellazget.E ftojm qe te mesoj per mbishkrimin e Limnos--jo c thone fjalet-- por per faktin qe ky mbishkrim eshte cilesuar si mbishkrim pellazgjik.Ateher per c perralla na flet Mark Marku?
ky eshte mbishkrimi i Limnos

pason shpjegimi i tij ne shqip sipas iakovo thomopulos 1912.a ka njohuri Mark Marku per kete ceshtje?ateher perse i fute turinjet kote ne nje ceshtje qe nuk e njeh

- alfeko sukaraku
- Sun Member

http://www.carolandray.plus.com/Eteocretan/Lemnian.html
ne te majte lere te shoh te gjitha mbishkrimet pellazge qe te c mallet me idiotsin e vete.
- alfeko sukaraku
- Sun Member

ja edhe shembllimi i ketij mbishkrimi eteokretan pellazge

- alfeko sukaraku
- Sun Member

ne nuk e dime se cila eshte pellazgjishtja!skemi asnje dokument asnje fjale te pellazgjishtes e as nje shenj te shkruar e as te dokumentuar se si ka qene pellazgjishtja, edhe nuk dime asgje per ekzistencen e pellazgjishtes.ka vetem disa supozime qe nxirren nga iliada e homerit per nje fis qe vinte e luftonte e mer pjes etje etje,por qe dinin nje gjuhe qe ishte e ndryeshme nga gjuha e grekve edhe sipas saj na paska qene pellazgjishtja etjera e tjera..por pellazgjishtja nuk eshte nje gjuhe e dokumentuar sic eshte greqishtja e vjeter , ku di une , sic jane te gjitha gjuhet , latinishtja etje.nuk munde te themi se kjo gjuhe vjen prej kesaj gjuhe ne momentin qe ate gjuhe nuk e kemi, eshte njelloj sikur te thuash marku i gjan X kur ne nuk e dime se si eshte x...marku i gjan babes se vete sepse njifet ime ate..
elena kocaqi-epirin ne shek e pare Straboni e quan Pellazgjik , edhe epiri eshte shqiperia e jugut sote.une nuk di qe qe nga shekulli i pare edhe sote nga ky pellazgji te ket ikur e te ket ardhur ndonje popullsi apo te ket ardhur ndonje popullsi qe te kete ndryshuar etnicitetit.ne se brenda 2000 vjetve gjuha shqipe eshte bere nga keshtu -keshtu eshte tjeter gje, por une mendoj se perderisa autoret, sepse ka nje gje, gjuha, kete e kane thene edhe shume studjues te tjere , ne asnje menyre nuk munde te shpjegohet pa njohur historin edhe kete e kane then shume studjues..i pari Cabej.ne qofte se ne nuk njohim historin e levizjes se popujve.
mark marku-cabej nuk ka asgje per pellazgjishten(shmanget me truk politik per goditjen shkencore qe mori..duke e kthyer muhabetin aty ku i intereson sepse historiania eshte me se e qarte qe nuk po flet per pellazgjishten por per rolin e historis )Cabej ka dy teza, tezen e prejardhjes ilirodake edhe tezen eprejardhjes ilire.(pertypet se nuk po gelltit dote "kallamin me boce "qe i ngeli ne fyte edhe vazhdon politikishte te shmanget nga injorimi qe i beri historiania per ekzistencen e pellazgeve ne shek I te eres sone edhe e kthen biseden ne muhabet koti, pasi biseda ishte per "rolin e historis ne gjuhe" edhe jo per tezat e Cabejt..historiania terhiqet edhe ne zhgenjen neve qe e mbeshtesim)...po folem per argumenta shkencore do flasim per argumenta shkencore(jo per Strabonin e pellazget) ..Cabej ka keto dy teza gjuhesore per prejardhjen e shqipes..eshte njeri nga studjuesit me te medhenj te shqipes edhe studjuesit me te medhenj i referohen Cabejt(historiania e kupton , por hesht..marku e gelltiti kallamin me boce edhe po perpiqet te dale nga situata me shpatulla mbas murit me truk politik e jo shkencore).Cabej nuk ka asnje aludim shkencore per prejardhejen e shqipes nga pellazgjishtja.cabej ka dy teza , tezen iliro trake..dake..pertypet(akoma nuk e ka gelltitur kallamboqin me pellazget e padokumentuar)edhe me qe cabej eshte gjuhetari me i mire i gjuhesis krahesuese edhe gjuhesia krahesuese eshte me e mira per te studjuar..i merr gjuhet ne sistem(uje albano se u mbyte i shkreti) ne se ti do te studjosh nje gjuhe e shikon ne sistem...(zotrinj iku marku , u mbyte)[/quote]
injoranca padituria edhe arroganca e Mark Markut shfaqet hapur ne kete dialog ne te cilin atij i thyhen turinjet nga historiania i cila jo me shume e jo me pak i tha se "cpo thoni??? Straboni i shek 1 i njeh pellazget ne epire edhe ju thoni se nuk ekzistojn gjekundi edhe as kan lene dokumente.Mark Markut i iken fytyra edhe fillon te pertypet per injorancen e vete, ne fillim e shmang temen duke e kaluar fare kote tek Cabej..me keq se ato femrat lavire..edhe pastaj me poshte i drejtohet historianes me fjale te paedukata per nje njeri edhe jo me per nje intelektual edhe deputet.Jam i sigurt qe po te ishte deputet i enverit ai me c miren e keqe do ta kishte interrnuar historianen sote..sidoqofte historia u shkruajt edhe Mark Marku mori nje dacke te forte ne surratin e vete, dacke qe nuk e gelltiti dote deri sa mbaroj emisioni.
- alfeko sukaraku
- Sun Member

Zotrinjalfeko sukaraku wrote:vazhdimi ,pjesa e dyte
ftohen edhe :
Gilman Bakallin -pedagon i universitetit evropian te tiranes
Xhevat Lloshi-profesor, gjuhetar...
Andri Nurellari-profesor i institutit liberal
elena kocaqi- une jam e interesuar ne kete fushe per kuriozitetin time, une nuk merem ne kete fushe me shpjegimin te tilla se une nuk e bej dote, nuk do guxoja dote sepse ka disa rregulla ne gjuhe,p sh une isha me kete qe duhen pare fjaloret etimologjik te gjuheve ie , jane gati, nuk ka nevoj fare, jane me dhjetra dijetare qe kane punuar mbi fjaloret etimologjik e kan nxjerre sistemin e gjuheve indoevropiane e kan bere historin e gjuhes edhe fjala ne lashtesi ka qene keshtu-ka evoluar keshtu edhe sote ka ardhur keshtu(ah more gone ahhhh)zotrija eshte munduar shume, sikur vetem fjaloret etimologjik po te mblithte do ju nxirrte rrenjet te gjitha fjaleve te gjuheve indoevropiane qe une po them se jane tek shqipja e sotme, nuk po them se i kam shpjeguar une, keo ikan shpjeguar gjuhetaret e tjere, une do ju thosha vetem disa fjale p sh fjala : ne indoevropianisht fjala per te thene "dha" eshte "dha"..qe eshte edhe "donare" ne latinisht e italisht , eshte edhe ne shqip.psh fjala "per te ngrene" ne protoindoevropianisht ka qene "ha" i shtohet edhe nje "d" nga mbase edhe del "had".fjala indoevropiane per "grurin" ka qene "grano" e ke edhe sote ne shqip.pra eshte nje sistem prej 30 a 40 fjalesh te cilin e kan nxhjerre studiusit ,jo une(nuk ja mbane) edhe ky sistem nuk ka nevoj me u shtremberuar aspak tek shqipja edhe shqipja sote.duhet pare ne kete kendveshtrim etimologjik te historis se gjuhes.
mark marku- ti mendon se te gjithe keta studjues nuk i kan pare keto(i shume edukuari gjuheter"ti mendon"), po mos i jep me koment tani se edhe ti po ben te njejtin gabim
elena kocaqi -kjo gje duhet pare duke pare studjuesit e tjere edhe duke kontrolluar etimologet
mark marku-mos jep rekomandim sepse edhe ti po ben te njejtin gabim....(po hakmerret per kallaboqin qe i ngeli ne gurmazqepe gojen, te rroj sali berisha edhe menyra komuniste e te studjuarit te mark markut)
xhevat lloshi-etimologet ecin mbi bazen e punes se njeri tjetrit...e dyta deshiroj te jete e qarte per te gjithe se ne gjuhesi krahesimet behen duke mbajtur parasysh historin ne se harrohet historia nuk ka gjuhesi .eshte e llogaritur qe ne c do gje me kalimin e kohes ndryshon, nuk ka gjuhe qe te ngelet po ajo pas dy mij vjetesh............
vrejeni pak kete dialog mindis historianes gjuhetarit edhe publicistit deputet.Vreni nivelin e ulet e te shprehurit te Mark Markut .Mark Marku i thote historianes "qepe gojen" kur ajo i kujton menyren shkencore se duhet te zgjidhet kjo ceshtje me ane te fjalorve etimologjik.a e kuptoni se c presion ushtron politika shqiptare mbi dijen? a nuk eshte krejt idioteske e hakmarrse nderhyrja e Mark Markut?Perse Mark Marku kerkon ti mbyllin gojen dijes?Une nuk munde te theme se eshte tradhetare, por me plote gojen munde te theme se ne kete fushe eshte krejt injorant , ndersa edukata qe ai shfaq ne nje bised publike eshte edukat gangisterrash...ose e nje injoranti komunist te enverit.
edhe perse xhevat lloshi nuk eshte ne nivelin e duhur serisht ai i futi edhe nje dacke me shume mark markut pikerisht per piken qe ai e drodhi bishtin..jo me shume e jo me pak gjuhetari ja kujtoj serisht kallaboqin qe i kishte ngecur ne fyte mark markut , kur i tha se "historia luan role ne gjuhesi" ..demek ti mark nuk e njeh historin edhe perderisa nuk e njeh nuk munde te flasesh me siguri per pellazget.
- alfeko sukaraku
- Sun Member

e pra, ky eshte niveli i ulet i injorances shqiptare, keta jane profesoret e dijes shqiptare.
Aq me shume qe njohka edhe gjermanishten,ateher si nuk paska studjuar Falemerayrin Xylanderin-Blawn -Bopp etje, pasi ata jane me te qarte..ne se i ka studjuar ateher perse nuk nderhyn kur Mark Marku kalon me dhunen e deputetit komunis mendimin se pellazget jan zhdukur prej koheve..perse nuk nderhyn profesor leshua???
- alfeko sukaraku
- Sun Member

mark marku- ne nuk e dime se cila eshte pellazgjishtja!skemi asnje dokument asnje fjale te pellazgjishtes e as nje shenj te shkruar e as te dokumentuar se si ka qene pellazgjishtja, edhe nuk dime asgje per ekzistencen e pellazgjishtes.ka vetem disa supozime qe nxirren nga iliada e homerit per nje fis qe vinte e luftonte e mer pjes etje etje,por qe dinin nje gjuhe qe ishte e ndryeshme nga gjuha e grekve edhe sipas saj na paska qene pellazgjishtja etjera e tjera )[/quote]

ju lutem a munde te me korigjoni pak se jam pak i ngaterrruar me kete ceshtje?A munde te me tregoni pak se cili fis pellazge qe merrte pjes ne luften e trojes fliste gjuhe te ndryeshme nga te tjeret?A permend perkthyes Homeri?Ku i permend perkthyesit?A nuk merreshin vesh me njeri tjetrin luftetaret e trojes? a nuk na jep homeri qindra dialoge ndermijet tyre pa perkthyes? ku e shikon kete fis Mark Marku? Ne cilen Iliade?

ju lutem kembngulni ne kete teme edhe reklamoheni sa te mundeni per te treguar nivelin e ulet te shkences shqiptare e mbi te gjitha per te goditur injorancen e mark markut-gilman bakallit-andri nurellarit
ato c ka njohe une nga Homeri po jua paraqes me poshte, ju lutem me tregoni pak gabimin time edhe me shpjegoni se ku e ka fjalen Mark Marku edhe gangisterrlleku i paedukat i nje deputeti komunist.
- alfeko sukaraku
- Sun Member

- alfeko sukaraku
- Sun Member

Mark Marku.

- Arta
- Sun Member

Kjo eshte mese e vertete!alfeko sukaraku wrote:[q
mendoj se eshte me e drejt qe te nxjerrim te shkruajtur kete bised ne menyre qe te kemi nje ide me te plote per mendimet edhe dialogjet e zhvilluar:
emisioni i top show edhe te ftuarit e zotit Alban Dudshi ne pjesen e pare jane :Agron Dalipaj -studjues amator,me profesion ekonomist.Mark Marku,publicist,deputet i pd.elena kocaqi pedagoge e historis edhe autore e disa librave per historin edhe gjuhen.Inita Gjata-zhaku autore programesh televizive.
Agroni-tregon hyrjen ne greqi edhe jeten e tij ne fillim.tregon menyren se si u fute ne kontakt me gjuhen greke.flet per lehtesin me te cilen shqiptaret e mesojn gjuhen greke....
Kur fillova te mesoja gjuhen greke nuk e di se si por me dukej se e dija kete gjuhe me perpara por sikur e kisha harruar,me dukej sikur rifreskoja dicka qe e kisha ditur.ky ishte kontakti ime i pare me gjuhen greke.nderkohe me benin pershtypje shume gjera edhe lehtesia me te cilen mesoja gjuhen shqipe.rendom degjonim nga greket qe shqiptaret jane te cuditshem edhe e mesojn greqishten shume shpejt, jane shume te zgjuar.nuk e besoja kete qe ne ishim shume te zgjuar,natyrshem te gjith popujt kane nje zgjuarsi.....vura re lehtesin me te cilen e meson shqipen nje shqiptare, ne krahesim me nje bullgare ..polak.......edhe me kalimin e kohes arrita te kuptoj se ne kishim nje diferenc me te tjeret sepse pamvarsisht se fjalet e greqishtes duken sikur nuk kane asnje lidhje me shqipen ,ato fshehin brenda nje shqipe te mbuluar bukur si p sh "kallamboq" qe do te thote "kallam me boce" qe e flet veriu i shqiperis edhe greqia , edhe cuditerisht ne nga jugu,se une jam nga kelcyra , ne i themi "miser" qe do te thote "eshte me sere".me beri pershtypje qe brenda ne greqishte ishte me e pranishme gegerishtja, jo vetem tek fjala "kallamboq" por edhe tek shume fjale te tjera si p sh "katastasi"(gjendja) te cilen po ta ndash ne rrokje del "ka tash ash" qe do te thote "qe tash ash".ose per sh fjala "karekla " ne se keni ven re te foluren e kosoves "jam ka rri" jam ka ardh" jam ka shku", pra "karekla"= ka rri...ose sic themi ne shqip fjalen "kemba=qe mba"..ajo qe mban trupin.keta lloje termash kishin shume shqip brenda ndaj edhe une arrija ta mesoja me shpejt greqishten.
ky ishte grupi i pare i fjaleve ne te cilat fjalet jane te njejta ne greqisht e ne shqip.grupi i dyte eshte ky qe thash qe fjalet ndahen ne rrokje per shembull "manastir=me ane i shtir" i ndertuar me ane.ky ishte grupi me i thjesht qe munde ta zbuloja une.por ishte nje grup me i madhe fjalesh qe une nuk arrija ta deshifroja per arsye se ato kishin brenda teknicizem,p sh ka fjale ne greqisht qe eshte ndryshuar nje shkronje e ne vend te asaj viret nje shkronj tjeter..p sh barka-varka(kjo eshte e njohur)..ne vazhdim shpjegon fjalet me ndryshimin e "ks ne sk"...etje
mark marku-teza juaj cila eshte se nuk po e kuptoj?
agroni-se kjo eshte nje menyre se si nje pjes e fjalorit te shqipes me nje ndryshim germe eshte kthyer ne greqisht apo ne latinisht
inita gjata-e kjo c do te thote, ne duhet ti shpallim lufte greqis edhe italis(...... per mua ketu mbaron biseda e qytetruar edhe me qellime serioze per kete ceshtje, nga ketu e ketej fillon bordellologjia e zonjes zhaku)
Kur vajtem ne Greqi edhe pse na ra fati i mire te jetonim ne mes te Arvanitasve, ku e ndiem me pak largimin nga vendi yne, mbasi aty ishte njesoj sikur nje fshat ose qyteze shqiptare, na ra fati gjithashtu te punonim edhe per greket. Mbaj mend qe im vella brenda 3 muajsh e mesoi greqishten ne menyre perfekte, kaq shume mire e shqiptonte ate dhe ne menyre gramatikore mbasi filloi te lexote libra rreth gramatikes greke, saqe edhe vete greket nuk e besonin. Une jo edhe aq shume, mbasi rrija ne shtepi ne ate kohe dhe vajzat arvenitase biles me kishin vene si detyre qe tu flisja sa te kisha mundesi shqip, sepse nuk donin ta harronin. Kaq shume u ra ne sy, saqe kur ka ardhur mami mbas 3 muajsh qe ne ishim ne Greqi, vete greket aty i tregonin me krenari mamit per vellan sesa shpejt dhe bukur e kishte mesuar greqishten dhe se e kishin hasur kete fenomen vetem tek shqiptaret. Une edhe pse nuk e fola shume greqishten sa isha ne Greqi(mbasi thashe qe me kishin vene me teper prioritet tu flisja shqip), mbaj mend qe sapo erdha ketu ne Amerike dhe me shoqerine qe na rrethonte ketu greke, fillova ta flisja sikur e kisha nje gjuhe qe me rridhte vete, sikur ta kisha folur prej shume kohesh. Kishim gati 1 muaj qe kishim vajtur ne Greqi, dhe tek ishim tek shtepia e nunes time, aty siduket kishin ndonje gje familjare dhe qe mos ta kuptoja une filluan te flisnin greqisht. Une si per cudi kuptova c'do gje, sikur te flisnin shqip!
- alfeko sukaraku
- Sun Member

lona jo vetem greqishten ,por edhe gjuhet qe kane rrenje te vjetra ne si shqiptar i mesojm me lehte per arsye te alfabetit tone te pasur.Alfabeti yne edhe perse eshte kaq i pasur serisht eshte shume i varfer per te permbledhur gjuhen shqipe pasi besoj se disa fjale si "njgjallje" perbehen nga kater germa per nje tingull etje.Greqishtja edhe latinishtja jane gjuhe qe permblodhen ne pak germa shume tinguj te pellazgjishtes se vjeter...ajo qe pretendon Agroni se "po ti heqesh 10 tinguj shqipes ateher ajo ndryshon...po te vrejm mbishkrimet e vjetra ato shkruheheshin me rrokje fillimisht edhe pastaj me bashkfjalesh deri sa greqishtja edhe me vone latinishtja i ndane rrokjet e bashkfjalet edhe i vecuan ne fjale me vete per te qene me te lehtekuptuara......kam dokumente gjuhetaresh te njohur evropin per kete ceshtje, dokumente qe do ti paraqes me kohen per injorancen komuniste te Mark Markut.Arta wrote:Kjo eshte mese e vertete!alfeko sukaraku wrote:[q
mendoj se eshte me e drejt qe te nxjerrim te shkruajtur kete bised ne menyre qe te kemi nje ide me te plote per mendimet edhe dialogjet e zhvilluar:
emisioni i top show edhe te ftuarit e zotit Alban Dudshi ne pjesen e pare jane :Agron Dalipaj -studjues amator,me profesion ekonomist.Mark Marku,publicist,deputet i pd.elena kocaqi pedagoge e historis edhe autore e disa librave per historin edhe gjuhen.Inita Gjata-zhaku autore programesh televizive.
Agroni-tregon hyrjen ne greqi edhe jeten e tij ne fillim.tregon menyren se si u fute ne kontakt me gjuhen greke.flet per lehtesin me te cilen shqiptaret e mesojn gjuhen greke....
Kur fillova te mesoja gjuhen greke nuk e di se si por me dukej se e dija kete gjuhe me perpara por sikur e kisha harruar,me dukej sikur rifreskoja dicka qe e kisha ditur.ky ishte kontakti ime i pare me gjuhen greke.nderkohe me benin pershtypje shume gjera edhe lehtesia me te cilen mesoja gjuhen shqipe.rendom degjonim nga greket qe shqiptaret jane te cuditshem edhe e mesojn greqishten shume shpejt, jane shume te zgjuar.nuk e besoja kete qe ne ishim shume te zgjuar,natyrshem te gjith popujt kane nje zgjuarsi.....vura re lehtesin me te cilen e meson shqipen nje shqiptare, ne krahesim me nje bullgare ..polak.......edhe me kalimin e kohes arrita te kuptoj se ne kishim nje diferenc me te tjeret sepse pamvarsisht se fjalet e greqishtes duken sikur nuk kane asnje lidhje me shqipen ,ato fshehin brenda nje shqipe te mbuluar bukur si p sh "kallamboq" qe do te thote "kallam me boce" qe e flet veriu i shqiperis edhe greqia , edhe cuditerisht ne nga jugu,se une jam nga kelcyra , ne i themi "miser" qe do te thote "eshte me sere".me beri pershtypje qe brenda ne greqishte ishte me e pranishme gegerishtja, jo vetem tek fjala "kallamboq" por edhe tek shume fjale te tjera si p sh "katastasi"(gjendja) te cilen po ta ndash ne rrokje del "ka tash ash" qe do te thote "qe tash ash".ose per sh fjala "karekla " ne se keni ven re te foluren e kosoves "jam ka rri" jam ka ardh" jam ka shku", pra "karekla"= ka rri...ose sic themi ne shqip fjalen "kemba=qe mba"..ajo qe mban trupin.keta lloje termash kishin shume shqip brenda ndaj edhe une arrija ta mesoja me shpejt greqishten.
ky ishte grupi i pare i fjaleve ne te cilat fjalet jane te njejta ne greqisht e ne shqip.grupi i dyte eshte ky qe thash qe fjalet ndahen ne rrokje per shembull "manastir=me ane i shtir" i ndertuar me ane.ky ishte grupi me i thjesht qe munde ta zbuloja une.por ishte nje grup me i madhe fjalesh qe une nuk arrija ta deshifroja per arsye se ato kishin brenda teknicizem,p sh ka fjale ne greqisht qe eshte ndryshuar nje shkronje e ne vend te asaj viret nje shkronj tjeter..p sh barka-varka(kjo eshte e njohur)..ne vazhdim shpjegon fjalet me ndryshimin e "ks ne sk"...etje
mark marku-teza juaj cila eshte se nuk po e kuptoj?
agroni-se kjo eshte nje menyre se si nje pjes e fjalorit te shqipes me nje ndryshim germe eshte kthyer ne greqisht apo ne latinisht
inita gjata-e kjo c do te thote, ne duhet ti shpallim lufte greqis edhe italis(...... per mua ketu mbaron biseda e qytetruar edhe me qellime serioze per kete ceshtje, nga ketu e ketej fillon bordellologjia e zonjes zhaku)
Kur vajtem ne Greqi edhe pse na ra fati i mire te jetonim ne mes te Arvanitasve, ku e ndiem me pak largimin nga vendi yne, mbasi aty ishte njesoj sikur nje fshat ose qyteze shqiptare, na ra fati gjithashtu te punonim edhe per greket. Mbaj mend qe im vella brenda 3 muajsh e mesoi greqishten ne menyre perfekte, kaq shume mire e shqiptonte ate dhe ne menyre gramatikore mbasi filloi te lexote libra rreth gramatikes greke, saqe edhe vete greket nuk e besonin. Une jo edhe aq shume, mbasi rrija ne shtepi ne ate kohe dhe vajzat arvenitase biles me kishin vene si detyre qe tu flisja sa te kisha mundesi shqip, sepse nuk donin ta harronin. Kaq shume u ra ne sy, saqe kur ka ardhur mami mbas 3 muajsh qe ne ishim ne Greqi, vete greket aty i tregonin me krenari mamit per vellan sesa shpejt dhe bukur e kishte mesuar greqishten dhe se e kishin hasur kete fenomen vetem tek shqiptaret. Une edhe pse nuk e fola shume greqishten sa isha ne Greqi(mbasi thashe qe me kishin vene me teper prioritet tu flisja shqip), mbaj mend qe sapo erdha ketu ne Amerike dhe me shoqerine qe na rrethonte ketu greke, fillova ta flisja sikur e kisha nje gjuhe qe me rridhte vete, sikur ta kisha folur prej shume kohesh. Kishim gati 1 muaj qe kishim vajtur ne Greqi, dhe tek ishim tek shtepia e nunes time, aty siduket kishin ndonje gje familjare dhe qe mos ta kuptoja une filluan te flisnin greqisht. Une si per cudi kuptova c'do gje, sikur te flisnin shqip!Siduket ata pane mimiken e fytyres time, dhe me pyeten! E kupton gjuhen greke ti? Jo u thashe, vazhdoni se asnjegje nuk kuptoj.....
- Zeus10
- Grand Fighter Member

Alfeko, mua personalisht nuk me shqeteson Mark Marku, sepse ne fund te fundit, ai eshte nje politikan nga deputetet e shumte, qe ka pasur parlamenti yne, dhe gjate debatit nuk u shqua per me 'agresivi', duke pohuar, qe megjithese ishte diplomuar per Gjuhe dhe Letersi Shqipe, nuk e mbante veten per ekspert. Mua, me shqeteson Xhevat LLoshi, ish profesori yne i "dashur" qe cilesohet si "koka" e gjuhesise shqiptare, dhe qe me ate qe paraqiti gjate emisionit, jo vetem qe tregoi vlerat(lexo: mosvlerat) reale te ketyre "kokave", por tregoi dhe shkakun per te cilen ata ishin ngritur ne piedestal.alfeko sukaraku wrote: ......kam dokumente gjuhetaresh te njohur evropin per kete ceshtje, dokumente qe do ti paraqes me kohen per injorancen komuniste te Mark Markut.
- alfeko sukaraku
- Sun Member

1- shikoni fjalorin etimologjik te gjuhes shqipe edhe pikerisht fjalen "lart" , ketu Meyer mohon c ka mbeshtetur me pare per gjuhen shqipe, por sic duket kjo i paska "shpetuar" Lloshit edhe Markut.
2-Vete Eqerem Cabej ai "koke" e madhe qe nuk la levdata pa i thurur G Meyrit , biles edhe teorin e dakishtes nga ai e huazoj, pra ky person, ky koke e madhe ishta ai qe pak para se tja mbathte ne boten tjeter do shkruante se : "edhe fjalori i G Meyrit eshte vjetersuar edhe nuk na vlen shume tani me".......ju premtoj se do ju a jap me saktesi ku e ka shkruajtur Cabej kete ne ditet qe pasojn.
Ja pra Mark Marku e xhevat lloshi paska te drejt Agroni.
Sa per Cabejn edhe vepren e tij ne drejtim te lashtesis se gjuhes shqipe edhe sidomos per teorin e turpeshme e faqezeze dakoilirishte te gjuhes shqipe ka plote fakte e dokumente qe e hedhin poshte kete pocaqillek qe ai i ka ber kombit.Ne radhe te pare kemi mbishkrimin e Apollonis shek 3 p e s "femija yjneron..." qe tregon se shqipja rrjeth direkt nga ilirishtja...por Cabej edhe dijetaret shqiptar jane aq naiv sa qe nuk e kan iden e kohegjarjeve historike.Ekzistenca e ketyre fjaleve shqipe edhe aq me shume punimet e Hahn-Falmerayrit-Xylanderit-Kupitorit-Camardes-Bopp ...nuk kishte asnje mundesi qe te mos ti njihte Cabej..te pakten Camarden sepse Camarda ishte filologu i pare qe vuri bazat e filologjis shqipe edhe aq me shume qe Meyer-dashnorja e Miklosichit e Cabejt bashke- e krijoj fjalorin etimologjik per arsye politike te hapura per tu perplasur me Camarden e Bopp..sidomos Camarden qe ishte bere simbol i penave shqiptare si De rada-Naimi-Kupitori-Fishta..qe klane te caktuara kadariste i quajn genjeshtare..,pra Camarda ishte edhe mbetet kryeja e filologjis shqiptare edhe Cabej e la ne harres rrugen e tij duke perkrahur aleks Buden e budistat e tjere qe te interrnonin si interrnuan Konden e Piliken.Kjo eshte pika kyce- i nderuar Zeus, te nderuar miq- ne te cilen eshte fshehur edhe fshehet historia jone e vertet qellimisht.
Askush ne forumin tone nuk po thote qe ti shpallim lufte grekve edhe italianve, askush nuk po pretendon territore edhe askush nuk po ben thirrje per ekstremizem e lufte, por ne po kerkojm me ngulem te zbardhet e verteta e lashtesis se gjuhes shqipe ne menyre qe ta dine shume mire gjitonet se cilet jemi ne shqiptaret autokton.Ne anje menyre qe asnje qe e do diturin edhe vertetesin nuk e bind dote Andri Nurellari me perrallat e tija "se fatet tona i mbron NATO"...pasi Andri Nurellari akoma nuk e ka marre vesh se shqiptaret nxirren me shqelma jashte kur Nato merr vendime sekrete......nejse nejes
pason mbishkrimi i shek 3 p e s nga Apollonia-femija yjneron...per ti thyer turinjet perrallave dakoilire te cabejt me faktin e thjesht se ne shek 3 p e s nuk ekzistonin daket edhe as nje gjuhe e tille ..edhe te gjithe historianet e quajn ilirik kete zone.

me poshte pason fjala "Aith=ai" e nxjerr nga mbishkrimi i Limnos qe kam botuar mesiper.Kete fjale po e paraqes per te vertetuar idiotsin e Cabejt..

pasi Meyer kishte qellime politike antishqiptare, pra idiotsia e Cabejt qe e perkrah teorin e huazimeve dake nga shqipja.Idiotsis se Cabejt i kujtojm se fjala "aith-ais-ai" gjendet ne fjaloret etimologjike te Hesychit Aleksandrinos shek 5 i eres sone.Ne fjalorin e Suida..shek 10 i eres sone , si edhe ne fjalorin e profesorit edhe akademikut te gjuhes se lashte greke Ioanni Stamataku..te tre fjalore te gjuhes se lashte greke. Te tre keta fjalore e shpjegojn fjalen si fjale te gjuhes se lashte greke!Mos valle dakishtja e Meyrit edhe e Cabejt eshte me e vjeter se greqishtja e lashte?Ateher si e cilesokan kete fjale te shqipes si huazim nga dakishtja?Edhe akoma me teper kur fjala gjendet e dokumentuar nga shek 7-5 p e s, kohe kur pretendohet se eshte shkruajtur mbishkrimi i Limnos.A ekzistonte ndonej dakishte ne shek 7-5 p e s??Ne se ekzistonte ateher te vij e te na i vertetoj Cabej mark marku e xhevat lloshi..ja faktet.
- alfeko sukaraku
- Sun Member

une besoj se xhevati u tregua dipllomat, ashtu si edhe elena ai nuk mori guximin te futej ne nje dialog injorantesh te kesaj ceshtje....besoj se dy her e goditi markun duke mbajtur te njejten rruge me historianen..edhe besoj se nese biseda do ishte zhvilluar ne rang dijetaresh ateher c do gje do ishte ndryeshe.Besoj se Agroni nuk i bindi me "kallamin me boce" edhe me menyren e tije te pabazuar diku ne shkence ne menyre qe te dilnin me hapur e ta mbronin.Zeus10 wrote:Alfeko, mua personalisht nuk me shqeteson Mark Marku, sepse ne fund te fundit, ai eshte nje politikan nga deputetet e shumte, qe ka pasur parlamenti yne, dhe gjate debatit nuk u shqua per me 'agresivi', duke pohuar, qe megjithese ishte diplomuar per Gjuhe dhe Letersi Shqipe, nuk e mbante veten per ekspert. Mua, me shqeteson Xhevat LLoshi, ish profesori yne i "dashur" qe cilesohet si "koka" e gjuhesise shqiptare, dhe qe me ate qe paraqiti gjate emisionit, jo vetem qe tregoi vlerat(lexo: mosvlerat) reale te ketyre "kokave", por tregoi dhe shkakun per te cilen ata ishin ngritur ne piedestal.alfeko sukaraku wrote: ......kam dokumente gjuhetaresh te njohur evropin per kete ceshtje, dokumente qe do ti paraqes me kohen per injorancen komuniste te Mark Markut.
Zeus..njoh shume gjera per akademin edhe kokat qe e drejtojn shkences shqiptare..di edhe shume gjera te brendeshme dhe shume ndikime te medha nga jashte -per mire edhe per keq....ndoshta nje dite flasim nga afer privatisht per kete.Ju e dini shume mire se zeri i kundert eshte mbytur kaq kohe me metoden e qelbur komuniste te tipit Nurellari e Mark Marku..apo jo?A nuk u sollen keshtu me Spiro Konden e Dhimiter Piliken?Te lutem mos ma merr per dobsi te gjyres politike pasi une isha i vetmi ne forum qe "i vura thonjet ne gurrmaz" Ben Blushit socialist.