Page 1 of 1

Të futet ateizmi si lëndë mësimore nëpër xhami e medrese

Posted: Wed Nov 04, 2009 2:27 pm
by Kolivilor
Ky shkrim i dedikohet kërkesës së ateistëve për futjen e ateizmit si lëndë mësimore nëpër medrese dhe xhami të Kosovës.

Të respektuar ateistë!
Arsyet pse po e kërkojmë futjen e lëndës “Ateizmi” nëpër xhamitë tona janë të shumta, por ndër të tjera do t’i theksojmë disa:
- Dëshirojmë që rinia jonë të jetë një rini e shëndoshë, e edukuar në bazë të parimeve shqiptare dhe jo atyre arabe.
- Dëshirojmë që Rinia jonë të jetë sa më larg aksioneve vetëvrasëse, mantilave të mbushur me dinamit dhe avionëve që hidhen në kullat binjake, e ateizmi është ai që mund t’i parandalojë këto dukuri degjeneruese dhe negative.
- Dëshirojmë që fëmijët tanë lirshëm dhe pa kurrfarë imponimi të mësojnë për ateizmin e tyre. Edukata ateiste nëpër xhami e medrese, do të ndikojë pozitivisht në rritën dhe zhvillimin intelektual të tyre.
- Dëshirojmë që me një edukim të mirëfilltë ateist, t’i rikthejmë në një jetë normale të gjithë njerëzit e pashpresë, për t’ua kthyer atyre vetëbesimin e humbur nga vështirësitë e jetës, dhe zhgënjimin që kanë pasur me zotin që nuk u ka ndihmuar.
- Dëshirojmë që Kosova të jetë një oazë paqeje dhe harmonie ndërfetare, e kompromisi më i mirë këtu është ateizmi.
- Dhe në fund, dëshirojmë që të jemi edhe në praktikë, pjesë e qytetërimit evropian dhe botëror, qytetërim i cili bazën e tij do ta ketë në konceptin e laicizmit.

http://vargmal.org/dan5369

Re: Të futet ateizmi si lëndë mësimore nëpër xhami e medrese

Posted: Thu Nov 05, 2009 6:57 pm
by Aleksandër
Që do të thotë ti japësh një fije shpresë të vdekurit.

Kjo është e pamëshirshme.

Re: Të futet ateizmi si lëndë mësimore nëpër xhami e medrese

Posted: Fri Nov 06, 2009 8:00 am
by alfeko sukaraku
Kolivilor wrote:Ky shkrim i dedikohet kërkesës së ateistëve për futjen e ateizmit si lëndë mësimore nëpër medrese dhe xhami të Kosovës.

Të respektuar ateistë!
Arsyet pse po e kërkojmë futjen e lëndës “Ateizmi” nëpër xhamitë tona janë të shumta, por ndër të tjera do t’i theksojmë disa:
- Dëshirojmë që rinia jonë të jetë një rini e shëndoshë, e edukuar në bazë të parimeve shqiptare dhe jo atyre arabe.
- Dëshirojmë që Rinia jonë të jetë sa më larg aksioneve vetëvrasëse, mantilave të mbushur me dinamit dhe avionëve që hidhen në kullat binjake, e ateizmi është ai që mund t’i parandalojë këto dukuri degjeneruese dhe negative.
- Dëshirojmë që fëmijët tanë lirshëm dhe pa kurrfarë imponimi të mësojnë për ateizmin e tyre. Edukata ateiste nëpër xhami e medrese, do të ndikojë pozitivisht në rritën dhe zhvillimin intelektual të tyre.
- Dëshirojmë që me një edukim të mirëfilltë ateist, t’i rikthejmë në një jetë normale të gjithë njerëzit e pashpresë, për t’ua kthyer atyre vetëbesimin e humbur nga vështirësitë e jetës, dhe zhgënjimin që kanë pasur me zotin që nuk u ka ndihmuar.
- Dëshirojmë që Kosova të jetë një oazë paqeje dhe harmonie ndërfetare, e kompromisi më i mirë këtu është ateizmi.
- Dhe në fund, dëshirojmë që të jemi edhe në praktikë, pjesë e qytetërimit evropian dhe botëror, qytetërim i cili bazën e tij do ta ketë në konceptin e laicizmit.

http://vargmal.org/dan5369
Qellimi i kesaj ceshtjeje nuk me duket forte i keq,ndersa menyra se si e shtroni kerkon disa permisime..p sh

A munde ti thuash nje myslimani besimtare sote se "nuk ekzistoj kurre muhameti"?

A munde ti mbushesh mendjen atij se : "myslimanizmi,ashtu si krishterimi,jane fe te ngritura per te asimiluar gjuhera e popuj"?

Jo!! Kurre nuk ke per tja mbushur mendjen nje besimtari me menyra te tilla.

Ateher ne qe mundemi ta kuptojm Pashko Vason-o moj shqypni-.Ne qe mundemi te lexojm te shkuaren edhe te nxjerrim mesime prej saj.Ne qe nuk jemi infektuar nga virusi fetare,ne duhet te gjejme nje rruge per te mos i lejuar me shqiptaret (arvanitet e camet ortodoks) te quhen greke sepse jane ortodoks,edhe as myslimanet nuk duhet ti lejojm te mvaren nga turqe e arab.

C duhet te bejme?????

Njera eshte rruga e vetme edhe e pademshme per momentin:

"TE RRISIM NDERGJEGJIEN KOMBETARE TE FETARVE SHQIPTARE-TI KTHEJM ATA NE NAIMER E GJERGJ FISHTA-TE STIMBULOJM VETEM FETARET QE I SHKRUAJN ATDHEUT SI NJE FISHTE EDHE JO FETARET QE MVAREN NGA ATHINA E STAMBOLLI.NE SE FETARI I SHKRUAN ATDHEUT ME DASHURIN E FISHTES..NE SE FETARI CJERRE ZEMREN E VETE EDHE THOTE SE "PER TRADHETIN QE I BEHET KOMBIT-PASHA ZOTIN NE QIELL ,NUK I SHERBEJ ME KUJT",ATEHER NE E KEMI FITUAR LUFTEN NE PAQE.PORDHET E KADARES E B BLUSHEVE E KOMPANI NUK COJN UJE NE MULLIRIN TONE.JO PERCARJES FETARE.PRO MBARSHKUARJES FETARE ,POR ME KUSHTIN QE FETARET ME PARE SE GJITHCKA TE JENE ATDHETARE EDHE TE MOS I FALEN NJE SHENJTORI SI KOZMA ETOLIANI EDHE AS TE SHAJN GJ KASTRIOTIN SEPSE DO ERDOGANI....SEPSE KUR I KRYEJN KETO VEPRIME NE KOHE PAQE,NE KOHE LUFTE ATA DO KTHEHEN NE SPIUNER E GJAKATARER KUNDRA VELLEZRVE...ah re Pashko Vaso ,sa mire e sa embel na i tregove rrugen"

Re: Të futet ateizmi si lëndë mësimore nëpër xhami e medrese

Posted: Fri Nov 06, 2009 4:36 pm
by Kolivilor
Që t'iu fus pak në rrjedha se ku qëndron qëllimi i kësaj kërkese.

Kohëve të fundit Bashkësia Islame e Kosovës kërkon që të futet feja si lëndë mësimore nëpër shkolla fillore, dhe kjo është një kundërpërgjigje mjaft e mirë.

Pra në vazhdën e pyetjeve të Alfekos, shtrojmë edhe pyetje tjera:

1. A mund t'i thuash shqiptarit se Skenderbeu isht armik i joni?
2. A mund t'i thuash nxënësit se njerëzit e kanë prejardhjen nga Ademi e Hava?
3..... qindra pyetje e çështje tjera.