"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Imami: Toleranca fetare, kurth!

Diskutoni për besimin musliman, mund të ndani me komunitetin e kësaj feje eksperiencat e besimit tuaj.

Moderator: ALBPelasgian

Post Reply
User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4227
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Imami: Toleranca fetare, kurth!

#1

Post by Zeus10 » Thu Mar 13, 2014 11:57 pm

Genc Balla, imami i vetshpallur i Xhamisë së Unazës së Re, në një prej ligjërimeve të tij e cilëson tolerancën fetare si një kurth që po i ngrihet islamit.

“Bashkojnë të vërtetën me të kotën në emër të harmonisë fetare, në emër të bashkëjetesës mes feve. Ky lloj kurthi ka marrë përmasa shumë të mëdha, përmasa botërore. Në emër të paqes ata duan të shkatërrojnë islamin, ata duan që muslimanët të shkojnë të falen në kishë dhe priftërinjtë të mbajnë meshë në xhami. Ç’kuptim ka që ta lejosh ti priftin të hyjë në xhami? Kuptimi është që ti t’i thuash priftit, hajde ti dhe thuaju njerëzve Ati, Biri dhe Shpirti i Shenjtë. Ky është ndër kurthet më të mëdha që po thuren kundër islamit”, thotë i imami i vetshpallur.

Në një tjetër fjalim të mbajtur në ambientet e xhamisë që ai drejtonte Balla sulmon ashpër dhe politikën, e cila sipas tij është e gjunjëzuar përpara Perëndimit.

“Thonë ky është ekstremizëm edhe pse e dijnë shumë mirë që ligji i Allahut e përmban këtë lloj cështjeje. Këta njerëz i kanë zemrat e sëmura! Këta njerëz shohin në fe, vetëm atë fe që varet nga Kibla e Perëndimit, jo Kibla e Lindjes, ndaj edhe ata i drejtohen Perëndimit dhe cfarë thotë Perëndimi për ta është fe, cfarë nuk thotë Perëndimi për ta nuk është fe por është turp”, predikonte i arrestuari, Genc Balla.

Ajo që bie në sy në regjistrimet e ligjërimeve të Genc Ballës, është fakit sy ky i fundit në asnjë prej tyre nuk pranon të filmohet.
Eshte shume i pakuptueshem, menyra e te arsyetuarit te ketyre klerikeve. Alternativa e tyre: " Lufte per Islamin"?! A nuk eshte Islami nje fe si gjithe te tjerat, qe me se shumti jane perdorur per te shlare mendjet e njerezve, nga sundimtare te ndryshem?
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

Post Reply

Return to “Feja Islame”