"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Greqia në prag të krizës ekonomike. Borxhi 110% i PBB

Këtu mund të shkruani për ekonominë botërore, si ndikon ecuria e saj në jetën tuaj, lidhja e saj me ekonomine e komunitetit tuaj.
Post Reply
petritkola
Poster Grande Member
Poster Grande Member

Re: Greqia në prag të krizës ekonomike. Borxhi 110% i PBB

Post by petritkola »

Cdo gje sipas parashikimit tim...

Juve duhet te dini se para dy vjetesh ne Korfuz i formua nga Cukalla partia qe kerkon pavarsine.
Traktorist ne kohe paqe, mbushes topi ne kohe lufte.
Arbëri
Universe Member
Universe Member

Post by Arbëri »

Ndoshta mire e ke erix77 , se nuk më merr mendja qe kane fuqi te kthejne ate borxh aq te madh keta por edhe nuk mendoj që ashtu lehte do kalojnë ?
Nuk falin këta Lek .
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member

Post by Zeus10 »

Ata qe japin borxhin, nuk e kane problem parane dhe Greqia ska per te falimentuar kurre, nese behet pjese e politikes globale. Edhe me naivi nuk beson, qe ata qe jepnin borxhe, nuk ishin ne dijeni te gjendjes financiare te Greqise, por problemi u be publik vetem kur u shkelen interesa te caktuara, qe nuk behen te ditura per publikun. Ajo qe mendoj une eshte, se shteti me emrin Greqi nuk do te falimentoje, sepse ai do tju sherbeje intereseve afatgjata te atyre qe drejtojne planetin, qe jane njekohosisht dhe huadhenesit e stigmes me emrin Greqi.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing
Patush
Grand Star Member
Grand Star Member

Post by Patush »

(une mendoj se) Gjdo borxh financiar do te falet ashtu sikurse ne ligjin e vjeter Çifut, ama tashme do te kerkohet qe atyre qe iu ashte fale borxhi te pranojne numrin 666, "numrin e djallit", "numrin e bishes" etj etj etj me nje fjale nje nenshtrim total fizik dhe moral!
Liri-A-Vdekje
Qui tacet consentit
Heshtja eshte Hjeksi!
erix77
Star Member
Star Member

Post by erix77 »

Greqia eshte krijesa e preferuar e evropes,ata jane gjithmone gati tia falin cdo gabim dhe ta perkrahin pa asnje limit,prandaj kot fantazoni per kushte apo damka qe evropa do ti vere greqise,nuk kane per te ndodhur kurre,perkundrazi ata do ta financiojne perseri dhe do tia plotesojne gjith tekat.
Dhe e bëmë me besa besën ja të rrojmë ja të vdesëm!

Ishte thënë prej Zotit që të nderohen armët e Shqipërisë!
pirro
Senior Member
Senior Member

Post by pirro »

Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member

Post by Zeus10 »

That was the good news. The long-term picture was far bleaker. In addition to its roughly $400 billion (and growing) of outstanding government debt, the Greek number crunchers had just figured out that their government owed another $800 billion or more in pensions. Add it all up and you got about $1.2 trillion, or more than a quarter-million dollars for every working Greek. Against $1.2 trillion in debts, a $145 billion bailout was clearly more of a gesture than a solution. And those were just the official numbers; the truth is surely worse. “Our people went in and couldn’t believe what they found,” a senior I.M.F. official told me, not long after he’d returned from the I.M.F.’s first Greek mission. “The way they were keeping track of their finances—they knew how much they had agreed to spend, but no one was keeping track of what he had actually spent. It wasn’t even what you would call an emerging economy. It was a Third World country.”

Patush
Grand Star Member
Grand Star Member

Post by Patush »

Kina komuniste ne shpetim te Greqise!
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... float.html
Liri-A-Vdekje
Qui tacet consentit
Heshtja eshte Hjeksi!
Adriana
Universe Member
Universe Member

Post by Adriana »

Faleminderit Patush, qe me kujtove Kinen, se kisha harruar nje artikull pa e vendosur :( . Bisedimet per kete kishin filluar qe ne muajin Maj (portin e pireut).

Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!

Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member

Post by Zeus10 »

Ky veprim i Greqise, eshte jo vetem nje menyre per te dale nga kriza, nuk e di sa e suksesshme, por dhe nje shantazh i madh qe i behet Europes. Krijesa e saj e dashur, po i hap portat lugeteve te lindjes, qe mund ta vene komplet Europen nen kembe.
Arbëri
Universe Member
Universe Member

Post by Arbëri »

Greqia hap rrugën për investime të mëdha kineze
http://alsat-m.tv/lajme/rajoni/43513.html

Sikur duket po del nga bashkimi europjan , me sa di une shtetet brenda EU-se kane kufizime per shtetet si Kina per investime brenda EU-se .
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman
Adriana
Universe Member
Universe Member

Post by Adriana »

si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.

Adriana
Universe Member
Universe Member

Post by Adriana »

GREQI : Në partinë më të madhe opozitare , ka shpërthyer lufta e brendshme mes rivalësh .

ATHINË : 12/10/2010 ..Në Greqi , krahas krizës së rëndë ekonomike që po kalon vendi ,edhe skena politike ka marrë "zjarr". Këtë radhë është lufta e brendshme , që po bëhet në partinë më të madhe opozitare , Demokracia e Re (NΔ).

Mbas deklaratave të bëra ,ditën e djeshme , nga ish kryetari i Demokracia e Re, zoti Konstandinos Micotaqis , krytari aktual i kësaj partie ,zoti Antoni Samara , e fshiu nga lista a anëtarësisë . Dihet që zoti Micotaqi ëshrë edhe kryatar nderi i Demokracia e Re . Mirëpo , mbas largimit nga kjo parti , e vajzës së zotit Micotaqi, zonjës Dora Bakojani ( ish Ministre e Jashtme ) , ky i fundit nuk ikishte folur publikushtë ,për largimin e Dorës .

Dje në një prononcim në kanalin televiziv kombëtar grek Mega , zoti Micotaqi e paraqiti DR,(Demokracia e RE) si një pari e drejtuar keq , duke sulmuar drejtëpërdrejtë Kryetarin e partisë zotin Andoni Samara, si të pa aftë . Ai e karakrterizoi shkara , dhe humor deklaraten e Samaras , lidhur me atë që : "...po ta merrte sot Demokracia e Re pushtetin , për 18 muaj do ta nxirrte vendin nga kriza ekonomike ."

Largimi që kryetari Samara i bëri menjëherë , zotit Micotaqi , përkon me 17 vjetorin kur Micotaqi e kishte larguar vetë zotin Samara nga ND .Pikërishtë ky fakt , është quahtur nga disa drejtues dhe depudetë të Demokracisë së Re , "një marrje" hak , në kohë dhe në kushte të reja .

Kundershtarët e ketij veprimi të kryetarit Antoni Samara , kërcënojnë me largim nga partia , nëqoftëse , nuk morën sqarime lidhur me këtë veprim të kryetarit të partisë .

Nga ana tjetër , zonja Dora Bakojani , po përgatitë partinë e re , e cila siç duket do të ketë në gjirin e saj edhe disa depudetë që janë të kampit Micotaqi , të cilët mund të largohen .

Demokracia e re, ka 97 depudetë , nga 300 që ka parlamenti grek gjithësejt . Ajo e humbi pushtetin , në zgjedhjet e Tetorit 2009, pas një vale të gjerë të revoltës popullore , lidhur me pasojat e krizës në të cilën e kishte çuar vemndin . Megjithëatë , në sondazhet e bëra publike , para zgjedhjeve vendore të fillim nëntorit , tregohet një rritje e interesit të elektoratit për të ..!!
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.

Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member

Post by Zeus10 »

Greqia s' gjen thesarin e Ali Pashes, por germon per ate te Priamit

ATHINE- Greqi, asnjë shenjë nga thesari i Ali Pashë Tepelenës. Në vend të 30 tonëve ar u gjend ujë. Do nisin kërkimet për thesarin e Priamit -iiiii-

Greqia ndëpret ëndrrat për gjetjen e thesarit të Ali Pashë Tepelenës. Trivela ( makineria shpuese) e cila duhej të arrinte dhjetëra metra nëntokë për të zbuluar thesarin e guvernatorit të territorit europian në perandorinë osmane, nuk arriti të nxjerrë në dritë therasin përrallor. Në vend të 30 tonëve arë dhe bizhuteri sonda ka shpuar në një shtresë me ujë duke shkaktuar përmbytjen e tërë zonës dhe detyron gjuetarin e thesarit Evangelos Dimas të heqë dorë nga sipërmarrja.

Por sipërmarrësi greko- australian nuk dekurajohet. Mediat greke flasin për një tjetër sipërmarrje të tij: Kërkon të sjellë në dritë „thesarin e vërtetë të Priamit, mbretit te Trojës“.

Gërmimet për thesarin e Ali Pashës kishin nisur në fshatin e vogël Vasiliki, 350 km në veri të Athinës.
Makina shpuese pas dy ditësh punë dhe shumë të tjerave përgatitje kishte arritur 35 metrat thellësi, por pa gjetur asnjë gjurmë të therasit i cili kishte bërë të ëndërronte jo vetëm atë, Evangelos Dimas por të gjithë këshillin komunal i cili i kishte dhënë fushë të lirë veprimi në gërmime në këmbim të 10 % të thesarit nëse do të gjendej.

Por Dimas nuk heq dorë “Do të kthehem pas 6 muajsh”- ka thënë greku australian, i cili sipas medias, po përgatitet për të gjetur një tjetër thesar të zhdukur, atë të Priamit. I ashtuquajturi thesari i Priamit u zbulua në fund të viteteve 800 nga arkeologu gjerman Schliemann.
(s.g/ANSA/balkanWeb)
Adriana
Universe Member
Universe Member

Post by Adriana »

Zeus10 wrote:
Greqia s' gjen thesarin e Ali Pashes, por germon per ate te Priamit

ATHINE- Greqi, asnjë shenjë nga thesari i Ali Pashë Tepelenës. Në vend të 30 tonëve ar u gjend ujë. Do nisin kërkimet për thesarin e Priamit -iiiii-

Greqia ndëpret ëndrrat për gjetjen e thesarit të Ali Pashë Tepelenës. Trivela ( makineria shpuese) e cila duhej të arrinte dhjetëra metra nëntokë për të zbuluar thesarin e guvernatorit të territorit europian në perandorinë osmane, nuk arriti të nxjerrë në dritë therasin përrallor. Në vend të 30 tonëve arë dhe bizhuteri sonda ka shpuar në një shtresë me ujë duke shkaktuar përmbytjen e tërë zonës dhe detyron gjuetarin e thesarit Evangelos Dimas të heqë dorë nga sipërmarrja.

Por sipërmarrësi greko- australian nuk dekurajohet. Mediat greke flasin për një tjetër sipërmarrje të tij: Kërkon të sjellë në dritë „thesarin e vërtetë të Priamit, mbretit te Trojës“.

Gërmimet për thesarin e Ali Pashës kishin nisur në fshatin e vogël Vasiliki, 350 km në veri të Athinës.
Makina shpuese pas dy ditësh punë dhe shumë të tjerave përgatitje kishte arritur 35 metrat thellësi, por pa gjetur asnjë gjurmë të therasit i cili kishte bërë të ëndërronte jo vetëm atë, Evangelos Dimas por të gjithë këshillin komunal i cili i kishte dhënë fushë të lirë veprimi në gërmime në këmbim të 10 % të thesarit nëse do të gjendej.

Por Dimas nuk heq dorë “Do të kthehem pas 6 muajsh”- ka thënë greku australian, i cili sipas medias, po përgatitet për të gjetur një tjetër thesar të zhdukur, atë të Priamit. I ashtuquajturi thesari i Priamit u zbulua në fund të viteteve 800 nga arkeologu gjerman Schliemann.
(s.g/ANSA/balkanWeb)
:o -eek- -hahaha-
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.

Post Reply

Return to “Ekonomia botërore”