"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Google, videot në youtube edhe në shqip!!!

Diskutoni për teknologjinë, arritjet e saj, ndikimi i saj në jetën tonë të përditshme.

Moderator: uck_aksh

Post Reply
Phoenix
Supreme Member
Supreme Member
Posts: 476
Joined: Thu Sep 24, 2009 3:12 am
Gender: Male

Google, videot në youtube edhe në shqip!!!

#1

Post by Phoenix » Mon Mar 15, 2010 9:09 pm

Google lajmëron se ka lëshuar për të gjithë një mundësi të re për videot në Youtube!
Të gjithë mund t'iu ketë rastisur të shihni një video të bukur, por duke mos ditur gjuhën, mund të mos keni kuptuar se çfarë flitej.
Tani keni mundësinë që videot në youtube mund t'i shihni edhe me fjalëshkrime (subtitles).
Fjalëshkrimet mund t'i zgjidhni në të gjitha gjuhët që përkthyesi i Google-it mundëson.
Madje edhe në shqip.
Domethënë, nëse jeni duke parë një video në anglisht,mund të zgjidhni fjalëshkrimet në anglisht ose në shqip etj.
Keni bërë një video në shqip dhe doni që fjalëshkrimet të jenë në anglisht, atëherë mund të zgjidhni shumë thjeshtë që fjalëshkrimet të jenë në anglisht.
Kjo mund të ndihmojë edhe njerëzit që kanë aftësi të kufizuara në të dëgjuar.
Cilësia e përkthimit varet nga saktësia fjalorit të Google-it. Shpresojmë që kjo cilësi të përmirësohet edhe më shumë në të ardhmen për gjuhën shqipe.
- Në dritaren e videove në youtube, shkoni në cepin e djathtë, poshtë. Shtypni shenjën "lartë" dhe pasi të jenë hapur mundësitë, shtypni shenjën "CC".
Pastaj mund të zgjidhni gjuhën më të cilën mund të përktheni fjalët në video.
Image
Image
Image

http://www.google.com/support/youtube/b ... wer=100078

Post Reply

Return to “Teknologji”