"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Burimi i të dhënave më lehtë

Diskutoni për informatikën, rolin e saj, ndani eksperiencat tuaja në këtë fushë, mund të ndihmoni persona të veçantë për probleme te ndryshme te informatikës dhe internetit.

Moderator: uck_aksh

Post Reply
Phoenix
Supreme Member
Supreme Member
Posts: 476
Joined: Thu Sep 24, 2009 3:12 am
Gender: Male

Burimi i të dhënave më lehtë

#1

Post by Phoenix » Mon Apr 04, 2011 3:36 pm

Besoj se shumë prej juve do t'i është dashur të paktën një herë, të përgatisë ndonjë shkresë shkencore duke i bashkangjitur dhe burimin(bibliografinë). Pas shumë mundimi për t'i mbledhur, ndërtuar dhe shkruar të dhënat, një mundim i mëtejshëm është edhe rënditja e burimeve. Në rrjet mund të gjenden shumë programe që bëjnë një gjë të tillë, disa nga të cilët kanë edhe një çmim të shtrenjtë.
Këtu dua të ndaj një të tillë, por që është falas. Është një shtojcë që ngulitet(installohet) në Mozilla Firefox, tek mua në Chrome nuk punon.
Kur lundroni në rrjet dhe doni të përdorni si burim për shkrimet tuaja një libër në Google Book, apo një botim shkencor nga revistat e ndryshme, tani mund të përdorni Zotero për të ruajtur të dhënat pa u lodhur shumë.
http://www.zotero.org/download/zotero-2.1.5.xpi
http://www.zotero.org/

Pasi i keni ruajtur të dhënat, është shumë e thjeshtë që t'i kaloni në MS Word apo Open Office. Gjithashtu mund të përzgjidhni edhe disa nga mënyrat e paraqitjes së burimeve.
Për më shumë mund të ndiqni videot më poshtë.


Phoenix
Supreme Member
Supreme Member
Posts: 476
Joined: Thu Sep 24, 2009 3:12 am
Gender: Male

Re: Burimi i të dhënave më lehtë

#2

Post by Phoenix » Sat May 04, 2013 4:06 pm

[quoteemZotëro Dije]What does “Zotero” mean?

The name “Zotero” is loosely based on the Albanian (yes, Albanian) word zotëroj, meaning “to acquire, to master,” as in learning. If you are interested in more info see linguist Mark Dingemanse's post on
http://ideophone.org/zotero-etymology/[/quoteem]

Emri "Zotero" bazohet tek Gjuha Shqipe!

Post Reply

Return to “Informatikë”