"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Dhuna ndaj gruas neper bote

Flisni për shkencat humane si mjekësia dhe shërbimet humane, mund të ndihmoni komunitetin me të dhëna si psh dokumenta tëndryshme, aplikime etj.

Moderator: Adriana

Post Reply
User avatar
Sally
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2062
Joined: Tue Jun 09, 2009 2:36 pm
Gender: Female

Dhuna ndaj gruas neper bote

#1

Post by Sally » Thu Dec 15, 2011 1:41 pm

  Studimi shokues: 20 % e grave në SHBA përdhunohen

Rreth 20 përqind e grave në Shtetet e Bashkuara janë përdhunuar ose janë tentuar të përdhunohen. Kështu thotë një studim amerikan. Sipas BBC, gjithmonë e më shumë gra, rreth 25 përqind, janë sulmuar nga partneri ose burri. Studimi është realizuar nga Qendra për Kontrollin e Sëmundjeve.
Të dhënat janë përpunuar pas një vëzhgimi mbi dhunën seksuale në mbarë vendin. Më shumë se 24 njerëz në minutë raportojnë dhunë, përdhunim ose përndjekje.
Ekspertët e kësaj qendre thonë se rezultatet e studimit janë tronditëse.
Studimi ka zbuluar se më shumë se një milion femra janë raportuar si të përdhunuara në 12 muajt përpara anketës. Më shumë se 6 milion gra e burra janë viktima të përndjekjes. Më shumë se 12 milion gra dhe burra raportuan përdhunim, dhunë fizike ose përndjekje nga partneri intim në kursin e një viti.  


Ndersa amerikani merret te ndihmoj grate e afganistanit apo dhe shume shteteteve te tjera, te shikoj njeher shtepine etij, pastaj te japi shembull!! Keshtu eshte po u more me ligjet e shtepis se tjetrit, do harrosh te tuat!!
Nuk jam vrasës, jam student shqipëtar, vrava një tradhtar të Atdheut tim.
(Avni Rustemi)

Post Reply

Return to “Shkencat humane dhe shoqërore”