"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

APD: Partia e re në Shqipëri

Flisni për politikën shqiptare, ndikimi i saj në jetën tuaj, mund të diskutoni për partitë politike shqiptare dhe frymën e to lerances ne politikën shqiptare.

Moderator: Mallakastrioti

Post Reply
User avatar
Sally
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2062
Joined: Tue Jun 09, 2009 2:36 pm
Gender: Female

APD: Partia e re në Shqipëri

#1

Post by Sally » Mon Jan 30, 2017 9:55 am

Spektrit të djathtë në Shqipëri i është shtuar forca më e re politike, “Aleanca Popullore për Drejtësi”.

Image

Partia e re zhvilloi dje aktivitetin e saj të parë në Pallatin e Kongreseve, ku morën pjesë tremijë pjesëmarrës dhe përfaqësues të tre komuniteteve në të gjithë Shqipërinë, dhe të Diasporës: Të përndjekurit politikë; Pronarët, Diaspora Shqiptare dhe përfaqësues Rajonal të Biznesit në Shqipëri.

Kryetari “Aleancës Popullore për Drejtësi” u zgjodh dr. Bilal KOLA.

Ai tha se rreth APD-së janë bashkuar disa grupime ish të përndjekurisht të diktaturës komuniste. Kreu i të përndjekurve theksoi gjithashtu se anëtarët e Partisë Komuniste nuk mund të jenë anëtar.

“Aleanca Popullore për Drejtësi, është bashkim i disa grupimeve. Qëllimi i grupimit është rehabilitimi dhe integrimi i të përndjekurve. Të djathtët duhet të na bashkohen, sot janë pa përfaqësim. Duam të krijojmë shtëpinë tonë”, u shpreh Kola.

Partia më e re e së djathtës deklaroi se përgjatë muajve në vazhdim do të zhvillojë Konferencat e Degëve, në të gjitha bashkitë e Shqipërisë./MAPO/KOHAJONE/
Nuk jam vrasës, jam student shqipëtar, vrava një tradhtar të Atdheut tim.
(Avni Rustemi)

Post Reply

Return to “Politikë shqiptare”