"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Zgjedhjet e 18 qershorit në Shqipëri

Flisni për politikën shqiptare, ndikimi i saj në jetën tuaj, mund të diskutoni për partitë politike shqiptare dhe frymën e to lerances ne politikën shqiptare.

Moderator: Mallakastrioti

Post Reply
User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Zgjedhjet e 18 qershorit në Shqipëri

#1

Post by Adriana » Tue May 09, 2017 5:43 pm

:? Dy raste unike te dy partive qe kandidojne per zgjedhjet e 18 qershorit ne Shqiperi:

Image

Njera eshte rasti i partise se minoritetit grek ne Shqiperi, MEGA dhe tjetra e nje partie liberale PAD me seli nr Tirane.
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!



User avatar
Sally
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2062
Joined: Tue Jun 09, 2009 2:36 pm
Gender: Female

Re: Zgjedhjet e 18 qershorit në Shqipëri

#2

Post by Sally » Thu May 18, 2017 5:54 pm

Marrëveshja shtyn datën e zgjedhjeve nga 18 qershori më 25 qershor


Bisedimet për më se tre orë midis kryeministrit Edi Rama dhe kreut të opozitës Lulzim Bashën natën midis 17 dhe 18 majit, kanë përfunduar me një marrëveshje të gjerë midis tyre, detajet e të cilës u kontretizuan sot.
Marrëveshja shtyn datën e zgjedhjeve nga 18 qershori më 25 qershor, ndërsa i jep opozitës edhe postin e zv/kryeministrit si dhe postet e 6 ministrave të konsideruar teknikë. Marrëveshja prej rreth 4 faqesh iu dërgua medias nga Partia Demokratike.

Qeveria teknike- Sipas marrëveshjes së arritur, Partia Demokratike do të ketë postin e zv/kryeministrit si dhe 6 ministra teknikë.
QEVERIA:
-Zv/kryeministër, teknik
-Ministri i Brendshëm, teknik
-Ministri i Arsimit, teknik
-Ministri i Shëndetësisë, teknik
-Ministri i Mirëqenies Sociale dhe Rinisë, teknik
-Ministri i Financave, teknik
-Ministri i Drejtësisë, teknik
-Drejtori i OSHEE
-Drejtori i Përgjithshëm i Aluiznit
-Drejtori i Përgjithshëm i Hipotekave
-Drejtori i pergjithshem i Burgjeve
-Drejtori i pergjithshem i Agjensisë së Zhvillimit Bujqësor e Rural.

Gjithashtu, kreu i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve dhe Avokati i Popullit do të propozohen nga opozita.

Zgjedhjet më 25 qershor – Pas marrëveshjes së arritur, Presidenti i Republikës do të duhet të dekretojë zgjedhjet më 25 qershor, ndërsa brenda datës 26 maj, do të bëhet regjistrimi në KQZ i partive politike të opozitës si dhe listat shumëemërore të kandidatëve për deputetë.

Ndërkohë, në pikën 6 të marrëveshjes që ka të bëjë me zgjedhjet, thuhet se zgjedhjet lokale për bashkinë e Kavajës do të zhvillohen në të njëjtën ditë me zgjedhjet e përgjithshme.

Reforma në drejtësi- Krahas ndryshimeve në qeveri, Parlamenti do të miratojë organet e Vettingut, votimin e dekreteve për anëtarët e rinj të Këshillit të Ministrave, ndryshime në Kodin Penal për forcimin e politikës penale për shitblerjen e votës dhe kthimin e saj në vepër korrupsioni.
Gjithashtu Kuvendi do të miratojë edhe kufizimin e shpenzimeve zgjedhore, Përmirësimi i standarteve të pasqyrimit të fushatës elektorale në media.
“Votimi i anëtareve të Këshillit të Ministrave, anëtareve të organeve të vettingut dhe i legjislacionit të parashikuar në këtë marrëveshje, do të kryhet në të njëjtën seancë të jashtëzakonshme të parlamentit”, thuhet në pikën e fundit për këtë çëshjtje.

Teknologjia në zgjedhje – Për sa i përket kërkesës më të përsëritur nga Partia Demokratike, ajo për identifikimin, votimin dhe numërimin elektronik në zgjedhje, miratimi i saj i lihet legjislaturës së re të Parlamentit.
-Reforma Kushtetuese (me fillimin e legjislaturës së re).
-Reforma zgjedhore (me fillimin e legjislaturës së re).
-Futja e teknologjive elektronike në procesin e identifikimit votimit dhe numërimit për zgjedhjet pasuese.
-Reformim tërësor i sistemit të prokurimeve publike dhe auditimit të shpenzimeve publike.

Në marrëveshjen midis Lulzim Bashës dhe Edi Ramës për reforma është përfshirë edhe një pikë jo fort e diskutuar në debatin politik të muajve të fundit, ajo e referomini tërësor të sistemit të prokurimeve publike dhe auditimit të shpenzimeve publike.

Gjithashtu marrëveshja parashikon edhe zbatimin më të fortë të ligjit të dekriminalizimit ku “partitë politike angazhohen publikisht për ekzaminimin e fortë mbi listat partiake”.

Marrjen e e masave për ndalimin e përdorimit në favor të subjekteve zgjedhore të mjeteve, pronave dhe të burimeve njerëzore të administratës publike si dhe kundër çdo forme presioni ndaj punonjësve të administratës publike në çdo nivel si dhe forcimi i luftës kundër narkotikëve, nëpërmjet pjesmarrjes së opozitës në Task forcën Kombëtare të luftës kundër narkotikeve./oranews/
Nuk jam vrasës, jam student shqipëtar, vrava një tradhtar të Atdheut tim.
(Avni Rustemi)

Post Reply

Return to “Politikë shqiptare”