"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Kenge patriotike !

Mund të sillni lirikat e këngëve tuaja më të pëlqyera, si dhe krijimet tuaja.

Moderator: Strokulli

Post Reply
Socio
Star Member
Star Member
Posts: 693
Joined: Thu Sep 03, 2009 12:44 pm
Gender: Male

Kenge patriotike !

#1

Post by Socio » Sat Feb 13, 2010 8:17 pm

'Kendoma kengen' nga

One cannot and must not try to erase the past merely because it does not fit the present

Phoenix
Supreme Member
Supreme Member
Posts: 476
Joined: Thu Sep 24, 2009 3:12 am
Gender: Male

Nga shqiptarë për "shqiptarë" !

#2

Post by Phoenix » Sun May 02, 2010 5:14 pm

[/size]
Janë do vjet që kanë kalue nëpër mue,
mbrenda nshpirt me forc pom shthyjn me thanë,
Kush janë kta njerz që s'janë shkolluee
e nuk kanë msue që njeri nuk banë shpinë e vet me vjedh.

Janë do fjalë që nuk po muj me i than!


Janë do njerz që kanë teprue,
shumë um kanë kushtue,
rrenat e tyne janë t'um que atje ku veten nuk muj ma... me gjet.
Dhe sa vjet duhet me shkue,
Me i duru kta njerz që krejt, forcën ma kanë marr!

Ku janë kta njerz që trunin ma kanë larë?
Ku janë kta njerz, që vet nuk muj me i nalë?

Kisha dasht diqka me ndrrue,
me kta njerz, që diellin....diellin ma kanë nal.
Sa shumë vjet kam andrrue,
kam besue, zotit ju kam lutë dielli me dal.

Ku janë kta njerz, që diellin ma kanë nal?
Ku janë kto vjet që kurr nuk muj me i falë?

User avatar
Patush
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1360
Joined: Tue Jun 02, 2009 2:12 pm
Gender: Male
Location: With my loved ones, where I belong!

Re: Kenge patriotike !

#3

Post by Patush » Sun May 02, 2010 5:17 pm

Liri-A-Vdekje
Qui tacet consentit
Heshtja eshte Hjeksi!

User avatar
Patush
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1360
Joined: Tue Jun 02, 2009 2:12 pm
Gender: Male
Location: With my loved ones, where I belong!

Re: Kenge patriotike !

#4

Post by Patush » Sun May 02, 2010 5:28 pm

Heronjt Lindin
Liri-A-Vdekje
Qui tacet consentit
Heshtja eshte Hjeksi!

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3821
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: Kenge patriotike !

#5

Post by Arbëri » Sat Sep 11, 2010 5:51 pm

Sharri kendon tetove__Tomorr Lelo-Mehmet Pashe Derralla

“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3821
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: Kenge patriotike !

#6

Post by Arbëri » Sat Nov 12, 2011 10:39 pm

... më jepni një valë tju jap një lum. nji fjal tu jap një këng. nji Zot tu jap nje Qiell. nje shpres tu jap nje jet. më jepni nje grusht tu jap ni Liri :

“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

Post Reply

Return to “Muzike, këngë”