"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Gjakmarrje ne familjen Cuku në Dukagjin

Sillni artikullin më të fundit që ju ka bërë më shumë përshtypje diskutoni rreth tij, argumentoni qëndrimin tuaj.

Moderator: bardus

Post Reply
Adriana
Universe Member
Universe Member

Gjakmarrje ne familjen Cuku në Dukagjin

Post by Adriana »

Krimi i përbindshëm mesjetar , duke i prerë jetën në mes një fëmije, një vajze mbi të gjitha. Marie Cuku 17-vjec, nuk ishte duke pushuar si shumë shoqe të saj, që sapo kanë mbaruar shkollën. Ajo ishte duke punuar tokën, bashkë me gjyshin e saj. Por edhe këtu nuk e lanë. Ajo u vra dhe sot nuk është më mes të gjallëve. Policia nuk e pati të vështirë të gjejë shkaqet e vrasjes së një njeriu që nuk i kishte bërë askujt keq në jetën e saj fare të shkurtër. Ishte gjaksi!
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!

Adriana
Universe Member
Universe Member

Re: Gjakmarrje ne familjen Cuku në Dukagjin

Post by Adriana »

Sot ne oren 19 e 30 minuta ne sheshin para Piramides ne Tirane, do te jemi aktive ne Protesten Kunder Gjakmarrjes, organizuar dhe iniciuar nga organizata “Alternativa Civile”.

Sill edhe miqte tu me vete, ti japim ze dhe force reagimit qytetar kunder gjakmarrjes dhe te kerkojme me forcen e vetedijes, fokusimin e vemendjes se autoriteteve tona kombetare si dhe te atyre nderkombetare, per ndalimin e ketij fenomeni shkaterrues dhe denigrues, jo vetem te jetes sone familjare dhe sociale, por denigrues edhe te karakterit tone kombetar, Shqiptar.

Ndal Gjakmarrjes!

Edmond Vlashaj, Levizja Shqiperia e Re.
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.

Rina
Honored Member
Honored Member

Post by Rina »

Kjo gjakmarrje nuk ka te beje aspak me traditen kanunore te shqiptareve, por ka te beje me krim te thjeshte, se nuk ka rresht ne Kanun qe lejon vrasjen e femres, madje as te perdoret arma afer saj, e aq me pak te femijeve. Ky eshte krim i thjeshte cnjerezor qe vjen si rezultat i thyerjes se kultures dhe shpirti shqiptar.

Kurre shqiptari nuk e ka vrare femren simas kanunit edhe kur ka qene ne gjak, por ajo gjithmone ka levizur lirshem dhe madje ka kryer shume obligime te meshkujve per mbijetese.
Adriana
Universe Member
Universe Member

Post by Adriana »

Ka nje klecke ketu, sepse mediat nuk po flasin shume per ngjarjen, po duke akuzuar qeverine ''direkte''.
Me vjen keq per viktimen shume jashte mase shume, kushdo qofshin arsyjet. Por ne te njeten kohe me vjen te plas nga mediat qe e kthejne direkte ne interesin e tyre.
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.

Rina
Honored Member
Honored Member

Post by Rina »

Po sigurisht se duhet shteti te punoje me shume dhe te largohet kjo dukuria e gjakmarrjes se eshte menyre e stervjetruar e jeteses, se tani kemi shtetin dhe ligjet - ato qe jane. Kete dukuri te gjakmarrjes kemi edhe ne Kosove, mirepo tani mendoj se eshte shume e rralle se ka qene nje organizim gjithkombetar para 10-20 vitesh per faljen e gjakut dhe largimin e kesaj dukurie nder shqiptare.

Mirepo une nuk kam degjuar apo lexuar diku qe te jete vrare ndonje femer gjate fenomenit te gjakmarrjes.
Patush
Grand Star Member
Grand Star Member

Post by Patush »

Here we go again...!

Prej ku e nxorret se a ''Gjake marrje''? Kush e barazoi kete krim dhe veprim shnjerezore me gjakemarrjen ne Kanu?

Engjullit Marie i kjofte dheu mbi shpine i lehte, dhe familjes t'saj jau rujte zoti ment e krese!
Liri-A-Vdekje
Qui tacet consentit
Heshtja eshte Hjeksi!
Rina
Honored Member
Honored Member

Post by Rina »

Po cka kane lidhje me kanunin keto egersira te malit, keta vrasesit, qe eshte rrezik hala jetojne neper shpella, si ne kohet para-historike dhe skane pare me sy mbase akoma civilizim te mirefillte e sdin ndoshta as shkrim e lexim, e po ta njohin kanunin ata? Le bre mos boni hajgare qy .... hmmm -waiting-

Po ku ta njohin ata kanunin e ku e din cka eshte, vec e permendin qashtu ju teket si budalleve ne kos. Se me kone qe e njohin nuk dalin me vra femije te moshes 17 vjece, e aq me pak femra qe ne historine tradicionale te shqiptarise nuk njihet kesi lloj fenomeni.

Nuk ben as civilizim mi fut fort se mund ta humbin edhe udhen, hupin qashtu se sdin mu gjet, si me pru fare krijese te xhungles ne asfallt dhe rrjedhimisht kjo gjakmarrje nuk eshte aspak kanunore.

P.S. Se me analizu holle e holle, edhe ky kanuni i sotem i Shtjefen Gjecovit, ne forme te shkruar, eshte mbledh ne Kosove se Gjecovi nga Kosova eshte.
Post Reply

Return to “Artikulli i ditës”