Je kryekeput gabim ketu Patush. SHqiptaret e fese muslimane, kane luftuar po aq shume, ne mos me shume, kunder osmaneve, krahasuar me vellezerit e tyre te krishtere. Nuk eshte nevoja te permend emra, sepse ata e kane shkruar ate ne altar.Patush wrote:Vetem atehere kur baba dovleti i la trojet tona te cungume ne meshire te serbit the grekut u qune Shqiptaret e fese myslimane ne lufte per pamvaresi
"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460
A duhet te jemi kunder 100-Vjetorit te Pavaresise?
Moderator: bardus
- Zeus10
- Grand Fighter Member
Re: A duhet te jemi kunder 100-Vjetorit te Pavaresise?
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing
-
- Star Member
Mallakastrioti wrote:I gjori une? E ke gabim pasi ne dy rastet (meje dhe teje) duhet te shohesh disi me mire vetveten, si njeri jo-koerent e mbi te gjitha dy-ftyresh.
Jo nuk e kam gabim fare: as per mllefin e gjaknxehtesine e nje femiu qe e ke, as per gjykimet naive e as per mosrespektin ndaj vlerave kombetare. Te them te drejten nuk di kush te beri edhe administrator ketu !!!
Une dyftyresh ?! Tere veprimtarine time ketu e cdokund ja kam kushtuar historise dhe vlerave kombetare. Nese e ke te kjarte deri tash cilat jane ato. Edhepse dyshoj nga ti ?!
Jo, axhami, dyftyreshat fshehen pas nofkave.
Jo nuk mbrohem une, axhami, por te dhash te kuptosh dicka. S'kam pse mbrohem se atij nuk i kam bere asgje. Por ti mos e perkdhel tani ate, sidomos pasi e detyrove te terhiqet nga posti, me sjelljet e tua. Ketu ne kete teme e ke tere epizoden ... bre krokodil hesapi !Mallakastrioti wrote:Mos kerko te mbrohesh mbas rastit te nje moderatori, pasi ai djalosh te pakten ka zemren e bardhe si qelibar.
Jo, une nuk jam mesuar te thirrem 'xhihadist' fare dhe historine une nuk e ndryshoj dot. Ajo vecse ka ndodhur. Por per ta njohur ashtu sic ne te vertete ka ndodhur ti nuk ke per ta njohur kurre. Ti jo, asnjehere. E ke deshmuar gjithmone ketu e po e deshmon perseri:Mallakastrioti wrote:Po ke te drejte, disa individe ambigue si ty jane mesuar me fjalen "xhihadist", por kam pershtypjen se nuk do mund ta ndryshoni historine aspak.
A diçka tjeter, flamuri qe nderojne shqiptaret eshte ai i Kastriotit ne mos gaboj. Nuk mund te tregohemi hipokrita. Ne njeren ane te nderojme flamurin e familjes se Kastriotit e ne anen tjeter te kerkojme ta nenvlehtesojme apo sulmojme Kastriotin! Do beje mire te zgjidhje ne cilen ane qendron, ne neo-otomanizmin apo shqiptarine, Nuk ka rruge te mesme Socio-(ne se te pelqen xhihadisti po e shtoj edhe kete) dhe historine nuk mund ta ndryshoni me pallavra osmane!
Une nuk e nenvleresoj heroin tone kombetar e as flamurin kombetar, e as nuk mbaj ane Turke apo neo-turke. Ti flet pallavra e ofendon sic e ke bere edhe shprehi.
Ndersa une ne te vertete kam vetem nje ane, ate te Lidhjes, aty ka rrenjet koshienca ime e i tere identiteti im. Askund tjeter ama askund. Simbolet kombetare qe i zgjodhem, e vertete na lane te paret, ata te pare ishin edhe pagane edhe kristiane pastaj u ben edhe muhamedane. Kush cka ishte e cka u be, ta le ty ta gjykosh, ajnshtajn.
Prandaj kur te flasesh per historine e vertete si ka qene e cka ka ndodhur, le menjane simbolet e shtrengo bolet. Se Muzakajt kishin te njejtat simbole por Skenderbeun e luftuan. Po Zenebishi, po te tjeret e te tjeret. Bile edhe vete te krishteret shqiptare e luftuan Skenderbeun.
25 vjet qendroi heroi yne kombetar por ne nje territor shume te ngushte e te vogel te Shqiperise etnike. Armiqte e tij ishim vete NE ... historia vazhdoi
Mos me shkruaj me !
Mirembetshi te gjithe
Last edited by Socio on Sat Sep 01, 2012 7:50 pm, edited 5 times in total.
One cannot and must not try to erase the past merely because it does not fit the present
- Patush
- Grand Star Member
Zeus10 wrote:Je kryekeput gabim ketu Patush. SHqiptaret e fese muslimane, kane luftuar po aq shume, ne mos me shume, kunder osmaneve, krahasuar me vellezerit e tyre te krishtere. Nuk eshte nevoja te permend emra, sepse ata e kane shkruar ate ne altar.Patush wrote:Vetem atehere kur baba dovleti i la trojet tona te cungume ne meshire te serbit the grekut u qune Shqiptaret e fese myslimane ne lufte per pamvaresi
Kan luftu per pushtet te pashallareve te cilit shfaqnin sjellje mos bindjeje apsolute ndaj sulltanint, por luftime per vete qeverisje dhe vete sundim nuk u ba lufte, vetem atehere kur u pa se dovleti i la trojet tona tashme te cunguara ne meshire te serbit dhe grekut Shqiptaret u bashkuan ne nje qellim sepse rreziku ishte aq i madh saqe mund te liheshin menjane gervishjet injorante ndermjet njani tjeterit!
Liri-A-Vdekje
Qui tacet consentit
Heshtja eshte Hjeksi!
Qui tacet consentit
Heshtja eshte Hjeksi!
-
- Honored Member
Per pak mos me shfrytezu situaten ne tema te tilla ky tipi nalt. Hajt se edhe ju bijte e Papes boll i keni shku mbrapa Babes, pa merak rri. Nese do mund te ta vertetoje. Ani tash kishe na jemi kane kunder o bashibuzuk. 

- Patush
- Grand Star Member
Do ishte mire sikur ti para se te kalosh ne avazhin tand te njajte per papna e priftna te pakten te filosh diskutimin tand me injorimin dhe mos pranimin e deklarates qe artikull shkruesi ka hedh!
Por si gjithmone me ty ti mundohesh me shfajesu paftyresin e ndonje myslimani duke kalu ne sulm kundra papes apo fese katolike, a primend kujton se me plas moj Rina?
A e ke vu re se vlet ti ma shume per papen sesa une? N'fund te fundit papa nuk ashte kundra pamvaresise se Shqipnise, jane disa mysliman qe dalin kundra saj!
Por si gjithmone me ty ti mundohesh me shfajesu paftyresin e ndonje myslimani duke kalu ne sulm kundra papes apo fese katolike, a primend kujton se me plas moj Rina?
A e ke vu re se vlet ti ma shume per papen sesa une? N'fund te fundit papa nuk ashte kundra pamvaresise se Shqipnise, jane disa mysliman qe dalin kundra saj!
Liri-A-Vdekje
Qui tacet consentit
Heshtja eshte Hjeksi!
Qui tacet consentit
Heshtja eshte Hjeksi!
- Arbëri
- Universe Member
Ti mundesh te komentosh cfare te duash , por mos ma zen emrin tim tjeter here .Patush wrote:Fakti eshte se mjerimi i Shqipnise dhe Shqiptareve ishte merite e baballareve tuaj ''mysliman'' qe kishin xane pozita ne perandorin osmane! Ishin ato bashke me ushtrit e tyne te perbam me Shqiptare te se njejtes fe te cilet ushtronin dhune dhe shtypnin gjdo perpjekje per pamvaresi Vetem atehere kur baba dovleti i la trojet tona te cungume ne meshire te serbit the grekut u qune Shqiptaret e fese myslimane ne lufte per pamvaresi! Perpara braktisjes qe perandoria osmane i bani trojeve tona 99% e Shqiptare te kesaj feje deshironin te ishin nen kete perandori, dhe perseri nje shumice e tyne luten per ardhjen e nje dite te tille!
Ato te cilit nuk e mbeshtetshin kyt perandori arriten te fitojne atonomi dhe te kene te drejten e mbajtjeve te armeve( Mirdita me fiset e tjera malore te besimit katolik, si dhe Himara me rrethanat te besimit jo islam).
Socio, Arberi: Thjeshte do te tham se nuk jam i befasum nga rreagimi i juj!
Thertori: Ti e merr fuqin nga njerezit si Socio dhe Arberi, te lumte, jeni te forte kur vjen puna per manipulim dhe tru shperlarje! T'paret e mi gjithmone kur kan luftu jua deshte me luftu me Socio dhe Arberi dhe kurr me juve!
Hajde tash kalojme ne orgazem teksa shikjojme kete videon ma nalt!
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman
- Mallakastrioti
- Galactic Member
SocioSocio wrote:Mallakastrioti wrote:I gjori une? E ke gabim pasi ne dy rastet (meje dhe teje) duhet te shohesh disi me mire vetveten, si njeri jo-koerent e mbi te gjitha dy-ftyresh.
Jo nuk e kam gabim fare: as per mllefin e gjaknxehtesine e nje femiu qe e ke, as per gjykimet naive e as per mosrespektin ndaj vlerave kombetare. Te them te drejten nuk di kush te beri edhe administrator ketu !!!
Une dyftyresh ?! Tere veprimtarine time ketu e cdokund ja kam kushtuar historise dhe vlerave kombetare. Nese e ke te kjarte deri tash cilat jane ato. Edhepse dyshoj nga ti ?!
Jo, axhami, dyftyreshat fshehen pas nofkave.
Jo nuk mbrohem une, axhami, por te dhash te kuptosh dicka. S'kam pse mbrohem se atij nuk i kam bere asgje. Por ti mos e perkdhel tani ate, sidomos pasi e detyrove te terhiqet nga posti, me sjelljet e tua. Ketu ne kete teme e ke tere epizoden ... bre krokodil hesapi !Mallakastrioti wrote:Mos kerko te mbrohesh mbas rastit te nje moderatori, pasi ai djalosh te pakten ka zemren e bardhe si qelibar.
Jo, une nuk jam mesuar te thirrem 'xhihadist' fare dhe historine une nuk e ndryshoj dot. Ajo vecse ka ndodhur. Por per ta njohur ashtu sic ne te vertete ka ndodhur ti nuk ke per ta njohur kurre. Ti jo, asnjehere. E ke deshmuar gjithmone ketu e po e deshmon perseri:Mallakastrioti wrote:Po ke te drejte, disa individe ambigue si ty jane mesuar me fjalen "xhihadist", por kam pershtypjen se nuk do mund ta ndryshoni historine aspak.
A diçka tjeter, flamuri qe nderojne shqiptaret eshte ai i Kastriotit ne mos gaboj. Nuk mund te tregohemi hipokrita. Ne njeren ane te nderojme flamurin e familjes se Kastriotit e ne anen tjeter te kerkojme ta nenvlehtesojme apo sulmojme Kastriotin! Do beje mire te zgjidhje ne cilen ane qendron, ne neo-otomanizmin apo shqiptarine, Nuk ka rruge te mesme Socio-(ne se te pelqen xhihadisti po e shtoj edhe kete) dhe historine nuk mund ta ndryshoni me pallavra osmane!
Une nuk e nenvleresoj heroin tone kombetar e as flamurin kombetar, e as nuk mbaj ane Turke apo neo-turke. Ti flet pallavra e ofendon sic e ke bere edhe shprehi.
Ndersa une ne te vertete kam vetem nje ane, ate te Lidhjes, aty ka rrenjet koshienca ime e i tere identiteti im. Askund tjeter ama askund. Simbolet kombetare qe i zgjodhem, e vertete na lane te paret, ata te pare ishin edhe pagane edhe kristiane pastaj u ben edhe muhamedane. Kush cka ishte e cka u be, ta le ty ta gjykosh, ajnshtajn.
Prandaj kur te flasesh per historine e vertete si ka qene e cka ka ndodhur, le menjane simbolet e shtrengo bolet. Se Muzakajt kishin te njejtat simbole por Skenderbeun e luftuan. Po Zenebishi, po te tjeret e te tjeret. Bile edhe vete te krishteret shqiptare e luftuan Skenderbeun.
25 vjet qendroi heroi yne kombetar por ne nje territor shume te ngushte e te vogel te Shqiperise etnike. Armiqte e tij ishim vete NE ... historia vazhdoi
Mos me shkruaj me !
Mirembetshi te gjithe
Islami jo vetem nuk eshte vlere kombetare Socio (dhe nuk para me plas teper ne se te pelqen apo jo ne se te pergjigjem), por mbi te gjitha eshte diçka e huaj ne ato truallet e mia shqiptare (nuk di ne anet e tua ne se eshte vlere dhe ne se eshte vlere i gjori ti ne kete rast!)
Ti je nje dyftyresh Socio dhe ky eshte nje konstatim tashme, pasi kane ngelur gjurmet e tua ne te shkuaren pikerisht ne kete Forum edhe pse kerkove me ngulm ti shuash ato. Nje njeri hakmarres, nje njeri i cili vetem ti kaloje mendimi i tij do kerkoje ne te gjitha menyrat te çoje deri ne fund pislleqet si ne kete rast. Na qenke lidhur me hoxhe efendine niperit e Haxhi Qamilit e kerkon te perçash me çeshtje fetare islame ketu? Jo Besa Socio sa te jem une gjall dhe Admin ketu! Me dhane titullin admin sepse pane tek une diçka qe ti nuk ke per te arritur kurre dhe a e di cila eshte kjo gje Socio?
Shqiptarine dhe vellazerine midis shqipove pertej ndasive personale fetare e krahinore e ku di une cilat. Dhe une kete gje e bej alla shqiptarçe e jo alla inglesçe siç mund te jesh mesuar ti nen hyqymetin e Mbretereshes Elisabete! Kujt nuk i pelqen stili im udha e mbare!
Lidhur Arberit ndoshta duhet te kerkosh arsyet atij, pasi eshte nje problem i tij dhe vetem i tij. Ne se e beri per çeshtje fetare (ku une nuk besoj) atehere eshte nje problem i tij dhe vetem i tij .
Historite alla neo-turke jo vetem nuk dua ti njoh Socio (historite qe ti kerkon), por provoj me te vertet nje alergji te madhe sidomos kur propagandohen prej shqipfolesve (uroj te mos besh pjese ne kete kategori, pasi ndoshta kemi patur nje pjesetar ne staf me te vertet ambigue!)
Ti Socio u rishfaqe ketu per diçka tjeter me tinzare dhe dinake dhe dashakeqese per kete Forum, por duhet ta dishe qe bolet e mia une i terheq nga mbas kur shkoj udhes, kaq te renda i kam e nuk kam bolicka si ata njerez qe shkruajne diçka e me mbas ja mbathin e rrine si skutha ne hije te presin momentin te gjuajne perseri!
Ketu sheshi e ketu mejdani Socio!
Qe je nje njeri pa palce kurrizore nuk e dija!

- Patush
- Grand Star Member
Qa pate, nuk te pelqen se si shikohen Shqiptaret ne bote nga ai filmi? Qe eshte propagande kete e di, por ama temelet per nje perfytyrim te tille ato i gjejne ne mesin tone!Arbëri wrote:Ti mundesh te komentosh cfare te duash , por mos ma zen emrin tim tjeter here .Patush wrote:Fakti eshte se mjerimi i Shqipnise dhe Shqiptareve ishte merite e baballareve tuaj ''mysliman'' qe kishin xane pozita ne perandorin osmane! Ishin ato bashke me ushtrit e tyne te perbam me Shqiptare te se njejtes fe te cilet ushtronin dhune dhe shtypnin gjdo perpjekje per pamvaresi Vetem atehere kur baba dovleti i la trojet tona te cungume ne meshire te serbit the grekut u qune Shqiptaret e fese myslimane ne lufte per pamvaresi! Perpara braktisjes qe perandoria osmane i bani trojeve tona 99% e Shqiptare te kesaj feje deshironin te ishin nen kete perandori, dhe perseri nje shumice e tyne luten per ardhjen e nje dite te tille!
Ato te cilit nuk e mbeshtetshin kyt perandori arriten te fitojne atonomi dhe te kene te drejten e mbajtjeve te armeve( Mirdita me fiset e tjera malore te besimit katolik, si dhe Himara me rrethanat te besimit jo islam).
Thertori: Ti e merr fuqin nga njerezit si Socio dhe Arberi, te lumte, jeni te forte kur vjen puna per manipulim dhe tru shperlarje! T'paret e mi gjithmone kur kan luftu jua deshte me luftu me Socio dhe Arberi dhe kurr me juve!
Une garantoj se thertori gezohet kur shikon ato grate ne mort me shami ne kry me yll dhe hane!
Liri-A-Vdekje
Qui tacet consentit
Heshtja eshte Hjeksi!
Qui tacet consentit
Heshtja eshte Hjeksi!
-
- Honored Member
Po,poZeus10 wrote:Je kryekeput gabim ketu Patush. SHqiptaret e fese muslimane, kane luftuar po aq shume, ne mos me shume, kunder osmaneve, krahasuar me vellezerit e tyre te krishtere. Nuk eshte nevoja te permend emra, sepse ata e kane shkruar ate ne altar.Patush wrote:Vetem atehere kur baba dovleti i la trojet tona te cungume ne meshire te serbit the grekut u qune Shqiptaret e fese myslimane ne lufte per pamvaresi
luftoi,
luftoi dhe shkaterroi,
Sulin dhe Voskopoin
I krishteri i mjere
me se ,
me se te luftonte?
me njeren dore ne pene
e tjetren ne parmene
- Mallakastrioti
- Galactic Member
Jasu tsobanaqi mou!faon perrovarri wrote:Po,poZeus10 wrote:Je kryekeput gabim ketu Patush. SHqiptaret e fese muslimane, kane luftuar po aq shume, ne mos me shume, kunder osmaneve, krahasuar me vellezerit e tyre te krishtere. Nuk eshte nevoja te permend emra, sepse ata e kane shkruar ate ne altar.Patush wrote:Vetem atehere kur baba dovleti i la trojet tona te cungume ne meshire te serbit the grekut u qune Shqiptaret e fese myslimane ne lufte per pamvaresi
luftoi,
luftoi dhe shkaterroi,
Sulin dhe Voskopoin
I krishteri i mjere
me se ,
me se te luftonte?
me njeren dore ne pene
e tjetren ne parmene
As mish e as peshk!

- Mallakastrioti
- Galactic Member
Tsobanaqi (faon perrovari)...si thua i do nja dy jave pushim te shkosh te vizitosh "greket e lashte" te maleve te Pindit (Cobanet e Pindit)?

-
- Regular Member
Patush wrote:Fakti eshte se mjerimi i Shqipnise dhe Shqiptareve ishte merite e baballareve tuaj ''mysliman'' qe kishin xane pozita ne perandorin osmane! Ishin ato bashke me ushtrit e tyne te perbam me Shqiptare te se njejtes fe te cilet ushtronin dhune dhe shtypnin gjdo perpjekje per pamvaresi Vetem atehere kur baba dovleti i la trojet tona te cungume ne meshire te serbit the grekut u qune Shqiptaret e fese myslimane ne lufte per pamvaresi! Perpara braktisjes qe perandoria osmane i bani trojeve tona 99% e Shqiptare te kesaj feje deshironin te ishin nen kete perandori, dhe perseri nje shumice e tyne luten per ardhjen e nje dite te tille!
Zoteri !
Une e marr fuqine nga e verteta. Nga logjika e shendoshe dhe e pandikuar nga mllefi. Keta djem qe ti i permend, une i njoh per here te pare ketu. Dhe po te them se nuk duhet asnjehere te luftoni me ta dhe me mua sepse shqiptari nuk duhet teluftoje shqiptarin.
Po ju them qe te qendroni ne te vertete dhe ne logjike te shendosh dhe jo ne mllef.
Historia qe keni lexuar ju dhe une (ne tetevjecare) nuk eshte ajo histori e vertete per kete flasin arkivat e shtetit Shqiptar, Arkivat osmane, dhe arkivat perendimore. Mund ti shfletoni ato para se te mbusheni me mllef. Une per vete e kam bere dicka te tille edhe pse me se shumti jam marre me arkivat shqiptare.
Qetesohuni dhe lereni logjiken te flase.
Korrigjim: jo Thertori por Thartori (kujtoj Limonin sa here te harrosh mbiemrin tim)
-
- Regular Member
O POPULL !
O Shqiptare te mi !
Boll me, e cuat jeten vetem ne zenka. Dilni nje here pertej inatit. Respektoni njeri tjetrin. Historia jone nuk cbehet e mire apo e keqe qofte ajo. Eshte koha ne te shkruajme historine tone te sotme per brezat qe vijne.
Duhet te jemi me shume Shqiptare me pak te ndikuar nga jashte. Por edhe kjo nuk do te thote se duhet te qendrojme vetem (Sic thoshte xhaxi Enveri)
Te marrim prej Europes cfare eshte e mire per ne, te marrim edhe prej turqve cfare eshte e mire per ne dhe te forcojme bashkimin tone kombetar.
Musliman, Katolike, ortodokse, Shqiperia po na therret.
Besimet tona le ti respektojme dhe shkak te mos behen per te na ndare. Sepse kjo vetem ne interesin e Shqiperise nuk eshte.
Nuk them se feja e Shqiptarit eshte Shqiptaria se ne dite te Gjykimit secili do jape llogari per hesap te tija.
Them Cfare eshte raporti me Zotin (Allahun, apo Perendine apo Hyjin) Le ti forcojme ato. E cfare eshte ne raport me atdheun ta forcojme edhe ate.
Boll u ndate e u percate respektoni fene e tjetrit sic respektoni nderin dhe familjen e tij. Dhe te bashkohemi ne nje qellim Shqiptar per dobine e vendit.
O Shqiptare te mi !
Boll me, e cuat jeten vetem ne zenka. Dilni nje here pertej inatit. Respektoni njeri tjetrin. Historia jone nuk cbehet e mire apo e keqe qofte ajo. Eshte koha ne te shkruajme historine tone te sotme per brezat qe vijne.
Duhet te jemi me shume Shqiptare me pak te ndikuar nga jashte. Por edhe kjo nuk do te thote se duhet te qendrojme vetem (Sic thoshte xhaxi Enveri)
Te marrim prej Europes cfare eshte e mire per ne, te marrim edhe prej turqve cfare eshte e mire per ne dhe te forcojme bashkimin tone kombetar.
Musliman, Katolike, ortodokse, Shqiperia po na therret.
Besimet tona le ti respektojme dhe shkak te mos behen per te na ndare. Sepse kjo vetem ne interesin e Shqiperise nuk eshte.
Nuk them se feja e Shqiptarit eshte Shqiptaria se ne dite te Gjykimit secili do jape llogari per hesap te tija.
Them Cfare eshte raporti me Zotin (Allahun, apo Perendine apo Hyjin) Le ti forcojme ato. E cfare eshte ne raport me atdheun ta forcojme edhe ate.
Boll u ndate e u percate respektoni fene e tjetrit sic respektoni nderin dhe familjen e tij. Dhe te bashkohemi ne nje qellim Shqiptar per dobine e vendit.
-
- Member
Link-u meposhte i perket librit "The End of Faith, religion, terror, and the future of reason" i autorit Sam Harris.
http://thepiratebay.se/torrent/4128370/
Jua rekomandoj te gjitheve, por sidomos naiveve qe mendojne se feja (cilado qofte) eshte pasuri kombetare.
Libri ka fiturar cmim ne 2005 dhe eshte nje bestseller i New York Times. Linku mesiper eshte nje torrent (shpresoj te mos perbej problem per administratoret e forumit) dhe eshte version audio, keshtuqe mund ta degjoni te terin brenda dites, lexuar nga nje aktor, pa shpenzuar gje.
http://thepiratebay.se/torrent/4128370/
Jua rekomandoj te gjitheve, por sidomos naiveve qe mendojne se feja (cilado qofte) eshte pasuri kombetare.
Libri ka fiturar cmim ne 2005 dhe eshte nje bestseller i New York Times. Linku mesiper eshte nje torrent (shpresoj te mos perbej problem per administratoret e forumit) dhe eshte version audio, keshtuqe mund ta degjoni te terin brenda dites, lexuar nga nje aktor, pa shpenzuar gje.
- CERMENIKASI
- Star Member
Plas moj zemër se due të flas
Jam Gegë por mos ma shajë kush Toskërinë!