"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Vetëvritet Bekim Fehmiu ?!

Sillni artikullin më të fundit që ju ka bërë më shumë përshtypje diskutoni rreth tij, argumentoni qëndrimin tuaj.
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member

Re: Vetëvritet Bekim Fehmiu ?!

Post by Mallakastrioti »

alfeko sukaraku wrote:
Zeus10 wrote:Nuk e di pse me duket pak e dyshimte kjo "vetevrasje". Gjithmone, kur duan te heqin qafe dike, sherbimet sekrete, operojne mbi kete truk, ne menyre qe te pakten gjysma e opinionit, te besoje versionin zyrtar.
kemi shume per te mesuar nga ky zanat i vjeter i fqinjve tane.
eksperimente te tilla duhet te bejm edhe ne, por ne nuk kemi as kombe edhe as nje vij te perbashket kombetare per keto ceshtje...fatkeqsisht.

Nuk jam dakort absolutisht Alfeko me keto qe po shkruan.Per menyrat e dhunimit apo vrasjeve jo vetem qe nuk duhet te marrim shembull nga fqinjet,por biles duhet te distancohemi.Kjo na ben te qenurit shqiptar,sepse kush nuk do te verteten apo kush kerkon te mbuloje dhe te erresoje driten e diellit,ben gjera te tilla.
Problemet i kemi me vetveten...po ketu jam dakort qe ato duhet te zgjidhim dhe pastaj do shohim si do fluturoje shqipja krenare!
Image
Arbëri
Universe Member
Universe Member

Post by Arbëri »

Mallakastrioti wrote:
alfeko sukaraku wrote:
Zeus10 wrote:Nuk e di pse me duket pak e dyshimte kjo "vetevrasje". Gjithmone, kur duan te heqin qafe dike, sherbimet sekrete, operojne mbi kete truk, ne menyre qe te pakten gjysma e opinionit, te besoje versionin zyrtar.
eksperimente te tilla duhet te bejm edhe ne, por ne nuk kemi as kombe edhe as nje vij te perbashket kombetare per keto ceshtje...fatkeqsisht.

Nuk jam dakort absolutisht Alfeko me keto qe po shkruan.Per menyrat e dhunimit apo vrasjeve jo vetem qe nuk duhet te marrim shembull nga fqinjet,por biles duhet te distancohemi.Kjo na ben te qenurit shqiptar,sepse kush nuk do te verteten apo kush kerkon te mbuloje dhe te erresoje driten e diellit,ben gjera te tilla.
Problemet i kemi me vetveten...po ketu jam dakort qe ato duhet te zgjidhim dhe pastaj do shohim si do fluturoje shqipja krenare!
Mirë o derman ashtu duhet , ashtu tregon tradite kombëtare por neve edhe kemi vepru ashtu historikishte, pas vete nuk kemi lënë voreza masive , perdhunime femrash, masakrime etj.. gjëra që as kafshët nuk i bëjn .. Mendoj se këta nuk e meritojnë ndryshe , edhe ne njëjtë duhet të veprojnë se ndryshe nuk bëhet me ta , sa ma mirë vepronim me ta aq më keq për ne .
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member

Post by Zeus10 »

Nese ka nje arsye qe Zoti i ka kursyer shqiptaret pa i zhdukur plotesisht nga faqja e dheut, eshte fakti qe ata nuk jane sjelle si fqinjet tane. Ne nuk kemi arsye pse te sillemi si ta, ne vertet jemi te deshperuar nga dhimbjet e historise, por ata jane te deshperuar nga mungesa e historise.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member

Post by Mallakastrioti »

Arbëri wrote:
Mallakastrioti wrote:
alfeko sukaraku wrote:

Mirë o derman ashtu duhet , ashtu tregon tradite kombëtare por neve edhe kemi vepru ashtu historikishte, pas vete nuk kemi lënë voreza masive , perdhunime femrash, masakrime etj.. gjëra që as kafshët nuk i bëjn .. Mendoj se këta nuk e meritojnë ndryshe , edhe ne njëjtë duhet të veprojnë se ndryshe nuk bëhet me ta , sa ma mirë vepronim me ta aq më keq për ne .

Kur te zghidhim inatet me njeri-tjetrin...jo vetem fqinjet nuk do bejne me ato qe kane bere deri me sot----por edhe gjithe boten mbare te kemi kunder nuk ka cna beje!
Nuk eshte zgjidhja dhuna apo cnderimet apo kercenimet kunder disa pakicave qe mund te jene ne Shqiperi,Kosove Maqedoni etj...kurre nuk do na nderonte te vrisnim e te thernim gra,pleqe femije e te pafajshem,pasi keshtu bejne edhe ata.Ata bene sepse jemi te ndare ne njemije klane dhe parti...ne nje mije mendje e kryetare e ku di une dreqi me te bire....shume here nuk ka qene dora e te huajit qe vrau e preu mes nesh---mos ta harrojme kete.
Image
alfeko sukaraku
Sun Member
Sun Member

Post by alfeko sukaraku »

Mallakastrioti wrote:
alfeko sukaraku wrote:

pa pasur nje strategji te qarte e te paster kombetare..fatkeqsisht edhe mjerisht do na marrin neper kembe.
Neve nuk na shkaterruan te huajet,por vete shqiptaret na vrane e na prene .

ler te me ndihmoj kush te mundet nga kosovaret e forumit.....me duket Andrieve..ose Cubrilov...ka qene ai qe ka hartuar nje plane per zhdukjen e shqiptarve ..ne te cilin thote ...per ta realizuar kete plane per zhdukjen e shqiptarve na duhen kaq miliona.....edhe vazhdon..eh cjane kaq miliona per zhdukjen e shqiptarve, pasi neser do na duhen shume me teper per te blere arem kundra tyre.

Pra une mendoj se ..p sh...Albin Kurti edhe politika e tij eshte teper e domosdoshme per kombin, por nga ana tjeter ne kemi partner shume me te fuqishem me te cilet duhet te keshillohemi, por kjo nuk do te thote se Albin Kurti nuk eshte nje hero persegjalli.

me shqip:

Kur tjetri perdore dredhi e strategji kundra teje edhe ti shkone me dore ne zemer...ruhu derman...kjo ka ndodhur edhe kjo po ndothe me kombin tone.
KOHA ESHTE E MASKARENJVE/POR ATDHEU I SHQIPETRAVE
Arta
Sun Member
Sun Member

Post by Arta »

Bekim Fehmiu në sytë e të birit të tij Uliksit

Image

Që të flas për babanë tim, Bekimin, së pari do të duhet të flas për gjyshin tim, Ibrahimin, i cili ka lindur më 1892 në Gjakovë, në një familje tregtare dhe arsimore. Shkollën Normale dhe Medresenë e kishte kryer në Shkup. Biografi a e gjyshit shkurtimisht mund të tregohet edhe përmes emrave që ua kishte lënë fëmijëve të vet, duke u përpjekur që ata t’i kishin vetëm me kuptime shqiptare, e në asnjë mënyrë arabe ose turke. Vajza më e madhe quhej Shpresa, fjalë e nderit, betim dhe një lloj shenje mbrojtëse e shqiptarëve; Shpresa do të thoshte shpresë në ditë më të mira për popullin shqiptar; Bashkim, djali i parë, në kuptimin e bashkimit të shqiptarëve; Arsim, arsimimi i popullit; Fatmir, fat i mirë për popullin; Bekim, babai im, donte të thoshte bekimi i popullit; Afërdita, agimi është afër për popullin shqiptar dhe Luljeta, lulja e jetës. Ibrahim Fehmiu me pushkë dhe libër ishte dora e djathtë e patriotit të shquar Bajram Curri, i cili kishte luftuar kundër pushtimit turk në vitin 1912. Si një ndër mësuesit e parë shqiptar, i kushtohet arsimimit të popullit të tij dhe hapjes së shkollave nëpër Kosovë dhe Shqipëri. Për këtë shkak, pushteti serbo-malazez e dënon me vdekje. Në kohën e Mbretërisë së Jugosllavisë, ndiqet si ithtar i Bajram Currit dhe Fan Nolit. Gjyshin e ndiqte edhe Mbreti Ahmet Zogu, duke vënë një çmim shumë të lartë dukatësh për kokën e tij. Më 1929 kapet dhe izolohet në Valevë. Në atë kohë familja e tij jetonte në Gjakovë, kurse dy vite më vonë të gjithë së bashku deportohen në Sarajevë, ku, përveç tre fëmijëve të lindur, në botë vijnë edhe bijtë: Fatmiri, Arsimi dhe babai im, Bekimi. Në vitin 1939, pas okupimit të Shqipërisë nga Italia, ata shkojnë në Shkodër, ku gjyshi bëhet drejtor didaktik i shkollave fillore dhe lind edhe vajza e tij më e vogël, Afërdita.

Pas rënies së Mbretërisë Jugosllave më 1941, familja kthehet në Prizren, ku ai e vazhdon punën e tij edukative dhe patriotike. E burgosin edhe gjermanët. As në kohën e Jugosllavisë së re nuk mbyllet golgota e familjes Fehmiu. Gjyshin e burgosin dhe pas procesit të montuar ai dënohet. Pas daljes nga burgu në vitin 1951 ai vdes. Gjyshja ime, Hedija, ishte e lindur në Gjakovë më 1908, e cila e kishte përcjellë vazhdimisht gjyshin në rrugën e vuajtjeve të tij jetësore dhe babai im mendon se akoma nuk ka gjetur fjalë të mjaftueshme për t’i përshkruar të gjitha vuajtjet e nënës së tij dhe të familjes Fehmiu. Gjenerata e babait tim Bekimit, është gjenerata e parë në historinë e Kosovës që është shkolluar në Artisti i madh, që nga gjysma e shekullit XX e deri më sot, pas Aleksandër Moisiut, është i pari aktor shqiptar me këtë famë ndërkombëtare në Beograd. Në gjuhën amtare shqipe mësoi që nga shkolla fillore, deri në maturën e gjimnazit. Pas gjimnazit babai bëhet anëtar i dramës shqipe të Teatrit Krahinor, si teatër i vetëm profesional në Kosovë. Akademinë Teatrore në Beograd e regjistron në vitin 1956, në klasën e profesorit të njohur Mate Millosheviç. E jep pohimin pranues dhe pranohet si student i saj, me kusht që të mësonte gjuhën serbo-kroate. Teatri i Prishtinës ia ndan bursën e studimeve, por mallkimin që i kishin bërë “zotat “ e politikës ndaj familjes Fehmiu, bie edhe mbi kokën e babait tim. Pas dy muajve i ndërpritet bursa.

Duke falënderuar rektorin e Akademisë së Poetëve, Dushan Matiqit, i ndahet bursa për shkollim deri në fund të studimeve. Shpejt mëson serbokroatishten dhe gjatë vitit 1960 bëhet anëtar i rregullt i teatrit më të mirë të vendit, Teatrit jugosllav të Dramës. Deri në ditët e sotme, profesorët e Akademisë e përmendin babanë tim si shembull i një talenti të jashtëzakonshëm dhe si një student i vyeshëm, që edhe unë, si student i të njëjtin fakultet, i kam dëgjuar disa herë ato lëvdata që i bëheshin babait tim. Deri në vitin 1987, kur jep dorëheqje nga Teatri jugosllav i Dramës, ai kishte luajtur mbi 40 role të llojllojshme teatrore, nga të cilat kishte interpretuar role të mesme dhe kryesore, duke hyrë këtu edhe “Atelia 212”. Në dy pjesë teatrore ishte asistent i regjisorit Millosheviç, për “Riçardin e tretë” dhe “Zbulimin” e Dobrica Qosiqit. I realizon fi lmat: “Klakson”, “Roj”, “Vitet e nxehta”, “Protesti”, “Depsi”, “Pavle Pavlloviq” etj. Pas suksesit të madh të filmit “Mbledhësit e puplave”, në regjinë e A. Petroviqit, ku luan rolin e romit Boro i bardhë (fi lmi fi ton dy shpërblime në Festivalin e Kanës-Francë 1967 dhe nominohet edhe për “Oskar”), fillon karriera e tij internacionale, duke u bërë ylli i parë botëror nga hapësirat tona dhe nënshkruan një kontratë disavjeçare me producentin Dino De Laurentis. Ai bëhet krenaria e ish-Jugosllavisë. Kryesisht xhironte në Europë, SHBA, Amerikën Jugore, Afrikë dhe Azi. Luajti në gjuhën shqipe, serbokroate, maqedonishte, rome, turke, spanjolle, angleze, frënge dhe italiane. Spektatorët edhe sot i shikojnë filmat dhe teleseritë në të cilat luajti ai, siç janë: “Odisea” e Homerit, me Irena Papasin, “Aventurierët”, ku luajti rolin kryesor të Daksit (plejbojin Porfi ro Rubiroze), “Dezertor” me Xhon Hjustonin, Riçard Krenën, Rikardo Montalbanin, Çak Konorsin, Vudi Stroudin etj. Në “Shtatorin e zi” me Robert Shoun, Marta Kelerin... në “Libera dashuria ime”, me Klaudia Kardinalen, në “Sallon Kiti” me Ingrid Tulin, Helmut Berger dhe të tjerë. Që ta fi tonte rolin me buxhet të lartë në fi lmin “Aventurierët”, në regjinë e Luis Xhilbertit, duhej që ta zotëronte gjuhën angleze në një afat vetëm prej 10 javësh, gjë që pati sukses. Rolin e fitoi në vitin 1968, po atë vit kur u linda edhe unë.

Që t’u paraqitej të ftuarve, si ylli i ri i filmit “Aventurierët” me yjet më të mirë të fi lmit: Olivia de Hevilend, Ana Mofo, Kendis Bergen, Ernest Borgnin, Fernando Rej, Alen Badel, Rozano Brazi, Sharl Aznavur etj., për nder të babait tim ishte organizuar një pranim madhështor në hotelin “Pjer” të Nju Jorkut, në të cilin ishte paraqitur me veshje kombëtare shqiptare. Xhiroi mbi 50 fi lma, në të cilët luante kryesisht role kryesore. Në shenjë proteste, për shkak të propagandës antishqiptare dhe urrejtjes ndaj popullit të tij, babai im më 1987-n në mënyrë demonstrative e lëshon pjesën teatrore “Madam Kolontajn”, ku luan Stalinin dhe Leninin dhe përshëndetet publikisht me veprimtarinë artistike në ish-Jugosllavi. Roli i fundit që luajti për televizionin italian ishte Shën Josifi në filmin “Fëmija i emëruar Jezu” në regjinë e Franko Rosit, i cili është shfaqur edhe në televizionin amerikan. Shkrimtari dhe producenti italian, Francesko Skardamalia, kishte thënë: “Bekim Fehmiu është i vetmi aktor internacional nga vendet lindore komuniste, i cili xhiroi në Perëndim gati njëzet vite, duke e depërtuar perden e hekurt, deri në paraqitjen e Gorbaçovit dhe rrëzimin e Murit të Berlinit”. Filmin e fundit “Xhingis Kani” e ka realizuar në vitin 1992 në regjinë e Ken Anakinit dhe në produksionin amerikano-italian. Pas Aleksandër Moisiut, aktorit nga gjysma e shekullit 20, babai im është aktori i parë internacional shqiptar në gjysmën e dytë të shekullit 20. Rënia e Jugosllavisë, lufta e tmerrshme vëllavrasëse, shkatërrimi i Vukovarit, bombardimi i Dubrovnikut, rrethimi shumëvjeçar i Sarajevës, lufta në Kosovë, bombardimi i RS të Jugosllavisë, kanë bërë që babai im të tërhiqej edhe më tepër. Është ndarë nga fjalët që për aktorin janë më të fuqishmet dhe mjeti më i mirë. Është ndarë prej tyre dhe i ka shndërruar në heshtje, në protestë, me ç’rast Hamleti do të thoshte... “Ka mbetur heshtja”.

Image

Image
"I never gave anybody hell! I just told the truth and they thought it was hell."~Harry S. Truman
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member

Post by Mallakastrioti »

Perse hyri greku ne Janine dhe Cameri?????...ku ishin Leberit dhe Tosket tu vinin ne ndihme?...perse hyri Serbi ne Kosove dhe malazezi mori tokat e te pareve tane?'''----ku ishin Geget e tjere apo Tosket????...perse hyri sllavo-maqedonasi apo bullgare e ku di une cfare rrace jane ata?...ku ishin shqiptaret e tjere ti ndihmonin????...jo vetem do u prihesh hovi fqinjeve por edhe evropa kurve do friksohesh po te kishin qene nje trup i vetem shqiptaret qe nga Nishi e deri ne Arte!
Image
alfeko sukaraku
Sun Member
Sun Member

Arbëri wrote:
Mallakastrioti wrote:
alfeko sukaraku wrote:

nuk jemi kafshe o derman..por ne bote na reklamojn si kafshe fqinjet tane.

me binde me keto qe me thua..por nuk munde te rrime duar kryq kur ata perdorin strategji kombetare kundra nesh.
Arbëri
Universe Member
Universe Member

Post by Arbëri »

alfeko sukaraku wrote:
Mallakastrioti wrote:
alfeko sukaraku wrote:

ler te me ndihmoj kush te mundet nga kosovaret e forumit.....me duket Andrieve..ose Cubrilov...ka qene ai qe ka hartuar nje plane per zhdukjen e shqiptarve ..ne te cilin thote ...per ta realizuar kete plane per zhdukjen e shqiptarve na duhen kaq miliona.....edhe vazhdon..eh cjane kaq miliona per zhdukjen e shqiptarve, pasi neser do na duhen shume me teper per te blere arem kundra tyre.
.
..spastrimin masiv etnik të shqiptarëve të Kosovës. Čubrilović në v.1937
"Shqiptarët ishte e pamundur për të shtypur ... Mënyra e vetme dhe mjeti i vetëm ishten për të përdorë forcën brutale e një qeverie të organizuar, në të cilat ne kemi qenë gjithmonë mbi ta. "
....Kritikujući politiku dugotrajnog iseljavanja Albanaca, srpski akademik i političar Vasa Čubrilović predlaže načine za rešavanje "albanskog problema" masovnim etničkim čišćenjem Kosova od Albanaca. Čubrilović je 1937. godine izradio projekat isterivanja Albanaca za Stojadinovićevu vladu, koji je trebalo da sprovedu državne vlasti.

“Arnaute je nemoguće suzbiti samo postupnom kolonizacijom ... Jedini način i jedino sredstvo to je brutalna sila jedne organizovane državne vlasti, u čemu smo mi uvek bili iznad njih.”

— Vaso Čubrilović
Last edited by Arbëri on Wed Jun 16, 2010 8:05 pm, edited 1 time in total.
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman
alfeko sukaraku
Sun Member
Sun Member

Mallakastrioti wrote:Perse hyri greku ne Janine dhe Cameri?????...ku ishin Leberit dhe Tosket tu vinin ne ndihme?...perse hyri Serbi ne Kosove dhe malazezi mori tokat e te pareve tane?'''----ku ishin Geget e tjere apo Tosket????...perse hyri sllavo-maqedonasi apo bullgare e ku di une cfare rrace jane ata?...ku ishin shqiptaret e tjere ti ndihmonin????...jo vetem do u prihesh hovi fqinjeve por edhe evropa kurve do friksohesh po te kishin qene nje trup i vetem shqiptaret qe nga Nishi e deri ne Arte!
ca thone kam fe ca thone kam dine
njani thote jam turk e tjetri latin
do thone jane greke, shkaj ca te tjere
por jena vllazen more te mjere
priftnijt me hoxhet ju kane mashtrue
me ju demue me ju poshtrue

te pakten nga ty pres drejtkuptim se kam pare plot jutube qe e njeh fort mire ceshtjen se si ortodoksi u quajt automatikisht greke e serbe, ndersa myslimani u quajt turke...edhe te dy kishin per gjuhe meme shqipen.

Kemi edhe dokumente qe mbreti Zoge ju dha shkollen turke camve mysliman,ndersa ne jug te shqiperis ju hapa shkolla greke shqiptarve ortodoks..
ata kane nje vije te qarte edhe te njohur kombetare, ne jemi thjesht nje mish mash.
alfeko sukaraku
Sun Member
Sun Member

Arbëri wrote:
alfeko sukaraku wrote:
Mallakastrioti wrote:
alfeko sukaraku wrote:

.
..spastrimin masiv etnik të shqiptarëve të Kosovës. Čubrilović në v.1937
"Shqiptarët ishte e pamundur për të shtypur ... Mënyra e vetme dhe mjeti i vetëm ishten për të përdorë forcën brutale e një qeverie të organizuar, në të cilat ne kemi qenë gjithmonë mbi ta. "
....Kritikujući politiku dugotrajnog iseljavanja Albanaca, srpski akademik i političar Vasa Čubrilović predlaže načine za rešavanje "albanskog problema" masovnim etničkim čišćenjem Kosova od Albanaca. Čubrilović je 1937. godine izradio projekat isterivanja Albanaca za Stojadinovićevu vladu, koji je trebalo da sprovedu državne vlasti.

“Arnaute je nemoguće suzbiti samo postupnom kolonizacijom ... Jedini način i jedino sredstvo to je brutalna sila jedne organizovane državne vlasti, u čemu smo mi uvek bili iznad njih.”

— Vaso Čubrilović
faleminderit derman..e pata lexuar nga libri i elena kocaqit -planet greko serbe per zhdukjen e shqiptarve

kete po theme edhe une...ate qe Sabrri Godo na i paralajmeroj kur kundershtoj ngritjen e varrezave greke ne shqiperi,ashtu si edhe rregjistrimin e popullsis me baze fene..sepse fare thjesht greqia e ka paraparlamentit te saj monumentin me "ushtaret qe rane per clirimin e vorioepirit"...kjo strategji greke ja arriti qellimit te vete, neser greket do ta quajn vendin e tyre sepse ketu "paskeshin qene greke dikur"....apo e harruam plagen e kosoves me monumenet e kultures serbe-kishat e manastiret.
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member

Post by Mallakastrioti »

alfeko sukaraku wrote:
Mallakastrioti wrote:Perse hyri greku ne Janine dhe Cameri?????...ku ishin Leberit dhe Tosket tu vinin ne ndihme?...perse hyri Serbi ne Kosove dhe malazezi mori tokat e te pareve tane?'''----ku ishin Geget e tjere apo Tosket????...perse hyri sllavo-maqedonasi apo bullgare e ku di une cfare rrace jane ata?...ku ishin shqiptaret e tjere ti ndihmonin????...jo vetem do u prihesh hovi fqinjeve por edhe evropa kurve do friksohesh po te kishin qene nje trup i vetem shqiptaret qe nga Nishi e deri ne Arte!
ca thone kam fe ca thone kam dine
njani thote jam turk e tjetri latin
do thone jane greke, shkaj ca te tjere
por jena vllazen more te mjere
priftnijt me hoxhet ju kane mashtrue
me ju demue me ju poshtrue

te pakten nga ty pres drejtkuptim se kam pare plot jutube qe e njeh fort mire ceshtjen se si ortodoksi u quajt automatikisht greke e serbe, ndersa myslimani u quajt turke...edhe te dy kishin per gjuhe meme shqipen.

Kemi edhe dokumente qe mbreti Zoge ju dha shkollen turke camve mysliman,ndersa ne jug te shqiperis ju hapa shkolla greke shqiptarve ortodoks..
ata kane nje vije te qarte edhe te njohur kombetare, ne jemi thjesht nje mish mash.

Ndoshta sepse ka me se 500 vjet qe vazhdohet te ekzistojne Ahmet Zogollet e Edi ramat e Sali Berishat e Enver Hoxhat e Fatos Nanot e dreq me te bire mes nesh...jane po ata pashallare qe jane ne frone e taktiken dhe filozofine e vjeter "Perça e sundo" e njohin mire...prandaj Shqiperia ka nevoje per bije te ndjekin jo keta pashallare te kuq,blu a te bardhe e katrane...por per ata njerez qe kerkojne Bashkim dhe vetem Bashkim Kombetar ne ate toke qe na vuri Zoti qe kur lindi bota.
Keta duhet te jemi ne...jo ndjekes te nje ideollogjie fetare,politike apo klanore krahinore...qe na ben te jemi te zhveshur e lakuriqe ne mes te uqerve!
Image
Arta
Sun Member
Sun Member

Post by Arta »

Image
"I never gave anybody hell! I just told the truth and they thought it was hell."~Harry S. Truman
alfeko sukaraku
Sun Member
Sun Member

Mallakastrioti wrote:
alfeko sukaraku wrote:
Mallakastrioti wrote:P .jo ndjekes te nje ideollogjie fetare,politike apo klanore krahinore...qe na ben te jemi te zhveshur e lakuriqe ne mes te uqerve!
per te gjithe ata te verbuar qe e percajn kombin duke ndjekur ideologjit fetare e politike.

kjo eshte historia jone e pashkruajtur kurre:

kjo eshte themra e Akilit per shqiptaret..

pak jashte teme...nejse...kjo duhet te jete motoja qe duhet te ruajm si forum ne se duam ti sherbejm kombit me aq pak sa te mundemi.
Arta
Sun Member
Sun Member

Post by Arta »

Fundi i Bekim Fehmiut, gruaja: Trupi do digjet, sipas amanetit

Aktori ashtu në moshë të thyer ishte në banesën e tij në katin e nëntë në lagjen "Zvezdara". Rreth orës 15.30 ai ishte futur në dhomën e tij dhe në një moment djali i tij Hedoni kishte dëgjuar një krismë.

Vrapi në dhomën e aktorit, ka gjetur atë të shtrirë në krevat të mbuluar me gjak. Aktori i madh kishte shtënë me pistoletën e tij personale në gojë. Fillimisht ai kishte dhënë shenja jete, mirëpo disa minuta para ardhjes së ndihmës së shpejtë, ai ka ndërruar jetë. Mirëpo, se çka ka shtyer aktorin e madh që të ngrejë dorën ndaj vetes, akoma nuk dihet.

Ai atë ditë nuk ishte i hidhëruar dhe se askush nga familjarët nuk besonin se do ti ndodhte një tragjedi e tillë. Në shtëpi atë orë ishte djali i tij Hedoni, ndërsa gruaja Branka Petriç, kishte dalë në treg dhe në shëtitje. Lajmi për vetëvrasjen ishte përhapur për disa minuta kudo. Aktori i madh disa vite kishte probleme shëndetësore, ndërsa para katër muajve kishte përjetuar një sulm në zemër të lehtë. Kohëve të fundit ai ishte totalisht i izoluar dhe kohën e kalonte në shtrat.

Shumë rrallë dilte nga banesa. Bashkëshortja e Fehmiut, Branka Petriq një aktore e njohur, deklaroi se Bekimi ka bërë vetëvrasje në banesë rreth orës 14 deri 15, deri sa ajo ishte në qytet dhe se sipas saj ai për një kohë ka qenë i vetë izoluar, ka pasur disa probleme shëndetësore dhe psikike. Ajo tha se kremimi i trupit të tij (djegia e trupit) do të bëhet në Beograd, por ende nuk është caktuar data. "Kjo ka qenë dëshira e fundit e Bekimit", tha ajo.

Rebeli që braktisi skenën për shkak të terrorit serb

Nga viti 1987, kur në mënyrë demonstrative braktisi shfaqjen "Madame Kolontine" të Anete Playel, ku luante Leninin dhe Stalinin, në teatrin jugosllav të dramës, ai i dha lamtumirën aktivitetit artistik në Jugosllavi. Ai atëherë kishte shprehur pakënaqësi rreth tërheqjes, duke pohuar se e bën këtë akt për shkak të propagandës së egër antishqiptare e organizuar nga serbët.

Në vitin 2002 në Beograd u botua libri autobiografik i Bekim Fehmiut, "Shkëlqimi dhe trishtimi", në të cilin përshkruhet periudha që nga lindja e tij në Sarajevë e deri në regjistrimin në fakultetin e arteve dramatike në Beograd. Mirëpo libri ende nuk është botuar në shqip. Këto ditë e ka përfunduar edhe pjesën e dytë të dorëshkrimit të librit në fjalë në serbisht, dhe kap periudhën prej vitit 1956 e deri më sot.
Post Reply

Return to “Artikulli i ditës”