"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460
Ne se keta bandita holandez do te mbeshtesnin propoganden e vizave te Fazllo-Berishes juve nuk do te kishit shkruara ato qe shkruat?
Faleminderit per linkun!
"PO" do e shkruaj sa te kem jet, se nuk eshte dicka qe po sajoj une, apo po e them per kundervenje per hollanden, eshte dicka mese e vertet, dicka qe i takon historis se tyre, me viza pa viza per Shqiperin, ata ishin, jane, dhe do mbeten "PIRATA"
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!
E perse nuk e keni bere kete gje me pare sikur une qe kam shkruara se "Zhdukja e shqiptareve eshte projekt Europian" apo....
Wednesday, March 14, 2007
Na ka lene mendja ne shqiptareve?
Serbia nuk ka faj!!!
Kohet e fundit komuniteti nderkombetar shpalli Serbine te pafajshme ne lidhje me rolin e saj ne masakrat dhe spastrimet etnike te ndodhura ne Ballkan. Nuk na mbetet gje tjeter vetem te arsyetojme se viktimat e kane vrare, perdhunuar, plackitur vetveten... ose ashtu e meritonin.
Ky shperblim ju dha Serbise ne prag te tjetrit shperblim, mbetjes se Kosoves nen kthetrat e xhelatit serb.
Ky eshte qendrimi europian... Pra i trashi nga trute e kokes Milloshevici kish marre porosi qe te likujdonte, asimilonte shqiptaret. Puna duhej bere me ustallek, pa potere. Te trashit si i trashe qe ishte i hypi vetja ne qejf dhe ja nisi me dam-dame dhe dum-dume. Planit i doli boja ndaj dhe Milloshevici e hengri per te shpetuar planin qe eshte menduar te realizohet me paketen e Ahtisarit, ndersa ne shqiptaret duam ti bashkohemi BE-se. Sholle kepuce do te na i bejne lekuret. Me lekuren e kurrizit thone se behen daulle cilesore.
Kepuce me shumice me lekure njeriu.
Elada eshte pjese e BE-se dhe me lekuret tona do te beje kepuce. Keshtu thote marshi i ushtrise greke qe u be publike nepermjet nje video. Asgje per tu shqetesuar thote BE-ja me heshtjen e saj. Kepucet me te mira jane ato me lekure shqiptari. 100% lekure shqiptari, si pjesa e lartme dhe pjesa e poshtme, dhe ne shqiptaret duam ti bashkangjitemi BE-se.
Fallcodemokracia.
Vine europianet ne Shqiperi dhe blejne per interesa te tyre politikanet shqiptare. Ata, europianet vendosin rezultatin perfundimtar te votimit. Ata vendosin se kush do te behet president, kryeminister, deputet, prokuror... Ndaj Shqiperia vuan sepse politikanet do tu sherbejne atyre qe i sjellin ne pushtet (europianeve kepucberes) sepse votat e shqiptarit vidhen, manipulohen, blehen, mosperfillen dhe ne duam ti bashkohemi BE-se. Lekuren opinga kane per te na i bere.
A na ka lene mendja ne shqiptareve?
Traktorist ne kohe paqe, mbushes topi ne kohe lufte.
petritkola wrote:1-)E perse nuk e keni bere kete gje me pare 2-) sikur une qe kam shkruarase "Zhdukja e shqiptareve eshte projekt Europian" 3-) apo....
1-Me ke njohur/me njehe Ti mua qe me thua: e perse nuk e ke keni bere kete gje me pare?!
2-Ti ke menyren tende, qe shprehesh, une kam shkruajtur, une do vras, une do pres, jo te gjithe jemi njesoj, dikush flet me shume vepron me pak, dikush flet me pak vepron me shume!
3- apo.... c'far?!
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Ndoshta nuk te njof shume, por cdo gje qe ja zgjate jeten qofte edhe nje sekond rregjimit kriminal antishqiptar ne Tirane eshte nuk eshte e mirepritur nga ana ime.
Ashtu eshte, njerez te ndryshem, mendime te ndryshme, menyra te ndryshme.
Vizat, ambasada holandeze: Respektojmë vendimin e KE-së
TIRANE- Holanda respekton qëndrimin e Komisionit Europian lidhur me procesin e liberalizimit të vizave me Shqipërinë kanëbërë të ditur
burime diplomatike nga ambasada holandeze e akredituar në Tiranë, të cituara sot nga “Gazeta Shqiptare”.
Duke reaguar ndaj deklaratave të ashpra ndaj heqjes së vizave me Shqipërinë nga ana e një eurodeputeti holandez në Komisionin e Drejtësisë dhe Çështjeve të Brendshme në Parlamentin Europian, diplomatët e ambasadës Holandeze në Tiranë kanë konfirmuar se parlamentari Van der Stoep përfaqëson grupimin "Partia për Liri" në PE, por nuk flet ne emër të qeverisë Holandeze.
"Shtetet anëtare të BE-së nuk janë ende pjesë e diskutimit në lidhje me liberalizimin e vizave, ndërsa Mbretëria e Holandës do të përcaktojë pikëpamjen e saj në momentin kur Komisioni Evropian te japë këshillën tek Këshilli Evropian" - theksuan burimet diplomatike, citon sot Gazeta Shqiptare.
Ndërkohë Komisioni i Jashtëm i Parlamentit Europian miratoi dje projekt-rregulloren për heqjen e regjimit të vizave të paraqitur nga europarlamentarja Tanja Fajon.
Rregullorja, e cila, rendit Shqipërinë dhe Bosnje-Hercegovinën në listën pozitive të BE-së për heqjen e vizave u miratua me 43 vota pro, 3 abstenime dhe 2 kundër gjatë votimit në komision.
Dokumenti pritet të kalojë më 12 shtator në Komisionin Europian, më 15 shtator në Parlamentin Europian dhe më pas u dërgohet vendeve anëtare të BE-së. Ministrat e Brendshëm të bllokut pritej të japin verdiktin e tyre lidhur me propozimin në mbledhjen e 7-8 nëntorit në Bruksel dhe pas kësaj vendimi pritet të hyjë në fuqi para Krishtlindjeve. Ekspertët që "inspektuan" Shqipërinë gjatë verës së këtij viti vlerësuan se një pjesë e madhe e kushteve për heqjen e vizave është përmbushur, por se ende duhet bërë kujdes me sigurimin e pavarësisë së gjyqësorit dhe përgjimin e rrjeteve kriminale. Vlerësimet e tyre u paraqitën javën e kaluar para komisionit të drejtësisë dhe çështjeve të brendshme
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
petritkola...une te siguroj se je duke tejkaluar pesimizmin tend,me postimet e tua.Kishim deshire te na thuaje diçka me optimiste dhe te lutemi ndriçona ne kete aspekt,çfare thone profecite e tua ne kete drejtim?---kemi shprese ndopak ne shqipot apo do na rrembejne UFO-t te tere?.
Me e mira do te behet per ne shqiptaret edhe shume shpejt.
E pate sa shpejt na futen nen influnecen e NATO-s duke mos plotesuar asnje kriter?
Kjo ka nje arsye qe lidhet me te ardhmen e afert te shkelqyer te shqiptareve, por do te hidhen disa hapa te vogla ne drejtimin e duhur.
Keto gjera jane vendosur sikur u vendos i ashtuquajturi antarsim i Shqiperise ne NATO.
Levizje te lire per shqiptaret do te kete per ne USA.
Pavarsia e Dardanise eshte nje pallaver sikur kam shkruar une qysh ne diten qe u shpall e ashtuquajtura pavarsi e kushtezuar. (Shumica e shqiptareve jane dakrort me mua sot).
Bashkimi eshte Shpetimi dhe ai eshte i afert.
Kete vjesht dhe dimer do te kete ndryshime te verteta ne trojet shqiptare.
Do te kete pakez dhimbje? Ndoshta... por ne duhet ta minimizojme dhimbjen.
BRUKSEL - Bashkimi Europian do të kushtëzojë për vitet në vazhdim zgjerimin e tij me vendet që kërkojnë të anëtarësohen në të, kur dje ka ardhur një sinjal i qartë nga kancelarja e Gjermanisë, Angela Merkel, e cila i ka kërkuar zyrtarëve të Unionit që në BE të pranohet vetëm Kroacia dhe asnjë shtet tjetër. "Kroacia do të pranohet dhe asnjë tjetër pas saj".
Gjdo here ka deklarata te tilla Petro dhe gjdo here te kunderta , para ca muaj tha qe Greqia le ta leshon vullnetarisht Bashkimin Europjan , por qe sot akoma gjalle eshte prandaj mos e mer gjdo lajme aq serioz.
Last edited by Arbëri on Wed Sep 08, 2010 10:15 pm, edited 1 time in total.
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman
petritkola wrote:BRUKSEL - Bashkimi Europian do të kushtëzojë për vitet në vazhdim zgjerimin e tij me vendet që kërkojnë të anëtarësohen në të, kur dje ka ardhur një sinjal i qartë nga kancelarja e Gjermanisë, Angela Merkel, e cila i ka kërkuar zyrtarëve të Unionit që në BE të pranohet vetëm Kroacia dhe asnjë shtet tjetër. "Kroacia do të pranohet dhe asnjë tjetër pas saj".
Jane lajme te vjetra keto petritkola(ky lajm ka te pakten 5 apo 6 muaj me pare,mos me teper)---po e ndjekim perdite edhe ne shtypin---mos na kujto se jetojme ne boten e perrallave.Tani,ne me zor nuk duam te hyjme as ne Evrope dhe as ne ndonje lidhje tjeter interesash ekonomike (mendim personal ky),jo sepse jemi kunder ketij bashkimi interesaxhinjsh bankier siç eshte EU sot,por se pari duhet te hedhim dhe shkundim supesh gjumin letargjik qe na futen ideologjite kundershqiptare si ato marksiste-leniniste,komuniste e gjithe djajte e te bijte.Mendoj se je dakort ne kete pike,pasi vete thua qe je pro ndergjegjes shqiptare.Tani sa per batakòinje politikane qeveritare ata kane ekzistuar dhe ekzistojne jo vetem ne nje politike primitive siò eshte Ballkani---por i ke edhe ne te ashtuquajtuarat "Demokraci Perendimore"---merr fqinjin tone pertej brigjeve te Jonit e Adriaktikut,ku le per te deshiruar ky aspekt.Kur Europa te kete nje Kushtetute te vertete atehere mund te flasim per aspirata popujsh----te zgjuhemi nga pike se pari nga mpirja trunore qe fale disa antishqiptareve te djeshem (te fuqishem sot) e me tej do shohim e do bejme pyetje,ne se jemi gati per EU---apo do ndjekim rrugen e fqinjit tone Jugor?
Nuk jam antieuropian (por EU e sotshme nuk ka aspak nje linje te perbashket lidhur popujve qe aderojne,qe e perbejne---dhe kjo quhet Bashkim pa nje Kushtetute te mirefillte).
Vizat te hiqen dhe te ishin hequr sa me pare qe bijte te mund te perqafojne prinderit duke mos hasur gjithe ate burokraci mafjoze qe po ata te keshtuquajtur "te qyteteruar dhe njerezore" perendimor aplikojne kunder nje populli paqedashes si ne.
Gjerat jane ne kompleks dhe ne kompleks do te ndodhin, Greqia fillon protestat ne vjesht, e ne vjesht ka mundesi te fillojne protestat ne Shqiperi... e me tej.
Gjerat jane ne kompleks dhe ne kompleks do te ndodhin, Greqia fillon protestat ne vjesht, e ne vjesht ka mundesi te fillojne protestat ne Shqiperi... e me tej.
Mos valle po planifikoni ndonje 97 tjeter? Nese po, kesaj rradhe kemi ca surpriza per ju.
Juve keni te drejte.
Lajmi eshte i vjeter po aq muajsh, por e ka thene Merkel nga Gjermania dhe jo nje Fajona nga Sllovenia. Kuptohet pesha kohore e Gjermanise.
Pa Bashkim nuk ka te ardhme shqiptare.
Ashtu eshte. Turpi na ka mbuluar. Falen teritore shqiptare dhe shqiptaret nuk reagojne as me fjale, mua qe perpiqem te ndrgjegjesosje , disa me sulmojne.
Fatkeqsisht ose fatmirsht fakt eshte se nuk do te kete levizje te lire per momentin.
Personalisht nuk impresionohem nga BE.