"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Lapidari në Preshevë

Sillni artikullin më të fundit që ju ka bërë më shumë përshtypje diskutoni rreth tij, argumentoni qëndrimin tuaj.

Moderator: bardus

Arbëri
Universe Member
Universe Member

Re: Lapidari në Preshevë

Post by Arbëri »

“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman
Arbëri
Universe Member
Universe Member

Post by Arbëri »

Pas heqjes e lapidarit të dëshmorëve të UÇPMB-së në Preshevë , te njejten e kerkojne edhe lideret e partive sllave ne Maqedoni :
http://a1on.mk/wordpress/archives/88133
Vetem se duhet te keni .... qe te arrini ate deshire , dhe ato .... ju mungojne ;)
Prespar
Senior Member
Senior Member

Post by Prespar »

the first retaliation of a monument destroyed in serbian cemetery in Kllokot

According to KiM Radio, referring to the statement of the president of Kllokot (serb-majority municipalities in the vicinity of Viti), Sasa Mirkovic found near cemetery announces that it is "completely shocked by an act of vandalism."

"I expected something like this can happen ... but this is the worst that could happen. Here the dead do not rest," said Mirkovic.

Image
Arbëri
Universe Member
Universe Member

Post by Arbëri »

Prespar wrote:the first retaliation of a monument destroyed in serbian cemetery in Kllokot

According to KiM Radio, referring to the statement of the president of Kllokot (serb-majority municipalities in the vicinity of Viti), Sasa Mirkovic found near cemetery announces that it is "completely shocked by an act of vandalism."

"I expected something like this can happen ... but this is the worst that could happen. Here the dead do not rest," said Mirkovic.

Image
Reagime për lapidarin: Prishen 27 përmendore të varreve serbe në Kosovë

ë varrezat ortodokse serbe në fshatin Kllokot afër Vitisë janë rrënuar 27 përmendore mbi varreza, njofton radioja serbe nga Kosova, KiM.

Sipas njoftimit, në varreza gjenden pjesëtarët e Policisë së Kosovës të cilët po e bëjnë hetimin e ngjarjes. Kreu i Komunës së re të Kllokotit, Sasa Mirkovic, i cili jeton në afërsi të këtyre varrezave, deklaroi se është i shokuar me këtë kat vandal.

Informatën e ka konfirmuar edhe drejtori i radios lokale të Kllokotit, Nikola Stolic, i cili tha se “ka informata për rrënimin e varrezës” dhe se atje gjendet policia, transmeton Koha Net.

Lidhur me këtë ngjarje ka reaguar ashpër edhe Zyra për Kosovë e qeverisë së Serbisë, e cila ka kërkuar nga bashkësia ndërkombëtare që sa më parë t’i zbulojë dhe ndëshkojë aktorët e këtij akti vandal.
http://almakos.com/index.php?news=18119
Arbëri
Universe Member
Universe Member

Post by Arbëri »

“Koktej molotovi” në ndërtesën e komunës ilegale të Mitrovicës

Persona të panjohur sonte rreth orës 20.40 kanë hedhur në ndërtesën e komunës ilegale të Mitrovicës dy ‘koktej molotovi’, duke shkaktuar dëme të vogla materiale në këtë ndërtesë që gjendet afër urës së Ibrit.

Kryetari ilegal i Mitrovicës, Kërstimir Pantiq i ka thënë Tanjugt se incidenti ka ndodhur në prani të ushtarëve të KFOR-it, të cilët, sipas tij, pas që qytetarët kanë filluar të grumbullohen, janë larguar nga aty.

Pantiq ka thënë se katër automjete të KFOR-it, pas incidentit, janë tërhequr në pjesën jugore të Mitrovicës, duke shtuar se nga nesër këtë ndërtesë do ta ruajnë pjesëtarët e mbrojtjes civile serbe. (ORAinfo)
Arbëri
Universe Member
Universe Member

Post by Arbëri »

Protesta e Plisave per lapidarin ne Presheve

Plisat: Qeveri shko në veri, kallzo forcën me Serbi(VIDEO)

Image

“Qeveri shko në veri, kallzo forcën me Serbi, mos u boni ju tradhtarë se ju vret populli shqiptar”, kanë qenë vargjet në formë të këngës që i kanë përsëritur disa herë tifozët e Prishtinës, Plisat, gjatë aksionit të tyre të organizuar para Teatrit Kombëtar dhe ndërtesës së qeverisë së Kosovës në kryeqytet. Të indinjuar me heqjen e lapidarit, rreth 100 protestues kanë shprehur një mllef të madh ndaj qeverisë së Kosovës dhe asaj të Serbisë, duke i sharë më fjalët më ofenduese.

Motoja e protestës së Plisave ishte “Deri kur do të na poshtërojnë”.

Protesta e paralajmëruar dhe e filluar nga ora 18:00 ka përfunduar e qetë.

Video : http://almakos.com/index.php?news=18122
CERMENIKASI
Star Member
Star Member

Post by CERMENIKASI »

Prishen 27 përmendore të varreve serbe në Kosovë
Nuk asht pjesë e kulturës shqiptare me prek në varre edhe nëse janë të hasmit.
Jam Gegë por mos ma shajë kush Toskërinë!
Arbëri
Universe Member
Universe Member

Post by Arbëri »

Normal edhe une jam sikurse ti per varret , por shqiptaret kane kuptuar , se aty ku ka varre serbe , aty edhe shkruhen mbi varret e tyre gjera "historike" ose fyese per shqiptaret (Terrorista etj.) qe me pas te thojne na okupuat vendin , na maskruat ..
Njejte bejne edhe me Kisha , kudo qe jane keta , e ndertojne nje Kishe , pastaj behet toke e tyre historikisht .
Arbëri
Universe Member
Universe Member

Post by Arbëri »

Ambasadat amerikane dhe britanike në Beograd kanë shprehur keqardhje për vendimin e njëanshëm të Qeverisë së Serbisë për ta hequr monumentin e UÇPMB-së në Preshevë. Ndërkaq, kryeministri i Serbisë, Ivica Dacic, ka thënë se “ka mbaruar rrëfimi për monumentin në Preshevë”. Sipas tij, ai nuk ka shkaktuar krizë, por se ajo është shkaktuar “nga shqiptarët"...
http://www.telegrafi.com/lajme/dacici-p ... 28330.html
Sally
Galactic Member
Galactic Member

Post by Sally »

Mijëra shqiptarë protestuan në Preshevë (VIDEO)

“Mos rrej”! “Mos i bënë tjetrit atë që nuk do të ta bëjë ai ty”! “Mos mi shkel të drejtat e mia”!, “Mos luaj me gjakun tim”! “Mos fol në emër tim”!, “Mos mi prek dëshmorët”!, ”Mos ma ceno lirinë”!.

Ata protestuan në shenjë revolte ndaj veprimeve të fundit të qeverisë serbe e cila në mënyrë të dhunshme hoqi Pllakën Përkujtimorë në të cilën ishin shënuar emrat e 27 dëshmorëve të Kombit të UÇPMB-së ....

Nuk jam vrasës, jam student shqipëtar, vrava një tradhtar të Atdheut tim.
(Avni Rustemi)
Sally
Galactic Member
Galactic Member

Post by Sally »

Mediat e huaja për ngjarjet në Preshevë

Ngjarjet në Luginën e Preshevës lidhur me heqjen e lapidarit të UÇPMB-së në këtë komunë nga xhandarmëria serbe kanë tërhequr vëmendjen edhe të medieve të huaja.

Agjensionet botërore të lajmeve, Reuters e AFP kanë raportuar gjerësisht për ngjarjen e së dielës me shkrimet e tyre të shpërndara nëpër shumë media ndërkombëtare. Reuters shkruan se më shumë se 200 policë serbë të armatosur rëndë dhe të maskuar e hoqën lapidarin e gueriles shqiptare në jug të Serbisë, duke tentuar që t’i japin fund përplasjes e cila vë në pah tensionet ende prezent në rajon.

“Shqiptarët etnik i shohin guerilët si heronj. Serbia thotë ata janë terrorist”, shkruan Agjensioni, i cili më tutje përkujton fjalët e kryeministrit Serb Ivica Daçiç pas heqjes së lapidarit se “askush nuk është më i fortë se shteti”.Agjensioni francez i lajmeve, AFP, që në hyrje të artikullit thotë se heqja e lapidarit “rrezikon tensione në këtë zonë të Serbisë dhe prishjen e marrëdhënieve me Kosovën”.

AFP këtu ndërlidhet me kritikat dhe deklaratat e qeverisë së Shqipërisë dhe Kosovës, e cila në reagimin e saj tha se vendimi i qeverisë së Serbisë “seriozisht e rrezikon procesin e dialogut për normalizimin e marrëdhënieve midis Kosovës dhe Serbisë.

Pasi që përshkruan ngjarjen e heqjes ë lapidarit, AFP citon një banor shqiptar të Preshevës të ketë thënë se “ sot jeta e përbashkët ( e serbëve dhe shqiptarëve) në Luginën e Preshevës u vra”.

Për heqjen e lapidarit kanë raportuar edhe media të tjera botërore, ndër to edhe Aljazera në gjuhën angleze dhe Radio Evropa e Lirë, po ashtu në gjuhën angleze.

Edhe këto media konsiderojnë se tensionet mund të shpërthejnë në Luginë të Preshevës pas vendimit të qeverisë së Serbisë për heqjen e lapidarit. Këto media po ashtu përkujtojnë deklaratën e qeverisë së Kosovës se veprimi i Beogradit mund edhe të ndikojë negativisht në bisedimet midis Serbisë dhe Kosovës të ndërmjetësuara nga Bashkimi Evropian.
(Avni Rustemi)
Sally
Galactic Member
Galactic Member

Post by Sally »

Berisha: Ajo që ndodhi në Preshevë tregon se duhet të bashkohemi në një shtet, do rishikojmë marrëdhëniet me Serbinë

Gjatë mbledhjes së grupit parlamentar sot të PD-së, Berisha është ndalur edhe në heqjen e lapidarit nga ana e serbëve ditën e djeshme në Preshevë.

Ai ka thënë se ajo që ndodhi dje tregon urrejtjen që ekziston ndaj shqiptarëve dhe për këtë arsye, ai ka thënë se zgjidhja e vetme për shqiptarët është bashkimi në një shtet të vetëm. Sipas Berishës, nuk mund të pranohem veprime të tilla.

“Kombet e rajonit duhet ta shohin procesin e bashkimit të shqiptarëve, si një proces paqeje”, ka thënë Berisha.

Berisha ka thënë se komuniteti ndërkombëtar nuk duhet të mbajë qendrime të dyfishta me Serbinë. Ai tha se Shqipëria, pas aktit të djeshëm, do të rishohë marrëdhëniet me Serbinë.
(Avni Rustemi)
Sally
Galactic Member
Galactic Member

Post by Sally »

Viti, rrënohet lapidari partizano-çetnik!

Mijëra qytetarë dhe veteran të UÇK-së në Viti, të indinjuar me veprimin e shtetit serb, i cili dje hoqi nga Presheva lapidarin e dëshmorëve të UÇPMB-së, kanë rrënuar sot lapidarin e partizano-çetnikëve, i cili gjendej në parkun e qytetit të Vitisë.

Image
(Avni Rustemi)
Arbëri
Universe Member
Universe Member

Post by Arbëri »

Sally wrote:Viti, rrënohet lapidari partizano-çetnik!

Mijëra qytetarë dhe veteran të UÇK-së në Viti, të indinjuar me veprimin e shtetit serb, i cili dje hoqi nga Presheva lapidarin e dëshmorëve të UÇPMB-së, kanë rrënuar sot lapidarin e partizano-çetnikëve, i cili gjendej në parkun e qytetit të Vitisë.

Image
erix77
Star Member
Star Member

Post by erix77 »

CERMENIKASI wrote:
Prishen 27 përmendore të varreve serbe në Kosovë
Nuk asht pjesë e kulturës shqiptare me prek në varre edhe nëse janë të hasmit.
Demtimi i varreve te kujtdo qofshin eshte nje veprim shume shume i ulet,por fatkeqesisht ato varre nuk jane me varre por prej kohesh perdoren si guri kufiri prej pushtuesit serb.

Une jam kundra ketij veprimi por mendoj se ata njerez shkaterruan simbolet e shtetit serb ne Kosove dhe jo thjesht nje varr.
Dhe e bëmë me besa besën ja të rrojmë ja të vdesëm!

Ishte thënë prej Zotit që të nderohen armët e Shqipërisë!
Post Reply

Return to “Artikulli i ditës”