"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

A duhet te jemi kunder 100-Vjetorit te Pavaresise?

Sillni artikullin më të fundit që ju ka bërë më shumë përshtypje diskutoni rreth tij, argumentoni qëndrimin tuaj.
Post Reply

A duhet te jemi kunder 100-Vjetorit te Pavaresise?

PO
1
8%
JO
12
92%
Nuk e di
0
No votes

Total votes: 13

Eduart
Regular Member
Regular Member

Re: A duhet te jemi kunder 100-Vjetorit te Pavaresise?

Post by Eduart »

Zeus10 wrote:
JAM KUNDER 100 VJETORIT TË PAVARSISË
Shkruar nga: Eduart Thartori

Kush tha se historia jonë fillon me Ismail Qemalin?
Kush tha se historia jonë fillon me Lidhjen e Prizrenit?
Kush tha se historia jonë fillon me Skënderbeun?
Kush tha se historia jonë fillon me Nënë Terezën?

Nëse kjo do të ishte atëherë ne do të ishim kaq pak. Kaq të papërfillshëm. Do të ishim njerëz me bisht sic mundohet propaganda greke dhe serbe të na pasqyrojë në Europë.

Është si detyrim parësor i çdo presidenti amerikan që të lexojë testamentin e presidentit të parë të shtetit më të fuqishëm dhe më demokrat të botës, babait të kombit amerikan Sir, George Washington.
..............................................................
Në testament thuhet se George Washington ishte me prejardhje shqiptare nga nëna. [Nëna e tij Mary Ball në fakt ishte Marije Bala nga fshati Isniq i komunës së Deçanit.

.........................
..................................
..............................
....................

Diçka në lidhje me fenë e shqiptarit

Feja e shqiptarit nuk është Shqiptaria. (Ndryshe nga sa na imponojnë injorantët dhe të shiturit politikëbërës të Shqiptarisë). Por duke qenë kombi më i civilizuar i botës ata gjithmonë e kanë kuptuar se lidhjet me Zotin, Krijuesin janë një shenjë e ngritjes njeriut në një gradë më të lartë se kafshët.
Shqiptarët (Ilirët, Arnautët, Arbëreshët) duke qenë më të qytetëruar, i kanë përkrahur gjihmonë mesazhet hyjnore duke filluar që nga ato më të vjetra e deri tek më të fundit, Mesazhi i Jezusit (Krishterimin) dhe së fundi përfeksionimin e këtij mesazhi hyjnor Islamin.
Prandaj le të heshtin gojët e këqija që duan të vejnë në dyshim zgjedhjen e stërgjyshërve tanë ilirë dhe arbëreshë e arnautë. Sepse me këtë propagandë të ndyrë, ata ofendojnë intelektin më të lartë të qytetërimit botëror. Intelektin shqiptar.
Nuk po dua të zgjatem më shumë, sepse një analizë e tillë kërkon libra dhe historian të specializuar por dhe objektivë që të përfshihen në këtë debat. Gjithsesi besoj se një ilir që jetonte 12 mijë vjet më pare, nëse do të vinte në kohët tona do t`a merrnim vsh dhe do na merrte vesh me gjuhën tonë shqipe.
[b]Ja pse mendoj se të festosh 100 vjet ... ërore.[/b]
Shqipëria jonë nuk ka 100 vjet që ekziston, ajo është mëma e kulturës dhe civilizimit më të lashtë
Vecse për këtë shkrim i detyrohem një falenderim të veçantë Profesor Dr. Shkëlzen Kadriut (dr. i shkencave të së Drejtës), i cili më frymzoi dhe më orientoi në gjetjen e materialeve për referenca.

Shkruar nga: Eduart Thartori
Z. Eduart, nuk deshiroj qe ti marresh debatet tona si sulme personale, as ti marresh ato si nje mundesi tonen, per te shprehur dufin ndaj fese qe ti adhuron. Gjithe ky diskutim, lindi sepse artikulli qe ke shkruar, nuk ka nje linje llogjike. E fillon me disa pyetje, qe asnjeri nuk i pretendon. Asnje nuk pretendon, qe historia shqiptare fillon me I.Qemalin, Kastriotin apo Nene Terezen. Hidhesh me pas tek nena e nje presidenti amerikan, kalon me pas tek kryeministrat e Turqise, perandorise bizantine, iliret, pellazget, egjyptianet, jep nja 2-3 etimologji fjalesh ndoshta te gabuara dhe ne fund, i pergjigjesh nje pyetje, ne menyren qe deshiron ti, nje pyetje qe je i vetmi qe e shtron, por e paraqet sikur eshte shtruar prej te gjithe shqiptareve.
Ne ate artikull, nuk ka asnje argument, qe te na thote pse nuk duhet ta festojme ate pervjetor, megjithese ti je i vetmi qe shtron kete pyetje per diskutim. Dita e pavaresise se Shqiperise, 100-vjetorin e te ciles duam me gezim ta festojme, nuk eshte dita e fillimit te historise se Shqiperise, por eshte dita kur shqiptaret per here te pare ne historine e tyre, vendosen te krijojne nje shtet, qe do te drejtohej prej vete atyre. Nuk do te ishin "vellezerit" muslimane turqe, apo kineze, apo persiane, ata qe do te udhehiqnin kete shtet, qe shqiptaret shpallen, as "vellezerit" e krishtere, greke apo serbe, por shqiptare dhe gjak shqiptaresh, me fe dhe nga krahina te ndryshme. Ky eshte nje bashkim, ku e ku me i madh se ai qe predikoni ju, qe i gjen vellezerit e tu shpirterore dhe ne Kine apo Indi. Ata nuk jane vellezerit e tu, sepse jane muslimane, por sepse kane te njejtin krijues, megjithese te njejtin krijues kane dhe njerezit e besimeve te tjera, qe ti heziton ti quash vellezer shpirterore, sepse per ju me e rendesishme eshte feja sesa vete Zoti, te cilin ju rralle e therrisni keshtu, sepse preferoni ta therrisni ate, ne emrin me te cilin ai therritet ne nje gjuhe shume te ndryshme nga shqipja.
E pra ti nuk e njeh Skenderbene, si gure referimi ne historine tone, por eshte ai Skenderbe qe pervecse perjetesoi luftetarin shqiptar, solli tek ne simbolet e te pareve tane, dhe deshmoi per ta:

Image

duke realizuar keshtu lidhjet e nevojshme, per historine e races sone. Keto lidhje u munduan te zhbenin hordhite e sulltanit "paqesor", qe per peseqinte vjete ja doli ta mbaje popullsine e Arberit ne kufijte e nje milionit, ndersa kombet e tjera ndergjegjesoheshin dhe rriteshin shumefish. Ne fund keta sundimtare muslimane, e nxorren vendin tone ne treg dhe me copat e tij siguruan veten e tyre.

Z.Zeus !

Kthehuni me lart dhe shikoni pergjigjen qe i kam dhene z. Barbudus, pak me lart. Mendoj se i jep pergjigje edhe replikes tuaj ne lidhje me ceshtjen e artikullit tim. Nuk po dua te perseris te njejtat gjera qe i kam thene me siper.

respekte
Eduarti
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member

Post by Mallakastrioti »

Shqiptarët ishin themeluesit e shtetit më të fuqishëm të lindjes, Bizantit (Shqip: Bizant = Buzë anës, së gadishullit Ballkanik)

Ku mbeshtetesh ti Z. Eduart ne kete thenien tende qe Bizant do te thote "Buze anes"? Kerkoj disi shpjegim lidhur kesaj qe ti pohon pasi referencat e para lidhur ketij emri apo emertimi jane hedhur pikerisht ne forumin Arberiaonline.com bazuar ne referenca historiko-gjuhesore, referenca qe ti nuk i sjell aspak ne shkrimin tend.

http://www.arberiaonline.com/viewtopic. ... 640#p33640

Image
Image
bardus
Star Member
Star Member

Post by bardus »

Besoj se kjo bisede e historianit te njohur shqiptar Pellumb Xhufi, mund ti sherbeje pak kthjellimit te situates ne trojet e Arberit gjate pushtimit shekullor osman .Z.Xhufi e ben te qarte se arberit gjate gjithe historise se pushtimit osman nuk u nenshtruan dhe per me teper mund te them se nuk i konsideronin vellezer osmanllinjte sic e permend z.Thartori prandaj ata qindra mijra arberesh nuk lane memedheun pa aresye dhe vajten ne Itali.

PËLLUMB XHUFI: 4000 DOKUMENTA PËR SHQIPTARËT NË ARKIVAT VENECIANE

..Bëhet fjalë për rreth 4 mijë dokumente, një pjesë e të cilëve sjellin të dhëna ekskluzive, ndërkohë që të tjerët konfirmojnë apo rrëzojnë në mënyrë bindëse teza e pohime të mbrojtura deri më tash nga historiografia shqiptare dhe ajo e huaj. Pra, vlera e tyre është gjithashtu e çmuar.

Edhe pa to, janë shkruar e botuar dokumenta e studime jo të pakta për periudhën 1500-1700, të cilat dëshmojnë se Shqipëria vazhdoi, edhe pas Skënderbeut, të jetë vatra e ndezur e rezistencës antiosmane.

Natyrisht sjell të dhëna të reja, ndonjëherë edhe lapidare, si p.sh. atë të një Ambasadori të Venedikut në Stamboll, i cili në vitet e shkëlqimit më të madh të Perandorisë osmane, shek. XVI, i shkruante Senatit se “në gjithë Turqinë evropiane, Shqiptarët janë të vetmit që luftojnë kundër Turkut”. Atë kohë, shqiptarët, që nga Tivari e deri poshtë në Paramithi e Margëlliç, u përfshinë në një varg kryengritjesh antiosmane, që shtrihen kohësisht deri në prag të krijimit të pashallëqeve të mëdha, në fund të shek. XVIII.

Në 1625, një misionar i Vatikanit, që raportonte për një përleshje të banorëve të Progonatit, në Labëri, me ushtrinë osmane, shprehte habinë e tij, se si ishte e mundur që në këtë vend “turqit luftonin kundër turqve”!

Sot, kur po bëhet gjithshka për të hequr nga analet e historisë sonë kombëtare apostuj të shqiptarisë, si Abdyl Frashërin, Ismail Qemalin, Dom Nikollë Kaçorrin, Fan Nolin e Luigj Gurakuqin dhe kur po pompohen antikrishtët e tradhëtive dhe të ndarjeve kombëtare, ia vlen që të paktën të rinjtë të mësojnë se si, p.sh., në vitet 1620 qytetarë të Vlorës ishin ndër organizatorët e kryengritjeve në malësitë e Tivarit, dhe se si luftëtarë nga Ulqini, në 1735, erdhën enkas dhe luftuan në Margëlliç kundër osmanëve, në krah të kryengritësve çamë.

http://www.pashtriku.org/?kat=60&shkrimi=616
Socio
Star Member
Star Member

Post by Socio »

Po, Po... Bardus, kemi njohuri te thella te gjithe atyre lufterave ... te ''TURQEVE'' kunder TURQEVE ...

Perceptimi i tille nuk ka pushuar se na diskriminuari sot e 500 vjet ...

Por, te lutem, mos ma qel gojen ma shume se frigohem do del historia e vertete e popullit shqiptar ne shesh.

P.S. Ato kryengritje nuk i kane bere shqiptaret e besimit Islam te ndihen me pak myslimane e as ''evropianet'' me te mire ndaj nesh.

Ta lexojme Thartorin njehere pasi eshte mysafir.
One cannot and must not try to erase the past merely because it does not fit the present
Eduart
Regular Member
Regular Member

Post by Eduart »

Z. Zeus !

Gjuhetaret dhe antropologet kane venosur nje parim per te pare origjinen e fjaleve qe kane te bejne me ilirishten (shqipen e sotme)
Parimi eshte qe fjala duhet te ndahet ne dy rrokje dhe nese ka kuptim ne shqip atehere origjina eshte prej kesaj gjuhe. Shume fjale te huaja nuk kane asnje lloj kuptimi ne gjuhen ku perdoren por vetem ne gjuhen origjinale te tyre.
I tille eshte edhe termi
SIGURI.
Fjala qe perdoret ne shumicen e gjuheve te botes.
Sipas parimit te dy rrokjeve kjo fjale behet SI+GURI dhe vetem ne kete menyre del ne pah origjina e saj e paster ilirishte.
edhe Bizant po te perdoret ne kete parim mund te themi BUZ+ANE dmth anet Gadishullit Ballkanik. etj etj..
Ndoshta une jam nje enderrimtar, por nuk jam i vetem (John Lennon)
Sally
Galactic Member
Galactic Member

Post by Sally »

Eduart wrote:Z. Socio!

Pergjigja ime eshte PO
Islami e ka kete tolerance. Nuk mund te kuptohej Kurani nese nuk do ishte perkthyer ne Shqip. MAdje edhe cdo lutje (Jo adhurimet) qe i drejtohet Zotit. Mundesh tia besh kete ne gjuhen shqipe dhe te jesh i sigurte se Zoti do ta panoje nese zemra eshte e paster.
Madje Allahu i madheruar tregon se nder mrekullite e tij eshte qe i ka bere kombet te flasin gjuhe te ndryshme.
Dhe nese Islami do e kishte ndaluar cdo gjuhe tjeter (madje edhe kulturat) ne venet ku shkonte atehere une dhe ti nuk do flisnim sot ne gjuhen shqipe, por arabisht. Sepse 500 vjet jane te mjaftueshme per ta shfarosur nje kulture, nje komb dhe nje gjuhe. por ja qe fakti tregon se Islami ka qene aq tolerant sa ta respektoje gjuhen dhe kulturen e kombit ku shkon..

Thashe jo adhurimet, sepse Adhurimet jane ceshtje qe ka te beje me origjinalin. Sic e dini Kurani ne Shqip e ruan gjithmone edhe pasazhin ne Arabisht ne te njejten faqe. Kjo behet per tu ruajtur originali i tij sepse perkthimi asnjehere nuk mund te jape teresisht kuptimin e origjinalit.
Madje po ju them nga pervoja ime se nje ajet Kurani qe eshte ne arabisht mund te kete me se paku kater ose pese menyra komentimi (edhe pse ne shqip ka ardhur vetem nje menyre (ajo qe ka zgjdhur perkthyesi si me te pershtateshme) por per ate qe deshiron te hulumtoje me thelle ne Kuran atehre i duhet te mesoje gjuhen arabe qe te zbuloje me thelle ne kuptimet e Kuranit dhe adhurimeve te tjera originale ashtu si kane zbritur.
Pra perkthimi eshte thjesht lehtesim paraprak per tu njohur me Kuranin dhe Islamin dhe jo per te njohur te gjithe Islamin (Kjo thjesht per faktin se teknikisht eshte e pamundur)

me respekt
Eduarti

Sulltani firmos shfarosjen e plotë të popullsisë shqiptare...

Dhunimet e grave shqiptare nga ana e osmanlinjeve me fjalët “Allahu Akber”?

Kosovë. Viti 1690. Një nga vitet më të zeza për shqiptarët e Kosovës. Sulltani vendos t’i japë fund një herë e mirë kryengritjeve dhe mosbindjes së shqiptarëve të Kosovës ndaj dhunës osmano-islamike. Sulltani firmos shfarosjen e plotë të popullsisë shqiptare të Kosovës. Për këtë qëllim, ai sjell nga Krimea një ushtri të madhe tartarësh të udhëhequr nga Nuredini, një nga bijtë e Hanit të Krimesë. Trupat tartare së bashku me ato turke vërshojnë në Kosovë duke mos lënë asgjë të gjallë.

Krahinat jugore, perëndimore e lindore të Kosovës bëhen shkrumb e hi, nën thirrjet ‘allahu akbar’ dhe ‘vdekje shqiptarëve,’ thirrje që do të përsëriten rregullisht gjatë gjithë ciklit 600 vjeçar të sundimit osmano-islamik në trojet shqiptare. Në librin e historianit britanik Noel Malcolm kjo ngjarje tragjike përshkruhet në detaje. Tragjedia është kaq e madhe dhe masakrat kaq të tmerrshme saqë përfaqësuesi i qeverisë britanike në Edirne, shkruan se tartarët i shkaktuan një dëm shumë të madh popullsisë së Kosovës, nga e cila ndoshta nuk do ta marrin kurrë veten, ose të paktën për një kohë shumë të gjatë. Prishtina, Vuçiterna, Peja, Trepça, Prizreni, e shumë krahina të tjera kanë mbetur plotësisht të boshtasura.

Vetëm nga fundi i i shekullit të 19-të, (pas plot 200 vitesh), qytetet e Kosovës do të fillojnë ta rimarrin veten nga kjo katastrofë, dhe numri i popullsisë do të arrijë përsëri në nivelet e para viteve 1690 (Një histori e shkurtër e Kosovës, f177). Nuk ka të dhëna të sakta se si u ripopullua Kosova pas shfarosjes së pjesës më të madhe të popullsisë shqiptare, por ndoshta këtë mund ta dijë Hashim Thaçi, vëllai i nipit të sulltanit, dhe gjithashtu mund ta dijë edhe kryetari i bashkësisë islame të Kosovës, Naim Tërnava, i cili feston 600 vjetorin e pushtimit osmano-islamik të Kosovës, dhe lutet për shpirtrat e sulltanëve që masakruan pa mëshirë shqiptarët” nga shkrimi i Z D. Gracioni në ZSH.

Turqit dhe Greket kundër gjuhës Shqipe!! - Gjuha Shqipe nën kthetra!

Turqit votuan ligjin e ndalimit perfundimatar te gjuhes shqipe me 31 maj 1779, nga Abdülhamid I, qe precizonte mbrojtjen e gjuhes greke nga perandoria osmane dhe ndalimin e gjuhes Shqipe.

Pyetja shkon per Socion..

Thjeshte vetem per miqesine ose komunikimin qe kemi pasur ketu ne forum plot 3 vjet gati.
Si mund ti heshtesh per kete gje Socio, Ju keni qene nje nga ata ku ketu ne forumi keni ndihmuar gjithashtu ne shume tema per te zbardhur historine e harruar te popullit tone. Mos valle kjo ndihme ishte vetem per propagandat greko/serebe, dhe asaj osmane jo?
Last edited by Sally on Sat Sep 01, 2012 1:06 pm, edited 5 times in total.
Nuk jam vrasës, jam student shqipëtar, vrava një tradhtar të Atdheut tim.
(Avni Rustemi)
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member

Post by Mallakastrioti »

Socio wrote:Po, Po... Bardus, kemi njohuri te thella te gjithe atyre lufterave ... te ''TURQEVE'' kunder TURQEVE ...

Por, te lutem, mos ma qel gojen ma shume se frigohem do del historia e vertete e popullit shqiptar ne shesh.

P.S. Ato kryengritje nuk i kane bere shqiptaret e besimit Islam te ndihen me pak myslimane e as ''evropianet'' me te mire ndaj nesh.

Mire se kthehesh Socio ne kete Forum (prej te cilit u largove pa arsye, apo ndoshta per arsye qe vetem ti i di, sepse ndoshta ishin kunder vijes tende islamo-xhihadiste).
Me te vertet personalisht Socio, çuditem pasi te kam konsideruar te nje niveli me te larte se sa te kesh rene kaq ulet duke i bere iso nje pseudo-hoxhe-kleriku te veteshpallur si dhe pseudo-historiani qe lidhur rregullave si duhet paraqitur historia nuk e ka aspak haberin.
Besoj se pak a shume na njeh te gjitheve qe nuk do ju lejojme ne "fushaten tuaj islame" te felliqni ne kete forum!
Mire se kthehesh Socio ne fushaten tende kunder niperve te Kastriotit. Perhere ai Kombi yne ka lindur Ballaban pashe sikurse Hamza , por lind perhere edhe Kastriota!
Image
Eduart
Regular Member
Regular Member

Post by Eduart »

Sally wrote:
Eduart wrote:Z. Socio!

Pergjigja ime eshte PO
Islami e ka kete tolerance. Nuk mund te kuptohej Kurani nese nuk do ishte perkthyer ne Shqip. MAdje edhe cdo lutje (Jo adhurimet) qe i drejtohet Zotit. Mundesh tia besh kete ne gjuhen shqipe dhe te jesh i sigurte se Zoti do ta panoje nese zemra eshte e paster.
Madje Allahu i madheruar tregon se nder mrekullite e tij eshte qe i ka bere kombet te flasin gjuhe te ndryshme.
Dhe nese Islami do e kishte ndaluar cdo gjuhe tjeter (madje edhe kulturat) ne venet ku shkonte atehere une dhe ti nuk do flisnim sot ne gjuhen shqipe, por arabisht. Sepse 500 vjet jane te mjaftueshme per ta shfarosur nje kulture, nje komb dhe nje gjuhe. por ja qe fakti tregon se Islami ka qene aq tolerant sa ta respektoje gjuhen dhe kulturen e kombit ku shkon..

Thashe jo adhurimet, sepse Adhurimet jane ceshtje qe ka te beje me origjinalin. Sic e dini Kurani ne Shqip e ruan gjithmone edhe pasazhin ne Arabisht ne te njejten faqe. Kjo behet per tu ruajtur originali i tij sepse perkthimi asnjehere nuk mund te jape teresisht kuptimin e origjinalit.
Madje po ju them nga pervoja ime se nje ajet Kurani qe eshte ne arabisht mund te kete me se paku kater ose pese menyra komentimi (edhe pse ne shqip ka ardhur vetem nje menyre (ajo qe ka zgjdhur perkthyesi si me te pershtateshme) por per ate qe deshiron te hulumtoje me thelle ne Kuran atehre i duhet te mesoje gjuhen arabe qe te zbuloje me thelle ne kuptimet e Kuranit dhe adhurimeve te tjera originale ashtu si kane zbritur.
Pra perkthimi eshte thjesht lehtesim paraprak per tu njohur me Kuranin dhe Islamin dhe jo per te njohur te gjithe Islamin (Kjo thjesht per faktin se teknikisht eshte e pamundur)

me respekt
Eduarti

Sulltani firmos shfarosjen e plotë të popullsisë shqiptare...

Dhunimet e grave shqiptare nga ana e osmanlinjeve me fjalët “Allahu Akber”?

Kosovë. Viti 1690. Një nga vitet më të zeza për shqiptarët e Kosovës. Sulltani vendos t’i japë fund një herë e mirë kryengritjeve dhe mosbindjes së shqiptarëve të Kosovës ndaj dhunës osmano-islamike. Sulltani firmos shfarosjen e plotë të popullsisë shqiptare të Kosovës. Për këtë qëllim, ai sjell nga Krimea një ushtri të madhe tartarësh të udhëhequr nga Nuredini, një nga bijtë e Hanit të Krimesë. Trupat tartare së bashku me ato turke vërshojnë në Kosovë duke mos lënë asgjë të gjallë.

Krahinat jugore, perëndimore e lindore të Kosovës bëhen shkrumb e hi, nën thirrjet ‘allahu akbar’ dhe ‘vdekje shqiptarëve,’ thirrje që do të përsëriten rregullisht gjatë gjithë ciklit 600 vjeçar të sundimit osmano-islamik në trojet shqiptare. Në librin e historianit britanik Noel Malcolm kjo ngjarje tragjike përshkruhet në detaje. Tragjedia është kaq e madhe dhe masakrat kaq të tmerrshme saqë përfaqësuesi i qeverisë britanike në Edirne, shkruan se tartarët i shkaktuan një dëm shumë të madh popullsisë së Kosovës, nga e cila ndoshta nuk do ta marrin kurrë veten, ose të paktën për një kohë shumë të gjatë. Prishtina, Vuçiterna, Peja, Trepça, Prizreni, e shumë krahina të tjera kanë mbetur plotësisht të boshtasura.

Vetëm nga fundi i i shekullit të 19-të, (pas plot 200 vitesh), qytetet e Kosovës do të fillojnë ta rimarrin veten nga kjo katastrofë, dhe numri i popullsisë do të arrijë përsëri në nivelet e para viteve 1690 (Një histori e shkurtër e Kosovës, f177). Nuk ka të dhëna të sakta se si u ripopullua Kosova pas shfarosjes së pjesës më të madhe të popullsisë shqiptare, por ndoshta këtë mund ta dijë Hashim Thaçi, vëllai i nipit të sulltanit, dhe gjithashtu mund ta dijë edhe kryetari i bashkësisë islame të Kosovës, Naim Tërnava, i cili feston 600 vjetorin e pushtimit osmano-islamik të Kosovës, dhe lutet për shpirtrat e sulltanëve që masakruan pa mëshirë shqiptarët” nga shkrimi i Z D. Gracioni në ZSH.

Turqit dhe Greket kundër gjuhës Shqipe!! - Gjuha Shqipe nën kthetra!

Turqit votuan ligjin e ndalimit perfundimatar te gjuhes shqipe me 31 maj 1779, nga Abdülhamid I, qe precizonte mbrojtjen e gjuhes greke nga perandoria osmane dhe ndalimin e gjuhes Shqipe.

Pyetja shkon per Socion..

Thjeshte vetem per miqesine ose komunikimin qe kemi pasur ketu ne forum plot 3 vjet gati.
Si mund ti heshtesh per kete gje Socio, Ju keni qene nje nga ata ku ketu ne forumi keni ndihmuar gjithashtu ne shume tema per te zbardhur historine e harruar te popullit tone. Mos valle kjo ndihme ishte vetem per propagandat greko/serebe, dhe asaj osmane jo?

Znj. Sally. Referencat ju lutem ?
Socio
Star Member
Star Member

Post by Socio »

Sally wrote:Pyetja shkon per Socion..

Jo, Sally, nuk kam heshtur. Ishin pikerisht keto genjeshtra te gatuara qe me detyruan te nderhyj dhe ti terhjek vemendjen Zeusit e te tjereve.

Jane genjeshtra Sally, JANE GENJESHTRA, MOS BIR NE GRACKE !
One cannot and must not try to erase the past merely because it does not fit the present
Socio
Star Member
Star Member

Post by Socio »

Mallakastrioti wrote:
Socio wrote:Po, Po... Bardus, kemi njohuri te thella te gjithe atyre lufterave ... te ''TURQEVE'' kunder TURQEVE ...

Mire se kthehesh Socio ne kete Forum (prej te cilit u largove pa arsye, apo ndoshta per arsye qe vetem ti i di, sepse ndoshta ishin kunder vijes tende islamo-xhihadiste).
Me te vertet personalisht Socio, çuditem pasi te kam konsideruar te nje niveli me te larte se sa te kesh rene kaq ulet duke i bere iso nje pseudo-hoxhe-kleriku te veteshpallur si dhe pseudo-historiani qe lidhur rregullave si duhet paraqitur historia nuk e ka aspak haberin.
Besoj se pak a shume na njeh te gjitheve qe nuk do ju lejojme ne "fushaten tuaj islame" te felliqni ne kete forum!
Mire se kthehesh Socio ne fushaten tende kunder niperve te Kastriotit. Perhere ai Kombi yne ka lindur Ballaban pashe sikurse Hamza , por lind perhere edhe Kastriota!
Nuk jam kthyer, Mallakastrioti, vetem nga keqardhja e madhe kam nderhyr. Nuk do e bej me. Te premtoj. Dhe te lutem mos mu drejto me me Socio, por vetem me 'Xhihadist', jemi mesuar tashme me kete emer. A nuk e more nje mesim nga 'Arberi' edhe sa te tjere do te duhen o i gjori Mallakaster ?!!
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member

Post by Mallakastrioti »

I gjori une? E ke gabim pasi ne dy rastet (meje dhe teje) duhet te shohesh disi me mire vetveten, si njeri jo-koerent e mbi te gjitha dy-ftyresh. Mos kerko te mbrohesh mbas rastit te nje moderatori, pasi ai djalosh te pakten ka zemren e bardhe si qelibar.
Po ke te drejte, disa individe ambigue si ty jane mesuar me fjalen "xhihadist", por kam pershtypjen se nuk do mund ta ndryshoni historine aspak.
A diçka tjeter, flamuri qe nderojne shqiptaret eshte ai i Kastriotit ne mos gaboj. Nuk mund te tregohemi hipokrita. Ne njeren ane te nderojme flamurin e familjes se Kastriotit e ne anen tjeter te kerkojme ta nenvlehtesojme apo sulmojme Kastriotin! Do beje mire te zgjidhje ne cilen ane qendron, ne neo-otomanizmin apo shqiptarine, Nuk ka rruge te mesme Socio-(ne se te pelqen xhihadisti po e shtoj edhe kete) dhe historine nuk mund ta ndryshoni me pallavra osmane!
Image
Rina
Honored Member
Honored Member

Post by Rina »

Nuk e di pse duhet te kemi ndonje lloj simpatie per keta mongolet magjupe otomane, se fundja pushtues kane qene. Mos te behemi si do minuka servile qe i gezohemi si miushe nje pushtuesi "me te mire" (nese mund te themi keshtu ?) meqe pushtues paraprak ishte me i keq.

Dhe, nuk kane qene vetem shqiptaret ne ate perandori. Mos harroni edhe rolin e sllaveve dhe popujve tjere ne te. Une do tua permendi vetem njefare Sokollu Mehmet Pasha, Mehmet Pasha Sokolovic, bir i shkines, Vezir i Madh, qe ua sha shkjeve Patriarkanen e Pejes dhe e moren primat religjioz ne Kosove permes tij, i martum me mbesen a bijen e ketij Sulejmanit te Madhersishem qe e ka sill ne gisht ni sllave Rozana (e njohur tek masat mbarepopullore si Hyremja -haha- ). Magjupe te perzim me shkje (lloj tjeter magjupesh keta).

Turq e shkje ni fare jane per mos me thone me ndryshe, se spo du me banalizu temen!

Sen skane dallim prej shkjeve, vec metodat e pushtimit i kane pase ma dinake. Popull TUM!
Sally
Galactic Member
Galactic Member

Post by Sally »

Socio wrote:

Jo, Sally, nuk kam heshtur. Ishin pikerisht keto genjeshtra te gatuara qe me detyruan te nderhyj dhe ti terhjek vemendjen Zeusit e te tjereve.

Faleminderit per sqarimin Socio, gjithashtu edhe per keshillen.

Po kjo per mua nuk eshte gracke, por eshte foleja ime, them qe eshte foleja ime sepse ne kete forum kam qene e lire te mbroj historine e popullit time nga cdo kush qe e ka cenuar ate ( si ne te shkuaren edhe ne te sotmen ) si nga idete politike ashtu edhe ato fetare. Dhe askush nuk me ka fshire nje material, qofshin politike me demokratet - socialistet, qofshin fetare me katoliket - orthodokset - cifutet - muslimanet (islamist).

Pra perderisa me kan lejuar nje gje te tille do te thote qe jam ne folen time, sepse qellimi ime eshte te mbroj ate qe na kane lene te paret tane (si nje mbese shqiptare) dhe jo te ndjek udhen e nje politike apo te nje besimi fetar. E di eshte e veshtire te jem kundra te gjitheve, por me pelqejne veshtiresit dhe do vazhdoj kete rruge.

Per kohen qe kemi kaluar ne kete furum, te uroj gjithe te mirat.
Nuk jam vrasës, jam student shqipëtar, vrava një tradhtar të Atdheut tim.
(Avni Rustemi)
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member

Post by Zeus10 »

Socio wrote:

Socio, une ne cdo moment te jetes reflektoj per gabimet e mundshme dhe degjoj me vemendje opinionet e te tjereve, pavaresisht nga kush ato vijne. Vura re, qe ju ishit shume sensitiv ne çeshtjen e fese muslimane dhe i konsideruat objeksionet tona, si sulme ndaj saj. E verteta eshte, qe ne jemi te vetedijshem, per dobine e madhe, qe ajo ka luajtur per ceshtjen kombetare dhe kjo do te ishte arsye e mjaftueshme, qe ne te mos ndermernim, asnje sulm kunder saj, ashtu sic pandehet ju. Po ashtu, ne nuk mund te fyejme miliona besimtare shqiptare, qe besojne ne te, pa folur per miliarda njerez te tjere, jashte Shqiperise. Duke respektuar sensibilitetin tuaj, nga ana tjeter dhe ne deshirojme, qe ju te respektoni sensibilitetin tone, per rreziqet qe i kanosen njerezve tane, nga indoktrinimi i skajshem, qe financohet nga klanet e fuqishme, ne shkretetirat e Arabise, qe kane per qellim te vellazerojne me shume, nje musliman shqiptar me ate kinez, se sa te njejtin musliman shqiptar, me vellaun e natyrshem shqiptar te krishtere. Ceshte e verteta, kjo synohet dhe nga ana e Kishes, por ti je i vetedijshem, se sa kemi luftuar bashke me ty, ne kete forum, kunder ketij fenomeni. Prandaj, mua me duket, se perdorni dy standarte ne gjykim, qe burojne nga qasja e ndryshme, per ceshtje ne thelb te njejta. Shpresoj, ta gjykosh ftohte analizen time.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing
Patush
Grand Star Member
Grand Star Member

Post by Patush »

Fakti eshte se mjerimi i Shqipnise dhe Shqiptareve ishte merite e baballareve tuaj ''mysliman'' qe kishin xane pozita ne perandorin osmane! Ishin ato bashke me ushtrit e tyne te perbam me Shqiptare te se njejtes fe te cilet ushtronin dhune dhe shtypnin gjdo perpjekje per pamvaresi Vetem atehere kur baba dovleti i la trojet tona te cungume ne meshire te serbit the grekut u qune Shqiptaret e fese myslimane ne lufte per pamvaresi! Perpara braktisjes qe perandoria osmane i bani trojeve tona 99% e Shqiptare te kesaj feje deshironin te ishin nen kete perandori, dhe perseri nje shumice e tyne luten per ardhjen e nje dite te tille!
Ato te cilit nuk e mbeshtetshin kyt perandori arriten te fitojne atonomi dhe te kene te drejten e mbajtjeve te armeve( Mirdita me fiset e tjera malore te besimit katolik, si dhe Himara me rrethanat te besimit jo islam).

Socio, Arberi: Thjeshte do te tham se nuk jam i befasum nga rreagimi i juj!

Thertori: Ti e merr fuqin nga njerezit si Socio dhe Arberi, te lumte, jeni te forte kur vjen puna per manipulim dhe tru shperlarje! T'paret e mi gjithmone kur kan luftu jua deshte me luftu me Socio dhe Arberi dhe kurr me juve!

Hajde tash kalojme ne orgazem teksa shikjojme kete videon ma nalt!
Liri-A-Vdekje
Qui tacet consentit
Heshtja eshte Hjeksi!
Post Reply

Return to “Artikulli i ditës”