Manifesti i terroristit Breivik: Skënderbeu, hero i krishterë
TIRANE- Një auto-intervistë e gjatë e terroristit norvegjez gjendet në internet si pjesë e një manifesti 1.500 faqesh ku glorifikohet krishtërimi dhe përbuzen popujt myslimanë. Në këtë dokument voluminoz, autori i vrasjes së 93 njerëzve dhe plagosjes së 97 të tjerëve përmend me dhjetëra herë Shqipërinë dhe shqiptarët.
Detaje të këtyre dokumenteve janë botuar në numrin e sotëm të “Gazeta Shqiptare”.
Breivik ka hartuar një listë, sipas tij, me "heronjtë europianë" të cilët kanë qenë atletë të Krishtërimit dhe pjesë të kryqëzatave kundër myslimanëve, mes tyre është dhe heroi ynë kombëtar. Breivik e përshkruan Gjergj Kastriotin si “pjesëtar i kryqëzatave dhe hero i shqiptarëve të krishterë, disa herë i referuar me emrin e tij islamik, Skënderbeu".
Terroristi norvegjez flet me përbuzje kundër Perandorisë Osmane që sipas tij ka pushtuar vendet e Ballkanit. Në manifestin e tij, Breivik ka një qëndrim të qartë proserb dhe shpeshherë i referohet burimeve nacionaliste serbe për të dhënë shifrat e popullsisë shqiptare në Kosovë. Një nga burimet e tij është gjithashtu Wikipedia dhe arrin deri atyre sa t'i quajë shqiptarët bashkëpunëtorë të nazizmit. Sipas tij, problematikë janë edhe shqiptarët e Maqedonisë të cilët "janë terroristë që bashkëpunojnë me Al Kaedën".
Ai përmend gjithashtu rrezikun për atentate terroriste në Shqipëri kundër amerikanëve në vitin 1993. Të bën përshtypje që Breivik flet me përbuzje dhe me sens negativ për aktet terroriste. Ndërkohë, i riu norvegjez njeh deportimin që Greqia i bëri çamëve. "Vetëm pas Luftës së Dytë Botërore, u deportuan rreth 25 mijë çamë nga Greqia në Shqipëri", thuhet në manifestin e tij. Ndërsa, shqiptarët e sotëm ai i përshkruan si antieuropianë dhe sinjalizon: "Kujdes kur i ndeshni, ata mund të duan t'iu grabisin". Terroristi liston edhe partitë që sipas tij, janë jo-islamike, Partinë Demokristiane dhe Bashkimi për të Drejtat e Njeriut.
Andres Breivik, në "manifestin" e tij ka theksuar se në veprimet e tij është nxitur që më 1999, kur Norvegjia iu bashkangjit bombardimeve të NATO-s ndaj Serbisë.
Në tekstin i cili është një kombinim i ditarit, udhëzimeve për bërjen e mjeteve plasëse dhe trakteve politike, autori, thekson se kjo fushatë ka qenë gabimisht e drejtuar kundër “ vëllezërve tanë serbë, të cilët deshën të dëbojnë shqiptarët në Shqipëri”
Video: http://www.balkanweb.com/videoAlbum/pop ... ideo=11571
"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460
Terroristit Breivik: përmend Shqipërinë dhe Shqipëtarët
Moderator: bardus
- Adriana
- Universe Member
Terroristit Breivik: përmend Shqipërinë dhe Shqipëtarët
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!

si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!

- Arbëri
- Universe Member
Re: Terroristit Breivik: përmend Shqipërinë dhe Shqipëtarët
ketu me gjeresisht :
‘Shqipëria do të ndahet, shqiptarët do dëbohen në Anadoll’
25.07.2011, ora 13:18
“2083/ Deklarata Europiane e Pavarësisë”. Kështu titullohet dorëshkrimi prej 1518 faqesh i autorit të sulmeve të pak ditëve më parë në Norvegji, ku mbetën të vrarë 92 persona dhe u plagosën qindra të tjerë, Anders Behring Breivik.
Dokumenti i bërë publik gjatë ditës së djeshme nga gazeta norvegjeze “VG” është i mbushur me gjuhë urrejtjeje ndaj muslimanëve, ku autori parashtron dhe idenë e shfarosjes së tyre si dhe të ndarjes apo shpërbërjes së shteteve islamike.
Një hapësirë të konsiderueshme Breivik u kushton shqiptarëve muslimanë të Shqipërisë, Kosovës dhe Maqedonisë, duke i konsideruar ata si një e keqe që i kanoset Europës.
Autori i masakrës, i identifikuar si një ekstremist kristian, pas një parashtrimi të gjatë faktesh historike të shtrirë në shekuj, arrin në përfundimin se shqiptarët dhe turqit janë dy prej kombeve që i kanë sjellë më shumë dëme Europës, si me luftërat e shumë viteve më parë, ashtu edhe në ditët tona.
Sipas Breivikut, mafia shqiptare është një ndër më të rrezikshmet në Europë. Në vijim të analizës së fakteve, 32- vjeçari, autor i masakrës më të rëndë të ndodhur në Norvegji, arrin në përfundimin se Shqipëria duhet të ndahet mes shteteve fqinje, ndërsa muslimanët që mbesin, duhet të dërgohen në Anadollin qendror.
“Shqipëria do të ndahet. 20% e territorit t’i kalojë Greqisë, 20% Malit të Zi dhe në pjesën tjetër të jetojnë shqiptarët kristianë. Të gjithë shqiptarët muslimanë do të deportohen në Anadollin qendror” – shkruhet në dokumentin me 1518 faqe të tij.
Ndërsa përsa i përket Kosovës, Breivik shprehet se të gjithë shqiptarët duhet të deportohen në Shqipëri, ndërsa Kosova duhet të popullohet edhe njëherë nga serbët. Ndër të tjera, vrasësi i 92 personave deklaron se të rinjtë patriotë konservatorë duhet të zgjedhin në mënyrë aktive një sërë pikash për eliminimin e muslimanëve, ku një ndër pikat e renditura është përjashtimi i Shqipërisë nga NATO dhe pengimi i anëtarësimit të saj në Bashkimin Europian.
Ai shkon më tej, kur shprehet se duhet të krijohet një aleancë e re ushtarake Europiane.
“Veprimi i parë që duhet të bëjmë për të çliruar shtetet europiane është largimi i NATO-s dhe krijimi i aleancës ushtarake me Rusinë dhe vendet e tjera europiane me kulturë konservatore. NATO do të përfundojë si një hije e përbërë vetëm nga SHBA, Turqi dhe Shqipëri.
Në këtë pikë, SHBA do të jetojë në një botë shumë më të izoluar, e përjashtuar nga çdo bashkëpunim me Federatën Europiane” – thuhet në Deklaratën e Breivik. Ndërkohë, sipas provave të grumbulluara prej Anders Behring Breivik, ky i fundit del në konkluzionin se bregdeti shqiptar është një zonë tranzit për muslimanët që vijnë në Ballkan dhe si e tillë ajo duhet të zyrtarizohet si zonë tranziti për myslimanët, raportoi Mapo. /albeu.com/
http://www.albeu.com/kryetitull/%E2%80% ... %99/42002/
‘Shqipëria do të ndahet, shqiptarët do dëbohen në Anadoll’
25.07.2011, ora 13:18
“2083/ Deklarata Europiane e Pavarësisë”. Kështu titullohet dorëshkrimi prej 1518 faqesh i autorit të sulmeve të pak ditëve më parë në Norvegji, ku mbetën të vrarë 92 persona dhe u plagosën qindra të tjerë, Anders Behring Breivik.
Dokumenti i bërë publik gjatë ditës së djeshme nga gazeta norvegjeze “VG” është i mbushur me gjuhë urrejtjeje ndaj muslimanëve, ku autori parashtron dhe idenë e shfarosjes së tyre si dhe të ndarjes apo shpërbërjes së shteteve islamike.
Një hapësirë të konsiderueshme Breivik u kushton shqiptarëve muslimanë të Shqipërisë, Kosovës dhe Maqedonisë, duke i konsideruar ata si një e keqe që i kanoset Europës.
Autori i masakrës, i identifikuar si një ekstremist kristian, pas një parashtrimi të gjatë faktesh historike të shtrirë në shekuj, arrin në përfundimin se shqiptarët dhe turqit janë dy prej kombeve që i kanë sjellë më shumë dëme Europës, si me luftërat e shumë viteve më parë, ashtu edhe në ditët tona.
Sipas Breivikut, mafia shqiptare është një ndër më të rrezikshmet në Europë. Në vijim të analizës së fakteve, 32- vjeçari, autor i masakrës më të rëndë të ndodhur në Norvegji, arrin në përfundimin se Shqipëria duhet të ndahet mes shteteve fqinje, ndërsa muslimanët që mbesin, duhet të dërgohen në Anadollin qendror.
“Shqipëria do të ndahet. 20% e territorit t’i kalojë Greqisë, 20% Malit të Zi dhe në pjesën tjetër të jetojnë shqiptarët kristianë. Të gjithë shqiptarët muslimanë do të deportohen në Anadollin qendror” – shkruhet në dokumentin me 1518 faqe të tij.
Ndërsa përsa i përket Kosovës, Breivik shprehet se të gjithë shqiptarët duhet të deportohen në Shqipëri, ndërsa Kosova duhet të popullohet edhe njëherë nga serbët. Ndër të tjera, vrasësi i 92 personave deklaron se të rinjtë patriotë konservatorë duhet të zgjedhin në mënyrë aktive një sërë pikash për eliminimin e muslimanëve, ku një ndër pikat e renditura është përjashtimi i Shqipërisë nga NATO dhe pengimi i anëtarësimit të saj në Bashkimin Europian.
Ai shkon më tej, kur shprehet se duhet të krijohet një aleancë e re ushtarake Europiane.
“Veprimi i parë që duhet të bëjmë për të çliruar shtetet europiane është largimi i NATO-s dhe krijimi i aleancës ushtarake me Rusinë dhe vendet e tjera europiane me kulturë konservatore. NATO do të përfundojë si një hije e përbërë vetëm nga SHBA, Turqi dhe Shqipëri.
Në këtë pikë, SHBA do të jetojë në një botë shumë më të izoluar, e përjashtuar nga çdo bashkëpunim me Federatën Europiane” – thuhet në Deklaratën e Breivik. Ndërkohë, sipas provave të grumbulluara prej Anders Behring Breivik, ky i fundit del në konkluzionin se bregdeti shqiptar është një zonë tranzit për muslimanët që vijnë në Ballkan dhe si e tillë ajo duhet të zyrtarizohet si zonë tranziti për myslimanët, raportoi Mapo. /albeu.com/
http://www.albeu.com/kryetitull/%E2%80% ... %99/42002/
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman
- Arbëri
- Universe Member
Re: Terroristit Breivik: përmend Shqipërinë dhe Shqipëtarët
Masakra në Norvegji, gjendet trupi i pajetë i shqiptares

ORVEGJI- Shpresat për gjetjen e kosovares 17-vjecare, Lelja Selaci, viktimë e sulmeve në ishullin Otayo shuhen sot.
Ministria e Jashtme e Kosvës në bashkëpunim me autoritet norvegjeze ka konfirmuar lajmin për gjetjen e trupit e pajetë të 17-vjecares kosovare,1 javë pas terrorit të dyfishtë që përjetoi Norvegjia.
“Baba, deshëm te niseshim po nuk po na lejon policia që të hipim në anije sepse ka ndodhur një sulm në Oslo”,- ishte ky mesazhi i fundit me telefon, që ka marrë babai i Leljës, Bajrush Selaci, të premten pasdite nga e bija 17- vjecare.
Kosovarja me origjinë nga Vushtri i Kosovës rezultonte e zhdukur që nga e premtja e shkuar, ku Andres Behring Breivik vuri në jetë planin e tij të dyfishtë të masakrës të Norvegji dhe ishullin Otayo, ku mbetën të vdekur më shumë se 90 persona, dhe qindra të tjerën, shumica prej tyre bashkëmoshatarë të Leljës.
Lelja merrte pjesë në delegacionin e Konventës së të Rinjve të partisë Laburiste në ishullin Otayo-s.
(e.m/BalkanWeb)

ORVEGJI- Shpresat për gjetjen e kosovares 17-vjecare, Lelja Selaci, viktimë e sulmeve në ishullin Otayo shuhen sot.
Ministria e Jashtme e Kosvës në bashkëpunim me autoritet norvegjeze ka konfirmuar lajmin për gjetjen e trupit e pajetë të 17-vjecares kosovare,1 javë pas terrorit të dyfishtë që përjetoi Norvegjia.
“Baba, deshëm te niseshim po nuk po na lejon policia që të hipim në anije sepse ka ndodhur një sulm në Oslo”,- ishte ky mesazhi i fundit me telefon, që ka marrë babai i Leljës, Bajrush Selaci, të premten pasdite nga e bija 17- vjecare.
Kosovarja me origjinë nga Vushtri i Kosovës rezultonte e zhdukur që nga e premtja e shkuar, ku Andres Behring Breivik vuri në jetë planin e tij të dyfishtë të masakrës të Norvegji dhe ishullin Otayo, ku mbetën të vdekur më shumë se 90 persona, dhe qindra të tjerën, shumica prej tyre bashkëmoshatarë të Leljës.
Lelja merrte pjesë në delegacionin e Konventës së të Rinjve të partisë Laburiste në ishullin Otayo-s.
(e.m/BalkanWeb)
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe