"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Masakrohet 16-vjecarja shqiptare nga ish i dashuri

Sillni artikullin më të fundit që ju ka bërë më shumë përshtypje diskutoni rreth tij, argumentoni qëndrimin tuaj.

Moderator: bardus

Post Reply
Adriana
Universe Member
Universe Member

Masakrohet 16-vjecarja shqiptare nga ish i dashuri

Post by Adriana »

Selanik, 16-vjeçarja shqiptare gjendet e masakruar me te dashurin e saj adoleshentin grek

Një ngjarje e rëndë ka me një vajzë shqiptare nga Korça në Selanik të Greqisë. Policia informoi se adoleshentja 16-vjeçare, nga Drenova e Korcës, është gjetur e vdekur në Selanik, zona e quajtur Lagada.
Kufoma e vajzës identiteti i se ciles jepet si Kristina Micani, u gjet pranë trupit të pa jetë të një shtetasi grek nga fshati Xanthi, 16 vjeç, i njohur si mik i ngushte i vajzes shqiptare.

Policia ka thënë se dy adoleshentët ishin zhdukur prej një muaji ndersa vajza shqiptare jetonte ne Selanik pas ndarjes nga prindrit e saj. Nga hetimet në vendin e ngjarjes, dyshohet se dy viktimat janë vrarë në të njëjtën mënyrë. “Dy adoleshntet jane vrare ne menyre makabre” ka thene nje zyrtar i policise qe shkoi ne vendin e ngjarjes.
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!

Adriana
Universe Member
Universe Member

Re: Masakrohet 16-vjecarja shqiptare nga ish i dashuri

Post by Adriana »

Greqi, ish i dashuri rumun masakroi 16-vjeçaren shqiptare për xhelozi, dhe te dashurin e saj grek

Policia greke njoftoi se ka identifikuar autorët e vrasjes makabre të vajzës shqiptare nga Korça (Kristina Micani), e cila dje u gjet bashkë me një moshatar të saj, e masakruar në Selanik.
Sipas mediave lokale, ka qenë një dëshmitar kyç, që zbuloi se çifti i të rinjve është vrarë për motive xhelozie. Burimet e policisë greke, sugjerojnë se autori kryesor ka qenë një 18 vjeçar rumun, i cili ka qenë i lidhur më parë me 16-vjeçaren shqiptare.
Ai është larguar drejt Italisë, ndërsa është arrestuar vëllai i tij 23-vjeçar, i cili ka qenë më të atë ditë që ndodhi krimi makabër.
Policia ka thënë se vraja ka ndodhur në 24 dhjetor, ndërsa dy të rinjtë ishin duke shkuar në shtëpi. Ngjarja ka shokuar gjithë zonën.
Në kërkim janë shpallur dhe dy rumunë të tjerë të moshave 20 dhe 25 vjeç si dhe një vajzë. Ata i kishin fshehur kufomat, të cilat u gjetën vetëm të shtunën e kaluar.
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.

Adriana
Universe Member
Universe Member

Post by Adriana »

Kthehet në Shqipëri trupi i 16-vjeçares, e vrau ish i dashuri në Greqi

Ditën e sotme ka mbërritur në Kapshticë trupi i pajetë i të ndjerës Kristiana Miçani. 16-vjeçarja Miçani nga Korça është masakruar disa ditë më parë për xhelozi nga ish-i dashuri i saj, një shtetas rumun, në bashkëpunim me pesë persona të tjerë.
Krimi makabër ndodhi në Selanik të Greqisë, ndërsa është gjetur trupi i saj vetëm dy ditë më parë. Policia greke, vetëm 24 orë pas gjetjes së kufomave, pohoi se ka arritur të identifikojë autorët e vrasjes së dyfishtë, si dhe shkaqet që kanë çuar në këtë krim makabër.
Në pranga është vënë vëllai i ish-të dashurit, ndërsa në kërkim është protagonisti kryesor, i cili dyshohet se është arratisur në Itali. Marrëdhënia e vajzës shqiptare me djalin grek ka shkaktuar ndjenjën e xhelozisë tek i dashuri i saj i mëparshëm, duke e nxitur këtë drejt një konflikti që precipitoi në vrasje.
Sipas të dhënave të grumbulluara nga hetimet, ngjarja ka ardhur si rrjedhojë e një marrëdhënie më të hershme të vajzës me një 18-vjeçar rom nga Rumania, me emrin Elvis, i cili nuk e pranonte dot që pas ndarjes, ajo krijoi një lidhje të re me djalin grek. Sipas versionit të dhënë nga Policia e shtetit fqinj, zbardhja e ngjarjes është mbështetur jo vetëm në prova dhe fakte të siguruara nga hetimi, por edhe te dëshmitë e qytetarëve, të cilët kanë parë rreth një muaj më parë një skenë jo të zakonshme.
Ndërkohë ceremonia mortore e të ndjerës do të zhvillohet ditën e nesërme, për tu drejtuar më pas drejt banesës së fundit.
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.

Adriana
Universe Member
Universe Member

Post by Adriana »

Me vjen keq per fatin e vajzes, dhe shpreh keqardhjen time te plote.
Por nuk mund te rri pa falenderuar dhe prinderit e kesaj femije per kujdesin qe paskan treguar......qe nje femije vetem 16-vjece ka nje histori me ish( te parin) dhe ish ( te dytin ), ne cfare moshe ka filluar kjo vajze te mendoj keto lidhje?! Ku kan qene keta prinder?!

Policia ka thënë se dy adoleshentët ishin zhdukur prej një muaji ndersa vajza shqiptare jetonte ne Selanik pas ndarjes nga prindrit e saj.
Por keto jane dhe demet qe shume nga femijet vuajne kur prinderit vendosin te marrin nje rrugezgjidhje jetese ne kete menyre! Duke harruar ckan lene nga pas, dhe duke pare vetem te ardhmen e tyre. TURP per ta, le ta jetojne tashme jeten.................!
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.

Post Reply

Return to “Artikulli i ditës”