“Zonja parlamentare përmendi që ne prej shumë vitesh kemi marrëdhënie të shumë të mira. Shpresoj që parlamenti të punojë, pasi baza ligjore është gati, për të sjellë vitin tjetër shpatën dhe përkrenaren e Skënderbeut”, tha Prammer.
Në kuadër të marrëdhënieve të shkëlqyera mes dy vendeve Prammer njoftoi edhe ceremoninë e nisjes së HEC-it të ri në Shqipëri nga një kompani austriake.
“Zonja kryetare përmendi që ka shumë investime austriake, gjithashtu do jetë edhe ceremonia e nisjes së punimit të një HEC të ri”, deklaroi Prammer, duke uruar një përgjigje pozitive nga raporti i Komisionit Europian për integrimin.
Nga ana e saj, kryetarja e Kuvendit Jozefina Topalli duke vlerësuar marrëdhëniet dypalëshe që Austria dhe Shqipëria kanë pasur ndër vite shprehu entuziazmin e saj për mbajtjen e konferencës së kryetareve të kuvendit në Tiranë në vitin e ardhëm.
“Jam e kënaqur që marrëdhëniet mes dy vendet tona janë të shkëlqyera dhe që janë avancuar në marrëdhënie dypalëshe në fushat e ndryshme, reciproke. Austria ka qenë një ndër vendet mbështetëse për çështjet shqiptare, një ndër projektet më të rëndësishme që kompanitë austriake kanë bërë në Shqipëri ka qenë digjitalizim i regjistrave civil. Proces shumë i vështirë. Që më vonë çoi në lëvizjen e lirë të shqiptarëve”, tha Topalli.
lajmi buron nga: http://zhurnal.mk/content/?id=129171461145