"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Banka e Shqipërisë,me Fullanin u bë vërtet si FederalReserve

Sillni artikullin më të fundit që ju ka bërë më shumë përshtypje diskutoni rreth tij, argumentoni qëndrimin tuaj.

Moderator: bardus

Post Reply
User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Banka e Shqipërisë,me Fullanin u bë vërtet si FederalReserve

#1

Post by rrëqebull » Thu Aug 28, 2014 2:21 pm

Banka e Shqipërisë, me Fullanin u bë vërtet si "Federal Reserve" e SHBA-ve në trajtë karikature
Ky artikull hynë tek 'mesesbën'-et;
tek ato shkrime që duhen lexuar me·se·s'bën - për të kuptuar se ç'ka ndodh e ç'po ndodh në kurriz e në dëm të Kombit për hir të pakicokracisë dhe parazitokracisë [brenda-shtetërore e ndërshtetërore].[quote2="Kastriot Myftaraj"]Ambasadori amerikan Arvizu ishte i sinqertë këto ditë kur iu bëri me dije shqiptarëve rëndësinë e pavarësisë së bankës qendrore. Vendi që përfaqëson ky ambasador, SHBA, tashmë prej shumë viteve ka një bankë qendrore vërtet të pavarur, në kuptimin që ajo gjendet tashmë prej shumë kohëve nën kontrollin e një minorance të popullsisë së SHBA, çifutëve.
Në nisje të vitit 2014, një çifute, Janet Yellen u emërua nga Presidenti Obama për një mandat katërvjeçar, kryetare e bankës qendrore të SHBA, e njohur si Federal Reserve System (FRS). Emërimi i saj u konfirmua edhe nga Senati. Ajo u zgjodh edhe anëtare e bordit të guvernatorëve të FRS, me një mandat gjashtëvjeçar, si dhe kryetare e bordit të guvernatorëve të FRS.
Janet Yellen zëvendësoi si kryetare e FRS çifutin Ben Shalom Bernake, i cili e mbajti këtë post në vitet 2006-2014. Në kohën që Bernake ishte kryetar, Janet Yellen ishte nënkryetare e bordit të guvernatorëve të FRS. Që nga viti 1987, kur çifuti Alan Greenspan u emërua nga Presidenti Reagan në krye të FRS, bankën qendrore të SHBA e kanë drejtuar çifutët. Që nga viti 1970, kur Arthur F. Burnes, çifut i lindur në Galici (Ukraina e sotme perëndimor), u emërua në krye të FRS, post të cilin e mbajti deri në vitin 1978, e deri në 2018 kur mbaron mandati i zonjës Yellen, çifutët do të kenë pasur drejtpërdrejt kryesimin e bankës qendrore amerikane për 39 vite në 48 vite.
Si zëvendësi i Janet Yellen është Stanley Fischer, të cilin Presidenti Obama e emëroi në 2014 nënkryetar të FRS dhe nënkryetar të bordit të guvernatorëve të FRS. Fischer është çifut i lindur në Rodezi (Zambia e sotme). Në 2005 Stanley Fischer u emërua nga Kryeministri izraelit Sharon Guvernator i Bankës së Israelit, post të cilin e mbajti deri në 2011. Në 2014, kur Presidenti Obama e emëroi z. Fischer nënkryetar të Federal Reserve System, e përmendi me këtë rast edhe eksperiencën e tij si drejtues i Bankës së Israelit! Emërimi i Obamës u konfirmua nga votimi në Senat. Në këtë post, Stanley Fischer zëvendësoi çifuten tjetër, Janet Yellen, e cila u bë kryetare e FRS.
Më lart kam përmendur vetëm ata persona të cilët e pranojnë edhe vetë identitetin çifut, se për të tjerët… t’ i quajnë spekulime. A nuk mund të thuhet se ambasadori amerikan Arvizu është i sinqertë në këshillat për pavarësinë e Bankës së Shqipërisë? Banka qendrore e vendit të tij është zyrtarisht bankë private çifute!
Qëkurse bankën qendrore amerikane e morën nën kontroll çifutët, financat amerikane dhe ato ndërkombëtare u shndërruan vërtet në një degë të okultizmit çifut.

Meqënëse banka qendrore e SHBA është e tillë, banka qendrore e Shqipërisë, nuk mund të jetë veçse karikaturë e saj. Këtë na e provoi vizita që bëri ambasadori amerikan Arvizu këto ditë në ndërtesën që shihet nga shqiptarët si simbol i kompanive piramidale financiare, pasiqë atje ka qenë selia e Kompanisë VEFA. Në të vërtetë, Ambasadori Arvizu u detyrua që të shkonte në këtë ndërtesë pasi atje gjendet sot zyra e Guvernatorit Fullani, i cili e ka marrë me qera ndërtesa këtë ndërtesën se te ndërtesa historike ku është selia e bankës qendrore po bëhen prej viteve punime për restaurimin e saj, por që nuk përfundojnë kurrë. Kështu që Fullani paguan prej disa viteve miliona euro qera, ndonëse ka blerë për 40 milion dollarë edhe Hotel “Dajtin” për ta përdorur për nevojat e bankës qendrore. Prandaj Ambasadori Arvizu u detyrua që të shkonte në ish-zyrën e Vehbi Alimuçës, Presidentit të Kompanisë VEFA, që sot është zyra e Guvernatorit të Bankës së Shqipërisë.
Kjo është edhe më ironike se sa mund të duket në pamje të parë, se në shkurt 1997, në kulmin e krizës së firmave piramidale, Ambasada e SHBA në Shqipëri publikoi në media refuzimin e një kërkese për vizë për të udhëtuar në SHBA, të cilën kërkesë e kishte bërë Presidenti i kompanisë VEFA, Vehbi Alimuça. Në atë kohë kur VEFA ishte e vetmja nga kompanitë rentierë që nuk kishte falimentuar ende, kjo ishte një goditje që i jepte ambasada amerikane kompanisë më të madhe rentiere në Shqipëri. Ky veprim i ambasadës amerikane do të mund të interpretohej si një distancim publik nga kompanitë rentiere piramidale, në rast se ambasada amerikane nuk do të kishte heshtur, në rastet kur disa krerë kompanish rentiere deklaronin publikisht se ata kishin mbështetje zyrtare në SHBA, deri në Shtëpinë e Bardhë. Në kohën që Vehbi Alimuçës iu ndalua të udhëtonte në SHBA, një tjetër njeri i implikuar në krizën e skemave piramidale, Guvernatori i Bankës së Shqipërisë në atë kohë, Kristaq Luniku, u lejua të udhëtojë në SHBA, prej ku nuk është kthyer as sot, madje iu dha edhe një post në Bankën Botërore, në Washington, që është nën kontrollin e SHBA. Guvernatori Luniku pretendonte se ai kishte paralajmëruar me letra qeverinë dhe Presidentin Berisha për rrezikun e piramidave, por ata nuk kishin marrë masa për të ndaluar rritjen e kompanive rentiere.
Kristaq Luniku në këtë rast bënte kinse harronte se ai, si Guvernator i bankës qendrore kishte një pavarësi të madhe dhe një pushtet të madh, të cilin duhej ta ushtronte për të ndaluar katastrofën financiare. Dhe nëse me këtë rast Berisha i bënte presion atëherë Luniku le ta denonconte publikisht siç ishte duke bërë tani. Se të shkruarit e letrave për Presidentin, qeverinë, për t’ i paralajmëruar për rrezikun e kompanive rentiere, mund ta bënte çdo pedagog i fakultetit ekonomik, ndërsa Guvernatori i Bankës së Shqipërisë ishte një pushtetar, dhe ai duhej të vepronte përveçse të paralajmëronte, ndonëse ai as paralajmërimet nuk i bëri publike veçse post factum.
Guvernatori Luniku kishte kompetencë që të urdhëronte ngrirjen e marrëdhënieve mes bankave të nivelit të dytë, nëpër të cilët kalonin transaksionet e kompanive rentiere në rrethe dhe në Tiranë, dhe vetë kompanive rentiere. Luniku mund ta bënte këtë gjë pa problem në 1994, ose në 1995, kur skemat piramidale ende nuk ishte fryrë aq shumë sa në 1996, madje mund ta bënte dhe në gjysmën e parë të vitit 1996, kur skemat piramidale nuk ishin fryrë aq shumë sa në gjysmën e dytë të vitit 1996. Luniku mund t’ i ndalonte veprimet e bankave të nivelit të dytë, që atëherë nuk ishin privatizuar ende, me kompanitë rentiere, derisa të sqarohej statusi i këtyre të fundit. Nëse Guvernatori i Bankës së Shqipërisë e bënte këtë gjë, askush nuk do të fuste para tek kompanitë rentiere. Luniku duhej ta bënte këtë gjë se ai ishte përgjegjës për situatën makroekonomike në vend. Gjithashtu Luniku e kishte në dorë që të distanconte sistemin bankar shqiptar nga transaksionet e kompanive rentiere jashtë vendit, duke ndaluar që kompanitë rentiere ta bënin transportin e parave cash jashtë vendit me anë të kompanisë austriake që vepronte sipas një kontrate me Bankën e Shqipërisë, dhe që i transportonte paratë e kompanive rentiere, duke i marrë nga bankat shqiptare të nivelit të dytë. Se përse Luniku nuk i ushtroi kompetencat e veta, kjo është nëj çështje që mbetet për t’ u sqaruar, por sigurisht që ai ka patur përfitimet e veta nga kjo aferë e pistë financiare.

Gjithesi, nëse Luniku nuk i ushtroi kompetencat e veta se pati frikë, apo se abuzoi, ai nuk kishte pse të trajtohej ndryshe nga Alimuça, prej SHBA, se Luniku ishte bashkëpërgjegjës në krizën e kompanive rentiere piramidale. Nëse SHBA u distancuan nga Alimuça, një mijë herë më tepër kishin arsye që të distancoheshin edhe nga Guvernatori Luniku. Se që të pranohej Luniku të hynte në SHBA, në fillim të krizës së skemave piramidale në Shqipëri, dhe të merrte një post në Bankën Botërore, kjo nuk kishte asnjë kuptim tjetër veç atij që SHBA po identifikoheshin me Lunikun. Ambasada amerikane në Tiranë nuk mund të fshihej pas «gjethes së fikut» se Luniku ishte njeriu që kishte paralajmëruar pushtetin e kohës për rrezikun e kompanive rentiere, se Luniku ishte pjesë e pushtetit, madje shumë e rëndësishme. SHBA duhet ta linin Lunikun në Shqipëri, që të mbante bashkë me të gjithë shqiptarët koston e veprimeve të tij. Duke e pranuar Lunikun të hyjë në SHBA, në fillim të krizës së skemave piramidale, madje duke i bërë një trajtim të privilegjuar, diplomacia amerikane dhe qendrat e pushtetit në Washington, kanë marrë përsipër një përgjegjësi enigmatike për rritjen e skemave piramidale në Shqipëri, dhe për krizën e tyre. Një nga bashkëpunëtorët e ngushtë të Lunikut ishte guvernatori i sotëm i Bankës së Shqipërisë Ardian Fullani, i cili në atë kohë ishte drejtor i Departamentit të Marrëdhënieve të Jashtme në Bankën e Shqipërisë.
Ambasada amerikane në Shqipëri, që nga viti 1991 e deri më sot, nuk ka mbrojtur kurrë institucionet e pavarura në Shqipëri, por vetëm persona të caktuar në krye të këtyre institucioneve, të cilët i ka mbrojtur për arsye të shërbimeve që ata kryejnë. Kështu ka ndodhur edhe me Fullanin. Ambasadori Arvizu bëri një vizitë publike dhe qëllimisht të mbuluar nga media në zyrën e Fullanit, në këto ditë kur Fullani gjendet në vështirësi për shkak të vjedhjes në Thesarin e bankës qendrore, jo për të mbrojtur pavarësinë e bankës qendrore, por për të mbrojtur Fullanin si investim amerikan në Shqipëri. Kur Fullani u emërua guvernator në vjeshtën e vitit 2004, ambasadore amerikane në Shqipëri ishte çifutja Marcie Ries.
Fullani është me origjinë nga Lagjia Kala e qytetit të Elbasanit. Banorët e Lagjes Kala të Elbasanit janë të krishterë ortodoksë, por me origjinë çifute. Ata e kanë origjinën nga çifutët që erdhën në Perandorinë Osmane kur u dëbuan nga Spanja në fund të shekullit XV dhe nga Mbretëria e Napolit në fillim të shekullit XVIII. Siç dihet këta çifutë zbarkuan masivisht në Shqipëri. Meqënëse banorët vendas, si në gjithë Europën e kohës, kishin prirjen që të fajësonin çifutët për çdo epidemi, sidomos kolerën, me këtë rast autoritetet osmane i strehonin çifutët në kështjellat pranë qyteteve për t’ ju shpëtuar jetën. Kështu u krijuan lagjet kala në disa qytete të Shqipërisë. Këta çifutë, për të përfituar nga privilegjet që Sulltanët osmanë u kishin bërë grekëve të Perandorisë («rumëve» siç i quanin osmanët me një emër të përbashkët të gjithë të krishterët ortodoksë), të cilëve u kishin dhënë të drejtën që të bënin tregti jashtë perandorisë, u konvertuan masivisht në të krishterë ortodoksë. Këtë e bënë edhe për faktin se çifutët ende nuk qenë të mirëpritur në atë kohë në Europë, për të bërë tregti, pasiqë nuk kishte nisur procesi që u njoh si Emancipimi (çlirimi) i tyre.

Kjo është origjina e Fullanit. Është falë kësaj origjine familjare që Fullani ka pasur lidhje shumë të mira me Sorosin. Gruaja e Ardian Fullanit, Ariana ka qenë kryetare e bordit të Fondacionit «Soros» në Shqipëri, në 2007-2008. Ambasada e SHBA në Shqipëri, gjatë këtyre viteve të tranzicionit, ka punuar në lidhje të ngushtë me Fondacionin «Soros». Nëse në Shqipëri pati skema piramidale para vitit 1997, kishte edhe një megaskemë financiare ndërkombëtare, të transfertave të parave të tyre, në banka dhe fonde investimesh dhe pas kësaj megaskeme qëndronte megaspekulanti financiar ndërkombëtar, Soros. Kjo është e lehtë të kuptohet, duke u nisur nga fakti që Soros në periudhën e rritjes galopante të skemave piramidale në Shqipëri, dhe të rënies së tyre, nuk ishte duke u marrë me ndonjë spekulim të madh ndërkombëtar. Pra, Soros atëherë po vepronte në Shqipëri, by proxy. Është shumë paradoksale dhe e pabesueshme që Soros të ishte shumë i pranishëm në Shqipëri me fondacionin e tij, dhe të mos ishte i pranishëm si megaspekulant financiar, aq më tepër me ato që ndodhën në Shqipëri në atë kohë. Kjo është diçka që nuk gëlltitet.
Sigurisht që interesat e Soros si megaspekulant financiar në Shqipëri nuk morën fund në 1997. Në këtë sens atij i interesonte shumë se kush do të ishte në postin e Guvernatorit të Bankës së Shqipërisë dhe duket se Fullani ishte i parapëlqyeri i tij, edhe për arsye që i kam analizuar në një shkrim tjetër. Ambasada e SHBA në Shqipëri, kur i refuzoi në shkurt 1997 kërkesën për vizë, Presidentit të VEFA, Vehbi Alimuçës, u distancua, së paku publikisht, nga një marrëzi kolektive e shqiptarëve, që e merrnin për biznesmen të sukseshëm në rang europian, dhe krijuesin e drejtuesin e një kompanie të madhe me asete ndërkombëtare, ish-kapterin Vehbi Alimuça. Por këtë gjë shqiptarëve nuk ua imponoi kush, dhe ai që deshi ta besonte, e besoi, duke mbajtur dhe koston për këtë gjë. Por, Ambasada e SHBA në vitin 2004 ka bërë një gjë shumë të keqe duke u imponuar shqiptarëve në postin e Guvernatorit të Bankës së Shqipërisë, Ardian Fullanin. Dikur shqiptarët u tallën kur mësuan se Vehbi Alimuça, e kishte marrë ose më saktë blerë gradën shkencore «Doktor». Por a nuk është një ironi më e madhe që në vitin 2014 është guvernator i bankës qendrore një njeri si Fullani që jo vetëm kur u zgjodh në 2004, por as sot nuk kishte dhe nuk ka asnjë gradë shkencore, as master, as doktor, gjë që verifikohet lehtë nga jetëshkrimi i tij zyrtar në faqen on-line të Bankës së Shqipërisë, që e ka paraqitur ai vetë. Kështu, del se Ambasada e SHBA, që refuzoi Alimuçën në 1997, në vitin 2004 ua vuri shqiptarëve «Alimuçën» në trajtë karikature në postin e Guvernatorit të Bankës së Shqipërisë.
Ambasada e SHBA në Shqipëri është përgjegjësja nr. 1 për të gjitha abuzimet që Fullani ka bërë në Bankën e Shqipërisë që në vitin 2004, me paratë e shqiptarëve, si dhe për skemat skandaloze dhe kriminale të ndërtimit të klikave dhe neoptizmit brenda bankës qendrore etj. Me Fullanin, Banka e Shqipërisë u bë me të vërtetë FRS në trajta karikature./Kastriot Myftaraj


facebook.com/kastriotmyftaraj1966/posts/750517608340379[/quote2]

User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: Banka e Shqipërisë,me Fullanin u bë vërtet si FederalReserve

#2

Post by Adriana » Mon Oct 12, 2015 1:06 pm

Gjykata shpall të pafajshëm Ardian FullaninEdhe pse prokuroria kishte kërkuar pesë vite burg, Gjykata e Tiranës vendosi të shpallë të pafajshëm ish-Guvernatorin Ardian Fullani.

Për shkak të gjykimit të shkurtuar, dënimi i kërkuar nga prokuroria do zbritej, por gjykata e ka liruar plotësisht nga akuzat Fullanin.

Ish-guvernatori Fullani akuzohet për shpërdorim detyre për vjedhjen e 713 milionë lekëve, skandali i vjedhjes së Thesarit, por edhe për shitjen e ish-hotel Dajtit.

Ndaj tij u zbatua gjykimi i shkurtuar dhe pavarësisht se rrezikonte deri në 3 vite burgim, Fullani do të jetë i lirë.

Nuk dihet nëse Prokuroria do ta apelojë këtë vendim të Gjykatës së Shkallës së Parë. Mapo.Al
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Banka e Shqipërisë,me Fullanin u bë vërtet si FederalReserve

#3

Post by rrëqebull » Mon Oct 12, 2015 7:20 pm

FARSA SOROSIANE E 'TE PAFAJSHMIT" FULLANI!!!
Nga Avokati Altin Goxhaj

Sot Fullani u shpall "i pafajshem"! Fullani eshte njeriu i Soros dhe mos harroni qe gruaja e tij Ariana Fullani ka qene Kryetare e Fondacionit Soros per vite te tera dhe Fullani ne fund te Dhjetorit 2008 manipuloi Licensen e Fondit Besa i cili kishte falsifikuar dokumentat e Gjykates per te kaluar pronesine e nje xhiroje prej 280 milione dollaresh te siguruar si Fondacion Jofitimprures me burime direkte apo indirekte nga Qeverite Shqiptare qe prej 1998! Ky konsiderohet si spekulacioni me i famshem i George Soros ne Shqiperi per dekaden e kaluar! Ndaj dhe ne vitin 2014 doli ne Zerin e Amerikes Keshilltari Special i Soros Jonas Rolett, qe tashme u be i famshem ne Shqiperi si personi qe i coi ne emer te George Soros e-mail Hilary Klinton per 21 Janarin 2011! Ky person njihet si themeluesi i MJAFT dhe ka 15 vjet qe merret ne menyre speciale me Shqiperine dhe njihet si njeriu qe organizoi Takimin Soros - Basha ne 5 Dhjetor 2014.
Ja tek e keni dhe intervisten e tij te plote te Zeri i Amerikes (hera e pare qe u kujtua te fliste per Shqiperine ne momentin ku presioni i Opinionit Publik kunder Fullanit kishte arritur kulmin dhe gjendja ishte shperthyese:
"Nuk është mirë që dikush të gjykohet në media, apo të kërkosh veprime të nxituara, pa u zbuluar faktet."

Image
https://www.facebook.com/oligarkiasoros ... 0630936958

Post Reply

Return to “Artikulli i ditës”